Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLOUPKY NA PRIROZENI

OBSAH

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Obvyklé české názvy pro dětská přirození

  • pinek
  • pipinka
  • šulínek
  • kačenka
  • buchtička
  • julinka
  • frantík
  • zvoneček
  • jiné...

Zdroj: Přirození u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Historický vývoj upravování ochlupení u žen

Upravování nebo úplné odstranění pubického ochlupení se stalo v mnoha kulturách běžné či zvykem. V islámských společenstvích je odstraňování pubického ochlupení náboženstvím podporovanou praktikou. Odstraňování pubického ochlupení se označuje jako depilace (pokud jsou odstraňovány pouze viditelné chloupky) či epilace (pokud je odstraněno ochlupení i s kořínky). Toto upravování a odstraňování však není pouze doménou žen, ale existuje i u mužů. Mezi důvody odstraňování pubického ochlupení patří hygiena, estetika, tradice, náboženství a sexuální praktiky.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Příčiny tmavé kůže na přirození

Velmi častou příčinou tmavé kůže na přirození je plísňová infekce. Tmavá kůže na přirození se objevuje zejména u lidí žijících v tropickém podnebném pásu, protože je často vystavována potu. Také těsné oblečení a neprodyšné látky mají za následek infekci a po určité době může dojít i k tmavnutí kůže na přirození. Další příčinou může být alergická reakce. Alergie se vyvíjejí v důsledku špatné hygieny, nadměrného pocení a používání kosmetických produktů (krémů). Kontinuální svědění v oblasti přirození vede ke škrábání, což má za následek tmavnutí a jizvení kůže na přirození. Nošení těsného oblečení a spodního prádla může být rovněž příčinou tmavé kůže. Kůže v genitální oblasti je velmi citlivá, proto i menší tření způsobuje její zbarvení a zjizvení. Nejčastěji dochází k tmavnutí kůže ve stydké oblasti kvůli holení ochlupení. Je ale normální, že je přirození o něco tmavší než zbytek kůže na těle.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Prenatální vývoj přirození

Zde nabízíme odkaz na interaktivní videoprezentace, které ukazují možnosti, jak zjistit vývoj zevního genitálu u dětí před narozením.

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMEZIT RŮST CHLOUPKŮ L''-'--- se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je mi 34 let.co mne na svém těle trápí Je ochlupeni musim si holit každý den nohy aby byli hladké jsem blondýnka takže chloupky js---ou světlé ale všude stehna lýtka třísla. Co mám dělat nejhorsi je pro mne léto a tak ho mám rada

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamezit růst chloupků l''-'---

Normální vývoj přirození u dětí

Tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět fáze zdravého vývoje zevních genitálů u dětí.

Zdroj: Přirození u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÉ OBKLADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím, Udělala jsem si obklad z listů kostivalu a nyní mám koleno červené oteklé až strupovité. Neví někdo jak se toho zbavit. Předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Listy kostivalu mohou způsobit vyrážku. Tuhé chloupky na listech a stoncích mohou způsobit podráždění pokožky. Můžete také být na kostival alergická.
Kostival může způsobit vážné alergické reakce. Přestaňte používat kostival a postižené místo ošetřete krémem s obsahem panthenolu. Do dvou týdnů po ukončení léčby kostivalem se pokožka vrátí do normálu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalové obklady

Jak na červené pupínky po holení

Po holení se někdy objevuje červená vyrážka. Může dojít k zánětu, folikulitidě, což je infekce v chlupovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, po němž následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit, čímž je pokožka drážděna. Pokud máte folikulitidu, měli byste používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky: Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Některý z těchto produktů byste pak měli používat 2× nebo 3× denně.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Mě dělá holení intimních partií bohužel ten samý problém. Snažím se holit si to opravdu opatrně, ale stejně mě vždycky trápí podráždění a z toho potom ty chloupky zarůstají. Přemýšlím už docela o epilaci laserem epilace-laserem.cz/ Má tady prosím někdo nějakou pozitivní zkušenost? Až zkončí nouzový stav, chtěla bych se na něco takového objednat.

Zdroj: diskuze Holení

Jak oholit pánské přirození video

Tady je několik různých video návodů na holení pánského přirození.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Postup holení

Při holení pomocí klasického holicího strojku je důležité pokožku chránit pomocí holicího gelu či pěny. Gel změkčí ochlupení a do určité míry chrání pokožku před poškozením. Pokud máte chlupy delší než centimetr, raději je nejdříve zkraťte nůžkami. Teprve nyní použijte pěnu či gel, a můžete začít. U holení je nejlepší si sednout, třeba na vnitřní okraj vany. Jednou rukou přidržujte své přirození, napínejte kůži a druhou provádějte holení. Pokud budete holit proti směru růstu chloupků, tedy zespoda nahoru, oholení bude dokonalejší, ale riskujete, že vám chloupky budou časem zarůstat a způsobovat nevzhledné, zanícené pupínky. Doporučuje se proto holení po směru růstu. Při holení varlat si opět pomáhejte druhou rukou tak, že budete napínat a roztahovat jinak volnou kůži. Předejdete tím škrábancům. Po holení použijte kvalitní balzám. U někoho se mohou objevit zarudlé tečky nebo pálení. Po druhém a třetím oholení to bývá mnohem lepší, nevzdávejte to. Jde o normální jev.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Jak správně oholit dámské pohlaví

Existuje několik různých způsobů holení intimních míst, dají se používat studené vosky, teplé vosky, depilační krémy a mléka, nebo dokonce depilační strojky. Nejčastěji holení probíhá pomocí holicího strojku a pěny na holení.

Studené vosky na holení intimních partií se nedoporučují, protože způsobují velkou bolest a mají malou účinnost. Naopak vhodné jsou teplé vosky, které mají příjemnou vůni. Nevýhodou teplého vosku je strhávání pásků. Výhodou teplého vosku je to, že chloupky se objevují až po delší době než u normálního oholení. Velmi nepříjemný a často nevhodný je depilační strojek způsobující bolestivou depilaci, dochází tak k zarudnutí, které přetrvává ještě den po depilaci. Zásadně se nedoporučuje použití strojku, pokud kůže začne krvácet. Nejčastější a nejideálnější variantou je holení pomocí žiletkového strojku a pěny na holení. Toto holení je velmi rychlé, bezbolestné a účinné. Naopak nevýhoda je v tom, že se jedná o dočasné odstranění chloupků, obvykle jen pár dní.

Holení intimních partií je trendem mužů i žen. Je důležité, aby nedošlo k podráždění pokožky. Před každým holením je důležitá příprava. Než se začnete holit, je dobré vědět, jakou délku chloupky již mají. Pokud jsou delší, je vhodné jejich zastřihnutí pomocí nůžek, díky tomu vám vydrží déle břitvy na vašem holicím strojku. Jakmile jsou chloupky zastřiženy, můžete se pustit do práce pomocí holicího strojku a pěny na holení. Nezapomeňte na tvarování podle svých představ, nebo se oholte úplně na holo. Důležité je, aby došlo ke změkčení chloupků alespoň pomocí vody, protože změkčené chloupky se lépe holí a nedochází k tak častému podráždění těchto choulostivých partií. Holení by mělo probíhat vždy ve směru růstu chloupků, podráždění tak bude menší a zamezí se tvorbě červených pupínků. Holicí strojek je nutné oplachovat po několika tazích, aby byl čistý a lépe bral neoholenou oblast.

Holení stehen je podobné jako u intimních partií. Směr holení je zde jiný, vždy se holíte směrem k mateřskému lůnu. Ale pozor, jak u intimních partií, tak i zde může dojít k zarůstání chloupků, které je velmi nepříjemné. Velkou nepříjemností jsou zejména v intimních partiích vytvořené pupínky, připomínající akné, způsobené podrážděním při holení.

Zdroj: Holení dámského přirození


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP