Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RYCHLÉ HOJENÍ OPARU NA GENITALIICH

OBSAH

Folikulitida na genitáliích

Jedinou možností, jak zabránit jejímu vzniku na genitáliích, je přestat se holit v daném místě. Možností by eventuálně byla změna způsobu holení.

Zdroj: Co je to folikulitida

Diskuze

V diskuzi PŘI HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU DOCHÁZÍ K PÁLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Horáčkovápáový opa.

jedná se o muže pásový opar v blízkosti genytálií a zadní části hyždí věk 8O let , před šesti lety léčen na boroliozu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Při hojení pásového oparu dochází k pálení kůže

Průběh genitálního oparu u mužů

Typickým projevem genitálního oparu jsou puchýře na žaludu penisu, které obsahují velmi infekční tekutinu, zvětšují se a po určité době dojde k jejich prasknutí, puchýře pak vysychají a tvoří se strup, který posléze odpadá. Diagnóza je snadná a učiní se z typického klinického obrazu.

Zdroj: Genitální opar

Diskuze

V diskuzi HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bereneiter.

Po oslabení imunity po nemoci akutního zánětu slinivky se mi vytvořil šíleně bolestivý pásový opar . Postižený levý bok až do půlky zad. Puchýře odezněly po 2 měsících a v současné době mám fialové skvrny na postiženém místě a stále to moc bolí . Zřejmě mám stále vnitřní zánět. Kdo poradí co s tím a jak dlouho ještě budu trpět ? Děkuje penzista 1938 .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanča.

Dobrý den, vnitřní pásový opar je opravdu velmi bolestivý. Mě pomohly injekce Milgama, vitamin C long efekt, Hlíva forte s rakytníkem a echinaceou na zvýšení imunity a hlavně proti bolesti Panadol extra tbl.Téměř po měsíci trvání jsou bolesti únosné, ale jak potrvají ještě dlouho, než odezní - to nikdo s jistotou neřekne.
důchodkyně Hanča

Zdroj: diskuze Hojení pásového oparu

Pásový opar foto

Zde je několik fotografií pásového oparu: foto pásového oparu.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM PŘI LÉČBĚ PÁSOVÉM OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Rusková.

Pomůže Wobenzym při léčbě pásového oparu? Užívám Herpesin 400

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym při léčbě pásovém oparu

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Domácí recepty na léčbu pásového oparu

Léčení pásového oparu se soustřeďuje na ošetření akutních projevů tohoto onemocnění, kdy je nutné užívat doplňky až po zahojení puchýřků, a na léčení přetrvávajících bolestí po proběhlé infekci (ty mohou trvat měsíce a někdy i roky). Doplňky užívané k léčení akutních projevů tvoří dvě skupiny – prostředky užívané lokálně na postižená místa a prostředky užívané vnitřně k posílení imunitního systému a lepšímu hojení zanícené kůže a nervů. Kombinace některých výrobků aplikovaných na kůži mohou přinést rychlou úlevu – doporučuje se gel aloe vera kombinovaný s olejem s vysokým obsahem vitaminu E. Obě látky zklidňují a utišují bolest a svědění, podporují hojení kůže a snižují pravděpodobnost druhotného infikování kůže poškozené virem. K vnitřnímu léčení je vhodné užívat některé antioxidanty – velmi účinný je vitamin C kombinovaný s bioflavonoidy (minimálně 1 gram vitaminu C denně rozdělit do několika dávek). Imunitní systém podpoříte také užíváním extraktů echinacei (třikrát denně 200 mg) a omega-3 kyselin (2 gramy denně). Aminokyselina lyzin (třikrát denně 1000 mg) a stopový prvek selen (dvakrát denně 50 mcg) podporují růst zdravé kůže a celkově urychlují procesy hojení. Všechny potravinové doplňky lze užívat společně s předepsanými léky.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic

Poradna

V naší poradně s názvem OPAKUJICI SE OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohou chlamydie zpusobit opakujici se opar na rtu. Jiz mesic mam 36.9 behem dne i 37 stupnu teplotu, bylomi delane CT mozku a lumbalni punkce, vse v poradku, jen nikde se nedělali testy nač chlamydie, mam ted svedivy vytok a obcas bolest v podbrisku. Byla mi pouze diagnostikovana latentni tetanie. Nevim uz kudy kam. Vsichni si myslí, ze si jen vymyslim. Jen pro me je uz vse nerijemne. Prosim o odpověď dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co se týče oparu, tak se zkuste zamyslet nad svým způsobem života. Výkyvy ve výživě, oslabená imunita z nevhodné stravy a stres mouhou být také příčinou oparu. Máte-li podezření, že byste mohla mít chlamydie, tak požádejte svého lékaře o laboratorní vyšetření krve, ze kterého se pozná, jestli je máte nebo ne. Úplně nejlepší bude, když navštívíte gynekologa a sdělíte mu své problémy, stejně jako jste je popsala tady v diskuzi. Zvýšená teplota svědčí o možném zánětu, který může mít různé příčiny a ty je třeba objevit a vyléčit. Gynekologická ordinace bude tím nejlepším místem, kde se to dá rychle vyřešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky a projevy

Komplikace

  • Bolestivost oparu znepříjemňuje močení a vyprazdňování.
  • Při porodu hrozí infikování a následné těžké onemocnění novorozence, proto se u matky s akutním výskytem genitálního oparu volí porod císařským řezem.
  • Pozor na možnost přenosu do oka.
  • Opravdu závažnými komplikacemi jsou záněty mozkových blan a mozku, které se vzácně objevují u lidí se sníženou obranyschopností (právě i u novorozenců).

Zdroj: Jak na genitální opar

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

Díky!!! ;o)

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE PO PÁSOVÉM OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Poradte prosím co použít na kůži,která stále svědí po prodělaném pásovém oparu před pěti měsíci.Potírám ricinovým olejem a je mi doporučen Aneurox.Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alča.

Natírat jablečným octem

Zdroj: diskuze Svědění kůže po pásovém oparu

Léčba genitálního oparu u mužů

Léčba genitálního oparu u mužů probíhá pomocí virostatik. Virostatika jsou volně prodejná ve formě mastí k lokální aplikaci na postižené místo, či vázaná na předpis lékaře ve formě tablet a injekcí. Toto celkové podání léků proti genitálnímu oparu je namístě především u pacientů s oslabeným imunitním systémem, u primoinfekce či u častých recidiv (opakování se) nemoci. To, jaká forma léčby bude pro vás nejvhodnější, určí dle závažnosti nemoci váš ošetřující lékař. Důležitou součástí léčby jsou léky proti bolesti (analgetika) a samozřejmě dostatek vitaminů.

Zdroj: Genitální opar

Inkubační doba

V případě pásového oparu je inkubační doba sedm až čtrnáct dní. Nakažlivý je jedinec ještě před výsevem puchýřků a maximálně asi pět dní po jejich objevení. Infekčnost pásového oparu vzbuzuje obvykle nepřiměřený strach, ve skutečnosti je ale minimální, na rozdíl od neštovic, jimiž jedno dítě spolehlivě nakazí celou školku. Zatímco neštovice jsou nakažlivé extrémně a v nemocnicích jsou důvodem umístění do karantény, u pásového oparu je k nakažení třeba styk kůže na kůži a ještě by potenciální nakažený musel mít nějakou oděrku, aby byla cesta k nemoci otevřená. Při dodržování běžných hygienických pravidel se tedy bát nemusíte.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NEPŘEHLÉDNOUT RAKOVINU KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, na krku jsem objevil zarudlé znaménko popřiblížemí má zvlášní tvar.Posílám fotku co by to mohlo být? Děkuji za odpověď.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte ke kožnímu lékaři. Ten má ve své ambulanci dermatoscop, kterým díky zvětšení může přesně zjistit, jestli je to nebezpečné. Případné odstranění není nijak bolestivé a i hojení probíhá rychle. Nejlepší doba na odstranění je podzim, protože je třeba ránu chránit před sluncem po dobu dvou měsíců.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak nepřehlédnout rakovinu kůže

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
prosím, co lze podávat po vyléčení pásového oparu, děkuji, Rohanová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Neléčený pásový opar

Neléčený pásový opar může přejít do bakteriální superinfekce, to je druhotného nasednutí bakterií na puchýřky. Tento problém se objevuje spíše u starších lidí či pacientů s poruchou imunitního systému. Dále se mohou objevit trvalé neuralgie, což jsou silné bolesti pálivého či bodavého charakteru, které přetrvávají i po odeznění pásového oparu. Rovněž může dojít k postižení oka ve smyslu zánětu rohovky či proděravění rohovky. Obávanými komplikacemi u neléčeného pásového oparu je i meningitida, encefalitida nebo paréza lícního nervu.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Prevence

Prevencí proti infekci je v případě genitálních oparů snížení rizikového sexuálního chování a bariérová ochrana (kondom), ovšem jen za předpokladu, že se puchýře nachází v oblasti, kterou kondom pokrývá. Na místě jsou také zvýšená hygienická opatření, tedy nepoužívat společné ručníky, žínky a podobně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Jak dlouho trvá léčba

Léčba pásového oparu bez komplikací trvá 5 až 7 dní. Léčba je symptomatická a podávají se obvykle protizánětlivé, analgetické a virostatické preparáty. Antibiotika jsou podávána jen u starších nebo oslabených lidí, a to jako prevence sekundární bakteriální infekce. Virostatika se podávají buď v tabletkách, nebo v infuzích (nitrožilně). Nejčastěji se používají virostatika s účinnou látkou aciclovir (Zovirax, Herpesin, Provirsan), jinou možností je látka valaciclovir (Valtrex).

K dispozici je očkovací látka proti viru VZV, která chrání před infekcí planými neštovicemi a pravděpodobně také před pozdějším vznikem pásového oparu. Očkování se doporučuje jednou dávkou zejména osobám nad 50 let věku, které prodělaly onemocnění planými neštovicemi.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Projevy a léčba

Typickým projevem genitálního oparu jsou tedy puchýře obsahující velmi infekční tekutinu, které se zvětšují a po určité době dojde k jejich prasknutí, spodina puchýřů pak vysychá a tvoří se strup, který posléze odpadá. Diagnóza je snadná, provádí se z typického klinického obrazu. K léčbě genitálního oparu se používají takzvaná virostatika (například acyclovir – Herpesin, Zovirax), které však mohou jenom zkrátit dobu výsevu herpetických puchýřů a zkrátit vylučování viru. Virostatika jsou volně prodejná ve formě mastí k lokální aplikaci na postižené místo, či vázaná na předpis lékaře ve formě tablet a injekcí. Toto celkové podání léků proti genitálnímu oparu je na místě především u pacientek s oslabeným imunitním systémem, u primoinfekce či u častých recidiv (opakování se) nemoci. To, jaká forma léčby bude pro vás nejvhodnější, určí dle závažnosti nemoci váš gynekolog. Důležitou součástí léčby jsou léky proti bolesti (analgetika) a samozřejmě dostatek vitamínů.

Zdroj: Jak na genitální opar


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP