Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ

OBSAH

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den.Docela mne zarazilo,že někdo opravdu věří tomu,že zrovna síra podporuje růst vlasů.Měla jsem doma kilové balení v naději,že to opravdu zabere,a žádný zázrak se nekonal,a to ani přes to,že moje strava je vyvážená,a MSM jsem užívala pravidelně.Četla jsem spoustu chvály na MSM proto jsem také objednala,ale pak mne zarazila jedna důležitá věc.Všechny výrobky na rádoby rychlejší růst vlasů slibují zázraky,ale nikde o tom není nic důkazného :)Bohužel za mne určitě ne,ale třeba jsem jen světlá výjimka :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba nepatří mezi nejvíce používané byliny pro růst vlasů, ale má potenciál napomáhat růstu vlasů. Zlepšuje krevní oběh, což může následně podpořit rychlejší růst vlasů. Tato bylina se objevuje v šamponech nebo ji lze užívat perorálně ve formě tablet, či dokonce ve formě tinktury. Ginkgo biloba není určena těhotným ženám, také by se neměla míchat s analgetiky, protože s nimi může nepříznivě reagovat. Je třeba být opatrný, aby se zabránilo nežádoucím účinkům!

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Četla jsem že hořčičné semínko urychlí růst vlasů, místo semínka jsem použila sušený mletý zázvor, vejce, olivový olej a trochu teplé vody. Tato maska mě pěkně prohřala pokožku hlavy, chtěla bych vědět kolikrát do týdne lze takovýto zábal na vlasy udělat a zda také přispěje k rychlejšímu růstu vlasů. Děkuji za odpověď. Dagmar
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Stejný účinek dosáhnete i když budete jíst selen v tabletách. Nejlepších účinků pro růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5.

 

Zdroj: Selen na rychlejší růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Aloe Vera

Aloe vera je protizánětlivá bylina, která stimuluje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů nebo opětovný růst vlasů. Nejčastěji ji najdeme v šamponech, kondicionérech, ale i v jiných přípravcích. Aloe vera je bezpečný přírodní lék.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Zázvor na rychlejší růst vlasů

Tahle vynikající a snadná zázvorová vychytávka provětrá pěkně vaše vlasy a skutečně je dostane do stavu, kdy vlasy rostou rychleji! Zázvor se používá, aby vlasy rostly rychleji, protože se svými silnými stimulační účinky zázvor zvyšuje prokrvení pokožky, které pak může mít za následek rychleji rostoucí vlasy. Na rychlejší růst vlasů budeme potřebovat jednu lžíci jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru a jednu lžíci sezamového nebo jojobového oleje. Tyhle ingredience smícháme dohromady a formou masáže hlavy ji vpravujeme do pokožky. Necháme ji zde půl hodky působit a pak ji důkladně opláchneme tekoucí vodou. Komu se moc mastí vlasy, tak může při oplachování použít vodu s jedlou sodou a pak to spláchnout vodou. Tato zázvorová masáž na růst vlasů se aplikuje po umytí vlasů oblíbeným šampónem.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Diskuze

V diskuzi POUZIVANI MSM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ameenka.

Jak se používá msm na rust vlasu jak na klouby?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pouzivani msm

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Podobný účinek, jako měl ten šampon, se dá dosáhnout, když se užívá selen v tabletách. Nejlepších účinků pro rychlý růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5, a zároveň se ve stravě ještě posílí kvalitní bílkoviny.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Na rychlý růst vlasů speciální olejová směs

Jedním z důležitých způsobů, jak dosáhnout rychlého růstu vlasů, je provádět pravidelně a často příjemnou masáž hlavy na prokrvení vaší vlasové pokožky. Funguje to jednoduše tím, že touto masáží se stimuluje prokrvení kůže na hlavě a tím se dostává do folikulů více živin. Z folikulů pak vyrůstají rychleji zdravé, silné a pevné vlasy. Dobře živený vlasový folikul produkuje, silné a zdravé vlasy, které se nelámou, snadno se rozčesávají a omezují se také roztřepené konečky vlasů. Pokud při masáži své vlasové pokožky hlavy použijete esenciální oleje, tak bude tato masáž dávat ještě lepší výsledky. Nejlepší olejová směs na masáž hlavy proti lámání vlasů a na rychlejší růst vlasů obsahuje kokosový olej, dále pak rozmarýnový olej, olej z pupalky dvouleté a olej ze šípků, všechny ve stejném množství. Tato olejová směs na rychlý růst vlasů se pravidelně masírujte do pokožky hlavy po dobu 3 až 5 týdnů. Za tuto dobu se vaše vlasy stanou vláčné a hydratované a také se u nich omezí roztřepené konečky a vlasy se také budou méně lámat. Olejová směs také výborně vyživuje vaše folikuly a podporuje tak nový rychlý růst vlasů.

Zdroj: Rady na rychlejší růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYPADAVÁNÍ VLASŮ LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír.

Na tuto svou otázku jsem nenašel odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď jste nenašel asi proto, že žádná léčba vypadávání vlasů pomocí lejzru není dostatečně účinná, aby mohla být veřejně zdokumentována. Vypadávání vlasů je záležitost chemických procesů uvnitř těla a zatím nebyla objevena žádná metoda, která by vypadávání zastavila a nebo dokonce obnovila růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vypadavání vlasů lejzrem

Růst vlasů za měsíc

Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a následně jsou nahrazovány další vlasovou generací. Za měsíc vlas poporoste zhruba o jeden centimetr. Někomu mohou vlasy růst pomaleji, někomu rychleji. Vše je dáno zejména genetickými dispozicemi, tedy tím, jaké vlasy mají vaši rodiče a prarodiče. Co se týče vypadávání vlasů, tento proces probíhá průběžně ─ denně několik vlasů vypadne, ale současně začínají růst vlasy nové. Vlas vypadává zhruba po sedmi letech.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Franek.

Dobrý den,zkuste výtažek z kořene lopuchu.Pozor lopuch se musí sklízet brzy na jaře nebo na podzim.

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Kompatibilní produkty k laserovému hřebenu

Laserová léčba může být použita buď samostatně, nebo ve spojení s jinými typy léčby zaměřenými na výživu vlasů. Nejlepší výsledky nabízí kompletní systém živin pro optimální růst vlasů. Záleží ale na kvalitě těchto výrobků, které podporují růst vlasů a poskytují skutečně výjimečný výsledek. Siřičitany, jako je MSM, se také doporučují jako doplněk stravy. Sprchové filtry, které odstraňují z vody škodlivé chemické látky. Tyto látky mohou ucpávat póry a inhibovat růst vlasů.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

MSM a vedlejší účinky

Důležitou skutečností, kterou je třeba zmínit je, že MSM může způsobovat akné, což je možný nežádoucí vedlejší účinek, který se může objevit u mnoha lidí při užívání MSM pro růst jejich vlasů. Před používáním potravního doplňku MSM se poraďte se svým lékařem o správném dávkování a o možných kontraindikacích s jinými užívanými léky.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Potraviny bohaté na selen

Mezi nejbohatší zdroje selenu patří para ořechy, dary moře, drůbež a maso a zejména vnitřnosti (ledviny, játra, slezina a slinivka). Celá zrna, ovesné vločky a hnědá rýže mohou také obsahovat významné množství selenu – závisí to na obsahu selenu v půdě, v niž byly pěstovány.

 

Zdroj: Selen na rychlejší růst vlasů

Potraviny bohaté na selen, selen v potravinách

Mezi nejbohatší zdroje selenu patří para ořechy, dary moře, drůbež a maso a zejména vnitřnosti (ledviny, játra, slezina a slinivka). Celá zrna, ovesné vločky a hnědá rýže mohou také obsahovat významné množství selenu – závisí to na obsahu selenu v půdě, v niž byly pěstovány.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Vlasy a strava

Dalším důležitým krokem ke zdravým a silným vlasům je dobrá strava. Vlasy jsou tvořeny z bílkoviny, které musíme nejdříve sníst. Nejvíce se na kvalitě vlasů podílí množství přijatého kolagenu. Nejlepším zdrojem zdravých a kvalitních bílkovin je hydrolyzovaná syrovátka. Tento proteinový prášek slouží k výrobě proteinového koktejlu, který se nejlépe pije na noc před spaním. Další zdroje bílkovin v potravinách jsou nejvíce hovězí maso a maso obecně, pak odtučněný tvaroh a vaječný bílek.

Zdroj: Rady na rychlejší růst vlasů

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP