Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SÁČKY ZELENÉHO ČAJE

OBSAH

Sáčky zeleného čaje

Abyste snížili podráždění a související zánět či zarudnutí, navlhčete sáček zeleného čaje a položte ho přímo na postiženou kůži. Taniny v zeleném čaji potlačují zanícení tkáně a svědění. Tato metoda se opakuje dle potřeby.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi ZELENY ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARKETA Dohnalová.

Dobry den nevite kde sehnat sazenici zeleneho čaje předem děkuji Dohnalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toncek Kopr.

Zelený čaj je černý čaj oškubaný a usušený za zelena...

Zdroj: diskuze ZELENY ČAJ

Koupel ze zeleného čaje

Napusťte si vanu teplou vodou a přidejte 10 sáčků zeleného čaje nebo půl šálku sušených listů zeleného čaje. Počkejte pět minut, než se čaj ve vodě vylouhuje, následně se do koupele ponořte asi na dobu 20 minut, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Zelený čaj uklidňuje pokožku a zmírňuje svědění, zároveň zlepšuje „vzhled“ pupínků.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

KOupila jsem si v pondělí ten výtažek ze zeleného čaje a citím se dobře a nemám chut na sladké .Po kolik dnech zažnu hubnout ,piji hodně vody omezuji sladké .Mám to na měsíc jsem na zvědavá na výsledky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelený čaj na kopřivku

Doporučená denní dávka zeleného čaje jsou tři šálky ke zmírnění kopřivky. Jeden šálek zeleného čaje obsahuje 240 až 320 mg polyfenolů. Chcete-li používat zelený čaj, potřebujete sušený zelený čaj nebo zelený čaj v nálevových sáčcích, který zalijete vroucí vodou a necháte po dobu 10 až 15 minut vylouhovat. Po uplynutí doby vyjměte sáček a ihned vypijte.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Karlová.

Dobrý den, mohu užívat chlorellu když nám nemocnou šťítnou žlázu, nesmím jíst ryby....nadbytek jodu. Děkuji za odpověď. Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Sedláčková.

Trpím Leidenskou mutací, tč.je stav stabilizovaný, neužívám žádné léky na ředění krve, je pro mne užívání Chlorelly, Spirulíny a Zeleného ječmene bezpečné ? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Čajová koupel na nohy

Chůze na pláži, pěší turistika do hor nebo jen městské procházky, mohou mít špatný vliv na vše chodidla. I zde je ideální záchrana pomocí čaje, kdy se naplní velká mísa vodou a nalije se do ní šálek vařícího čaje. Do takto připravené lázně se namočí nohy po dobu 10 až 20 minut. Nohy budou zregenerovány a připraveny na večerní program. Čaj má antimykotické účinky, díky čemuž jsou pak nohy čerstvější a zdravější.
 

Jaký čaj použít?

Pro tělo, nohy nebo spáleniny, se doporučuje použití černého nebo zeleného čaje, ale musíte si vybrat vždy ten, který neobsahuje aromata, esence, oleje nebo jiné přísady, které by mohly dráždit pokožku. Sypané nebo sáčkové čaje fungují stejně.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi ZELENÝ ČAJ A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Zelený čaj je už dlouho proslavený jako bohatý zdroj antioxidačních polyfenolů. Nové studie k tomu ukazují, že aktivní složka katechin dokáže také nastartovat metabolismus. Vědci provedli řadu výzkumů a zjistili, že ti, kteří pijí zelený čaj, zhubli více.
Nejdůležitější antioxidant, který najdete v zeleném čaji, se jmenuje EGCG. Je skvělou prevencí proti rakovině, nemocem srdce a cév. Vhodná dávka je 90 miligramů denně, což jsou čtyři šálky teplého zeleného čaje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Olbrichová.

DOBRÝ DEN RÁDA BYCH CHTĚLA VYSKOUŠET ZELENÝ ČAJ NA HUBNUTÍ PROSÍMVÁS KOLIK STOJÍ?

Zdroj: diskuze Zelený čaj a hubnutí

Recept na tinkturu

Ingredience: 2 lžíce listů jinanu dvoulaločného, 3 dl 60% lihu

Postup: Dvě lžíce listů ze stromu Ginkgo biloba zalijeme 3 dl 60% lihu. Vše necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Denně protřepáváme. Po uplynutí této doby přecedíme, nalijeme do tmavé sklenice a užíváme 3x denně 10 kapek. Účinek zvýšíme nakapáním do šálku zeleného čaje.

Zdroj: Zpracování listů Ginkgo biloba

Diskuze

V diskuzi ACC LONG PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Ttubelikova.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,kde bych sehnala toho zeleného plyšového Kašlíka.dekuji Trubeliková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Acc long pro děti

Jednoduchá pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • Mletý černý pepř
  • Sůl
  • Máslo

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce zahřejeme máslo. Na něm pak asi 2 minuty povaříme kuličky zeleného pepře. Poté přilijeme smetanu a vše přivedeme k varu. Poté se podle potřeby přidá mouka, aby mouka zhoustla podle našich představ. Nakonec se omáčka dochutí solí a mletým pepřem.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Diskuze

V diskuzi PEPŘOVÁ OMÁČKA POHLREICH RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Rezlová.

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka.

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka pohlreich recept

Čaj na unavené oči

Zapomeňte na chladné plátky okurky a raději zvolte vychladlé použité čajové sáčky pro uklidnění svých očí. Použitý sáček z horkého čaje se vymačká a nechá vychladnout. Pokud jsou vaše oči unavené z práce na počítači, ze slunce nebo z nedostatku spánku, tak je čajový obklad ten nejlepší způsob jek je nechat odpočinout a osvěžit je. Lehněte si na pohovku nebo postel, na každé oko přiložte jeden chladný sáček od čaje (oči musí být zavřené) a relaxujete 10 až 15 minut. Díky tomuto relaxu budou vaše oči vypadat svěží a budete se cítit lépe.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi MUŽE SE LASEROVÁ OPERACE PROVÁDĚT NA OKU DVAKRÁT 1.6.2017 . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor Rumpík.

Po operaci katarakty u pravého oka ,se mě po obvodě čočky,dělají takové jakoby otřepy zeleného zákalu .zjistila . to při vyšetření Oční lékařka.Co s tím .Díky Viktor Rumpík .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muže se laserová operace provádět na oku dvakrát 1.6.2017 .

Pepřová omáčka ze zeleného pepře

Ingredience: 125 ml smetany, 20 g zeleného pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 4 cl brandy, sůl, muškátový oříšek

Technologický postup: Do pánve po smažení steaků nalijeme smetanu, přidáme nakládaný pepř dle chuti (dvě až tři lžičky) a lžičku nebo dvě hořčice. Můžeme přidat kapku brandy nebo portského vína pro lepší aroma. Podle chuti osolíme, můžeme přisypat trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme trochu svařit a steaky na talíři omáčkou přelijeme.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT PRAGANDU A SMES NA SALAMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Koštál.

D.den jsem z Vlašimska a chtel bych koupit pragandu ,
tři sáčky po 250g a 3 sáčky na výrobu salamu, udejte místo nákupu neb zašlete na
adr. Antonín Koštál,Družstevní 291,25765 Čechtice neb volejte 773877493 dik za info Ko

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pragandu i kořenící směsi do salámů můžete koupit na internetu v mnoha obchodech. Jejich seznam je uveden zde:
- praganda: www.zbozi.cz/hledani…
- koření: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit pragandu a smes na salamy

Nimesil bez receptu

Lék Nimesil je pouze na lékařský předpis a volně prodejný není. Nimesil se vyrábí jako sáčky s drobnými granulemi, které se rozpouští ve sklenici vody. Užívá se obsah jednoho sáčku při obtížích, obvyklá dávka jsou dva sáčky denně.

Zdroj: Nimesil

Diskuze

V diskuzi KILA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Nevím jestli je tento výrobek vhodný faktem je že i já jsem před lety v roce 1987 brala pilulky na hubnutí.V té době jsem byla krátce po porodu a moje váha mě děsila.Vážila jsem 105kg.Strašná dnes představa.V televizi na Tv šopu jsem zhlédla to že i ty nejsilnější zhubly také ženy po porodu.Brala jsem dietu prozatím jako jednu z možných variant.Děsilo mě to že až mě má dcera uvidí a trochu vyroste klepne ji pepka jakou mámu má .Byla jsem jak autobus a byla jsem jak koule.Ale stejně jsem hledala řešení i jiné.Tak jsem si objednala zboží vlastně z televize.Už tenkrát to bylo drahé.Zaplatila jsem 1000kč a pak jsem se proklínala proč jsem to udělala.Nevím již výrobku název ale bylo to složení 50 procent zeleného čaje a 50procent jávského čaje.Byli to pilulky dovezené až z Ameriky a v televizi tvrdili že v České republice jsou jen jednou.Vykládal o listech ze stromu Jávy.Díky bohu za ně s dietou a cvičením a stravováním byli kila dole.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kila

Hrachová kaše ze zeleného hrachu

Ingredience: 400 g zeleného hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, máslo, sůl

Technologický postup: Hrách namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Před vařením přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a vodu osolíme. Uvaříme doměkka (až rozvařena), slijeme vodu, část jí tam můžeme nechat. V hrnci rozmixujeme do hladka, vodu přidáme podle potřeby a podle toho, jakou chceme mít konzistenci kaše. Pro zjemnění přidáme trochu másla. Pokud použijeme neloupaný hrách, musíme počítat s tím, že nám zůstanou v kaši slupičky.

Zdroj: Hrachová kaše

Pepřová omáčka na steak s dijonskou hořčicí a bílým vínem

Ingredience:

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 0,5 hrnku suchého bílého vína
  • 2 lžíce zeleného pepře
  • 0,5 hrnku 30 % smetany

Postup přípravy:

Po dopečení masa zůstane na pánvi výpek, do něhož se přilije i připravená smetana a víno. Vše se společně povaří asi 2 minuty, dokud se objem omáčky nezmenší. Do omáčky se přidá i dijonská hořčice a kuličky zeleného pepře. Vše se pořádně rozmíchá a kuličky se musí přímo v omáčce rozdrtit (lžící, vařečkou). Poté se vše ještě asi minutu povaří.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Vykašlávání zeleného hlenu

Vykašláváním zeleného hlenu se projevuje chronická bronchitida. Ta bývá často považována za běžný kuřácký kašel, ale může vést k vážným komplikacím jako je CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc). CHOPN může vést k vážným potížím až k invaliditě. Přidává se zadýchávání, které později může přetrvávat i během klidu a nečinnosti.

Protože CHOPN průtok plícemi zhoršuje, dochází k selhávání pravé srdeční komory. Dalšími příznaky jsou otoky nohou, zvětšení jater a cyanóza (namodralá kůže a sliznice) způsobená snížením kyslíku v krvi. Dochází k viditelnému hubnutí a celkové zchátralosti těla.

Zdroj: Hleny v krku

Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Ingredience: 30 g másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 40 g čerstvého zeleného pepře, 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, 150 ml 12% smetany

Technologický postup: 30 g másla rozpustíme na pánvi na středním plameni. Vsypeme jednu najemno nasekanou malou cibuli. Smažíme za stálého míchání cca 5 minut doměkka. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu mícháme. Vlijeme 125 l hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany a znovu zamícháme. Přivedeme k varu. Stáhneme oheň a necháme 10 minut bublat, aby se objem zredukoval na půlku. Takto připravenou teplou omáčku podáváme ke steakům.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty

Příčiny vykašlávání zeleného hlenu po ránu

Mechanismus kašle začíná hlubokým nadechnutím, poté se uzavře hrtanová příklopka, která tak sevře hlasovou štěrbinu a tlak v plicích stoupá. Následuje prudký výdech při uzavřené hlasové štěrbině, která se náhle otevře a proud vzduchu vynese do úst obsah dýchacích cest. Je-li kašel suchý, dráždivý a trvá-li déle, nejde již o reflex užitečný a je vhodné jej tlumit, protože opotřebovává plicní elasticitu. Sputum (zmnožený výměšek dýchacích cest) je látka, která se vykašle, je to takzvaný sekret bronchiálních žláz.

Vykašlávání hustého zeleného hlenu je nejčastěji způsobeno vážnou bakteriální infekcí, například bronchitidou. Může se také jednat o chronické záněty dýchacích cest (mimořádně odolné bakterie pseudomonázy Pseudomonas aeruginosa).

Zdroj: Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 2 - 3 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 1 - 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • Sůl
  • Mouka

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce rozehřejeme máslo, k němu se pak přidá podrcený nakládaný zelený pepř (je dobré ho předtím namočit do horké vody, aby změkl), chvíli je potřeba máslo s pepřem promíchávat a pak přilijeme smetanu, přidáme sůl a vše vaříme asi ještě 2 minuty.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP