Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SARKOIDÓZA ALTERNATIVNÍ LÉČBA

OBSAH

Ovlivněné skupiny

Sarkoidóza postihuje více ženy než muže, zejména ve věku od 20 do 50 let, další rizikovou skupinou jsou černoši a severní Evropané. Poskytovatelé zdravotní péče, učitelé, opraváři a hasiči představují skupinu, u které byl při preventivní roční prohlídce u lékaře zjištěn častější výskyt sarkoidózy. Z vyšetření srdce, plic a krve lze diagnostikovat potenciální genetickou spojitost vyplývající z rodinné anamnézy sarkoidózy.

Zdroj: Sarkoidóza

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle popsané diagnózy se skutečně jedná o terminální fázi v životě vaší maminky. Chápu vaši snahu za každou cenu něco podniknout k prodloužení života, ale v některých situacích to bohužel nedokážeme vůbec ničím a toto je zřejmě ten případ. Váš jídelníček je dobrý. Důležité je aby vyhovoval požadavkům nofrologů, kteří dozorují dialýzu, s nimi je to třeba prodiskutovat. Také je třeba brát ohledy na chuťové požadavky vaší maminky, aby ji především jídlo chutnalo.
Připravte se na to že maminka brzi zemře a přijmněte to jako součást její další existence v nové dimenzi. Vnímejte to jako transofrmaci jejího života do nových podmínek, kde nebude tato její nemoc ani bolesti, které nyní má. Tím že zemře se vysvobodí z pozemských těžkostí a nalezne klid a odpočinek. Když toto přijmete, tak ulehčíte její odchod pro ní samotnou i pro sebe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Sarkoidóza

Sarkoidóza je onemocnění, které způsobuje oblasti zánětu ve vašich očích, lymfatických uzlinách, plicích a dalších tkáních. Kromě pocitu sucha v očích, můžete mít i vysokou hladinu vápníku v těle. To však neznamená, že nadměrné množství vápníku je vždy zodpovědné za způsobení buď sarkoidózy, nebo suchého oka. Sarkoidóza je závažné onemocnění, které vyžaduje lékařskou diagnózu a léčbu. Kromě suchých očí a podráždění, se při ní budete pravděpodobně setkávat i s dalšími příznaky, jako je bolest na hrudi, suchý kašel, dušnost, celkové nepohodlí a ztráta vlasů.

Zdroj: Způsobují vysoké dávky vápníku suché oko?

Poradna

V naší poradně s názvem ČESKÝ ROZHLAS BRNO APETÝT OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Blažková.

Dobrý den!
Prosím o radu,
jak léčit arthritidu sarkoidosis

Děkuji
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud sarkoidóza postihuje pohybový aparát, tak se může projevovat podobně jako artritida. Při onemocnění tímto druhem sakoidozy je nejvhodnější navštívit ortopéda, aby zjistil míru a stádium nemoci a podle toho určil i nejvhodnější léčbu. Sama si můžete zkusit pomoci lékem Wobenzym užívaným v dávce 9 tablet tři krát denně. K tomu zkuste ještě Koenzym Q10. Účinky se dostaví pozvolna a léčba tímto způsobem bude trvat dlouho - až jeden rok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno apetýt otec pleskač bylinková poradna

Diagnóza sarkoidózy

Sarkoidóza je diagnostikována vyloučením jiných onemocnění, je často objevena během pravidelné lékařské prohlídky. Na hrudi se mohou objevit granulomy a kožní uzliny, které jsou viditelné pouhým zrakem. Další vyšetření se provádí pomocí X-ray paprsků. Příznaky se týkají dotčených orgánů a mnohé z nich jsou asymptomatické. Diagnóza se opírá o anamnézu, která zahrnuje rutinní laboratorní testování, fyzické zkoušky a případně tkáňovou biopsii.

Zdroj: Sarkoidóza

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu

Léčba sarkoidózy

Terapie nebo symptomová režie není vždy nutná. Symptomy zahrnují kašel, dušnost a hyperkalcémii, která by mohla vyžadovat hospitalizaci. Nitrožilní tekutiny pro hydrataci, diuretika k odstranění vápníku, léky na zastavení kostní degradace, steroidy pro boj s vitamínem D, efekty a dialýzy k odstranění vápníku, to jsou metody k léčbě sarkoidózy. Hydroxychlorochin a methotrexát úspěšně léčí kožní uzlíky, mozkové účinky a hyperkalcémii a mohou být použity, pokud nefungují steroidy. Hydroxychlorochin je lék, který se rovněž používá ke snížení zánětu při léčbě revmatoidní artritidy.

Zdroj: Sarkoidóza

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba kolagenovými injekcemi je chápána jako alternativní metoda, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Pacient si cenu injekcí s kolagenem hradí sám v plné výši.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Dietní omezení

Během léčby hyperkalcémie může dojít k dietnímu omezení a změně životního stylu do doby, než se hladina vápníku vrátí do normálu. Potravinové omezení může zahrnovat mléčné výrobky a výrobky bohaté na vápník, jako např. lososové konzervy a pomeranče. Vyhněte se takovým potravinovým doplňkům, při jejichž užívání je omezen pohyb na slunci.

Zdroj: Sarkoidóza

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PLIC ALTERNATIVNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Polívka.

Dobrý den, nějak tento článek moc nechápu. Píšete zde, že je Breussova dieta vyloženě škodlivá pro onkologické pacienty a hned pod článkem je na ní napsán postup s nadpisem: Správně provedená protirakovinná kůra. To si trochu protiřečí, nemyslíte?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina plic alternativní léčba

Doporučení

Se sarkoidózou může být spojen syndrom příznaků zahrnujících horečku, artritické příznaky kotníků a otoky lymfatických uzlin, tzv. Lofgrenův syndrom. Také je v syndromu zahrnuta erythema nodosum – zánět tukových buněk pod kůží, který způsobuje červenou vyrážku nebo červenofialovou tvárnou kůži, především na kotníku nebo holeni. Erythema nodosum může způsobit svědění, pocit tepla a může být bolestivá na dotek.

Zdroj: Sarkoidóza

Diskuze

V diskuzi LICHEN SKLEROSUS ET ATROFICA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Machálková.

Dobrý den, je mi 55 let a tato diagnoza mi byla stanovana a následně po histologickém vyšetření potvrzena. Kožní lékařka mě posílá ke gynekologovi a jediná léčba je hormonální. Nechci brát kortkosterodidy do konce života a po mastičce od kožní lékařky mě postižené místo pálilo. Poradíte mi prosím nějakou
alternativní léčbu?

Děkuji

Alena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen sklerosus et atrofica

Zákalky ve sklivci alternativní léčba

Za slunného počasí se doporučuje nosit tmavé brýle. Na modré letní obloze, v zasněžené krajině či za jasné viditelnosti jsou totiž zákalky vidět naprosto perfektně. Na tento problém zabírají homeopatické kapky ze světlíku lékařského a tablety Protectum ginkgo.

Zdroj: Zákalky ve sklivci

Poradna

V naší poradně s názvem KURKUMA A RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk .

Lze kurkumu užívat při alternatívní lečbě rakoviny jater-lekařsky se nedá léčit.
Jak a v jakém množství.
Děkuji za odpověď.
ZK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle světových poznatků kurkuma, respektive Curcumin, není lék na rakovinu jater, ale může hrát důležitou roli, jako podpůrný prostředek v jejich konzervativní léčbě pomocí cytostatik. Maximální bezpečná dávka, která byla ověřena lékařskou studií, je 8 gramů cucruminu denně po dobu tří měsíců. Máte-li zájem o další hloubání v této oblasti, tak zde přikládám odkaz na anglicky psaný článek, který se věnuje tomuto tématu: www.canceractive.com…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kurkuma a rakovina jater

Hyperkalcémie

Hyperkalcémie je zjištěna laboratorním testováním, dochází k ní v důsledku uvolnění vitamínu D. Vitamín D zvyšuje absorpci vápníku do krevního řečiště. Bilanci vápníku a fosforu v těle mají na starost čtyři malé žlázy umístěné za štítnou žlázou v krku. Dvě převládající příčiny hyperkalcémie musí být vyloučeny jako první: hyperparatyreóza (hyperaktivita příštítných tělísek vedoucí k nadměrné produkci parathormonu) od benigních nádorů a rakoviny s kostní metastází. Mezi příznaky hyperkalcémie patří snížená chuť k jídlu, časté močení, nadměrná žízeň a ledvinové kameny.

Zdroj: Sarkoidóza

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ODSTRANĚNÍ BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonička.

Jedině zkusit nějakou alternativní metodu. Popsané jsou například tady: www.jakselecit.cz/ko…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinější odstranění bradavic

Alternativní léčba

Zákalky ve sklivci je možné částečně eliminovat konzumací přírodních produktů:

  • esenciální olej;
  • zelený čaj;
  • omega-3 mastné kyseliny;
  • citronový džus;
  • jablečný ocet;
  • kokosový olej;
  • karotková šťáva;
  • olej z vlašských ořechů;
  • goji;
  • česnek;
  • zázvor;
  • šťáva z aloe vera;
  • cibulová šťáva.

Vhodná je rovněž detoxikace jater: ostopestřcový olej, čaj a také Ascorutin 1-2-1.

Zdroj: Sklivcové zákalky

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Štýbr.

dobrý den, s vývarem kořene pampelišky mám osobně velice dobré zkušenosti. Asi to není všelék, ale apoptozní účinky na zhoubné buňky jsou nejméně 100x větší než u chemoterapie. Doporučuji 3x denně vývar z jedné polévkové lžíce sušeného kořene pampelišky. Hodně toho najdete na internetu. Přeji zlepšení stavu u Vaší maminky.
Štýbr

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi DNA PŘÍZNAKY ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sládková Soňa.

Prosím, mám dotaz, vadí při dně luštěniny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.alternativni.

Já myslím že tu někdo snad neumí číst????
Samozřejmě že luštěniny z důvodu vysokého obsahu purinů
ZVYŠUJÍ KYSELINU MOČOVOU, a konzumovat se nesmí

Zdroj: diskuze Dna příznaky onemocnění

Citalon cena

Citalon je antidepresivum a je k dostání jen na lékařský předpis. Aktuální seznam cen Citalonu v českých lékárnách je zde.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Držitel rozhodnutí o registraci Citalonu

Sandoz GmbH, Kundl, Rakousko.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Alternativní/přírodní léčba rakoviny

  • Odstranění cukrů a nezdravého jídla z potravy.
  • Odstranit potraviny s vysokým obsahem tuků.
  • Konzumovat syrové potraviny s vysokým obsahem nutričních hodnot.
  • Omezit opalování.
  • Užívat byliny vhodné k léčbě rakoviny.
  • Mít pozitivní postoj, což znamená, vyvarovat se stresu a podporovat svůj imunitní systém.

Zdroj: Babské rady na rakovinu

Melatonin

Melatonin je hormon produkovaný mozkovou epifýzou. Melatonin je látka podporující spánek, zároveň je antioxidantem, protože chrání mozek před volnými radikály (molekulami), které jsou pro tělo škodlivé. Žádná vědecká studie však důvěryhodně nepotvrdila účinnost melatoninových potravinových doplňků, tudíž by bylo nesprávné tvrdit, že melatonin působí jako prevence epileptických záchvatů.

Zdroj: Alternativní léčba epilepsie

Alternativní léčba maniodepresivní psychózy

Maniodepresivní pacient patří vždy do rukou lékaře specialisty – psychiatra. Alternativně a preventivně lze zmírnit projevy onemocnění, a to pomocí zdravého životního stylu, dostatkem fyzické aktivity, pravidelným a dostatečným spánkovým režimem, vyhýbáním se dlouhodobému stresu, stresovým a psychicky náročným situacím, vyhýbáním se konzumaci alkoholu, zamezením užívání psychoaktivních látek (marihuana, LSD, kokain, pervitin a tak dále).

Zdroj: Maniodeprese

Jaké jídlo a pití při užívání přípravku Citalon?

Během užívání přípravku Citalon nepijte alkohol. Alkohol může totiž příznaky nebo nežádoucí účinky zhoršit. Citalopram lze užívat s jídlem nebo bez jídla.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP