Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SCHOPNOSTI

OBSAH

Test na nadpřirozené schopnosti

Testů na nadpřirozené schopnosti naleznete na internetu celou řadu. Mezi tyto testy patří i.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den,
prosím o informaci.
Jak dlouho nebudu moci hrát bowling po laparoskopické operaci žlučníku.
Předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rekonvalescence po operaci je vždy individuální, přičemž záleží na schopnosti vašeho těla regenerovat. Pokud po operaci nenastanou žádné komplikace, tak po jednom měsíci můžete začít dělat obvyklé činnosti, jako před operací. Vždy je důležité začínat s rozvahou, vnímat bolest a skončit v okamžiku, kdy ji ucítíte. Pomalý ale pravidelný nástup zátěže vám pomůže rychle obnovit původní schopnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení po operaci žlučníku

Nadpřirozené schopnosti člověka

V ČR je z celkového počtu občanů 45 % nepsychotroniků, kteří tyto schopnosti získat nemohou. Věštecké schopnosti může získat pouze psychotronik díky své vysoké karmě (karmické zátěži). Psychotroniků je v našem národě 65 % a z toho má tento dar 6,1 % obyvatelstva. Nejmladší ho získal ve 4 letech (dnes má tato paní 91 let). Tyto schopnosti jsou poměrně běžné u 8–12letých dětí, pak je často získávají mladí, 16letí lidé. Můžete je ale získat v jakémkoliv věku, pokud jste psychotronici.

Lidé, kteří tyto schopnosti mají, se dají zařadit do dvou hlavních skupin:

  • Věštci (psychotronici)
  • Věštci a léčitelé (psychotronici a biotronici – šamani)

Jestli dotyčný pracuje s kartami, kyvadlem, tužkou, věští z koule, anebo používá některou techniku bez pomůcek, je vcelku jedno, záleží spíše na tom, jak tuto techniku ovládá. U biotroniků hraje hlavní roli energie, které využívá, jakou má sílu, jak ji umí použít a využít. Být věštcem a léčitelem se nedá naučit, je to dar, až pak je potřeba naučit se techniku.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGIE NA PEŘÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli k příznakům na peřové povlečení patří napřiklad pocení na hrudi, těžké dýchání a sucho v nosní dutině. Nikdy přrdtím jsem takové stavy nepocítila, než jsme si pořídily tyto peřiny, ale každou noc se mi to nestáva jen kromě vysušené nosní dutin. Děkuji předem za odpověd... Kristýna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pocení na hrudi není přímým následkem alergie na peří, ale spíše souvisí s akumulační schopností peří, které zadržuje teplo. Ostatní projevy, které popisujete mohou skutečně souviset s alergií na peří.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na peří

Jak rozvíjet léčitelské schopnosti

S darem léčení už se léčitel narodil, je mu propůjčen na celý život, nikdo mu ho nemůže odebrat. Zastaví-li se ve svém duchovním vývoji, zastaví se i rozvíjení jeho schopností. Usiluje-li neúnavně o vysoké hodnoty, nepřetržitě pracujíc na svém nitru, jeho schopnosti stále rostou, a tím je mu také dovoleno disponovat se silou mnohem větší účinnosti. Jde o přímou úměru. Pravá léčivá síla klade své požadavky. Každý léčitel by měl vědět, že i když je jeho dar sebevětší, může vidět, slyšet a cítit jen to, co mu dovolí jeho vnitřní duchovní zralost. Stejně tak čistota léčivé síly, která jím prochází při léčení, bude vždy odpovídat čistotě jeho nitra. Logickým vysvětlením tohoto tvrzení je zákon o přitažlivosti stejného druhu. Tak se dar léčení stává pro skutečného léčitele zároveň i závazkem.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Poradna

V naší poradně s názvem SPRÁVNÉ HODNOTY ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den,
zajímalo by mne, jaká správná hodnota naředěné krve.
Děkuji za odpověď a zdravím. J. Sedloň

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnota naředěné krve se vyjadřuje jako laboratorní hodnota informující o schopnosti krve srážet se, založená na takzvaném protrombinovém času - INR (z anglického International Normalised Ratio). Čím vyšší je hodnota INR, tím déle se krev sráží.
U zdravého jedince neléčeného antivitamínem K je normální hodnota INR 0,8 až 1,2. Optimální hodnota u pacienta léčeného léky na ředění krve je 2–3 při středním riziku trombotické příhody, respektive 2,5–3,5 při riziku vysokém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Správné hodnoty ředění krve

LABRADOR RETRÍVR

Postava: mohutná stavba těla

Výška (v kohoutku): pes = 56 – 57 cm, fena = 54 – 56 cm

Zbarvení: žluté, černé, játrově hnědé

Lov: vodní práce, lov pernaté i srstnaté zvěře

Schopnosti:

  • vynikající čich
  • dobře poslouchá povely
  • skvělé plavecké schopnosti
  • vynikající aportér

Povaha: vyrovnaný, činorodý, přizpůsobivý, oddaný, inteligentní, horlivý, poslušný, milý, přátelský, bystrý, oddaný

Vztah:

  • k lidem: je oddaný svému pánovi, dobře vychází s dětmi
  • ke zvířatům: obvykle nemívá problémy s jinými psy a zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

Poradna

V naší poradně s názvem PRÁŠKY NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JOSEF STUDENÝ.

Dobrý den,užívám na spaní 1/2 Tisercinu u kterého se nedoporučuje řídit motorová vozidla,který jiný prášek na spaní u kterého by to nevadilo a mohlo se řídit,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny léky na spaní způsobují ospalost a ta nejde ruku v ruce s řízením motorových vozidel. Možnou alternativou by mohl být Circadin 2 mg, což je postupně uvolňovaný melatonin, který se užívá několik desítek minut před spaním. Druhý den ráno melatonin již neovlivňuje reakční schopnosti a je možné řídit motorové vozidlo. Dohodněte se se svým lékařem o možné výměně Vašich léků na spaní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prášky na spaní

Jak získat léčitelské schopnosti

Léčení je dar, o který smíme poprosit. Avšak bude-li nám dán, nezáleží na nás. O darování rozhoduje vyšší moc jako o každém jiném darovaném nadání. Pokud je člověk skutečně nadaný léčivou silou, získal ji zcela nezávisle na pozemském vzdělání. Schopnost léčení si nelze osvojit jako metodu nebo techniku, neboť léčitelským schopnostem se nedá naučit. Skutečné dary je možné pouze přijímat. Otevírají se samy, spontánně, bez jakéhokoliv napomáhání a také v pravý čas. Pravá cesta k získání léčitelských schopností spočívá v duchovní proměně člověka, která začíná odvážným, vážně míněným rozhodnutím změnit své vlastnosti, názory a postoje, často celý svůj vnitřní život. Půda k přijetí léčivé síly musí být vždy připravena nejdříve v duchu léčitele, neboť je to on, kdo vyšší sílu přijímá, nikoliv tělo.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Poradna

V naší poradně s názvem TEBOKAN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den,
užívám 2 pilulky denně Tebokan 40 mg. Mohu zapíjet jídlo pivem? Mohu dát třetinku něčeho ostřejšího (do 45%)?

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tebokan obsahuje hlavně extrakt z jinanu dvoulaločnatého (Ginkgo biloba), který se užívá k léčbě příznaků poruchy paměti, poruchy pozornosti, snížené schopnosti soustředění a emoční lability. Ačkoliv není známa žádná interakce mezi Ginkgem a alkoholem, tak přesto pití alkoholu v tomto případě nelze doporučit, neboť alkohol zhoršuje všechny zde vyjmenované příznaky. Jedno pivo denně neuškodí, ale vyšší dávky alkoholu s denní pravidelností je již problém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tebokan a alkohol

V čem se vyskytuje chlorofyl

Chlorofyl se vyskytuje v rostlinách, ale i v organismech, které se podobají zvířatům, nejčastěji se jedná o prvoky. Některé bakterie také obsahují chlorofyl. Organismy, které obsahují chlorofyl, jsou schopny generovat vlastní energii ze slunečního záření a nazývají se autotrofní.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Poradna

V naší poradně s názvem SMEGMA PENISU A SPATNÁ EREKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pedro.

dobrý den ,
prosím mám v poslední době problém s erekcí.Je možné že je to způsobeno lékem Duodart na prostatu? je možno tento lék nahradit nebo kombinovat s jiným pro erekci?L
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Při léčbě lékem Duodart bohužel často dochází ke snížení schopnosti dosáhnout erekci. Zároveň to způsobuje poruchy erekce a snížení libida. O tom, jestli je ve vašem případě možné nahradit Duodart jiným lékem, může rozhodnout jen ošetřující lékař. Nečekejte ale výrazné zlepšení při náhradní léčbě. Léčba benigní hyperplazie prostaty vždy zhorší sexuální funkce. Prostata je nedílnou součástí sexuálního ústrojí a proto má její léčba tyto dopady.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smegma penisu a spatná erekce

Léčitelské schopnosti koček

Kočky doprovázejí člověka už více než 4 tisíce let. Jejich společné soužití prošlo mnoha etapami, od zbožňování až po naprosté zatracení. V Egyptě a Orientu měly kočky své paláce a po smrti se jim dostalo stejné pozornosti jako lidem. V Evropě byly nejprve vítány pro schopnost hubit myši a další hlodavce, následně se však často staly obětmi inkvizice a byly upalovány. Obzvlášť špatně na tom byly ty černé kočky. Později se z koček staly vítané společnice cestujících při dlouhých plavbách na lodích. Mnoho majitelů koček potvrdí, že kočky mají léčitelské schopnosti. Dokáží vycítit, co v člověku hlodá, co ho trápí, a nějakým záhadným způsobem mu od jeho utrpení pomáhat. Někdo tomu říká, že vezmou jeho trápení na sebe. Kočičí schopnosti zlepšit stav nemocného využívá felinoterapie. Felinoterapie je pozitivní působení na nemocného, postiženého nebo jinak handicapovaného jedince pomocí kočky.

Felinoterapie se dělí na dvě formy. Jednak je to pasivní, kdy je kočka přítomna v místnosti s dítětem nebo jiným pacientem, ale neprobíhá žádný kontakt. A dále aktivní forma, kdy se kočka stává přímým aktérem procesu.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA A JEHO CENA PRO PACIENTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobry den
Jsem homozygot (Leidenska mutace)ted aktuálně po prodělané zilni tromboze léčena inj Arixtra Trombóza se úspěšně rozpouští ale moje praktická lékařka mi napsala Warfarin který prý vzhledem me vrozené homozygocii je nezbytný jako prevence ale ja jsem chtela napsat Pradaxu protoze je lepsi a pro muj zivot šetrnější ale nenapsala kvůli prý pojišťovně ze ho nechce proplacet ale ted jsem se docetla ze jako homozygot bych na nej mela mit nárok aspon na 12 měsíců můžete mi prosim rict kde je chyba?dekuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chyba není nikde, pojišťovna skutečně proplácí Pradaxu jen v případech, kdy není možné dosáhnout Warfarinem uspokojivý výsledek. Máte dvě možnosti, buď přijmete Warfarin a budete mu důvěřovat, protože je to levný lék s úžasnou schopností prodloužit vám život a nebo se můžete obrátit na svou Zdravotní pojišťovnu s oficiální žádostí o změnu úhrady medikace Pradaxy místo Warfarinu. V žádosti uveďte důvody, kvůli kterým si myslíte, že nemůžete užívat Warfarin. Pojišťovna má povinnost na vaši žádost reagovat do 30ti dnů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kerý lékař mi napíše lék pradax

Rutin a jeho zdravotní účinky.

Rutin má řadu pozitivních zdravotních účinků, mezi jeho největší přínosy patří především schopnost léčit křehkost krevních kapilár a zvyšovat pružnost cév. Rutin pomáhá na prasklé žilky v oku. Snižuje LDL cholesterol. Rutin je také významný antioxidant s antikarcinogenními účinky a schopností pohltit volné radikály. Rutin zesiluje účinek vitaminu C.

Zdroj: Rutin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem NEUROPATIE KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PETR HRANICKÝ.

Dobrý den.Mám cukrovku již 20let,je mi 67 let a trápí mě nohy.Mám pocit jako bych měl malé ponožky,při chůzi mě bolí spodky nohou a mám u kotníku prasklinu,která bolí.Nohy každý den mažu zvláčňující emulzí a mám je pořád suché.Na levé noze mám na kůži fleky ze kterých mi mokvá lymfa.Když si to zavážu,tak za chvíli je obvaz mokrý.Teď docházím i na nefrologii,hrozí mi dialýza.Mám i dotaz,zdali bych měl i nárok na ZTP,jedná se mi jen o parkování,nebo v nemocnici kam jezdím je to daleko pěšky a já mám problém s chůzí.Děkuji.Hranický

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O průkaz OZP (osoba se zdravotním postižením) můžete zažádat na pobočce Úřadu práce. Tam k tomu mají formulář, který vám pomohou vyplnit a rovněž vás poučí o dalším postupu. O rozhodnutí vám přijde vyrozumění na vaši adresu. Na průkaz OZP-TP byste mohl mít nárok z důvodu podstatného omezení funkce dolní končetiny. Tento stav lze považovat za podstatné omezení schopnosti pohyblivosti a orientace na úrovni středně těžkého funkčního postižení pohyblivosti a orientace, což jsou podmínky pro přiznání průkazu TP, který opravňuje parkovat na vyhrazeném parkovacím stání pro invalidy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neuropatie končetin

Chlorofyl v lékárně

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Poradna

V naší poradně s názvem HLADINA CUKRU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den má dcera 14let má glYkemii 4.8 nalačno ráno . Je tato hodnota v normě dekuji LM

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pouze hladiny cukru v krvi vyšší než 4,8 jsou potenciálním časným signálem zhoršené schopnosti lidského těla zvládat požitý cukr a později mohou být spojeny s vyšší pravděpodobností pro vznik diabetes.
Pokud by výsledky krevního cukru nalačno byly vyšší než 4,8, může být nutné další vyhodnocení glykemického stavu, aby se vyloučil „prediabetický“ stav. Název „prediabetický“ je zastřešující termín používaný k popisu řady lékařských termínů zahrnujících hyperglykémii nalačno, inzulínovou rezistenci, zhoršenou toleranci glukózy atd.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hladina cukru v krvi

VELŠTERIÉR

Postava: středně velká

Výška (v kohoutku): méně než 39 cm

Zbarvení: černé s tříslovým pálením, šedočerné s tříslovým pálením

Lov: původně k lovu lišek a jezevců

Schopnosti:

  • otužilost
  • rád aportuje
  • měkčí než foxteriér

Povaha: přátelský, klidný, mírumilovný, poslušný, odvážný, odhodlaný, živý, energický, tvrdohlavý

Vztah:

  • k lidem: svou rodinu miluje, dobře snáší i dětské hry
  • ke zvířatům: s ostatními psy, ani zvířaty příliš nevychází

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – teriéři

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaKasanicka.

Medvedí cesnak a warfarin môžem užívať

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Medvědí česnek snižuje hladinu špatného cholesterolu, rozšiřuje cévy a ředí krev, takže je dobrým kardiovaskulárním tonikem. Díky své schopnosti ředit krev ale může interagovat s léky, které také ředí krev, jako je Warfarin. Takže jej nekonzumujte ve velkém množství, pokud tyto léky užíváte.

Před začátkem konzumace medvědího česneku nebo léků z něj připravených se nejdříve dohodněte s lékařem. Naplánujte si kontrolu srážlivosti krve po několika dnech od začátku léčby nebo po první konzumaci. Je to rychlé a budete hned vědět, jak medvědí česnek ovlivňuje srážlivost krve právě u vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Medvědí česnek a warfarin

Jak zjistit a poznat, že mám léčitelské schopnosti

Současní lidé, žijící už mnoho životů v materiálním světě, na své schopnosti zapomínají. Doba je taková, že už několik set let vládne materiální pohled na život a cokoli duchovního je zatlačováno do pozadí. Vládne levá rozumová hemisféra a chladná racionalita. Někteří z nás se dokonce narodí bez léčitelských schopností. My všichni jsme krásné, dokonalé bytosti, které nejsou omezeny ničím jiným než samy sebou. Realita kolem nás je jen výsledkem vnímání našich smyslů a interpretace naší mysli. Je jenom na nás, co budeme chtít vidět.

Tak jako jsou někteří z nás talentovaní hudebníci, sportovci, umělci, lékaři, podnikatelé, ministři, stavitelé nebo projektanti, pro jiné je zase snadné nahlédnout do jiné reality nebo zjistit, co se dělo v minulosti, současnosti a budoucnosti.

V dnešní době se objevila spousta léčitelů a naskýtá se proto otázka, kdo skutečně léčitelem je a kdo ne, kdo má psychotronní schopnosti a kdo je pouze předstírá. Pro běžnou potřebu je zbytečné popisovat zkoušky měřením elektrické vodivosti pokožky či psychotronické měření senzibility jedince.

Zkuste si sami zkontrolovat, zda máte či nemáte psychotronní schopnosti následujícím jednoduchým testem: Tři misky naplňte vodou a do každé dejte stejný počet semen, nejlépe fazolí. Jedna miska je kontrolní, druhá se ovlivňuje rukou a třetí pohledem vždy ráno a večer. Rozdíl se zjišťuje zhruba po sedmi dnech, a pokud není růst rostliny v ovlivňované misce alespoň o 25 % větší než v kontrolní, nelze mluvit o léčitelských schopnostech. Samozřejmě existuje celá řada dalších testů, například metoda ovlivňování vody, kaolinový test, generátor náhody a mnoho dalších.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Imunitní zdraví

Šťáva z Aloe vera posiluje váš celkový imunitní systém, pomáhá vašemu tělu odrážet infekce, rovněž posiluje reakce na imunitně příbuzné nemoci. Sloučeniny obsažené ve šťávě z Aloe vera podporují funkci bílých krvinek. Což se projevuje tím, že antivirová aktivita zvyšuje schopnosti imunitního systému v boji proti autoimunitním onemocněním (HIV-1), spalničkám a virům chřipky.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Tři způsoby, jak užívat chlorofyl

  • Přidá se několik kapek do vody, kterou se očistí ovoce a zelenina. Díky tomu se odstraní pesticidy a jiné škodlivé chemické látky.
  • Chlorofyl se dá užívat jako deodorant a detoxikační činidlo pro tělo. Zároveň pomáhá posilovat oběhový systém a krevní buňky.
  • Velmi účinný je i jako kloktadlo v boji proti zápachu z úst a bakteriím v ústech.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

DALMATIN

Postava: středně velká až velká

Výška (v kohoutku): 56 – 61 cm

Zbarvení: bílé s hnědými nebo černými skvrnami

Lov: vysoká zvěř

Schopnosti: dobrý stopař

Povaha: přátelský, dobromyslný, inteligentní, učenlivý, oddaný, loajální, aktivní, mrštný

Vztah:

  • k lidem: k lidem má dobrý vztah, svou rodinu miluje a chrání ji, dobře zvládá i dětské hry
  • ke zvířatům: nemá problém s ostatními psy, ani s jinými domácími zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – honiči

GOLDEN RETRÍVR

Postava: mohutná, ale souměrná

Výška (v kohoutku): pes = 56 – 61 cm, fena 51 – 56cm

Zbarvení: různé odstíny zlaté barvy

Lov: používán méně často

Schopnosti:

  • dobrý plavec
  • dobrý čich

Povaha: poslušný, inteligentní, laskavý, přátelský, přívětivý, důvěřivý

Vztah:

  • k lidem: dobře vychází s lidmi, svoji rodinu miluje, ale i s cizími lidmi bývá společenský
  • ke zvířatům: vcelku bez problémů vychází s jinými psy a zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

CAIRN TERIÉR

Postava: nízkonohá, menší

Výška (v kohoutku): 28 – 31 cm

Zbarvení: krémové, pšeničné, červené, šedé, nebo téměř černé, žíhání přípustné

Lov: norník (v myslivosti se využívá výjimečně)

Schopnosti: odolnost vůči mrazu i horku

Povaha: sebevědomý, hravý, pohyblivý, věrný, chytrý, živý, dovádivý

Vztah:

  • k lidem: dobře vychází s lidmi, zvládá i dětské hry
  • ke zvířatům: při správné výchově nemá problém s ostatními psy ani s jinými zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – teriéři


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP