Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILIKON NA VLASECH RADA

OBSAH

Nevýhody silikonu ve vlasech

Vlasy jsou poskládány z keratinu, což je vlastně mrtvý protein. Jakmile jsou vlasy poškozeny, tak není možné je opravit žádným způsobem, protože postrádají novou regenerační bílkovinu. Silikon může pomoci suchým vlasům vypadat zdravě, ale je to jen krátkodobé, protože nemůže vyléčit vlasy ani změnit vlasovou strukturu či jejich přírodní texturu. Pro stálý pěkný vzhled suchých vlasů musíte používat silikon pravidelně a průběžně, aby byly vidět jeho účinky.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak, aby nepoškodila doska? Aby tam následne neboli fľaky.
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Odstranit silikon bez poškození podkladu a bez zbytkových skvrn jde pomocí odstraňovače silikonu. Je to tekutá chemikálie, která rozpouští molekuly silikonu a umožňuje jeho úplné odstranění. Kolik stojí a jak vypadá můžete vidět tady: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Silikon v kosmetice

Silikon se přidává do kondicionérů, aby vlasy měly kluzkou texturu, která jim dodává pocit hydratace. Jestli máte suché vlasy, tak silikon ve většině klimatických podmínek umožní vlasy pohodlně a snadno rozčesat a dodává jim lesk, který vydrží po celý den. Silikon je také znám jako účinný hydratační krém, ale jeho využití je široké, díky složce dimethicone, která se používá i do krémů na ruce, tedy nejen na vlasy.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak aby sa tam následne neostali fľaky?
Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Jak odstranit silikon z rukou

Silikon je možné odstranit z rukou za pomocí silikonového odstraňovače, někdy pomůže technický benzín nebo ředidlo. Ale poslední dvě metody nejsou pro styk s pokožkou vhodné.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi ČÍM UMÝT SILIKON ZE SKLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel OLGA TRPIŠOVSKÁ.

Dobrý den, při instalaci sprchového koutu zůstaly na hladké skleněné ploše na několika místech otisky prstů a kapky silikonu v tenké vrstvičce. Dalo by se to odstranit třeba lihem nebo raději nějakým speciálním odstraňovačem silikonu? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Lihem silikon nesundáte. Pro odstranění silokonu musíte použít odstraňovač silikonu, který běžně koupíte v hobby marketu za 2 až 3 stovky. Účinkuje skvěle a neleptá povrch podkladu. Sanitární silikon je vyvinutý jako izolační hmota, která je odolná vůči mnoha materiálům a jen tak něco ho nerozpustí. Odstraňovač silikonu obsahuje směs několika látek, jejichž působení silikon neustojí a rozpustí se. Tady je vidět jak odstraňovač silikonu vypadá a jaká je jeho cena: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Čím umýt silikon ze skla

Čím odstranit silikon z dlaždic, skla, laku nebo zdi

Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Aplikace octa

Když už máte dětský olej ve vlasech, tak můžete pokračovat s nanesením octa do vlasů. Můžete použít jakýkoliv druh octa k provedení tohoto kroku. Po octu se silikon srazí na malé kuličky a půjde vyčesat.
 

Zdroj: Jak zbavit vlasy silikonu

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON ZE SKEL NA SKLENÍKU U DEMONTÁŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zajícová.

Prosím o radu jak odstranit ze skleníku skla ,která jsou přilepena silikonem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon ze skel na skleníku u demontáže

Vyčesání silikonu

Nyní, když jste použili dětský olej a ocet, tak můžete odstranit silikon z vlasů, ale skutečně kousek po kousku. Při provádění tohoto kroku je důležité, abyste byli důkladní a nezůstal ve vlasech žádný kousek silikonu. Poté co jste vlasy zbavili silikonu, tak můžete pozorovat jejich zlepšení po každém umytí.

Zdroj: Jak zbavit vlasy silikonu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Výhody silikonu na vlasy

Silikon pomáhá k lesklejšímu vzhledu vlasů a může zamaskovat i některé vady, které jsou viditelné u suchých vlasů. Suché vlasy jsou náchylné k lámání a třepení a silikon se používá k vyplnění jejich prasklin, aby vlasy vypadaly přirozeněji. Výsledkem používání silikonu jsou zdravější vlasy, navzdory jejich původnímu poškození a suchosti.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Škrabka na silikon

Jde o kovovou škrabku vhodnou pro odstranění silikonu. Z jedné strany je flexibilní kovová čepel pro rovné plochy a z druhé strany ohnutá kovová čepel, například pro rohy van. Čepel je vyhotovena z nerezové oceli.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi TRANSPLANTACE VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

dobrý den, manžela trápí už několik let kolečko ve vlasech a v posledních měsících se mu začalo dost zvětšovat a neví co s tím... tak jsem uvažovala že bych s ním probrala možnost transplantace vlasů. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Ráda bych to měla podložené jakmile za ním přijdu. Předem děkuji za všechny rady a tipy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucka.

Dobrý večer Andreo, manžel měl podobnej problém, ono to chlapů bývá docela běžný. Zkoušeli jsme různý mastičky, krémy, bylinky apod., ale vždy to mělo jen dočasnej účinek... Tak jsem mu loni na Vánoce "koupila" transplantaci vlasů přes www.newhair.cz ... Ve zkratce zpočátku absolvoval konzultaci, vyšetření, domluvil se termín, v pátek se vydal na cestu a v neděli zpátky, v sobotu mu udělali zákrok a v neděli jel domů- Manžel si pochvaloval jejich profi přístup a svým způsobem to měl i jako výlet když to tak řeknu. Teď už se mu to pěkně zhojilo a má zase pěknou kštici jako kdysi :-D

Zdroj: diskuze Transplantace vlasů

Rady na zvýšení účinků silikonu

Silikon efektivněji udělá ze suchých vlasů, vzhledově krásnější, pokud je předem zahřátý. Účinky silikonu jsou větší, když je vystaven teplu, před tím, než je aplikován na vlasy. Pro zvláště suché vlasy se doporučuje postup, kdy se nanese silikonový produkt na vlasy a přiklopí se koupací čepicí a vleze se pak pod hodně teplou sprchu, kde se vydrží po dobu 20 minut. Teplá voda skrze čepici ohřívá silikon a ten se může tak dostat hlouběji do vlasu, čímž se zintenzivní účinek kosmetického přípravku.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Produkty se silikonem

Produkty, které obsahují silikon, jsou některé kondicionéry, lesky na vlasy a hydratační balzámy. Abyste měli jistotu, že kupujete skutečně silikonový výrobek, tak se doporučuje zkontrolovat, jestli je v něm jedna z přísad, buď Dimethicone nebo cyclomethicone. Silikonové výrobky vybírejte z řady speciálně určené pro suché vlasy.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Odstraňovač silikonu Den Braven

T produkt je určen pro odstranění vytvrzeného silikonu ze zdiva, dřeva, keramiky, kamene, betonu, skla, kovů, plastů. Aplikace je zcela jednoduchá, lze použít například na odstranění zašlých spár okolo van, umyvadel, WC. Nenapadá povrchy čištěných materiálů. Není však vhodné jej používat na nylon a textil.

Postup: Jedná se o jednosložkovou tixotropní pastu, která chemicky odstraňuje zbytky vytvrzeného silikonu. Před aplikací vyřežte maximálně možné množství silikonu nožem nebo škrabkou na silikon. Pasta se nanáší štětečkem a následně narušený silikon seškrábnete. Pracovní teplota by měla být +5 °C až +35 °C.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Psoriáza ve vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět psoriázu ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Odstraňovač silikonu Soudal

Jde o průhledný gel s velmi rychlým účinkem – působí již po 10 minutách, neskapává, nestéká a zanechává příjemnou citrusovou vůni. Před odstraňováním lepidel a jiných než silikonových tmelů se doporučuje provést zkoušku účinnosti.

Postup: Před aplikací vyřežte maximálně možné množství silikonu nožem nebo škrabkou na silikon. Na povrch starého silikonu naneste štětečkem vrstvu odstraňovače silikonu a nechte působit 10 až 15 minut. Narušený silikon seškrábněte přiloženou plastovou stěrkou a následně povrch očistěte suchým hadříkem. V případě potřeby postup opakujte. Pracovní pomůcky čistěte vodou se saponátem, vlhkým hadříkem nebo houbou. Pracovní teplota by měla být +5 °C až +30 °C.

Zdroj: Jak odstranit silikon


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP