Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILIKON V KOSMETICE

OBSAH

Silikon v kosmetice

Silikon se přidává do kondicionérů, aby vlasy měly kluzkou texturu, která jim dodává pocit hydratace. Jestli máte suché vlasy, tak silikon ve většině klimatických podmínek umožní vlasy pohodlně a snadno rozčesat a dodává jim lesk, který vydrží po celý den. Silikon je také znám jako účinný hydratační krém, ale jeho využití je široké, díky složce dimethicone, která se používá i do krémů na ruce, tedy nejen na vlasy.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak, aby nepoškodila doska? Aby tam následne neboli fľaky.
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Odstranit silikon bez poškození podkladu a bez zbytkových skvrn jde pomocí odstraňovače silikonu. Je to tekutá chemikálie, která rozpouští molekuly silikonu a umožňuje jeho úplné odstranění. Kolik stojí a jak vypadá můžete vidět tady: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Výhody silikonu na vlasy

Silikon pomáhá k lesklejšímu vzhledu vlasů a může zamaskovat i některé vady, které jsou viditelné u suchých vlasů. Suché vlasy jsou náchylné k lámání a třepení a silikon se používá k vyplnění jejich prasklin, aby vlasy vypadaly přirozeněji. Výsledkem používání silikonu jsou zdravější vlasy, navzdory jejich původnímu poškození a suchosti.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak aby sa tam následne neostali fľaky?
Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Jak odstranit silikon z rukou

Silikon je možné odstranit z rukou za pomocí silikonového odstraňovače, někdy pomůže technický benzín nebo ředidlo. Ale poslední dvě metody nejsou pro styk s pokožkou vhodné.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi ČÍM UMÝT SILIKON ZE SKLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel OLGA TRPIŠOVSKÁ.

Dobrý den, při instalaci sprchového koutu zůstaly na hladké skleněné ploše na několika místech otisky prstů a kapky silikonu v tenké vrstvičce. Dalo by se to odstranit třeba lihem nebo raději nějakým speciálním odstraňovačem silikonu? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Lihem silikon nesundáte. Pro odstranění silokonu musíte použít odstraňovač silikonu, který běžně koupíte v hobby marketu za 2 až 3 stovky. Účinkuje skvěle a neleptá povrch podkladu. Sanitární silikon je vyvinutý jako izolační hmota, která je odolná vůči mnoha materiálům a jen tak něco ho nerozpustí. Odstraňovač silikonu obsahuje směs několika látek, jejichž působení silikon neustojí a rozpustí se. Tady je vidět jak odstraňovač silikonu vypadá a jaká je jeho cena: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Čím umýt silikon ze skla

Čím odstranit silikon z dlaždic, skla, laku nebo zdi

Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON ZE SKEL NA SKLENÍKU U DEMONTÁŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zajícová.

Prosím o radu jak odstranit ze skleníku skla ,která jsou přilepena silikonem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon ze skel na skleníku u demontáže

Jak se zbavit silikonu z oblečení

Co když si zašpiníme oblečení hygienickým silikonem? Je možné odstranit silikon z oblečení? Znečištění tkanin silikonem jde bezpochyby velmi obtížně odstranit, ale v tomto případě stojí za to vyzkoušet ekologické způsoby, jak silikon z materiálu odstranit. Nejjednodušší je počkat, až silikon na oděvu zaschne. Pak zašpiněný předmět můžete vložit do mikroténového sáčku a poté dát na chvíli do mrazáku. Po zmrznutí lze silikon z oděvu vydrolit.

Čerstvý silikon byste rozhodně neměli otírat houbičkou, protože tím silikon ještě silněji pronikne do vláken a nebude možné jej odstranit. V případě odstraňování silikonu z oblečení nepoužívejte specializovaný odstraňovač silikonu!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi ANTI-AGING V KOSMETICE A VE FARMACII. NAKUPUJTE VÝROBKY S VYSOKOU FUNKČNOSTÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Kupuju si jen GingiMax, ginkgo biloba zlepšuje paměť, tak ho beru, abych nezblbla

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.

Silikon

Silikon je široce používán jako účinný tmel. Při správném použití je silikon skvělý způsob, jak utěsnit váš domov a pomoci zabránit poškození vodou, zejména v oblastech náchylnějších k rozlití, jako jsou koupelny, prádelny a kuchyně. Přestože silikon může vydržet roky, časem se opotřebuje.

Ztráta vlastností silikonu má negativní dopad na jeho fungování a zároveň vypadá velmi nevzhledně. Ztrácí přilnavost, takže pod silikonovou spárovací hmotu se dostává voda a to může vést k růstu plísní, což má negativní dopad na naše zdraví. V takové situaci nám nezbývá nic jiného, ​​než starý silikon odstranit, povrch očistit a vyměnit za nový.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Škrabka na silikon

Jde o kovovou škrabku vhodnou pro odstranění silikonu. Z jedné strany je flexibilní kovová čepel pro rovné plochy a z druhé strany ohnutá kovová čepel, například pro rohy van. Čepel je vyhotovena z nerezové oceli.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Rady na zvýšení účinků silikonu

Silikon efektivněji udělá ze suchých vlasů, vzhledově krásnější, pokud je předem zahřátý. Účinky silikonu jsou větší, když je vystaven teplu, před tím, než je aplikován na vlasy. Pro zvláště suché vlasy se doporučuje postup, kdy se nanese silikonový produkt na vlasy a přiklopí se koupací čepicí a vleze se pak pod hodně teplou sprchu, kde se vydrží po dobu 20 minut. Teplá voda skrze čepici ohřívá silikon a ten se může tak dostat hlouběji do vlasu, čímž se zintenzivní účinek kosmetického přípravku.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Bukovská.

Mám o koutků očí dvě pigmentové skvrny ve velikosti nehtu. Kamarádka byla v Barceloně na kosmetice a tam jí dělali nějaký hloubkový peeling s krémem White Urban. Přijela úplně jiná holka. menší póry, hladší pleť a vybělené skvrny. Ona tam studuje a má babičku a tak mluví skvěle španělsky a kosmetička jí říkala, že to je naprostá novinka určená právě na odstanění pigmentových skvrn. Tady jsem se o tom nikde nedozvěděla. Víte někdo o co jde a kde to dělají? Dík Julča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Ahojky, vyborne pry pomaha krem MELADERM. Tady v USA stoji $49,99 a je to podle hodnoceni zakazniku zatim nejucinnejsi krem , ktery jsem nasla. Kdo ho vyzkousel rika, ze po nem mizi nejen hnede flicky od opalovani, ktere se tvori zenam po hysterectomy, ale take ruzna znaminka, pigmentove skvrnky a jizvy. Takze ja ho nejdriv vyzkousim a po mesici se sem vratim (dneska je 23. dubna) a napisu vam jestli to opravdu funguje tak, jak vsichni rikaji.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Nevýhody silikonu ve vlasech

Vlasy jsou poskládány z keratinu, což je vlastně mrtvý protein. Jakmile jsou vlasy poškozeny, tak není možné je opravit žádným způsobem, protože postrádají novou regenerační bílkovinu. Silikon může pomoci suchým vlasům vypadat zdravě, ale je to jen krátkodobé, protože nemůže vyléčit vlasy ani změnit vlasovou strukturu či jejich přírodní texturu. Pro stálý pěkný vzhled suchých vlasů musíte používat silikon pravidelně a průběžně, aby byly vidět jeho účinky.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Produkty se silikonem

Produkty, které obsahují silikon, jsou některé kondicionéry, lesky na vlasy a hydratační balzámy. Abyste měli jistotu, že kupujete skutečně silikonový výrobek, tak se doporučuje zkontrolovat, jestli je v něm jedna z přísad, buď Dimethicone nebo cyclomethicone. Silikonové výrobky vybírejte z řady speciálně určené pro suché vlasy.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Mytí silikonu z rukou octem

Určitě každý, kdo se pokoušel aplikovat sanitární silikon na vlastní pěst, narazil na problém s odstraňováním zbytků silikonu z rukou. V takové situaci je důležité jednat co nejdříve, pak máme šanci silikon z rukou velmi rychle smýt. Pokud vám silikon na rukou ještě nevytvrdil, použijte papírový ručník a co nejvíce setřete, poté si umyjte ruce mýdlem a vodou.

Pomoci může použití draselného mýdla. Pokud jste to ale nestihli a silikon vám na rukou zaschl, zkuste si ruce namočit do vody s přídavkem draselného mýdla a pomocí kartáčku si ruce vydrhnout. Spolehlivým způsobem, jak vyčistit ruce nebo jiné části těla od zbytků silikonu, může být nenahraditelný a přírodní kuchyňský ocet.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstraňovač silikonu Den Braven

T produkt je určen pro odstranění vytvrzeného silikonu ze zdiva, dřeva, keramiky, kamene, betonu, skla, kovů, plastů. Aplikace je zcela jednoduchá, lze použít například na odstranění zašlých spár okolo van, umyvadel, WC. Nenapadá povrchy čištěných materiálů. Není však vhodné jej používat na nylon a textil.

Postup: Jedná se o jednosložkovou tixotropní pastu, která chemicky odstraňuje zbytky vytvrzeného silikonu. Před aplikací vyřežte maximálně možné množství silikonu nožem nebo škrabkou na silikon. Pasta se nanáší štětečkem a následně narušený silikon seškrábnete. Pracovní teplota by měla být +5 °C až +35 °C.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Odstraňovač silikonu Soudal

Jde o průhledný gel s velmi rychlým účinkem – působí již po 10 minutách, neskapává, nestéká a zanechává příjemnou citrusovou vůni. Před odstraňováním lepidel a jiných než silikonových tmelů se doporučuje provést zkoušku účinnosti.

Postup: Před aplikací vyřežte maximálně možné množství silikonu nožem nebo škrabkou na silikon. Na povrch starého silikonu naneste štětečkem vrstvu odstraňovače silikonu a nechte působit 10 až 15 minut. Narušený silikon seškrábněte přiloženou plastovou stěrkou a následně povrch očistěte suchým hadříkem. V případě potřeby postup opakujte. Pracovní pomůcky čistěte vodou se saponátem, vlhkým hadříkem nebo houbou. Pracovní teplota by měla být +5 °C až +30 °C.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP