Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SKLERODERMIE V ČÍNSKÉ MEDICÍNĚ

OBSAH

Příznaky a projevy sklerodermie

Existuje několik druhů sklerodermie, a proto i příznaky jsou u jednotlivých typů různé. Rozlišujeme dva základní typy sklerodermie: cirkumskriptní (lokalizovaná) a difuzní.

Zdroj: Domácí léčba červených skvrn na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem PARODONTÓZA - SKRYTÝ STRAŠÁK V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Parodontóza je označení pro chronické onemocnění parodontu - závěsného aparátu zubů. Typickým znakem parodontózy je absence zánětu v klinickém nálezu. Parodontóza, paradentóza i paradontóza jsou názvy označující jedno a to samé onemocnění. Slovo je složeno z řecké předpony para a buď z latinského "dens" (zub) nebo z řeckého "odous" ("genitiv odontus", zub). V minulosti byla běžnější řeckolatinská podoba slova paradentóza, dnes se v odborném užití upřednostňuje řecká, odvozená přímo z názvu orgánu, parodontu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Lebeda.

Myslel jsem, že v medicíně byla upřednostňována latina. Doktoři se jí vždy učili. Samozdřejmé myslet neznamená vĕdĕt. Proč to ale píší jednou parodontóza neb paradontóza neb paradentóza .........?
Přeji pĕkný den Jirka

Zdroj: diskuze Parodontóza - skrytý strašák v ústech

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 32 PRAHA 2 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Fakultní poliklinika, Karlovo náměstí 32 Praha 2 na svém kožním oddělení provádí vyšetření v oboru dermatologie, dětská dermatologie, léčba ran, mykologie, alergologie, psychosomatika, sklerodermie, flebologie a lymfologie. Najdete zde různé ambulance kožního lékařství jako jsou: ambulance všeobecné dermatologie, ambulance dětské dermatologie, ambulance pro sklerodermie, ambulance pro kožní choroby z povolání a dermatologickou alergologii, ambulance pro flebologii a lymfologii, ambulance mykologická (plísňová onemocnění).

Kontakt a adresa Fakultní polikliniky:
Fakultní poliklinika, budova B, 3. patro
Karlovo náměstí 32
Praha 2

Seznam pracovníků
Lékaři Dermatovenerologické kliniky 1. LF UK:
MUDr. Monika Bodnárová
MUDr. Radmila Divišová
MUDr. Hana Kafková
MUDr. Ondřej Kodet
MUDr. Martina Kojanová
MUDr. Dora Kovandová
Prim. MUDr. Ivana Krajsová, MBA, primář kliniky
Doc. MUDr. Ivana Kuklová, CSc.
MUDr. Viera Miňovská
MUDr. Martina Olexová
Doc. MUDr. Růžena Pánková, CSc.
MUDr. Zuzana Plzáková, Ph.D.
MUDr. Stanislava Polášková
MUDr. Ilona Procházková
Doc. MUDr. Magdalena Skořepová, CSc.
Prof. MUDr. Jiří Štork, CSc., přednosta kliniky
MUDr. Taťána Šuková
MUDr. Zdena Tillová
MUDr. Roman Trýzna
MUDr. Petr Velčevský
MUDr. Martina Žemličková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poliklinika karlovo náměstí 32 praha 2

Šestá kapitola – Základní metody léčby dětí v čínské medicíně

Existují tři základní profesionální metody léčby dětí pomocí čínské medicíny a každá metoda má své vlastní využití, výhody a zvláštnosti. Zajímavá je bylinná pasáž, kdy se bylinky nepředepisují na konkrétní nemoci, ale na individualitu dítěte. Mnohé z uvedených metod v této knize se dříve používaly i v moderní medicíně, ale upadly v zapomnění, ne proto, že byly neúčinné, ale proto, že byly vytlačeny moderními a pohodlnými postupy.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem GROPRINOSIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím o sdělení zda lék Groprisin je možno používat s lékem Trexan (dávka 1x týdně) - autoimunitní onemocnění. A dále po operaci karcinomu močového měchýře. Děkuji za odpověď na mail.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trexan se využívá v medicíně jako cytostatikum při léčbě nádorů. Cytostatická léčba je náročná a vždy je třeba konzultovat jakýkoli nově přidaný lék s obkologem, který vede léčbu Trexanem. Proto i v tomto případě se obraťte na svého lékaře a promluvte si s ním o společné léčbě lékem Groprinosin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Groprinosin příbalový leták

He Shou Wu

He Shou Wu, známý také jako Fo Ti, se používá v tradiční čínské medicíně pro různé účely, například jako prevence zešedivění či zbělání vlasů, protože obnovuje původní barvu. Na rozdíl od jiných bylin, které jsou aplikovány přímo na vlasy, se He Shou Wu užívá v čajové formě pro vnitřní užití.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Poradna

V naší poradně s názvem SKLERODERMIE AKUPUNKTURA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hlavova ludmila.

Dobrý den,můžete mi poradit,zda je vhodné při sklerodermii hubnout pomocí akupunktury?Vždycky nejvíc zhubnu na pravé noze,a ne tam kde bych chtěla.Děkuji za odpověď Hlavová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ke stejnoměrnému hubnutí se doberete jen vyrovnaným pohybem a omezením jídla. Jestli máte tendence ochabovat na jedné pulce těla více, tak vám doporučuji provádět pohyb pod vedením trenéra, který ohlídá, abyste procvičovala každou část těla stejně. Co se týče jídla, tak posilněte snídaně a objedy a naopak omezte odpolední a především večerní sacharidy a jezte v tuto dobu už jen jídlo s převahou bílkovin. To je například pečené libové maso, stejky, tvarohové pomazánky, vše bez přílohy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sklerodermie akupunktura na hubnutí

Kurkuma

Účinná látka v kurkumě – kurkumin – může zabránit koagulaci krevních destiček a pomoci zbavit tepny tvorby plaku. V tradiční čínské medicíně se kurkuma používá k pročištění krve. Silné antioxidační účinky mohou chránit LDL cholesterol před oxidací, čímž se snižuje cholesterol v krvi a zabraňuje hromadění plaku.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Poradna

V naší poradně s názvem REISHI SPOLU S WARFARINEM LZE UŽÍVAT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Dostala jsem k vánocům jako dárek 3 balení REISHI BIO. 14 roků užívám Warfarin, lze užívat Reishi s Warfarinem. Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ganoderma lucidum alias reishi je houba, jejíž pozitivní účinky byly potvrzeny v čínské medicíně. Reishi v sobě mimo to skrývá i řadu nebezpečí, obzvláště při léčbě Warfarinem a Aspirinem. Užívání Ganodermy může zvýšit riziko krvácení, protože její užívání přímo ovlivňuje srážení krve. Reishi totiž obsahují adenosin, což je látka, která by mohla bránit shlukování krevních destiček. Reishi by se neměly používat, pokud máte onemocnění, které způsobuje problémy s krvácením. V souvislisti s podporou krvácení by se reishi také neměly používat těsně před nebo po operaci a v období porodu. Ve vašem případě bude vhodnější reishi věnovat někomu, kdo není ve stavu zvýšeného rizika krvácení. Nejlépe se reishi hodí k léčbě krevního tlaku, diabetu, častých infekcí a také při a po žloutence. Nepřetržitá léčebná kůra pomocí reishi by neměla přesáhnout dobu tří měsíců v jednom půlroce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reishi spolu s warfarinem lze užívat?

Instrukce k odstranění vápenatých usazenin

  • Navštivte svého lékaře. Nejprve je nutné zjistit, zda se opravdu jedná o kalcinózu, a nikoliv o jiné onemocnění projevující se lézí na kůži. Rovněž je důležité vápenaté usazeniny správně diagnostikovat.
  • Ošetřete onemocnění. Lékař může zjistit, že vaše kalcinóza je způsobena takovými činiteli, jako je hypertyreóza nebo sklerodermie. Pak je léčba těchto nemocí nejlepším způsobem, jak zbavit tělo vápenatých usazenin, protože zastavením nemoci také končí nadměrná produkce vápníku v měkkých tkáních.
  • Někdy bývá kalcinóza zhoršena zánětem. Léčbou zánětu se zpomaluje hromadění nadbytku vápníku v tkáních, což by v některých případech následně mohlo vést k zastavení podráždění způsobeného kalcinózou.
  • Když zjistíte způsob, jak zánět snížit, můžete se symptomů zbavit natrvalo. Lékař chirurgicky odstraní vrstvu pomocí malého řezu v kůži. Jakmile je vrstva odstraněna, už se nedá vrátit. To však neplatí pro všechna onemocnění, v případě zjištění sklerodermie jsou vklady vráceny.
  • Promluvte si se svým lékařem o experimentálních možnostech léčby (léky pro chronické případy). Léky jako Warfarin a Minocyklin jsou ve fázi testování, v současnosti se k léčbě užívá Calcinosis. Váš ošetřující lékař by měl být schopen vám doporučit a představit léčbu tímto přípravkem. Bohužel nejde o stoprocentně účinný lék, mnohé případy velkých vápenatých usazenin na kůži nereagují na experimentální farmakoterapii.

Zdroj: Jak se zbavit vápenatých usazenin na kůži?

Poradna

V naší poradně s názvem TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Matošková.

Děkuji za zprávu ohledně trojklaného nervu ještě prosím kde dělají tyto operace a byl by vhodný i kiberneticky nůž brala jsem prášky i akupunkturu ale to bylo jen na chvíli účinek bylo mi uděleno že takový nález má spousta lidí podle příznaků bodavě bolesti do spamu a do ucha a tuhnutí krční páteře mohlo by to být děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psala jste, že máte výsledky z rezonance, na kterou vás poslal lékař. Právě tento lékař vám může nejlépe poradit, jaké řešení zvolit. Z výsledků vyšetření na rezonanci vidí přesné rozmístění nervu a cévky. Zeptejte se ho na všechno a důvěřujte moderní medicíně. Lékař vám také doporučí zdravotnická zařízení, kde tyto zákroky provádějí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÝ FLEK V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka Chovančáková.

Dobrý den, máme 9-ti letého syna a o prázdninách se mu po dvakrát objevil flek, který je uprostřed normální barvy kůže a je ohraničený červeně v podpaží. Brali jsme to s manželem, že to má z toho, jak se potí. V polovině srpna, se mu to znovu objevilo, ale už to nezmizelo a naopak se to stále zvětšuje. Byla jsem s ním u naší doktorky, která řekla, že to nic není a dala nám na to kortikoidovou mastičku. Ze začátku to měl o velikosti cca 3 cm. Teď to má veliké zhruba 15 cm. Vůbec se mi to nelíbí. Můžete mi prosím poradit co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kortikoidy často pomůžou při zklidnění velkého množství ekzémů. Pokud u Vás nepomohly, tak by pak mohly být na vině například přemnožené kvasinky a houby na pokožce, které také vytvářejí červeně ohraničené nepravidelné fleky. Co s tím? Než takhle bez vyšetření zkoušet na slepo různé druhy léčby a obtěžovat tím Vašeho syna, tak doporučuji raději zajít zpět na kožní a požádat je tam o jiný typ léčby. V kožní medicíně je často problém najít lék hned na poprvé, ale i tak je úspěšnost lepší než domácími mastičkami. Vytrvejte a důvěřujte svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červený flek v podpaží

Zkušenosti

Rdesno mnohokvěté (Polygonum multiflorum) se v čínské medicíně nazývá He shou wu (v překladu to doslova znamená černé vlasy). V čínské medicíně je rdesno mnohokvěté považováno za bylinu, která zlepšuje funkci ledvin a tím napomáhá celkové očistě krve a organismu od škodlivých látek. Tradičně se 8–15 g kořene (kořenové hlízy) nechá 5 až 10 minut projít lehkým varem v 0,5 l vody, 10 minut se nechá odstát a poté scedí. Takto připravený odvar se užívá 2x denně na lačný žaludek.

Rdesno mnohokvěté se též užívá ke zlepšení plodnosti. U mužů zlepšuje množství spermatu, u žen pomáhá k navození ovulace.

Rdesno se využívá také k posílení a regeneraci svalstva, zpevňuje šlachy a kosti, a proto jej konzumují například sportovci a mistři bojových umění v Asii. Má omlazující účinky. Je silným přírodním antioxidantem a „vychytávačem“ volných radikálů, což má příznivé protistárnoucí účinky. Podle čínské medicíny má vlastnost, že může navrátit původní barvu již šedým vlasům. Rdesno mnohokvěté blokuje proměnu testosteronu na dihydrotestosteron a tím ochraňuje vlasy před padáním a stárnutím (šedivění). Tvrdí se o něm, že výrazně zlepšuje fyzické a psychické zdraví, snižuje krevní cholesterol, pomáhá při ateroskleróze, snižuje hypertenzi.

Využívá se celá rostlina. Lodyhy se doporučují při nespavosti, pocení, tupých bolestech, dřevěnění končetin, ekzémech a svrabu. Zevně se bylina používá v odvaru na omývání nebo se připravuje mast. Lodyhy se mohou sklízet během celé vegetace. Třetím až čtvrtým rokem se na jaře či na podzim vykopou ze země kořenové hlízy, omyjí se, nakrájí a usuší při teplotě 35 stupňů; za syrova se v tradiční čínské medicíně nepoužívají, mohou se též pražit nebo dusit a přidávat do pokrmů.

Do hrníčku nasypte 1 lžíci sušeného drceného kořene a přelijte vařící vodou. Počkejte, až zchladne. Zamíchejte a vypijte buď přecezené, nebo i s drtí. Byliny by neměly přijít do kontaktu s kovem (přípustné jsou nádoby z nerezu). Směs má výraznou a charakteristickou chuť. Je možné ji dle potřeby přisladit medem, třtinovou melasou nebo ječmenným sladem. Pro získání maxima účinků je třeba užívat směs na lačno nebo až jednu hodinu po jídle. Nejčastěji se připravuje odvar z 9–15 g drogy, který se podává 2krát denně na lačno. Bylinu neužívejte v případě zvýšených jaterních enzymů. V době užívání byliny nepodávejte alkohol. Nepoužívejte společně s česnekem, cibulí, ředkví, zázvorem či skořicí. Nepoužívá se při kašovité stolici, při přítomnosti syndromů vlhka a hlenů.

Zdroj: Zdraví prospěšné rdesno mnohokvěté

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Vážená slečno. Musím vás jen podpořit ve vašem snažení pomoci otci. To, že jej navedete k aktivnímu postoji k jeho nemoci mu velice pomůžete. Vždyť v životě a hlavně v celém procesu uzdravování by nemělo hrát roli jen nemocné tělo, ale hlavně stav duše. A u lidí s nemocným srdíkem může být velmi hluboko pohřbená bolest, kterou bude třeba vyléčit. Váš otec by měl nejenom hledat možnosti v moderní medicíně, ale hlavně v hlubinách své duše. Tam je jeho skutečné vyléčení. Neboť nemoc těla jen odráží bolest duše.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

ach jo....takovýhle kecy mě vždycky dokážou nadzvednout. Uplně tě vidím jak nad zlomenou nohou máváš kadidlem. To ještě doopravdy nikomu nepomhlo.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Řebříček obecný

Často je tato bylina označována jako žebříček. V čínské medicíně je považován za štěstí. V Americe je řebříček používán jako analgetikum při bolesti hlavy z nachlazení. Američtí indiáni žvýkají řebříček, aby si ulevili při bolesti zubů. Rovněž ho používají jako odvar, který si lijí do ucha při bolestech. Známá je také inhalace odvaru z listů, která pomáhá proti bolesti hlavy. Rozžvýkání kořenů a následná aplikace této hmoty na končetiny působí jako stimulant. Jiní američtí indiáni zase pijí čaj z řebříčku na snížení horečky a pro klidný spánek. Podle indiánů se rozemletý suchý řebříček smíchaný s vodou přikládá na popáleniny. Když se řebříček přidá do ptačího hnízda vlaštovek stromových, tak omezí množení jejich parazitů. V západní medicíně se řebříček nejspíše uplatní při léčbě roztroušené sklerózy, na čemž nyní pracují výzkumné týmy, aby to potvrdili.

Nežádoucí účinky

Ve vzácných případech může řebříček způsobit závažné alergické kožní vyrážky. Dlouhodobé používání řebříčku může zvýšit fotosenzibilitu pokožky, což vede k rychlejšímu spálení na slunci. Tyto reakce se mohou dostavit i při procházce loukou, kde roste řebříček, nebo při sklizni sena, kde je řebříček, který se dotýká pokožky.

Řebříček je jedovatý pro psy, kočky a pro koně. Způsobuje jim zvracení, depresi, průjem, anorexii a nadměrné slinění.

Na hlodavcích bylo zjištěno, že po podání vodních extraktů z řebříčku, u nich došlo k významnému zvýšení počtu abnormálních spermií.

Zdroj: Léčivé účinky bylinek a koření

Dávkování

Dávkování musí vždy určit veterinární lékař, ale při léčbě infekcí močového aparátu se podává v dávce 30 mg/kg/den u psů.

Vedlejší účinky a nebezpečí

V průběhu všech farmakologických a klinických studií, které byly prováděny, byla zároveň sledována bezpečnost cefalexinu. V žádném z provedených testů nenastal signifikantní problém.

Tolerance a bezpečnost byly dále sledovány při speciálních testech u psů i koček, kterým byl podáván pětinásobek doporučené denní dávky. I takto vysoké dávky byly zvířaty velmi dobře snášeny. Taktéž se prokázala bezpečnost cefalexinu při dlouhodobém podávání v případě hluboké pyodermie u psů.

Cefalexin byl objeven před více než třiceti lety, v humánní medicíně se používá již více než 25 let, ve veterinární asi 20 let. Epidemiologická šetření dokazují jeho neklesající účinnost, což činí z tohoto produktu antimikrobiální prostředek první volby ve veterinární medicíně.

Zdroj: Cefalexin v ČR

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ VRBOVKA MALOKVĚTÁ NA WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Rutkovská.

prosím o sdělění jestli můžu pít čaj z vrbovky malokvěté, když užívám Warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výtažky z této rostliny byly tradičně používány při onemocněních prostaty, močového měchýře a ledvin, kde se využívá antioxidační a protizánětlivý účinek. Bylina Epilobium parviflorum (vrbovka malokvětá) byla předepisována vnitřně jako čaj v tradiční rakouské medicíně pro léčbu poruch prostaty, ledvin a močových cest. V laboratorním prostředí (in vitro) bylo prokázáno, že extrakty z této rostliny omezují množení buněk lidské prostaty. Neexistuje dostatek důkazů o vlivu vrbovky malokvěté na účinky Warfarinu a proto by mělo být její používání prováděno s opatrností, ve smyslu častějších kontrol aktuální srážlivosti krve během jejího užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vrbovka čaj a warfarin

Co je to gurmar

Gurmar je malá rostlina pocházející z Indie. Často se setkáváme i s názvem Gymnema sylvestre. Extrakty z listů gurmaru se k léčbě diabetu užívají v tradiční ájurvédské medicíně již více než 2000 let. Schopnosti gurmaru snižovat hladinu cukru se snažily prokázat i studie a výzkumy. V tradiční medicíně je gurmar nazýván „zabijákem cukru“. Gurmar je tak doporučován jako doplněk stravy při zvýšené hladině cukru. Cukrovka neboli diabetes je choroba, při níž dochází k poruše vstřebávání glukózy z krve. Při cukrovce je hladina krevního cukru zvýšená. Při dlouhodobě zvýšené hladině cukru v krvi dochází postupně k poškozování malých cév ve tkáních a orgánech, které jsou pak poškozeny trvale. Předpokládaný mechanismus účinku gurmaru spočívá ve zvýšené sekreci inzulínu ze slinivky. Látky obsažené v této rostlině také snižují citlivost chuťových receptorů, čímž se zároveň snižuje chuť na sladké.

Zdroj: Gurmar

Borová voda

Borová voda je známým pomocníkem při lehčích zánětlivých procesech očí. Jedná se o oční vodu s  3% kyselinou boritou. Kape se do spojivkového vaku, dále lze použít k výplachu oka či obkladům víček. Má významné dezinfekční vlastnosti. Do uší se ve veterinární medicíně nepoužívá – na trhu je řada přímo veterinárních ceruminolytických čistících přípravků, které dezinfikují a rozpouští ušní maz. K sehnání je běžně v lékárnách bez předpisu. Zde je vidět cena borové vody.

Zdroj: Borová voda pro psa

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Rizika botulotoxinu

Vedlejší účinky jsou minimální a obvykle se vztahují k lokálnímu vpichu. Bolestivost nebo mírné podlitiny jsou méně časté. Make-up může být nanášen po léčbě normálně, ale je třeba dbát na to, aby po aplikaci botulotoxinu nebylo místo vpichu masírováno. Ve vzácných případech se může u pacienta vyskytnout dočasná slabost okolních svalů, dočasný povis obočí nebo očního víčka či bolesti hlavy.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Acylpyrin proti bolesti

Jedná se o přípravek s obsahem kyseliny acetylsalicylové. Tento lék tlumí bolest a snižuje horečku, ve vyšších dávkách má protizánětlivé účinky. Acylpyrin lze bez porady s lékařem užívat ke snížení horečky a k úlevě od bolesti při chřipce a nachlazení, k potlačení mírné až střední bolesti (hlavy, zubů, bolesti v zádech a při menstruaci). Přípravek mohou užívat bez doporučení lékaře dospělí a mladiství od 16 let.

Acylpyrin má tlumicí účinky. Zároveň jsou dnes k dostání účinnější léky, například paracetamol nebo brufen.

Zdroj: Aspirin v dnešní medicíně

Hloh

Hloh se v tradiční medicíně užívá k léčbě kardiovaskulárních chorob. Užívání 160–1 800 mg denně, rozdělených do dvou nebo tří dávek, může pomoci zabránit tvorbě plaku v tepnách, snížit vysoký cholesterol a snížit vysoký krevní tlak. Polyfenoly zvané rutin a quercetin obsažené v hlohu mají antioxidační vlastnosti, které mohou zlepšit kardiovaskulární zdraví a zastavit hromadění plaku, regulovat srdeční rytmus, rozšiřovat krevní cévy a snižovat periferní vaskulární odpor.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP