Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

S KAŠLEM DO INFRASAUNY

OBSAH

Jak se pozná rakovina podle vykašlávání hlenu z plic

Nádorový proces v plicích se může projevit kašlem, bohužel se obvykle jedná až o pokročilejší stadium rakoviny plic. Stejně tak mohou kašel způsobit plicní metastázy jiných nádorů. Varovné je, pokud člověk vykašle hlen s příměsí krve. V takovém případě je návštěva lékaře a další vyšetření žádoucí.

Zdroj: Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Diskuze

V diskuzi LEČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Košťálová.

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat jaké léky mohu proti kašli a rýmě při lečbě s Warfarinem ?děkuji za odpoveď Košťalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vanda.

Já normálně užívám Coldrex. Je to jak proti rýmě, tak proti horečce. S kašlem je to složitější, protože záleží na jeho druhu, na odkašlávání Bromhexin nebo ACC Long a na zastavení štěkavého kašle Stoptussin.

Zdroj: diskuze Lečba Warfarinem

Důvody kašle bez známých příčin

Kašel ve formě suchého kašle bývá zapříčiněn mnoha důvody:

  • alergickou reakcí na podněty v okolí dítěte;
  • zánětem hrtanu, který je charakteristický chrapotem a suchým kašlem;
  • nosními kapkami;
  • některé případy mohou být vyvolány i pneumonií, bronchitidou nebo plicním onemocněním.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAna Nešporová.

Dobrý den, můj táta má rakovinu plic a je po chemu i po ozařování. Potřebuji radu chci mu pomoci trpí kašlem a vykašlává krev je něco co mu může pomoci aspon zmírnit ten kašel hodně ho to vyčerpává předem děkuji za odpoved Nešporová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kašel je v tomto případě pomocník, který pomáhá plicním zbavovat se nežádoucího obsahu plic - hlenu a krve. Je to stav, který je nedílnou součástí u této diagnózy. Když by se kašel uměle zastavil, tak se plíce zcela zaplní a tatínek by se udusil. Při tomto zdravotním stavu je Váš otec určitě hospitalizován a nebo alespoň pod dohledem lékaře, takže se raději spolehněte na jejich profesionalitu a vyrovnejte se s otcovým zdravotním stavem. Nedoporučuji Vám žádnou zkušební laickou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina

Negativní účinky infrasauny

Infrasaunování si na rozdíl od klasického saunování mohou dopřát i alergici, astmatici i kardiaci. Paradoxně jsou to ale infrasauny, které čelí častější kritice zaměřené na zdravotní rizika. I když se vedou spory o účincích infrasauny, neexistuje doposud žádná studie, která by prokazovala jakékoli negativní vlivy na lidské tělo.

Přes všechny výhody existují lidé, kterým odborníci používání infrasauny nedoporučují:

  • ženy s prsními implantáty
  • těhotné ženy
  • děti do tří měsíců
  • lidé s akutní virózou

Zdroj: Infrasauna

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirina.

Prosim o radu mam patni ostruhy nevim jak je znicit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA.

VÁŽENÝ OTČE PLESLAČI. VÁŽÍM SI VAŠICH RAD OHLEDNĚ ZDRAVÍ. MÁM DELŠÍ DOBU PROBLÉM S KAŠLEM A HLAVNÉ SE ZAHLENĚNÍM, VYKAŠLÁVÁM SVĚTLÉ HLENY.PROSÍM O RADU JAK SE TOHOTO PROBLÉMU ZBAVIT. BUDU VÁM VELMI VDĚČNÁ ZA ODPOVĚĎ. KUŘAČKA NEJSEM. PŘEJI VÁM PĚKNÉ DNY A SLUNCE V DUŠI. JANA Z.

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Pomáhá sauna na rýmu

Lidé, kteří navštěvují saunu, jsou výrazně odolnější vůči nachlazení a chřipkovým virům. Jako prevenci proti podobným onemocněním pravidelné saunování lékaři jednoznačně doporučují. Pozor ale, pokud už nějakou nemocí trpíte! V těchto případech se sauně určitě vyhněte, protože by se váš zdravotní stav mohl výrazně zhoršit. Taktéž s nachlazením se doporučuje do infrasauny chodit pouze po konzultaci s lékařem. Když však máte jen rýmu (do infrasauny s rýmou), cítíte se dobře a jste bez teplot, není důvod, proč nejít do sauny.

Zdroj: Infrasauna

Poradna

V naší poradně s názvem SILNÝ DRÁŽDIVÝ SUCHÝ KAŠEL SE ŠIŠKOU V KRKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Už měsíc jsem marodila se suchým dráždivým kašlem,prý virové onemocnění..Pak jsem nastoupila na týden do práce a kašel začal opět a s bolestivým polykáním a pocitem šišky v krku jsem jela na pohotovost.Plíce mám v pořádku,co by to mohlo být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto se může projevovat laryngitida, která začíná bolestí v krku, postupně přechází ve zduření mandlí, což má za následek změnu hlasu, a pak zasáhne i hrtan a hlasivky, kde se zduří sliznice včetně hlasových vazů a hrtanové příklopky a to vyvolává pocit oné šišky v krku. Samotnou léčbu nejlépe určí lékař na ORL (ušní, nosní, krční). Podle výsledků vyšetření se určí příčina laryngitidy, zda-li je virová nebo baktreriální a k tomu se nasadí účinná léčba. Zároveň se s úspěchem uplatní léky jako je Erdomed na odkašlávání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silný dráždivý suchý kašel se šiškou v krku.

Hubnoucí efekt

Podle Amerického institutu pro výzkum rakoviny je obezita známým rizikovým faktorem také pro vznik rakoviny. Důvodů je mnoho, mimo jiné je to skutečnost, že hormony podporující rakovinu a karcinogeny samotné jsou lipofilní, to znamená, že jsou závislé na tukové tkáni a těžko se metabolizují. Bylo prokázáno, že infračervená sauna pomáhá spalovat tuk a výrazně pomáhá při hubnutí. Studie z roku 2009 ukázala, že infrasauny poskytují významné výsledky při snižování hmotnosti a obvodu pasu za pouhé tři měsíce. A u jedinců, kteří mají kvůli sedavému zaměstnání kardiovaskulární nebo respirační problémy, byly výsledky ještě podstatnější. Dr. Stephen Sinatra, známý integrativní kardiolog, uvádí ve svém článku mnoho výhod infrasaun: „Jejich pronikající infračervené paprsky zvyšují krevní oběh, což pomáhá urychlit váš metabolismus a spalovat kalorie, a to až několik set kalorií za jedno sezení. Během 30minutové sauny se zvyšuje teplota jádra a tělo se tvrdě pracuje, aby se ochladilo, často během tohoto procesu spálí 300 až 500 kalorií.[4]

Zdroj: Sauna a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi CRP HODNOTY A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, byl mi diagnostikovan loni baretuv jicen, bez dysplazii. Letos se potkám při jakékoliv fyzické i duševní zátěži, bolesti na hrudi, obtížným polykáním, chrapotem, divnym kašlem apod. Před pár dny jsem dostala neskutečné bolesti v krku až s nemožnosti polknout. Praktická lékařka nasadila antibiotika, bolesti v krku ustoupily. CRP k dnešnímu dni 84. Mám obavy, zda nenastal na jícnu rakovinovy proces.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze CRP hodnoty a rakovina

Černý kašel u dětí

Černý kašel je celosvětově rozšířené onemocnění, postihuje nejčastěji děti. Je vysoce nakažlivý. U postižených se projevuje záchvaty úporného kašle. Ve světě jím onemocní ročně zhruba 60 miliónů lidí, a z toho jich přibližně 350 tisíc – většinou dětí – zemře. U kojenců do pátého měsíce života končí až 70 % onemocnění černým kašlem smrtí. K vážným komplikacím nebo pozdějším následkům, které mohou navázat na infekci černým kašlem u všech věkových kategorií, patří zánět středního ucha, zápal plic, případně i onemocnění mozku. Zápal plic se v prvním roce života vyskytuje u každého pátého dítěte a ve druhém až čtvrtém roce u každého desátého dítěte s černým kašlem. Klinická diagnóza se stanoví podle typických záchvatů kašle dostavujících se převážně v noci. Diagnózu lze ověřit průkazem přítomnosti původců černého kašle v zadní části nosohltanu, což se daří zejména v počátečním stadiu nemoci (v průběhu prvních dvou týdnů).

Zdroj: Černý kašel

Diskuze

V diskuzi ZALEHNUTÍ UŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobrý den,už týden mám zalehlé pravé ucho.Na ORL jsem byla ucho mám vpořádku i vyšetření na Audio nic neprokázalo.Poradíte mi prosím.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hany.

Hledam radu pro moji 80 letou mamu.Do teto doby byla vitalni,pak ji přepadla chripka s rymou,kašlem a zehly ji uši.Coz chapu,jenze chripka odezniva( jeste tro hu ma slabou rymu),ale zcela neslysi na obe usi.Jen kdyz ji silne kricim do usi.Sama rika ze ma pocit plnych usi..Byli jsme i na orl a lekarka poze konstatovala ze to je vekem a jestli to chceme resit naslouchatkem.Jezis,jak vekem,kdyz do chripky slysela úplně normálně.Zadne leky,kapky..nic ji nepredepsala.Nevite radu??

Zdroj: diskuze Zalehnutí uší

Zkušenosti

Infrasauny mohou být vybaveny keramickými zářiči, které jsou vhodné do chladnějších místností, jejich povrchová teplota je však kolem 150 °C, a proto musejí být chráněny mřížkou. Pro větší tepelnou pohodu jsou vhodnější karbonové zářiče, které jsou umístěny po celém interiéru infrasauny. Některé druhy infrasaun jsou vybaveny červeným světlem, které má velmi dobré terapeutické účinky. Pokud je důvodem pro pořízení infrasauny především zdravotní hledisko, zaměřte se na infrasauny s fullspektrálními zářiči Red Glass, které jsou po zdravotní stránce nejúčinnější.

Druhy zářičů:

  • Keramické zářiče: Výhody keramických infrazářičů spočívají především v tom, že infrasaunu vyhřívají poměrně rychle, a zároveň mohou být umístěny i v chladnějších místnostech. Nevýhodou může být vyšší povrchová teplota, proto je povrch kryt ochrannou mřížkou. Tento typ zářičů je zpravidla nejlevnější.
  • Karbonové zářiče: Kvalitní karbonové infrazářiče zajišťují oproti keramickým topidlům rovnoměrnější rozložení paprsků v sauně (tepelná pohoda je výraznější). Jejich nahřátí na provozní teplotu trvá déle, zato jsou energeticky úspornější a mají delší životnost. Jejich cena je proto vyšší. Karbonová topidla jsou umístěna i v podlaze sauny, takže dochází také k prohřívání chodidel.
  • Red Light zářiče: Red Light zářiče dosahují téměř dvojnásobně vyšší teploty než zářiče keramické, proto jsou schopné vyhřát prostor kabiny nejrychleji. Tou hlavní výhodou je však schopnost vyzařovat kromě tepla také světlo, které má velmi dobré terapeutické účinky.
  • Red Glass zářiče: Nejúčinnějším, ale také nejdražším typem infrazářičů jsou takzvané Red Glass zářiče. Ty jako jediné pracují na principu vyzařování IR-A, IR-B i IR-C, tedy s infračerveným zářením v celém spektru, které je schopné proniknout až do podkoží. Jejich léčebné účinky jsou nejvýraznější.

Infrasauny se vyrábějí pro jednu, pro dva či více osob. Infrasauny se používají jako prevence a mají blahodárný účinek na naše zdraví a psychiku. Zářiče infrasauny vyzařují infračervené světlo, které proniká do hloubky pokožky a zahřívá lidské tělo, aniž by se přitom rozehřál okolní vzduch. Toto hloubkové teplo stimuluje krevní oběh, zvyšuje flexibilitu svalů a rozšiřuje cévy, čímž napomáhá k čištění pleti, odbourávání celulitidy, spalování kalorií a k celkové detoxikaci organismu. Proces je naprosto bezpečný a přirozený, funguje na stejném principu jako infračervené záření, které je součástí slunečního záření. Frekvence užívání infrasauny, stejně jako doba strávená saunováním, je značně individuální. Infrasauna by se měla navštěvovat 1-2krát týdně. Ideální doba, která by měla být v infrasauně strávena, se pohybuje mezi 25-45 minutami bez přerušení, bez potřeby opakování saunovacího cyklu. Vhodné je začít kratšími intervaly a ty postupně prodlužovat.

Také se doporučuje podpořit prokrvení pokožky masážními pomůckami a tím účinky infrazáření ještě zvýšit. Po skončení saunování se stačí osvěžit vlažnou či chladnější vodou ve sprše. Infrasaunu je možné také navštívit v oblečení, například před odchodem do chladného počasí. Infrasauny jsou vhodné pro pacienty s alergií, astmatici či kardiaci dokonce snáší pobyt v ní lépe než v sauně finské. Hlavním důvodem je výrazně nižší teplota v kabině (maximálně 60 °C). Přesto se před prvním saunováním doporučuje konzultace s lékařem.

Ingrasauna Ruby je určena pro jednu osobu. Zajistí dokonalé a rovnoměrné prohřátí těla. O to se postará 6 karbonových topidel včetně podlahového pro příjemné teplo na chodidlech. Atmosféru uvolňujícího zážitku můžete ještě umocnit oblíbenou hudbou v zabudovaném rádio/MP3 přehrávači a nechat rozehrát vnitřní osvětlení volitelným barevným tónem přesně podle vaší nálady. Luxus infrasauny Ruby pak do detailu dotahuje polička na nápoje a horizontální madlo pro pohodlné přehození ručníku.

Na trhu naleznete infrasauny nejen od výrobce Marimex.

Infrasauna Grenada je vhodná pro jednu až dvě osoby. Tato infrasauna nabízí čtyři keramické zářiče a jedno světelné keramické topidlo. Je určena pro umístění v jakémkoli temperovaném interiéru (ložnice, domácí fitness, zimní zahrada). Výhodou infrasauny Grenada je, že k jejímu provozu není třeba žádné speciální odvětrávání. Infrasauna totiž nevytváří páru ani vysokou teplotu. Stačí přirozená cirkulace vzduchu v interiéru. V bohaté výbavě najdete také rádio/MP3 přehrávač s dálkovým ovládáním, ionizátor, teplotní senzor, jedno světlo na čtení, tři střešní světla a také dvě poličky pro odkládání nápojů. Ke snadnému ovládáním infrasauny slouží jeden vnitřní a jeden vnější ovládací panel. Infrasaunu je možné zapojit do zásuvky 230 V. Vlnová délka infrazářiče je 6-16 micrometrů, čímž infrasauna splňuje nejpřísnější směrnice EU.

Záleží jen na vás, jaký typ infrasauny si vyberete.

Finanční nároky na provoz:

  • Infrasauny pro 1 osobu mají obvykle příkon 1150-1330 W. Orientační cena za jednu hodinu saunování je 6,50 Kč.
  • Infrasauny pro 2 osoby mají obvykle příkon 1600-1820 W. Orientační cena za jednu hodinu saunování je 9 Kč.
  • Infrasauny pro 3 osoby mají obvykle příkon 1900-2045 W. Orientační cena za jednu hodinu saunování je 11 Kč.
  • Infrasauny pro 4 osoby mají obvykle příkon 1950-2235 W. Orientační cena za jednu hodinu saunování je 11 Kč.

Při saunování je důležitý i pitný režim, dostatek tekutin totiž významně ovlivňuje intenzitu pocení. Délka pobytu v sauně je individuální a pohybuje se v rozpětí od 25 do 40 minut při teplotě 65 °C. Za tuto dobu vaše tělo spálí přibližně 700 kalorií absolutně bez zátěže. Začínejte kratšími intervaly, které můžete postupně prodlužovat. Saunování představuje výborný způsob, jak relaxovat, jak předcházet běžným onemocněním a jak se účinně bránit různým druhům civilizačních chorob.

Zdroj: Infrasauna

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA JAPAN NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva SVOBODOVÁ.

Dobrý podvečer,
chlerellu užívám intenzivně, spolu se Zeleným ječmenem už 3-tí den.....
Všimla jsem si, jen, že nemám pocit hladu, cítím se plná, nemám ani chuť k jídlu, ve střevech mi to stále "bublá"....To jsem si říkala, že se čistí zážívání...
Ale dnes se u mě projevily příznaky chřipky - zimnice, bolest hlavy, zad, zvýšená teplota...Prostě bolí mě celý člověk...
Prosím, může to být způsobeno uživání chlerelly a nebo je to tím, že je nyní všude spousta chřipek a nachlazení...?
Děkuji za odpověď.
EVA (41 let, Zlín)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, tohle chlorellou není. Prostě jste se nakazila a k rozvinutí infekce by došlo i kdyby jste chlorellu neužívala. Teď po dobu příznaků virózy to vysaďte a začněte, až se budete chtít lépe. Chlorella často způsobuje průjmy, což ve spojení s hořečnatými stavy může vést ke kritické dehydrataci - odvodnění a to je nebezpečné. Soudním, že máte ráda detoxikaci, tak vězte, že viróza je také důležitým hráčem v tomto procesu. Při viróze se kašlem pročistí plíce, horečkou potní žlázy a bolestí svalů zase usazeniny ve svalech. Ač se vám to možná nezdá, tak chřipka je přirozený mechanizmus detoxikace těla, proto je také dobré netlumit přehnaně její příznaky, například zbytečně netišit produktivní kašel a nebo nesnižovat teplotu není li vyšší než 38,5°C. Držím vám palce ať to pěkně zvládnete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella japan nežádoucí účinky

Na jaké nemoci je dobrá infrasauna

V Japonsku oznámili velkou úspěšnost infračervené léčby pomocí infrasauny u těchto nemocí:

  • schiatika
  • menopauza
  • artritida
  • zatuhlé rameno
  • revmatismus
  • akné
  • gastroenterologické problémy
  • insomnie
  • onemocnění uší
Japonští výzkumníci všeobecně deklarují zlepšení u těchto problémů:
  • menopauza a hypertenze
  • revmatoidní artritida a různé typy bolestí
  • nemoc z ozáření a cévní mozkové příhody
  • hemoroidy a cystitida
  • cirhóza jater a keloidy
  • hepatitida, gastritida a astma
  • různá chronická onemocnění
  • vředy dolních končetin, studené končetiny
  • benigní prostatická hypertrofie
  • bolesti způsobené rakovinou, ulehčení v posledních stadiích nemoci
Infračervené záření v infrasauně pozitivně ovlivňuje i choroby nosu, uší a krku:
  • krvácení z nosu
  • bolesti v krku
  • tinitus
  • chronické záněty středního ucha
Infračervená terapie je velmi vhodná též při onemocnění kůže:
  • ucpané póry a tvrdá kůže
  • jizvy a bolest z popálenin a ran
  • napětí kůže a kopřivka
  • akné, ekzémy a psoriáza
  • spálení od slunce a keloidy
  • tělní zápach (zlepšením funkce kůže se snižuje nepříjemný tělní zápach)

Všechny následující diagnózy jsou do jisté míry způsobeny špatným krevním oběhem. Infrasauna zvyšuje periferní prokrvení, čímž může ovlivňovat i zlepšení zdravotního stavu při těchto onemocněních:

  • artritida, svalová poškození a schiatika
  • diabetes, hemoroidy a záněty žil
  • bolesti zad, svalová únava u dětí a revmatismus
  • nervová tenze, neuritida a únava
  • bolesti žaludku, menstruační křeče
  • dekubity a choroby spojené se snížením periferního prokrvení
  • pooperační edémy (je potvrzeno snížení až o 25 %)

Zdroj: Infrasauna

Diskuze

V diskuzi BRONCHITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Siváková.

Dobry den , prosim chtela jsem se zeptat jake leky jsou na bronchitide .. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Ahoj, mam syna 14 mesicu.Pred dvouma tydny se mu velmi zvýšily horecky na 39. Šla jsem s nim k lekari a ten po prohlidce na nic neprisel a tak udělal CRP vysledek 26.Nasadil antibiotika do patku, pomohly. V sobotu se obevila rýma se suchým kašlem a v nedeli sypavy, chraptivy dech s kterym si nas v nemocnici nechali. Rentgen, vytery, krev... Je to akutni bronchitida.Minulou stredu nas pustili do domaci pece s inhalatorem na bronchitidu po 8 hodinach. Ma se pry lecba inhalatorem podle doktoru v nemocnici vyšplhat na vdech po 12 hodinach. Prakticky lekar nas v patek poslal opet na CRP vysledek 56.Dostali jsme dalsi antibiotika. Po vikendu v pondeli zdelil ,ze ma plíce ciste at mu davam antibiotika do čtvrtka coz je zitra.Dnes ve stredu syn opet maličko sype. Ma inhalovat Ventolin ktery uz jsme doma na piskot na plicích meli, protoze je po otci alergik. Mam ted ,ale strach. Pokud bude muset vice jak 4x denne inhalovat Ventolin budeme muset opet do nemocnice. Myslite, ze jen panikarim? Neudelal doktor chybu, ze lecbu inhalatorem neprodluzoval do vdechnutí po 12 hodinach?

Zdroj: diskuze Bronchitida

Vylučování toxinů

Bez účinné cirkulace se nejen prospěšné živiny a kyslík nedostanou do našich buněk, ale ani odpadní materiály se nemohou dostat ven. Saunování pomáhá očistit tělo od stovky toxinů, jako jsou těžké kovy, chemikálie a pesticidy. Může pomoci odstranit olovo, měď, rtuť, arzen a kyanid a pomoci vyrovnat pH těla neutralizací příliš kyselé tělesné chemie. Teplo, které infrasauny produkují, vytváří pot, který čistí pokožku zevnitř ven. Přestože je pokožka navržena jako hlavní orgán pro odstraňování tělních odpadů, u většiny lidí je neaktivní, protože se dostatečně nepotí. Hluboká penetrace infračerveného tepla uvolňuje toxiny z tukových vrstev těsně pod kůží a tyto toxiny proplachuje potem. Suché teplo v sauně může způsobit zvýšení teploty pokožky na asi 104 °F, a mnoho jedinců – zejména těch, kteří pijí několik sklenic vody před vstupem do sauny – dokáže vypotit přes litr toxického potu během krátkého pobytu v sauně. Kromě čištění pokožky také saunování pomáhá odstraňovat toxiny z vnitřních orgánů. Játra, ledviny a další vnitřní orgány mohou být zatíženy estrogenem, chemikáliemi a toxickými kovy. Neustálé přetěžování těchto vylučovacích orgánů výrazně brzdí odstraňování toxických látek z našeho organismu. Pro pacienty s rakovinou to pak znamená značný problém. Saunování napomáhá cirkulaci krve od středu těla směrem ke končetinám, aby se zbavily přebytečného tepla. Infračervené sauny pak způsobují, že se krev pohybuje směrem k povrchu těla, čímž napomáhají zbavit nečistot vnitřní orgány těla. Aby vědci zjistili, jak to opravdu funguje, analyzovali pot z tradičních i infračervených saun. Pot z tradičních saun obsahoval asi 97 % vody a 3 % toxinů. Infračervené sauny produkovaly pot, který obsahoval pouze 80–85 % vody. Zbývajících 15–20 % tvořily těžké kovy, kyselina sírová, sodík, amoniak, kyselina močová a toxiny rozpustné v tucích.[3]

Zdroj: Sauna a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janan.

Budeš s ním určitě spokojená, nám pomohl se doma odhlenit po nachlazení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Zapletalová.

Dobrý den.Čtyři měsíce neustále kašlu a vykašlávám hustý hlen,zrána hnisavý.Léčila mě napřed praktická lékařka,Měla jsem vysokýCRP a tak mě léčila antibiotiky.Nepomohlo to a tak jsem využívala druhou dávku antibiotik.Ihned ze začátku jsem měla test na covid který byl negativníPak mě odeslala na rentgen,napsali pozor covid.Tak jsem byla odeslána na plicní,kde mi udělali další test,opět negativní.Vyšetřili mě sputum.Bylo pozitivní na stretococ na jeden+ a candidu.Po třech týdnech opět vyšetření sputa.Volala jsem na plicní pro výsledek a bylo mi sděleno,že sputum je negativní a p.doktorka má poznačeno kontrola na podzim.Užívám-euphylin,enerzarzair,nasofan,bronchipret,antrovenN.Kromě toho léky které užívám dlouhodobě-Tarka 180/2,Eligius5mg1,0,1,dále Letrox50mg 1,Lozeprazol 1.Condrasulf,Detralex 2,0,0,Furon obden.Navíc jsem asi před 14dny z kašle dostala pupeční kýlu.Na chirurgii jsem dostala kýlní pás a mám navštívit poradnu kýlní pro objednání na operaci,což asi nebude možné s neustálým kašlem.Pokud by jste mi mohl něco poradit co by mě pomohlo,byla bych moc ráda,protože už jsem z toho zpufalá.Děkuji předem moc.

Zdroj: diskuze Kašel

Příznaky

Příznaky se projevují jednak vysokými horečkami přes 39 °Celsia a také charakteristickými puchýřky v hrdle, škrábáním a pálením v krku, bolestivým polykáním, dráždivým kašlem. Běžně se vyskytují bolesti hlavy, únava až schvácenost, rýma, slzení, zvětšení drénujících uzlin. Tyto projevy se vyskytují po dobu 2–3 dnů. Někdy se poté může objevit také vyrážka na ploskách nohou a na rukou, ale nebývá to pravidlem.

Zdroj: Herpetická angína

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU,ČERVENÉ TEČKY A HRBOLKY V ZADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcián.

Dobrý den, prosím o radu. Minulý rok sem opakovaně měl rizikové sexuální chování při sebeukájení do úst, jelikož pracuji v prostředí kde se často střídá teplo a chlad,tak jsem velmi často nachcípán. Řeším to tzv.sick days,ale od doby kdy sem měl toto rizikové chování utekly nevím to přesně asi dva měsíce? Nevím už to přesně,ale od určité chvíle během Prosince minulého roku mi zbělal jazyk jako vždy, když mám obviklou chřipku,bolelo mě v krku a měl sem i kašel,takže sem to řešil klasickým pocením v posteli ,čajema atd. Během toho sem dál chodil do práce a léčil se jak se jen dalo. Během Vánočních svátků se mi na jazyku objevily vetší červené skvrny, které po nějáké chvíli sami vymizeli, ale pak se vrátili a jedna z nich se pomalu přesunula během dne na pravou stranu a zmenšila se. Během dálšího dne se ta skvrna přesunula na špičku jazyka kde zůstala až do teď na dotyk nebolí. Během těchto událostí se mi pod jazykem začali pomalu odlamovat sliné žlázy bezbolestně a občas se to děje i dál. Léčil sem to Neo-anginem a Paralenem500. Myslel jsem si,že je to jen přechozená viróza a tak jsem se dokonce roku snažil vyléčit sám,abych mohl jít od roku nového zas do práce. Ale z noci od 1.Ledna na noc 2.Ledna sem měl dorána velkou neobviklou horečku a velmi rychle mi ráno kolem 4:00 bušilo srdce-pomyslel jsem si,že pokud to nepřestane budu si muset zavolat sanitku,ale přestalo po chvíli, když sem si chvíli sednul a uklidnil jsem se. V tu chvíli sem se rozhodl navštívit lékaře. Lekář vyhodnotil můj stav jako údajně přechozenou vyrózu po mých slovech a přdepsal mi antibiotika DOXYHEXAL1 0tabs,které u mě vyvolaly menší nežádoucí účinky jako např.prosáklé hrdlo,potíže s polikáním,zánět v krku a dokonce mi i po týdnu diagnostikoval jíné akutní infekce horních cest dýchací na více místech po dobrání antibiotik. Byl jsem i na RTG plic a vše bylo vpořádku. Dále mi doktor odebral krev ze žíly a bylo to dle něj též v pořádku, jelikož sem si stěžoval na ucpaný krk dal mi doporučení na ORL vyšetření,jelikož sem se při vyšetření téměř dávil zdělil mi jen to,že čepy v krku nejsou a jazyk mu připadal zcela vpořádku,ale doporučil mi kloktat slanou vodu během dne a upozornil mě na to,že pokud potíže v krku do konce měsíce neodeznějí,tak mám přijít znovu a udělali bysme RTG vnitřku krku. Potíže v krku s dávyvým kašlem i prosáklé hrdlo už přešli, jen mě opět bolí klasicky v krku mám kašel a rýmu i menší horečky někdy během noci. Po opětovné návštěvě doktora mi byla znovu odebrána krev ze žíly a zjistilo se,že
mám důsledkem buď antibiotikické léčby dle mého názoru snížené určité hladiny v krvi a nebo dle názoru doktora je to prý kvůli malému pitnému režimu z mé strany.Doporučil mi si koupit B-Komplex a na jazyk,který si znovu prohlédl si koupit genciánku "fialku",kterou mám během dne potírat jazyk,ale hlavně co nejvíce vzadu. Povlak na jazyku během dne slábne,ale ráno je vidět vždy více. Mám strach,že se může jednat o něco vážného.Myslím si že se jedná o nějakou pohlavní chorobu a to i předesílám doktorce,že by bylo nejlepší udělat a nebo mě doporučit na testování na ně. Dle obrázků z internetu mi přijde,že buď mám Herpes jazyka a nebo v horším případě HIV? Protože jak Herpes,tak i to HIV začíná nejprve chřipkou. Doktorovi sem svěřil po telefonu co jsem minulý rok prováděl a on mě ubezpečoval-že orálně se nemůžu nakazit z vlastního spermatu,že je to vyloučené a že nemůže prý ani dojít k autoinfikaci,že žádné nebezpečí nehrozí,ale na internetu se to nevyvrací prý je tento typ nákazy velmi vzácný a jinde se tvrdí,že pro příjemce spermatu je to nebezpečné.Tak kde je tedy pravda?? Víte mám velký strach,jelikož už to bude měsíc teď a doktor stále neví co mi je,ale nelíbý se mu to čím dál víc. Proto Vás prosím o radu po posouzení těchto snímků co by to mohlo být,zdali je to léčitelné a jestli je to infekční. Jelikož mám už vycházky a nehci nikoho tím nakazit v blízkosti. Na závěr-mám dojem,že tělo s tím moc nebojuje a stav by mohl začít být vážný pokud nepodstoupím řádnou léčbu(mohlo by se dle snímků mého jazyka jednat o HIV?). Děkuji Vám za Váš čas a přikládám Vám mé snímky jazyka v příloze.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

HIV můžete dostat jen od cizího hostitele. Sám od sebe se virem HIV nakazit nemůžete. HIV ale můžete mít z minula, pokud jste měl rizikové sexuální chování s jiným člověkem. V takovém případě doporučuji zajít na kožní, tam jim řekněte, že jste měl před ČTYŘMI (důležité) měsíci rizikový nechráněný pohlavní styk, a že byste chtěl z tohoto důvodu otestovat přítomnost sexuálně přenosných nemocí. Obvykle se pak nechají udělat testy vaší krve na sifilis, žloutenku typu C a na HIV. Testy v tomto případě dostanete zdarma a výsledky budete vědět do týdne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Dávivý kašel a zvracení

Dávivý kašel se zvracením může charakterizovat černý kašel. Onemocnění začíná necharakteristickým kašlem, to je první stadium, které lze ovlivnit antibiotickou léčbou. Druhé stadium nastupuje mezi druhým a třetím týdnem a vyznačuje se záchvatovitým kašlem, typickým pro tuto nemoc. Pacient má záchvat opakovaného kašlání, během záchvatu se nemůže nadechnout. Kašel může být ukončen buď kokrhavým zajíknutím, nebo je organismus tak podrážděn usilovnou námahou, až se rozzvrací. Stav je doprovázen nedostatkem dechu a namodralou barvou rtů z nedostatku kyslíku v krvi. Množství záchvatů se počítá do desítek během dne, častěji se objevují v noci a nemocný nevykašlává příliš mnoho hlenu. Toto stadium trvá 4–8 týdnů. Pokud není onemocnění komplikované, není přítomna horečka. Poslední stadium je rekonvalescentní, pacient se uzdravuje, záchvaty kašle mizí.

V rané fázi lékaři podávají speciální tekutinu složenou z protilátek proti černému kašli. Postup je vhodný především pro děti mladší dvou let. Včasné nasazení antibiotik zabrání přechodu prvního stadia ve druhé a významně sníží infekčnost pro ostatní členy rodiny, kolektivu. Dítě s podezřením na černý kašel je vždy hospitalizováno v nemocnici a sledováno, musí být izolováno a musí se mu zvlhčovat vzduch. Zápal plic se vyloučí na RTG snímku.

Zdroj: Dávivý kašel

Inkubační doba

Pertusi čili dávivý (černý) kašel je vysoce nakažlivá kapénková infekce bakteriálního původu, která je rozšířena celosvětově. Onemocnění postihuje dýchací systém, vyskytuje se zejména u dětí do dvou let, kdy má nejzávažnější průběh s nejvyšším procentem úmrtí. Původcem je bakterie Bordetella pertussis. Přenáší se pouze mezi lidmi, a to kýcháním, smrkáním, kašlem a vzácně takto potřísněnými předměty. Lze ji tedy vdechnout z ovzduší. Inkubační doba je 7– 17 dní.

Zdroj: Černý kašel

Jak poznám spalničky?

Spalničky mají své typické projevy, podle kterých jasně poznáte, že se jedná právě o toto dětské onemocnění. V první fázi se projevují suchým dráždivým kašlem, zánětem spojivek a rýmou. Na sliznici v dutině ústní se zároveň mohou vytvořit bílé skvrny na červeném podkladě. Po zhruba čtyřech dnech se při onemocnění spalničkami objevuje makulopapulózní vyrážka. Jedná se o světlé skvrny, jež postupně tmavnou. Vyskytují se nejdříve za ušima, odkud se postupně šíří přes obličej na celé tělo. Dítě rovněž trpí vysokými horečkami.

Zdroj: Spalničky

Zápal plic bez kašle

Při zápalu plic vzniklá tekutina nebo hnis ucpávají část plic, což je překážkou vstupu kyslíku do organismu. Při zápalu plic je vždy přítomna infekce, to znamená, že není možné zápal plic dostat jen z nachlazení. Infekce je nejprve v horních cestách dýchacích, jak postupuje níž, projeví se jako zánět průdušek. Za určitých okolností infekce postoupí ještě níž, usadí se v plicích a způsobí zápal plic. Pokud infekce napadne i plicní obaly, projeví se bolestí hrudní stěny. Zápal plic se vždy projevuje suchým kašlem.

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Bronchitida alias zánět průdušek

Bronchitida je zánět průdušek – dolních dýchacích cest vedoucích do obou plic. Jejich sliznice zduřují, řasinkový epitel přestává vykonávat svou funkci (kmitáním odstraňuje hlen s bakteriemi a prachem) a vytváří se značné množství hlenu, který dráždí ke kašli. Bronchitida může být akutní nebo chronická. Akutní forma se vyznačuje horečkou, která trvá několik dní, a kašlem, který často mizí až za několik týdnů. Při chronické bronchitidě přetrvává kašel s vykašláváním zbarveného hlenu několik měsíců, pak může ustat a po čase se znovu vrátit.

Zdroj: Jak se léčí bronchitida?

Co na dávivý kašel u dětí

Po nástupu do školky děti velmi často trápí respirační infekty s kašlem a rýmou, protože se dostávají do kontaktu s dosud jim neznámými mikroby. Jako léčba přes den se doporučuje spíše něco na rozpuštění sekretů – vhodný by mohl být Erdomed, který je na recept. K němu lze zvolit po dobu nemoci antihistaminikum, například Flonidan či Aerius. Na noc spíše léky proti kašli, jako je Levopront či Sinecod. Jako prevence pro podporu imunity se jeví vhodná kúra betaglukanů s Imunity sirupem. Jsou žádoucí i další podpůrné prostředky, jako je bioptronová lampa, masáže hrudníčku, zvlhčování vzduchu a inhalace.

Zdroj: Dávivý kašel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP