Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SLOŽENÍ PANGAMINU

OBSAH

Složení pangaminu

Pangamin je především bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, kromě vitamínu B 12 obsahuje úplně všechny. Výhodou tohoto složení je, že vitamíny skupiny B velmi často pracují společně jako celek a právě v pangaminu je máte prakticky všechny pěkně pohromadě. Z minerálů obsahuje vápník, fosfor, draslík, hořčík, železo, měď, zinek a mangan.

Produkty řady Pangamin jsou vyráběné ze sušených pivovarských kvasnic, tudíž obsahují vynikající koncentraci všech vitamínů řady B. Jejich součástí je například 20x více vitamínu B1 a B2, než mají játra, a 45 % kompletních bílkovin, v nichž je zastoupeno 17 aminokyselin, včetně všech esenciálních. Najdeme v něm rovněž hojné množství minerálů a stopových prvků, tuků a sacharidů.

Zdroj: Pangamin

Diskuze

V diskuzi PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Poláková.

Zdravím,

prosím Vás,
je bezpečné užití člověkem 3 tbl. Pangaminu,
kr. je ale
pro zvířata od DromyVet s.r.o ?

Je tento Pangamin pro zvířata obdobného složení jako je pro lidi?


tj. doplňkové krmivo pro koně, psy + kočky


SLOŽENÍ :

12.1.5 SPREJOVĚ SUŠENÉ PIVOVARSKÉ KVASNICE KMENE SACCHAROMYCES CEREVISIAE, STERAN HOŘEČNATÝ, OXID KŘEMIČITÝ.


S pozdravem děkuje za Vaší pronto odpověď
+ přeje Vám všem pevná zdravíčka v tomto stále obtížném Corona pandemickém čase.

Mon.P.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pangamin

Pangamin na vlasy

Při užívání Pangaminu jsou vlasy husté, lesknou se a rostou rychleji. Kromě těchto účinků má Pangamin pozitivní vliv na kvalitu pleti a na nehty. Užívají se pravidelně každé ráno 4 tablety.

Zdroj: Pangamin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Brotánek.

Dobrý denLéčím se na vysoký tlak a srdeční arytmii. Beru větší množst léků, mezi nimi též Warfarin 3mg. Prosím o sdělení, zda je vhodné při užívání Warfarinu brát též Pangamin. Děkuji za radu-. Brotánek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Společné užívání warfarinu a pangaminu je možné jen pod dohledem lékaře. Některé vitamíny řady B (B6 a B8) zvyšují účinky Warfarinu a může pak docházet ke krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Nežádoucí účinky Pangaminu

Při krátkodobém užívání se u citlivých jedinců může objevit bolest hlavy, žaludeční potíže a nadýmání. U dlouhodobého užívání Pangaminu není doposud dostatek poznatků o jeho bezpečnosti.

Zdroj: Pangamin a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi UŽÍVÁNÍ PANGAMINU BIFI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V. Pabištová.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na užívání Pangaminu bifi, který jsem obdržela. Potřebuji přibrat na váze. Mám trochu problémy s trávením... Volala jsem do různých lékáren, všude mi řekli něco jiného: 1) mám užívat pangamin PO jídle a zapít 1/2 litrem tekutiny, 2) jinde - mohu užívat pangamin kdykoliv, ne však na lačno, např. s polévkou, tedy stačí zapít 1/4 litru tekutiny, 3) někde - že může být i nebezpečný... ap.
Chci užívat denně jen 2-3 tbl. pangaminu bifi. Bylo mi též ve všech lékárnách sděleno, že nevadí, když ho vezmu společně s jinými léky, které beru. Kdysi jsem ho užívala v menších dávkách a nic mi nedělal, resp. neubližoval, ale neměla jsem potíže s játry, resp. zažíváním, ani váhou.
Dostala jsem i informaci, že pít se má až 1/2 hod. po jídle.
Nějak se v tom nevyznám.
Prosím, PORAĎTE mi.
Děkuji moc. Mějte se hezky.
S pozdravem V. Pabištová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nikola.

dobry den pomohl nekomu ten pangamin na vaze mam taky problem s vahou.

Zdroj: diskuze Užívání pangaminu bifi

Pangamin na přibrání

Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá silnějším lidem zhubnout a naopak těm příliš štíhlým až hubeným nabrat trochu tělesnou hmotnost. S tím souvisí i mýtus, že po Pangaminu všichni přibývají na váze. Nikoliv! Pangamin pomáhá lidem získat jejich optimální tělesnou hmotnost, ideální pro jejich zdravý život.

Zdroj: Pangamin

Účinky Pangaminu

Pivovarské kvasnice jsou doporučovány při celé řadě nemocí jako doplněk výživy, zvláště při zvýšené tělesné i duševní zátěži (obsahují vysoce cenné a biologicky dobře dostupné bílkoviny), při hojení zánětu jater či během radioterapií při onkologických onemocněních. Rovněž velmi důležitá je jejich role při podpoře trávení, a to díky obsahu vitamínů skupiny B. Nedostatek těchto vitamínů v žaludečním traktu zhoršuje metabolické procesy. Pangamin má pozitivní vliv na obnovu střevní mikroflóry a tím i podporuje zvýšení imunity. V některých případech, pokud je trávení oslabené a je spojené s nedostatkem bifidobakterií v žaludečním traktu, může užívání Pangaminu ve velkých dávkách vyvolat nadýmání a zažívací potíže. V tomto případě je třeba upravit dávkování, ale v užívání Pangaminu pokračovat, neboť zde je právě potřeba užívání důležitá. Vitamíny ze skupiny B rovněž pomáhají při tvorbě hormonů, při demenci, alkoholismu, chronické artritidě či u kardiovaskulárních chorob. Užívání Pangaminu je užitečné také pro zlepšení spánku, nervozity či pocitu únavy. Samotný produkt (bez dalších přídavných složek) je vhodný i pro ženy v období těhotenství a pro děti. Pivovarské kvasnice i přes nové a nové doplňky stravy zůstávají pro nás vhodným i cenově dobře dostupným doplňkem stravy plným vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Zdroj: Pangamin a jeho nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan uhlik.

Dobrý den prosím vás mám pár otázek ohledně pangaminu
1.jak dlouho se může brát
2.jsou nějaká ryzika ohledně vedlejších učinků
3.já beru 3xdene 4tablety a jsem klidnější a nemám deprese
4.četl jsem na debatě že někomu slezli vlasi nechty a obočí je to možné.

děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Naco je dobry pangamin kvasnice

Obsah vitamínů v Pangaminu

Pangamin je bohatý zdroj vitamínů skupiny B. Vždyť je po něm je pojmenován i jeden z vitamínů této skupiny – vitamín B15 neboli kyselina pangamová. Kromě těchto vitamínů obsahuje celou řadu minerálních látek (vápník, fosfor, draslík, hořčík či sodík) a stopových prvků (železo, mangan, měď, zinek či jód). Minerály jsou pro nás i významným zdrojem esenciálních aminokyselin či nenasycených mastných kyselin.

Zdroj: Pangamin a jeho nežádoucí účinky

Účinky Pangaminu

Pangamin je důležitý pro zvyšování imunity, jako prevence nespavosti, depresí, nervozity i pocitu únavy. Také významně zlepšuje trávení, pozitivně ovlivňuje metabolismus, podporuje chuť k jídlu. Doporučuje se rovněž jako doprovodná léčba při užívání antibiotik. Pangamin lze užívat i při dlouhodobé léčbě různých alergických onemocnění, při pooperační péči, při poruchách trávicího traktu a průjmech. Pangamin také pomáhá při léčbě cukrovky, srdečně cévních onemocněních, migrény, pásového oparu, vypadávání vlasů, defektů sliznic ústní dutiny, zvýšeného cholesterolu, žloutenky, chřipky. Nezastupitelné místo si našel i mezi sportovci. Pangamin není léčivým přípravkem.

Zdroj: Pangamin

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.

Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Zvláštní opatření a upozornění

Těhotenství a kojení: Není k dispozici dostatek spolehlivých informací o bezpečnosti užívání pivovarských kvasnic v podobě tablet, pokud jste těhotná nebo kojíte, o vhodnosti užívání Pangaminu se tedy poraďte se svým lékařem.

Alergie: Lidé, kteří jsou alergičtí nebo citliví na kvasinky, mohou pociťovat svědění a otok.

Crohnova choroba: Pivovarské kvasnice mohou Crohnovu nemoc horšit, proto nepoužívejte pivovarské kvasnice, pokud u vás byla tato nemoc diagnostikována.

Diabetes: Užívání pivovarských kvasnice s obsahem chromu může snížit hladinu cukru v krvi. Pokud máte cukrovku a užíváte léky na snížení hladiny cukru v krvi a současně pivovarské kvasnice, je možné, že se u vás projeví pokles hladiny cukru v krvi. Jestliže tedy budete u tohoto onemocnění užívat Pangamin, je důležité sledovat stále hladinu cukru v krvi.

Zdroj: Pangamin a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA NECHUŤ K JÍDLU DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hradilová.

dobrý večer, prosím o radu - mám 7 letého pravnoučka, který nemusí jíst
dosti dlouhou dobu. Prosím o radu - co s tím ?

Moc ráda bych mu pomohla , aby snědl ve škole všechno.
Přečetla jsem o pangaminu, mohl by ho brát ? V jakém množství ?


Děkuji předem za Vaši rady.
Zdravím, Hradilová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na nechuť k jídlu dítěte

Složení Obenzinu

Výživový doplněk má čistě přírodní složení, které není škodlivé lidskému zdraví. Na sestavení Obezinu se podílel tým specialistů. Obezin se skládá z patentovaného rostlinného komplexu přírodních viskózních polysacharidů. Významnou složkou je látka Spirulina (řasa), která obsahuje fenylalanin. Tato aminokyselina působí na chuťové centrum v mozku a tím snižuje chuť k jídlu. Produkt neobsahuje žádné alergeny a díky obsahu přírodních látek udržuje přirozenou hladinu cholesterolu v krvi.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN, CO PŘI NĚM NESMÍM JÍST? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Caska.

Dobrý den, přes 5 let užívám Warfarin 5 mg.Nyní mi oční lékařka doporučila užívat vit.doplňky sk.B. Zakoupil jsem přírodní B komplex PANGAMIN, ale protože to obsahuje i kyselinu listovou, tak mám dotaz zda současné užívání warfarinu a pangaminu není pro mne nebezpečné.
V lékárně mi na tento dotaz nedali jasnou a jednoznačnou odpověď.
Děkuji za informaci.
Petr C.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin pivovarské kvasnice v sobě obsahuje velkou část vitamínů řady B. Ale ani jedna z jeho složek nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Můžete tedy tento doplněk stravy užívat, i když užíváte Warfarin. Pro vaši jistotu, že je vše v pořádku, si nechte u lékaře změřit svou srážlivost krve po prvním týdnu této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?

Složení medu

Složení medu je dáno jeho původem; základní složky medu jsou: cukry (monosacharidy, oligosacharidy, trisacharidy), voda, organické kyseliny, bílkovinné látky (aminokyseliny, enzymy, hormony), tukové látky (mastné kyseliny, triglyceridy, steroly), vitamíny, antioxidanty (flavonoidy, flavanony), minerální látky (draslík, sodík, vápník, hořčík, fosfor, chlor, jod, měď, zinek, železo), vonné látky (alifatické alkoholy, aldehydy, ketony, kyseliny, estery organických kyselin) a barviva (kvercetin).

Zdroj: Med

Poradna

V naší poradně s názvem SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Infuzní terapie:

Intravenózně jednou krát denně
- fyziologický roztok 500 ml
- Novalgin 1 Amp.
- Tramal 100 mg 1 Amp.

Akutní lumbago
Intravenózně jednou denně
- fyziologický roztok 250 ml
- Mesocain 1% 1 Amp.
- Guajacuran
- Ev. Novalgin 5 ml
- Ev. Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Ev. Dexamed 1 Amp.
- Dolmina i.m.
- Apaurin 10 mg i.m.
- Muscuril 1 Amp. i.m.
K tomu intravenózně
- Mesocain 5 ml
- Ketonal 5 mg
- Guajacuran 10 ml
- Ev. Dexamed
- doplnit fyziologickým roztokem do celkem 250ml

Pacienti nereagující na standardní analgetickou intravenózní terapii u bolestivých stenóz se používá Šebkova směs na 4 dny.
Šebkova směs:
- Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Mesocain 1% 5 ml
- fyziologický roztok 100-250 ml

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Složení Proenzi

  • Glukosamin sulfát: 1500 mg
  • Chondroitin sulfát: 600 mg
  • Unique MSM: 900 mg

Zdroj: Proenzi

Složení medu:

Glukóza (26-33 %), fruktóza (30-38 %), voda (17-20 %), sacharóza (1-10 %), vyšší cukry (1-10 %), enzymy, vitamíny, minerály, amino a organické kyseliny, aromatické látky.

Zdroj: Med v boji proti stárnutí

Holtova mast – složení

  • Kyselina stearová
  • Ichtamol
  • Lanolin
  • Kakost
  • Tetraboritan sodný (borax)
  • Mentol

Zdroj: Holtova mast

Cererit pro pokojové rostliny

Pro pokojové rostliny je vhodný Cererit Hobby, což je univerzální kapalné hnojivo:

  • složení: dusík-fosfor-draslík (5-5-5)
  • bezchloridové hnojivo
  • pro výživu ovoce, zeleniny, pokojových, balkónových a ostatních okrasných rostlin a chmelu
  • používá se k přihnojování v období vegetace
  • dávkování: 15 ml (víčko od lahve) nalijte do 4 litrů vody a promíchejte

Zdroj: Cererit

Složení žvýkačky

Žvýkačky obsahují ve vodě nerozpustnou gumovou bázi, jež je obohacena ve vodě rozpustnými sladidly, příchutí a barvivy. Dále se přidává kukuřičný sirup či glukóza, která zajišťuje vlhkost žvýkačky a její elasticitu. Cílem výrobců je, aby se žvýkací hmota nerozpustila a aby se žvýkáním postupně uvolňovala daná příchuť, jež doplní žvýkací požitek.

Zdroj: Žvýkačka

Složení

1 kapsle obsahuje 5 mg lyofilizátu inaktivovaných mikroorganismů:

  • Propionibacterium acnes lysatum cryodessicatum (CCM 7083) 2,50 mg
  • Candida albicans lysatum cryodessicatum (CCM 8355) 0,83 mg
  • Candida krusei lysatum cryodessicatum (CCM 8357) 0,83 mg
  • Candida glabrata lysatum cryodessicatum (CCM 8356) 0,83 mg

Zdroj: Candivac


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP