Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZUBY S PRYSKYŘICE HORNÍ PŘEDNÍ CENA

OBSAH

Stomatologové a zubní technici mají k dispozici stále dokonalejší prostředky k náhradě ztracených zubů. Různé zubní protézy neboli náhrady jsou dnes pro milióny lidí řešením jejich problémů s neúplným chrupem, to znamená problémů s rozmělněním potravy, vzhledem, mluvením a společenskými aktivitami. Ani sebedokonalejší zubní náhrada však nemůže plnohodnotně zastoupit přirozené zuby, a to zvláště v případě značné nebo úplné ztráty chrupu.

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÁSTEČNÁ HORNÍ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Nevrlková.

V lednutohoto roku jsem dostala můstek na 2 čepy na horní 4 přední zuby za cca5500,- po pár týdnech mi zuby spadli, paní zubařka nalepila a zase spadli, dokonce se ulomil i kousek zubu v kterém byl čep, tak zuby pořád padají , paní zubařka plánuje vytržení 2 kořenů co jsou v nich čepy a zhotovení protézy částečné, budu něco platit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Určitě požádejte o příspěvek. V žádosti uveďte jakým komplikacím jste pořízením protézy předešla a tím i ušetřila zdravotní pojišťovně náklady na vaši budoucí léčbu. Napište nám sem, jak jste dopadla a kolik vám pojišťovna přispěla.

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zubycena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibi.

Ano, teoreticky je to dobrý nápad vyzkoušet doktora maminky, ale záleží na něm, jestli Vás přijme. Jinak záleží taky na typu protézy, na pojištovně, na použitém materiálu a na vybavení ordinace a na spolupráci s laboratoří....žádný doktor Vám neudělá protézu bez laboratoře. obecně platí, že každý Pojištěnec má nárok na základní ošetření a základní protetickou náhradu. Např. totální (celkovou) náhradu - protézu - by jste měl mít zdarma, pojištovna platí cca 3600 kč, z toho se musí zaplatit laboratoři cca 2200,- kč no a z toho zbytku peněz je to prý pro ordinaci nedostačující, nevím...
U celkových protéz placené pojištovnou by se správně nemělo nic platit, to samé platí u částečných snímatelných protéz s jednoduchými retenčními sponami (drátěnýmí).....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

No nevím,ohledně ceny jsem byla šokovaná.U nás v Klášterci nad Ohří je nedostatek zubních lékařů.Horní zuby,kde jsem měla 8 svých zubů,zbroušené a nasazené keramické.Cena 62.000Kč.Třikrát všechno spadlo,zlomily se a protož euž nebylo za co uchytit a zacementovat.(hodně zbroušené moje zuby,vypadaly jak jehličky)všechny musely být vytrhané.Dolní zuby:zubní tvrdá náhrada na kovové háčky(chybí 3 zuby)Nepruží a ulomila mi dva zuby.Cena této zubní náhrady 7.800 Kč.Měla být hrazená pojišťovnou.Zjistila jsem,že úhrada byla zaplacena 4.200Kč.Nevím co jsi o tom myslet.Mám strach kolik zaplatím za celkovou zubní náhradu(má být hrazená pojišťovnou ale nevím kolik mi zas napočítají)A jak bude sedět.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Chrániče zubů

Chrániče na zuby nejsou 100% ochranou proti úrazu. Chrániče zubů mohou částečně zmírnit povrchové poškození zubů a dásní, které je způsobeno nárazem zubů horní čelisti o dolní čelist. Chrániče na zuby však v žádném případě nechrání proti vyražení zubů či jejich jinému vážnému poškození. Nechrání také proti nárazům způsobeným pádem, silnými a tvrdými údery tělem, zbraněmi nebo jinými předměty.

Zdroj: Zuby

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viki.

Dobrý den,
mám můstek napevno horní patro, ale už mi nejsou pevné.
Prosím mám zbroušené zuby celé horní patro až na dvě stoličky 6 a 7.
Kolik by asi staly nové zuby na ty zbroušené.

Děkuji za přibližnou odpověď

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Smrková pryskyřice prodej

Smrkovou pryskyřici koupíte těžko. Výše tedy máte návod na získání pryskyřice samosběrem. Léčivé produkty z pryskyřice je možné koupit přes internet.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

CHTĚLA BYCH VĚDĚT,KOLIK KČ BYCH DALA ZA HORNÍ ZUBNÍ PROTEZU...VYNDAVACÍ..DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Cenu totální zubní náhrady ovlivňuje mnoho faktorů. Zejména zdali budou zuby plastové nebo keramické. Pak také u jaké jste zdravotní pojišťovny. Obvyklá cena za totální horní zubní náhradu s litým patrem činí 6000 Kč. Rozhodně to ale nelze brát jako definitivní cenu pro všechna stomatologická pracoviště. Je třeba se na cenu zeptat svého zubního lékaře a rovněž se můžete dotázat u své zdravotní pojišťovny.

Zdroj: diskuze ZUBY

Zuby a orgány

Každý zub představuje nějaký orgán nebo část lidského těla. Nesprávná funkce zubu nebo jeho zánět dokážou podle některých teorií vyvolat onemocnění v té určité části. Pokud vás dlouhodobě trápí bolesti žaludku, například vlivem stresu, může se to projevit i na stoličkách neboli žaludečních zubech. Opakují se u vás záněty dutin a vedlejších cest dýchacích? Nechte si u zubaře zkontrolovat třenové zuby. V případě, že vás opakovaně trápí bolesti uší, nechte si zkontrolovat zuby moudrosti. Ty bývají jako první napadeny záněty, které dokážou vyléčit antibiotika. Trpíte na záněty močového měchýře nebo ledvin? Na ně mají vliv především horní řezáky. S největší pravděpodobností na nich máte nevhodně umístěnou plombu. Zuby mají vliv i na sex a hormonální rovnováhu. Není novinkou, že lidé s pěkným úsměvem a dobrým chrupem jsou atraktivnější a na první pohled upoutají. Pokud jsou přední zuby rozbité, značí to neplodnost, impotenci nebo hormonální výkyvy. Poslední špičáky pak ovlivňují chod jater a žlučových cest.

Zdroj: Zuby

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem CENA HORNÍ ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Macková.

dobrý den,
mám zacovalé horní 4 řezáky, na zbytek bych si chtěla nechat udělat náhradu, protože mám zuby špatné z léků, plomby i korunky odpadávají. Mám pojišťovnu ZPMV a chtěla bych se zeptat kolik by takový zákrok stál, jsem v současnosti v insolvenci . Je mi 52 let. Děkuji



S pozdravem Andrea macková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Cenu vám sdělí váš zubní lékař. Výše ceny záleží na náročnosti a zvolené kvalitě nové zubní náhrady. Jak bude velký příspěvek od pojišťovny vám buď také sdělí lékař a nebo se můžete dotázat přímo u své pojišťovny www.zpmvcr.cz

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cena horní zubní protézy

Počet zubů

Vývoj lidského chrupu je velmi složitý. Původní počet lidských zubů byl 44, to znamená 22 zubů v horní a 22 zubů v dolní čelisti. S postupem vývoje zemědělství, dále s průmyslem a hlavně s tepelnou úpravou jídel se počet a tvar zubů upravoval. Dnes je ustáleno 32 zubů. Odchylky se však nemusí týkat pouze počtu zubů (nadpočetné zuby, menší počet zubů), ale i tvaru, kvality skloviny či zuboviny, ať již vrozené, či získané.

Zdroj: Zuby

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka.

Mám čerstvě udělané zubní náhrady, neslouží mi dobře, zuby jsou moc strčené do úst, takže mám špatnou pohyblivost jazyka a potrava nejde posouvat. To se nezmiňuji o estetické stránce, stařena, horní ret je moc zasunutý, takže výraz- jako bych cucala citron a díky tomu jsem vrásčitá, protože mi tam chybí hmota. Kolik bych zaplatila za novou ? Děkuji moc

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Sběr

Tupým nožem seškrábneme výron pryskyřice na borovém stromě. Nejlépe to jde, když je již pryskyřice tvrdá. Pozor, neškrábeme až na dřevo, ale bereme si jen vrchní část, aby nedošlo k poškození stromu.

Zdroj: Mast z borové pryskyřice

Diskuze

V diskuzi NESNÁŠENLIVOST ČÁSTEČNÉ ZUBNÍ PROTÉZY HORNÍ ČELISTI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šacherová.

Vážený, mám druhou částečnou horní protézu, ukotvenou na vlastních trojkách. První byla zhotovena z DEFLEXU, po kterém mě pálilo v ústech, jazyku a rtech a po třičtvrtě roce trápení jsem si dala zhotovit protézu z klasické pryskyřice. Týden jsem byla bez potíží a pak se vrátilly potíže,nejdřív mírné, ale postupem času zesilovaly a po půl roce jsou potíže už někdy nesnesitelné. Mám neustále bolavý jazyk , dolní ret a patro, silný pocit spálených ůst a rtů. Jím jen tekutou,studenou stravu, vše ostatní mě zraňuje.Týden jsem protézu nenosila a užívala ZODAC tabl, stav se trochu upravil, ale po týdnu vysazení a nošení protézy je vše stejné. Chtěla bych se zeptat, zda je možná alergie na pryskyřici a deflex a jak mám postupovat dále. Moje zubní lékařka kroutí rameny. Děkuji za odpověď Šacherová Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Procházková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat co mám dělat když nesnesu v puse horní protezu. Mám vytrhané všechny zuby nahoře a nemůžu protezu dostat do pusy. Navaluje se mi pořád a když ji tam chci dát tak pociťuji hroznou bolest.

Zdroj: diskuze Nesnášenlivost částečné zubní protézy horní čelisti.

Vývoj chrupu

U lidského zárodku se chrup začíná vyvíjet asi v šestém měsíci. Od šestého do osmého měsíce dochází k prořezávání zubů – rostoucí zubní kořen tlačí korunku skrze dáseň. Zuby mléčné jsou jen dočasným souborem, ve kterém chybí třenové zuby. Říkáme mu dentes decidui nebo dentes lactei. Jako první prořezávají dolní vnitřní řezáky a pak horní vnitřní řezáky. Stálý chrup (dentes permanentes) je tvořen spolu s mléčným chrupem, ale je v klidu do pátého, šestého až sedmého roku, kdy jejich růst naruší kořeny dočasných zubů, což vede k jejich vypadnutí. Stálý chrup roste do čtrnáctého roku, kdy se prořezávají „sedmičky“ – druhé stoličky, a má navíc zuby třenové, které rostou hned za špičáky, teprve za nimi jsou pak stoličky. Zuby moudrosti se prořezávají jako poslední od patnáctého roku života.

Zdroj: Zuby

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY JSOU NEJLEPŠÍ A CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka kaňoková.

CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK STOJÍ CELKOVÁ SNÍMATELNÁ NÁHRADA DOLNÍ ČELISTI?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta Maláková.

Mám dotaz jaká je cena slepení horní zubní náhrady.Děkuji

Zdroj: diskuze Zubní protézy jsou nejlepší a cena

Dávkování

Pryskyřice má množství příznivých účinků na zdraví stejně jako protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Před nanesením masti se doporučuje pokožku umýt teplou vodou a řádně ji vysušit. Mast je účinnější na čisté pokožce.

Pokud se na vašich nehtech objevuje plíseň, doporučuje se pravidelně nanášet mast z pryskyřice. Častým nanášením masti z pryskyřice dosáhnete zdravějšího vzhledu nehtů.

Při používání masti pro léčbu svalů a kloubů budete muset být vytrvalí a důslední. Jedině to vám zaručí lepší výsledky. Nanášejte mast z pryskyřice pravidelně. Doporučuje se ji vtírat do pokožky několikrát denně.

Mast účinkuje lépe, pokud se aplikuje na čistou pokožku. Pro zvýšení účinnosti se doporučuje dané místo překrýt obvazem.

Rychlost zotavení se může lišit. Pokud je problém drobný, pocítíte úlevu relativně rychle. V případě, že se léčíte s dlouhodobými problémy, bude nutné mast z pryskyřice pravidelně nanášet po dobu několika měsíců.

Je účinná na:

  • problémy pokožky se sklonem ke špatně se hojícím a otevřeným ranám, bércovým vředům a drobným kožním zánětům;
  • problémy se zuby;
  • plísňové problémy nohou;
  • záděry, odřeniny, omrzliny;
  • akné.

Zdroj: Mast z borové pryskyřice

Diskuze

V diskuzi CENA HORNÍ ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Macková.

dobrý den,
mám zacovalé horní 4 řezáky, na zbytek bych si chtěla nechat udělat náhradu, protože mám zuby špatné z léků, plomby i korunky odpadávají. Mám pojišťovnu ZPMV a chtěla bych se zeptat kolik by takový zákrok stál, jsem v současnosti v insolvenci . Je mi 52 let. Děkuji



S pozdravem Andrea macková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Botiková.

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat kolik by stala pulka zubni horni protezy .od středu do leva zbytek mám korunky. děkují botíkova

Zdroj: diskuze Cena horní zubní protézy

Jak získat pryskyřici

Na jaře a v létě má pryskyřice lepkavou konzistenci, během roku a převážně v zimě je tuhá, drolivá, má šedou až namodralou barvu. Působením kyslíku se pryskyřice během roku vytvrdí.

Dříve se pryskyřice ze stromů přímo těžila. Kůra se stromkovitě nařezala a pryskyřice pak stékala ve vyřezaných drážkách do sběrné nádobky.

Pryskyřici lze sbírat v každém ročním období, v lepkavé formě se ale bude hůře uchovávat. Vhodnější je tedy sbírat pryskyřici již zoxidovanou, ztvrdlou. Používá se k tomu starý nůž či sekera, protože se pryskyřice z použitých nástrojů špatně čistí. Pryskyřice je ale rozpustná v oleji, takže pomocí oleje, drátěnky a následně saponátu lze znečištěné pomůcky vyčistit. Může se také použít benzin. Vodou se pryskyřice nevyčistí nikdy.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Mast z pryskyřice

Více informací o masti z pryskyřice získáte zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Domácí bělení zubů s dohledem stomatologa

Cena za domácí bělení zubů činí 3 644 Kč za jednu čelist.

Co za tu cenu od zubaře dostaneme?

  • Kompletní běloskvoucí vyčištění chrupu od kamene a pigmentací.
  • Otisky chrupu na nosiče bělení.
  • Laboratorně přesně zhotovené nosiče pro bělící gel.
  • Speciální účinný bělící gel na žluté zuby ve stříkačkách.
  • Nácvik aplikace bělícího gelu na zuby a poučení o zacházení s ním.
  • Kontrolní návštěvy u zubaře v průběhu bělení.
  • Po ukončení bělení bude poskytnuto ošetření fluoridovým preparátem pro posílení vybělené skloviny.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Porcelánové zuby

Rekonstrukci zubů lze provést pomocí takzvaných „veneers“. Jsou to tenké porcelánové fazety, které nahrazují vnější zubní vrstvu. Porcelánová fazeta se vyrábí v zubní laboratoři na základě otisku zubů klienta a teprve poté se nalepí na poškozený zub pomocí speciálního cementu. Tato technologie umožňuje úspěšně napodobit vzhled vlastního zubu a zároveň schovat pod fazetou všechny jeho vady. Porcelánové fazety „veneers“ se nasazují na přední zuby v případech, kdy jsou zuby již zničeny nebo změnily svou původní barvu. Porcelánové fazety umožňují dosáhnout potřebné formy a barvy a zároveň zuby chrání. Zub se stává pevnější a neliší se od ostatních zubů. Porcelánové fazety „veneers“ se vyrábějí v souladu s formou a barvou zubů klienta nebo podle jeho přání. Tato metoda umožňuje dosáhnout potřebného estetického efektu, minimálně ovlivňuje zub a je spolehlivá.

Zdroj: Zuby


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP