Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŠPALDA A STOPOVÉ PRVKY

OBSAH

Špalda a stopové prvky

Špalda mouka obsahuje 1,36 mg železa ve 38 g porci. Železo je nezbytné pro transport kyslíku v těle a pro růst buněk. Kdyby nebyl dostatek železa, tak bychom byli unavení a trpěli bychom onemocněním známými jako anémie z nedostatku železa, která způsobuje pocity malátnosti. Doporučená denní dávka železa pro dospělé ženy je 18 mg železa denně, zatímco mužům stačí pouze 8 mg, protože nemenstruují, jako ženy. Špalda mouka obsahuje také stopové minerály, jako je zinek, měď a mangan, tyto minerály podporují imunitu a zdravé kosti.

Zdroj: Mouka špalda

Diskuze

V diskuzi ČERVIVÉ VLAŠSKÉ OŘECHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Ondráček.

V letošním roce se mě ve zvětšené míře projevil problém červivosti
jader ořechů. Nikdy před tím jsem tento problém neměl. Můj ořešák
má cca 35 až 40 roků a je cca 15 m vysoký. Každý rok úplně odstra-
ním všechno spadané listí. Chemicky ho nijak ošetřovat pro jeho
velikost nemůžu. Je ten problém ovlivněn letošním počasím a nebo
chybí nějaké stopové prvky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Zacpalová.

Prosím o radu čím je možné postříkat stromu ořechu proti černání slupek ořechů a v jakém termínu. Dekuji za odpověd Zacpalová

Zdroj: diskuze Černání ořechů

Tajemství síly oleje z krillu

Krill se živí fytoplanktonem a zooplanktonem, který je v hlubokých oceánech. Jde především o fytoplankton, který dává krillu nejlepší živiny. Pozemní zdroje naší stravy jsou často chudé na důležité stopové prvky. Naopak mořské plody tyto stopové prvky obsahují v hojném množství a krill, který je vyživován prostřednictvím fytoplanktonů, může být výborný způsob, jak je přírodně doplnit našemu tělu.
 

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem MUMIO ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária.

Dobrý deň, užívam walfarin a chcela by som vedieť, či sa môže zároveň užívať mumio, ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mumio je černá pryskyřice pocházející z Asie. Obsahuje minerály a stopové prvky. Ty nijak neovlivňují účinky Warfarinu. To ale neznamená, že je jeho užívání během léčby Warfarinem bezpečné. Za bezpečné ho lze označit teprve po ověření, že neovlivňuje léčbu Warfarinem, a to testem srážlivosti krve po prvním týdnu užívání. Domluvte se se svým lékařem, že hodláte užívat mumio, aby dohlédl na bezpečnost této kombinace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mumio účinky

Měď

Měď patří mezi stopové prvky, které jsou vyžadovány mnoha enzymy podílejících se na regulaci metabolického procesu. To zahrnuje i tvorbu vlasových buněk. Měď je potřebná pro intaktní strukturu vlasů. Nedostatek mědi vede k tenkým a lámavým vlasům. Bohatá na měď jsou celá zrna, luštěniny, ořechy, sušené ovoce a droždí.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLALY LISTY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdalena .

Dobrý den.
Na jaře jsem koupila modrou hortenzii která byla rozkvetlá. Na zahrádce jí květy namrzly tak jsem jí květy ostříhala. Začala obrůstat přihnojovala jsem jí hlinitým speciálním hnojivem pro modré hortenzie dvakrát měsíčně.Nyní jí listy zesvětlaly, tak se ptám jestli je to nějaký problém po případě jak ho řešit.Předem Všem děkuji za přidaný komentář.

Appeltová Magdalena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Sežeňte si slepičince a s nimi pak hortenzie pohnojte. Je možné, že deště odplavily dusíkaté látky z půdy a hortenzii proto blednou listy. Slepičince je přirozeně dodají společně s dalšími důležitými prvky především fosforem a draslíkem.

Zdroj: diskuze Zesvětlaly listy.

Reflexní terapie Jiří Janča

Jančova reflexní terapie nabízí souhrnnou výuku práce s tělem pomocí diagnostické reflexní terapie, kterou integrálně doplňuje dalšími prostředky, jako jsou například homeopatie, léčivé byliny, vitamíny a stopové prvky. Nejvýznamnější představitel alternativní medicíny Jiří Janča u nás sestavil průkopnické dílo přibližující nejdostupnější metodu alternativní medicíny, která je účinná jak při léčbě akutních, tak chronických onemocnění. Jiří Janča vydal knihu, která je jednou z nejdůležitějších prací v rámci jeho úctyhodného díla (mimo jiné Herbář léčivých rostlin, Alternativní medicína, Reflexní terapie, Co nám chybí, Stopové prvky a kovy života v přírodě, První pomoc alternativní medicínou, Praktická homeopatie a další). Kniha se jmenuje Reflexní terapie rukou a jedná se o nejdostupnější metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iren.

Důvod lupénky spočívá ve střevním traktu - střevní stěny se v některých oblastech ztenčí natolik, že se stanou propustnějšími a k tomu se navíc přidává špatná koordinace vylučovacího systému. Jedovaté látky, které mají procházet střevy a pak být vylučovány, pronikají ztenčenými stěnami do lymfatického systému a pak se dostávají do krevního oběhu.
Průběh lupénky jde zmírnit a dokonce i přes názory většiny lékařů i vyléčit. Podstatou je v první řadě změna jídelníčku a během této změny - střevního traktu s dodáváním minerálů a vitamínů. Dále je nutné pokožku postiženou lupénkou nutně šetrně ošetřovat.
Lupénka je zánět kůže a její původ je ve střevech. Aby jsme lupénku zdárně mohli hodně zmírnit nebo dokonce vyléčit, je zapotřebí úprava jídelníčku - omezit tučná a smažená jídla a přidat více zeleniny a ovoce. dále je zapotřebí v první fázi co nejmírnější detox, posílit imunitu, a doplnit do těla minerály a stopové prvky a to vše zevnitř a povrch kůže jemně ošetřovat - nepoužívat mýdla koupená v drogerii, která pokožku dráždí a vysušují ještě více než je zapotřebí.
Mám velké zkušenosti s léčbou lupénky a můžu říct, že je léčba lupénky z 99% úspěšná, pokud člověk postižený lupénkou spolupracuje a řídí se pokyny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba lupénky

Špalda a stravitelnost, kalorie a alergie

Špalda mouka je lépe stravitelnější nežli pšeničná mouka. Špalda má také nižší kalorický objem než klasická pšeničná mouka. Ve 100 gramech mouky ze špaldy je 331 kcal a ve 100 gramech mouky z pšenice je 368 kcal. Špalda je podobná pšenici a proto také jako pšenice i špalda obsahuje lepek, díky čemuž není vhodná pro lidi s diagnózou alergie na pšenici nebo pro lidi s celiakií. Existují lidé, kteří používají pouze pšenici špaldu, protože jim to pomáhá cítit se lépe tím, že netrpí nadýmáním a zlepšuje jim to trávení. Možná zjistíte, že špalda mouka je ideální i pro vás, protože ji budete moci lépe snášet.

Zdroj: Mouka špalda

Diskuze

V diskuzi PÉČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamilla.

Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivový olej z lékárny...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče

Co v sobě obsahuje Smilax lékařský?

Sarsaparilla veracruz - Smilax lékařský obsahuje zejména steroidní saponiny, rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy. Dále pak stopové prvky vápník, měď, železo, jód, mangan, draslík, křemík, sodík, síru. Vitamíny B - komplexu, vitamíny A, C a D. Smilax byl indiánům Jižní Ameriky velmi znám a byl jimi oblíben pro své tonizační a afrodiziakální účinky. Smilax totiž podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, čímž ovlivňuje i sexuální apetit u mužů i u žen.

Zdroj: Smilax lékařský

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPALDOVÁ MOUKA - JE VHODNA NA DIETU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je špaldová mouka vhodná na redukční dietu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mouka špalda obsahuje stejné množství sacharidů, jako mouka klasická z pšenice. Sacharidy jsou nositelem energie a teprve jejich omezení má redukční účinky. Méně sacharidů v potravě = méně energie = hubnutí. Mouka špalda má ale jednu výhodu oproti klasické pšeničné mouce, a to, že se v těle rozkládá pomaleji a vydrží tak zásobovat tělo energií po delší dobu, a proto je z tohoto pohledu při redukční dietě lepší než mouka pšeničná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Špaldová mouka - je vhodna na dietu?

Produkty

Produkty ekologického zemědělství, bezlepkové potraviny, zdravá výživa, čerstvé ovoce a zelenina, redukční diety, zdravé stravování, nižší glykemický index, dia výrobky, minerály a stopové prvky, čaje sypané a sáčkové, pražírna kávy, fairtradová káva a plantážní kávy, ochucené čaje a kávy.

Pozor bylinky od otce Pleskače musí mít označení ROSA CANINA!

Zde poštovní adresa firmy:

  • ROSA CANINA
    Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač
    V Brance 292-3
    664 71 Veverská Bítýška
  • E-mail na otce Pleskače: rosa.canina1@seznam.cz
  • Telefon na otce Pleskače: 549 420 289
  • Mobil: 731 235 675

Zde naleznete odkaz na online dotazy na otce Pkeskače.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi CO JE ŠPALDOVÁ MOUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hlaďas.

,,Pšenice špalda má vysoký obsah vlákniny – až 8,8 % na 100 gramů mouky.´´
Kolik procent je v 1 kg?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co je špaldová mouka

Špalda a vláknina

Jeden šálek mouky ze špaldy obsahuje 16 g vlákniny a jeden plátek chleba ze špaldy obsahuje 2,5 g vlákniny. Vláknina je důležitá pro náš zažívací trakt, aby byl zdravý, a zároveň snižuje hladinu cholesterolu. Doporučená denní dávka vlákniny pro ženy je 25 g vlákniny na den a u mužů to činní 38 g denně.

Zdroj: Mouka špalda

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI PO ZDVIŽENÍ TĚŽKÉHO BŘEMENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

již třetí týden po zvednutí s přenesením litinového radiátoru v mírném předklonu..mě bolí při poloze do sedu a hlavně při zvedání břemene ze sedu levý kyčel v oblasti kloubu...bolest silná..rengen kloubu negativní...vnímám to jako by byla poškozená chrupavka okolo kloubu...? mohlo dojít k nějakému natržení či podobně..děkuji za odpověd ...57 let, bývalý sportovec, zvyklý na zátěž,postava středně svalnatá, strava zaměřená na ochranu kloubů..obvodák řekl natržený sval a ortopéd bolesti od páteře...chůze ,běh, zvedání břemen ve stoje bez bolesti..trvalé bolesti přišli až druhý den po zátěži

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdy jste naposledy cvičil mrtvý tah? Je to už dávno? Zvednutím těžkého radiátoru jste si nejspíše namohl svaly - vzpřimovače a ty teď bolí. Musíte zůstat v kontaktu s ortopedem a dodržovat klidový režim. Ve stravě posilněte aminokyseliny a vápník, abyste dodal tělu potřebné stavební prvky k obnově poškozené tkáně. Zkuste se dohodnout s ortopedem na rehabilitaci. V rámci rehabilitace byste dostal podpůrnou léčbu a návody, které by vás vrátily rychleji zpět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti po zdvižení těžkého břemene

Co je to špalda

Pšenice špalda je druh rozpadavé pšenice, která byla pěstována již před 8000 lety v Egyptě. Od jejího pěstování se postupně ustoupilo – z trhu ji vytlačila šlechtěná pšenice s vyššími výnosy. Na umělá hnojení však špalda reaguje minimálně a je také odolnější proti škůdcům, v porovnání s dalšími druhy pšenice, a to ji dělá zajímavou z hlediska alternativního a zdravého stravování. Špaldová mouka mletá původním způsobem na kamenném mlýně si v sobě zachovává co nejvíce nutričních hodnot.

Zdroj: Špaldová mouka

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Zdroje flavonoidů

Flavonoidy dávají rostlinám jejich červenou, modrou nebo fialovou barvu, jsou tedy často obsaženy v obvodových neboli vnějších vrstvách ovoce a zeleniny. Dobrým zdrojem flavonoidů je ovoce, například jablka, hroznové víno, třešně, ale i lilek. Také stimulanty v podobě čaje, kakaa nebo čokolády nabízejí vysoký obsah flavonoidů. Každý by měl denně přijmout alespoň pět porcí ovoce nebo zeleniny, protože v těchto produktech jsou obsaženy také důležité vitamíny, minerály a stopové prvky nezbytné pro správnou funkci organismu. Nevzdávejte se zdravé, vyvážené stravy, nepodléhejte nabídce rychlého občerstvení, které poskytuje většinou jen málo nebo žádnou zeleninu či ovoce. Hledejte přípravky, které dodávají tělu dostatečné množství flavonoidů.

Zdroj: Flavonoidy

Poradna

V naší poradně s názvem UNAVENÁ PLEŤ A NEZDRAVÁ BARVA PLETI - CO TO ZPŮSOBUJE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností jde o nedostatek železa v organizmu. Průměrná spotřeba železa běžného člověka činí 0,5 mg denně, ovšem v době menstruace nebo jiného krvácení se spotřeba železa zvyšuje až na 100 mg denně. Nedostatek železa se projevuje bledostí a nezdravou barvou, slabostí, bolestí hlavy, zrychleným dechem, dále také lámavými nehty, špatnými vlasy a bolavými koutky úst. Železo lze doplňovat pomocí potravin obsahujících hodně železa jako je například melasa, telecí a hovězí játra, sušené meruňky, ořechy, rozinky, pšeničné klíčky a otruby. Dále lze železo do organizmu doplňovat i tabletami. Zde je však nutno myslet na to, že naše tělo z takových potravinových doplňků vztřebá jen přibližně 10% a je zapotřebí to podpořit 500mg vitamínu C a stopové mědi. Takovýto potravní mix doporučuji užívat po dobu 50 dní, pak 20 dní pauza a pak zase 50 dní užívání mixu.

Zdraví Cempírek!



Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Unavená pleť a nezdravá barva pleti - co to způsobuje?

Druhy medu:

Med z květů, luční med květový med

Je světlejší barvy tvořen převážně z květů léčivých rostlin, snadno stravitelný a obohacen o významné přírodní látky s povzbuzujícími účinky. V lidovém léčitelství velmi ceněn.

Lesní med

Je zpravidla tmavší, obsahuje více fruktózy a dextrinů a také i větší množství minerálních látek a stopových prvků. Pro svou vůni a chuť je velice oblíben.

Smíšený med

Obsahuje přírodní látky jak nektaru léčivých rostlin, tak i cenné minerální látky a stopové prvky z lesních medů. Smíšený med má výhody květového i lesního medu, u nás je velmi ceněný a oblíbený.

Pastovaný med

Speciálně upravený do pastové konzistence. Zpracován pouze mechanicky, bez jakýchkoliv přísad. V průběhu času se již nemění - dále nekrystalizuje.

Zdroj: Med v boji proti stárnutí

Pangamin Klasik

Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.

Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.

Zdroj: Pivní kvasnice

Špalda a vitamín B

Tato mouka je zdrojem několika B vitaminů, v 38 g je stejné množství vitamínů B, jako v jednom plátku chleba. 100% špaldová mouka má více thiaminu, riboflavinu a niacinu, nežli klasická pšeničná mouka. Tyto vitaminy převádějí jídlo na energii a podporují tvorbu a správnou funkci červených krvinek.

Zdroj: Mouka špalda

Aktivní látky kvasnic

Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:

  • Biologicky cenné látky dusíkaté
    (proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny)
  • Glycidy
    (zvláště glykogen, ribosa a desoxyribosa)
  • Lipidy
    (nenasycené mastné kyseliny, zvláště pak kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamin F)
  • Fosfatidy a steroly
    (lecitin, kefalin, ergosterol - provitamín D, a steroly podobné pohlavním hormonům)
  • Minerální látky
    (Ca - vápník, P - fosfor, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík)
  • Stopové prvky
    (Fe - železo, J - jód, Cu - měď, Zn - zinek, Mn - mangan atd.)
  • Vitaminy
    (Thiamin – B1, riboflavin – B2, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, pyridoxin – B6, kyselina p-aminobenzoová, cholin, kobalamin – B12, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D)
  • Enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmolaz
  • Ostatní biologicky účinné látky
    (biotin - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).

Zdroj: Kvasnice na akné

Účinky při společném užívání

Selen se řadí mezi takzvané stopové prvky. Abychom mohli označit jistý prvek za stopový, musí se v organismu vyskytovat v množství menším než 50 ppm (< 50 ×10−6 g/g). Stopové prvky řadíme mezi takzvané esenciální prvky. To jsou takové, které si tělo samo nedokáže vytvořit a musí je přijímat v potravě, přičemž potřebný příjem v potravě je nižší než 50 mg/den. Selen je součástí důležitých antioxidantů jako glutathionperoxidáza či fosfolipidohydrogenperoxid-glutathionperoxidáza. Tyto antioxidanty se podílejí na tvorbě hormonů štítné žlázy. Dále selen působí pozitivně na imunitní systém, kde podporuje tvorbu bílých krvinek. Rovněž má protirakovinný účinek. U mužů podporuje pohyblivost spermií. Selen také významně omezuje degenerativní projevy při buněčném množení a tím zabraňuje stárnutí. Nedostatečný příjem selenu ve stravě nepříznivě ovlivňuje především kardiovaskulární systém. Nízký příjem selenu v průběhu těhotenství může nepříznivě působit na vývoj plodu. Potravinami bohatými na selen jsou cereálie a mořské produkty. Jak již bylo uvedeno na začátku článku, stopové prvky bychom měli přijímat v množství menším než 50 mg/den. Doporučená denní dávka je tedy 50–200 μg.

Po chemické stránce je zinek měkký, lehce tavitelný kov. Zinek se nejčastěji používal do starších typů baterií, do některých kovových slitin a také k pasivačním účelům v galvanizačním průmyslu. Pokud jde o lidský organismus, zinek přispívá k udržení normálního stavu pokožky, vlasů, nehtů, kostí a zraku, podporuje látkovou výměnu sacharidů, tuků a proteinů. Dále podporuje činnost imunitního systému a přispívá k plodnosti a správné funkci reprodukčních orgánů, podílí se na procesu dělení buněk a tvorbě DNA. Působí jako silný antioxidant, který chrání buňky před oxidativním stresem. Podílí se rovněž na udržení normálního stavu zraku a dalších rozpoznávacích funkcí. Zinek si tělo samo neumí vytvořit. Mezi potraviny bohaté na zinek tak patří dýňová jádra a játra, ořechy, veškerá zelená listová zelenina, jitrocel, slunečnicová semínka, obilné klíčky, cibule, droždí, meruňky a houby. Hojně je zinek zastoupen i v mase (drůbeží, hovězí i vepřové). Pozor, mléko významně komplikuje vstřebávání zinku organismem. Osvědčeným zdrojem pro příjem zinku mohou být zinkové pastilky.

Zdroj: Selen a zinek

Co je to březová voda

Březová voda je 100% rostlinná voda. Je to vynikající produkt z břízy, která si přes svůj kořenový systém přefiltruje obyčejnou vodu, zbaví ji toxinů, pak ji obohatí organickými látkami (živinami), vitamíny a minerály a nakonec ji v listech nabije sluneční energií. Nic lepšího živý organismus v tekuté formě přijmout nemůže. Březová voda nezatěžuje trávicí soustavu, právě naopak. Organické látky na sebe vážou stopové prvky a spolu s nimi je pohotově dopraví do všech buněk našeho těla. Toto je skutečná výživa buněk a tkání našeho organismu. Kdo chce déle a lépe žít a vypadat, měl by se přeorientovat na tuto „živou“ rostlinnou vodu.

Březová voda se získává jen na jaře, když se stromy začínají po zimě probouzet. I proto je tak vzácná. A možná právě proto má tato voda i omlazující účinky.

Upevňuje nervový systém, aktivuje látkovou výměnu, pomáhá při léčbě skorbutu, revma, nemoci ledvin, jater a trávicí soustavy, působí hlístopudně a protiskleroticky.

Zdroj: Březová voda


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP