Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK UDĚLAT ABY RYCHLE ROSTLI VLASY

OBSAH

Jak na chemlonové vlasy

Chemlonové vlasy se již opravit nedají. Pro úplné odstranění chemlonových vlasů je třeba počkat, až vlasy odrostou a budou nahrazeny novými. Tento proces můžete urychlit, když vlasy ostříháte hodně nakrátko. Pokud nechcete měnit svůj účes, tak je možné chemlonové vlasy maskovat, aby nebyly tak nápadné. Jde to udělat vhodným stylem účesu, při kterém se dají vlasy utáhnout gelem na vlasy, například sčesat dozadu nebo ulíznout gelem na patku a podobně. Žehlení vlasů, různá chemická narovnávání nebo trvalá jsou již marnou snahou a povedou jen ke zhoršení celkového stavu chemlonových vlasů.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi MANE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pupen.

Mohu doporučit na zahuštění vlasů Mane. Není to sice lék, ale dokáže okamžitě a efektivně vlasy zahustit, je to rychlé estetické řešení problému s řídkými vlasy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mane

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY PROTI PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V šestinedělí mi začaly hrozně padat vlasy. Moje vlasy byly snad úplně všude jen né na hlavě. Pořád jsem čekala že to samo přejde až jsem o vlasy málem přišla úplně. Na doporučení kamarádky jsem si koupila Reneva neo a musím říct že jsem to měla udělat už dávno. Vlasy přestaly padat a já jsem šťastná že je zase vše ok.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny proti padání vlasů

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se může skutečně stát, že vlasy přestanou růst. Bývá to způsobeno stresem, léky například při chemoterapii, po přestěhování a přivykání si na jinou vodu a podobně. Ovšem ani jeden z těchto důvodů se nebude týkat Tebe, Hanko. Tvoje příčina ve zdánlivém přerušení růstu vlasů bude spíše spočívat v tom, že nemáš geneticky dáno, abys měla dlouhé vlasy. V takovém případě totiž ať se snažíš, jak se snažíš, tak vlasy delší nebudou, protože buď samovolně vypadnou, než mohou narůst do delší délky a nebo se zlomí a tím se samy přirozeně zkrátí. Je třeba poslouchat své tělo a chtít od něho jen to, co Ti dokáže dát. Přizpůsob svůj účes pro polodlouhé vlasy a smiř se s tím. Jen tak budeš moci být šťastná se zdravými vlasy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Jak udělat drdol s drátěnkou

Na drdol s drátěnkou vám postačí obyčejná drátěnka na nádobí, jedna silná a jedna tenká gumička, pérka a sponky (vlásenky), lak na vlasy a kartáč na vlasy. Vyčešte si vysoký culík a zagumičkujte silnější gumičkou. Nasaďte na culík drátěnku a rozprostřete vlasy po drátěnce, ty upevněte slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Jak udělat drdol s vycpávkou

Na drdol s vycpávkou potřebujete podložku, pinetky a sponky, či cokoliv na zpevnění, hřeben, gumičku, je jedno jakou barvu, nebude vidět, a konečně lak na vlasy pro lepší výdrž a efekt. Nejprve si vlasy důkladně, pečlivě rozčešeme. Je velice důležité, aby vlasy byly pořádně rozčesané, jinak by ničily výsledný efekt drdolu. Vlasy vyčešeme do vysoko posazeného culíku a zagumičkujeme. Podložkou provlíkneme culík. Vlasy rozprostřeme okolo vycpávky. Postupně budeme strkat vlasy pod podložku a připevňovat sponkami. Výsledný drdol přelakujeme lakem na vlasy a máme hotovo.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Drdol stylu donut

Na drdol stylu donut potřebujete sadu pro tento typ drdolu, která obsahuje: 1x tlustý měkký šedý kruh, přes který přetáhnete vlasy, 5x sponky, 5x tenké černé gumičky do vlasů. Sada stojí 175 Kč a má záruku 2 roky. Nejprve si vlasy důkladně, pečlivě rozčešte. Vlasy vyčešte do vysoko posazeného culíku a zagumičkujte. Vycpávkou provlékněte culík. Vlasy rozprostřete okolo vycpávky. Postupně strkejte vlasy pod vycpávku a připevňujte je sponkami. Výsledný drdol přelakujte lakem na vlasy.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit vlasovou výživu Reneval neo, kterou mi doporučila moje kadeřnice. Užívá se jedna tobolka denně a už po dvou týdnech je vidět zlepšení. Sama jsem byla překvapená jak rychle mi vlasy přestaly padat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Něco takového bych taky potřebovala. Vlasy mám polámané a celkově bez života. Můžu se zeptat kolik ten Reneval stojí a kde se dá koupit? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Drdol z ponožky

Z ponožky vykouzlíte pomůcku na romantický drdůlek. Potřebujete 1 vyšší froté ponožku. U ponožky ustřihnete špičku, zhruba 1/3. Takto připravenou ponožku srolujete do kroužku. Tento kroužek použijete jako podložku pro drdol. Na culík natáhnete kroužek z ponožky, rozprostřete vlasy po ponožce a upevníte je slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi JAK ODBARVIT DOMA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bara.

Odbarvila jsem si vlasy doma.mela jsem bordo a uz sem zase chtela blond.byla to hruza pouzila jsem 2krat.odbarvovac.a nechala pusobit hodinu a pak si dala asch light blond. Konecne mam zase blond vyslo me to na 50.dolaru levneji nez v salonu. A moje vlasy nejsou zniceny.tak jsem happy.urcite je potreba si potom udelat olejovi zabal aby vlasy meli osetreni.Tim chci rict ze se nemusite bat si odbarvit vlasy sami jako ja.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Isabelle.

:) Diki za tip!

Zdroj: diskuze Jak odbarvit doma vlasy

Muži s jemnými vlasy

Důležitý je střih. Delší vlasy mohou jemné vlasy zatížit, takže ideální volbou je kratší střih vlasů. Kratší střih poskytuje vlasům možnost získat větší objem. Muži mohou používat například zahušťovací šampony nebo kondicionéry, které dodávají jemným vlasům větší hustotu a podporu. Naopak největší chybou, kterou můžete udělat, je používání stylingových přípravků. Stylingové produkty se nedoporučují proto, že přidávají vlasům na váze a vlasy vypadají zplihle. Jemné vlasy mají mnoho problémů, ale se správným účesem a stylingovými výrobky můžete dosáhnout plnějšího, silnějšího a zdravějšího vzhledu.

Muži s jemnými vlasy – foto

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s jemnými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ LOPATKOVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Juráš.

Dobrý den.Mám lopatkovec na kterém mi rychle žloutnou listy.Co mám udělat?
Květináč mám dostatečně velký a mističku pod ním také dle průměru do kterého rostlinu zalévám.Prosím poraďte mi.Budu vděčný za každou radu.S přáním hezkého dne Juráš Michal z Poličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření lopatkovce

Účinky olejů na vlasy

Pro navrácení zdravého vzhledu suchých vlasů je zapotřebí udělat dva důležité kroky – obnovit chybějící hydrolipidní film a vyrovnat povrchovou strukturu vlasů. K tomu nám skvěle poslouží oleje, nejlépe za studena lisované. Velkou oblibu si získávají BIO oleje, které pocházejí z ekologického zemědělství. Zakoupíte je v každé prodejně zdravé výživy.

Zdroj: Olejové zábaly na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU PANTHENOLOVÉ TABLETY V DOBĚ KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý sen, chci se zeptat, zda mohu užívat panthenolové tablety v době kojení. Mám 5 ti měsíční dítě. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, Panthenol je možné užívat doporučenou dávku i při kojení. Obvykle si to maminky berou, protože jim po porodu začnou padat vlasy a Panthenol jim velmi pomáhá rychle vrátit kvalitu vlasů, jako byla v době před těhotenstvím.

Zdroj: diskuze Můžu panthenolové tablety v době kojení

Nejdříve si udělejte klasický culík, který vyčešte úplně nahoru, okolo gumičky culíku omotejte vlasy a sepněte je sponkami nebo dejte další gumičku. Vypadá to sice složitě, ale je to úplně snadný a taky rychlý postup. Pro přípravu vám stačí jen dvě gumičky a sponka.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Na drdol s podložkou budete potřebovat podložku do drdolu, která stojí cca 50 Kč, dále minimálně 2 vlásenky, 2 průhledné silikonové gumičky, 2 klasické gumičky. Nejprve vlasy stáhneme do pevného culíku. Poté podložku provlečeme ohonem, který nám vznikl. Vlasy rozprostřeme po obvodu podložky a pevně držíme do dalšího kroku. Navlečeme gumičku. Z drdolu zbyl pramen vlasů, který je nutno zamaskovat. Rozdělíme ho napůl a dva nově vzniklé prameny zkřížíme, pokud bude potřeba, zkřížíme znovu. Pokud máte dlouhé vlasy a prameny zkrátka nejdou skrýt jako u krátkých, můžete z těchto pramenů vytvořit copánky, které udělají aspoň ozdobu. Nakonec copánky či obyčejné prameny sepneme vlásenkami k podložce.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Francouzský drdol

Levou rukou uchopte vlasy těsně nad krkem (nesvazujte je gumičkou). Pravou rukou chyťte culík a točte jím směrem doprava. Pusťte culík levou rukou a dotočte ho tak, aby vlasy přilehly k hlavě. Upevněte drdol pinetkami – horizontálně je vsaďte přímo do záhybu. Dělejte to směrem odspodu nahoru a mezi pinetkami nechte asi centimetrovou vzdálenost. Konec culíku schovejte (zatočte) pod vlnu, která se vám na temeni hlavy točením vlasů vytvořila, a upevněte ho pinetkou. Nakonec celý účes nalakujte. Pokud ho chcete hodně uhlazený, použijte silně tužící lak. Můžete však zvolit i variantu s volnými pramínky vlasů.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Kdy je vhodné použít botox na vlasy

Kadeřníci říkají, že je botox na vlasy je zvláště vhodný pro klienty/ky s velmi dlouhými vlasy, protože tyto dlouhé vlasy, tím jak dlouho rostly, tak jsou často suché a mají roztřepené konečky. Dále je botox na vlasy vhodný pro ty, jejichž vlasy se staly krepaté nebo křehké kvůli poškození teplem z natáčení, z rovnání a z fénování anebo také pro vlasy po opakovaném barevní. Odborníci k botoxu na vlasy tvrdí, že na rozdíl od jiných pěstících látek, jde botox rychle použít, a opravené vlasy mohou být hned po aplikaci ostříhány do požadovaného střihu. Protože molekula proniká hluboko do vlasu, tak chrání vlasy před jejich budoucím poškozením a významně je tím posiluje. Ti, kteří již tuto léčbu zkusili, tak pozorovat fyzickou změnu ve svých vlasech, které byly jakoby tlustší. Profesionální léčebná řada, známá jako L'Oreal Professionnel Fiberceutic, byla tak úspěšná, že firma se uvedla do prodeje i řadu s botoxovými šampony a kondicionéry, které si zákazníci mohou zakoupit v kadeřnických salonech k použití na doma.
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Jak udělat drdol z krátkých vlasů

Potřebuje k tomu gumičku, lak, tupírovací hřeben a dostatek sponek. Základem tohoto účesu jsou vlnité vlasy, se kterými se lépe tvoří objem drdolu. Takže pokud máte úplně rovné vlasy, je vhodnější je předtím trošku natočit pomocí žehličky. Z takto upravených vlasů udělejte culík ve výšce, kde chcete drdol mít. Pokud máte opravdu krátký sestřih, tak z culíku vypadnou kratší vlasy. Ty po vrstvách připněte směrem nahoru k culíku a zalakujte. Když chcete, aby sponky dobře držely, vždy je připínejte do kříže. Poté culík prolakujte, aby vlasy byly hrubší a lépe se s nimi pracovalo. Vezměte hřeben a natupírujte vzniklý culík tak, aby z něj vznikla objemná koule. Vlasy pak pomocí hřebenu uhlaďte z vrchní strany směrem dolů. Poté konečky vlasů lehce podčísněte do tvaru drdolu a začněte je přichytávat pomocí pérek (sponek, pinetek). Je lepší používat pérka, která nejsou úplně pevná, aby se nezničil tvar drdolu a aby zůstal co nejvíce nafouklý. Vůbec nevadí, když některé prameny budou trochu trčet, drdol bude aspoň uvolněnější. Na závěr uhlaďte pomocí laku a hřebenu trčící vlásky okolo hlavy a drdol zalakujte, ať co nejvíce vydrží. Takovým způsobem se ani v případě kratších vlasů nemusíte vzdát svého oblíbeného drdolu.

Pokud máte vlasy opravdu velmi krátké, tak můžete použít příčesek z umělých nebo pravých vlasů.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP