Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

REAKCE NA MAKE UP

OBSAH

Jak zacházet s alergickou reakcí na make-up?

  • Při objevení příznaků alergické reakce se vyhněte používání make-upu nebo konkrétního výrobku způsobujícího tuto reakci.
  • Velmi vhodné jsou krémy nebo masti s obsahem kortizonu nebo hydrokortizonu. Tyto přípravky pomáhají při zarudnutí, svědění nebo otoku.
  • V závažných případech mohou být předepsány léky, které potlačují příznaky.
  • Častokrát jsou předepsána antibiotika (konkrétně se předepisují na puchýře).
  • Vždy jsou důležitá preventivní opatření. K dispozici jsou testy, které můžete absolvovat, abyste zjistili, že vám určitý kosmetický výrobek nezpůsobuje alergickou reakci.

Zdroj: Alergie na make-up

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
mám hrozně lesklou a mastnou pleť.
Vystřídala jsem mnoho značek matujících makeupů, ale zatím mi žádný nepomohl..
Neumím si přestavit, že bych bez makeupu někam vyrazila, ale na jaře a v létě je to velký problém..
Šíleně se lesknu a makeup ani moc dloouho nevydrží..
Zkoušela jsem i make up přepudrovat, ale i to nepomohlo..

Existuje nějaký make up který by nebyl moc drahý, vydržel by dlouho a opravdu ZMATŇOVAL?
Jsem z toho nešťastná!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Michaelo, já bych v tvém případě zašla za kosmetičkou do dobrého kosmetického studia, ta určitě bude vědět, kde to sehnat. Například televizní maskéři mají to, co ty potřebuješ, protože je pro ně nezbytné, aby se tvář mluvčího před kamerami neleskla ani, když se ze stresu zpotí. Klidně kontaktuj některou z televizí, Nova, Metropole a podobně a zeptej se jich tam, co používají na lesklé tváře.

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Alergie na make-up

  • Make-up obsahuje složky, které působí jako antigeny. Jedná se o konzervační a vonné látky. Tyto antigeny mohou vyvolat alergickou reakci.
  • Kontaktní dermatitida je pro alergii nejtypičtější. Tato dermatitida má dva typy –je buď iritační, nebo alergenová. Iritační nastane při kontaktu kůže s dráždivou látkou. K alergenové dochází při kontaktu s některými složkami obsaženými právě v make-upu.
  • Imunitní systém vyvolává kožní reakci, která je způsobena cizími látkami. Díky tomu dochází k alergické reakci. Nejčastěji k tomuto jevu dochází u make-upů, které obsahují chemikálie a jiné přísady. Tyto přísady poškozují kůži i v případě, že nejsou přítomny alergeny.
  • Alergické reakce jsou časté, ale obvykle nezpůsobují žádné závažnější příznaky. Jen ve vzácných případech mohou způsobit větší poškození kůže nebo jiných částí těla.

Zdroj: Alergie na make-up

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGICKÁ REAKCE NA LEPIDLO Z UMĚLÝCH ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktoria.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... asi před 2 měsíci jsem dostala alergii na lepidlo z prodloužených řas, metodou řasa na řasu. Alergie se projevila z ničeho nic po roce nošení řas. Nyní se stále reakce nemůžu zbavit a jakýkoliv kontakt líčidel s očima a podobně, stav ještě zhorší... Na oči jsem dostala mastičku Ophthalmo -Hydrocortison pomohla ale bohužel když jsem se po skoro úplném vyléčení nalíčila vše se znovu vrátilo, tak jsem mast dostala znovu a teď se alergie nemůžu nějak zbavit. Už jsou to 2 měsíce a já mám stále na horních očních víčkách červený pruh a nemohu se toho zbavit... Začátek alergie vypadal, nateklé oči, svědění, červená oční víčka.. Nyní jen červená víčka, který když si nalíčím bohužel stav zhorší... prosím o nějakou babskou radu, která mi oči vyléčí od zarudnutí... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji zopakovat léčbu mastí Ophthalmo -Hydrocortison a až do odeznění příznaků se vůbec nelíčit. Až po vyléčení si kupte úplně novou výbavu pro make-up a tou se pak ličte. Pravděpodobně máte některou ze svých šminkovacích propriet infikovanou a tato infekce Vám nyní způsobuje nepříjemné problémy, které popisuhete. Zbavte se všeho a zbavíte se i nemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergická reakce na lepidlo z umělých řas

Příznaky alergie na make-up

  • Příznaky jsou většinou spojené s iritační kontaktní dermatitidou, která je způsobena právě make-upem. Nejčastěji dochází ke svědění nebo šupinatění kůže. Mimo tyto příznaky se objevuje i zarudlá vyrážka, která se nakonec přemění v puchýřky. Může být pozorován výtok z puchýřů při jejich poškrábání nebo při kontaktu se škodlivými látkami.
  • Alergen kontaktní dermatitidy má své vlastní příznaky. Ty zahrnují otok, zarudnutí a svědění. Často se objevují i puchýřky. Tyto příznaky se vyskytují nejen v oblasti, kde se aplikuje make-up, ale téměř na všech oblastech obličeje i jiných částí těla (krk nebo hrudník).
  • Postižení jedinci by měli vzít na vědomí, že příznaky alergické reakce jsou spojené s líčením. Proto se nedoporučuje používání make-upu s obsahem ostrých antigenů. Jakmile se toto poruší, může dojít k tvorbě příznaků během několika hodin.

Zdroj: Alergie na make-up

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Kovářová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat nekde prodava prirode make up. Dekuji za vysvetleni. Kovarova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika

Video - jak správně nanášet make up:

Zdroj: Jak vypadat lépe

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA A ALERGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Dobrý den, rada bych se zeptala na reakce. Nasadila jsem chlorellu malemu 4 roky jí denně 3. Má alergii na břízu. chlorellu jí 6 dní. Teď se mi 3 dny budí s velkýma otokama očí. které u něj vubec neznam. Může to byt reakce na chlorellu? děkuji Šárka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být i atypická reakce na chlorellu, ale spíše to bude reakce na jarní pyl některého ze stromů. Pomohou vám s tím na alergologii někde ve větším městě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella a alergie

Alverde make-up

Make-up Alverde je hutnější, ale roztírá se příjemně. Je důležité si uvědomit, že přírodní make-up si žádá dobrý podklad. Tím, že je Alverde hutnější, potřebuje mít kvalitní podklad, aby se dobře rozetřel. Jako podklad se hodí většina krémů od Alverde pro suchou pleť, v zimě růžový nebo avokádový – po nich se make-up hezky rozetře do ztracena, aniž by zanechal mastné stopy či jakékoliv jiné nežádoucí projevy.

Zdroj: Alverde

Diskuze

V diskuzi TRIKY NA SKVRNY KOŽNÍ A TAKÉ NA OBLECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa Ranglova.

Zdravím potřebuji znát uciny preparát z domácích potravin které odstraní make up z mě nové tyrkysové halenky tak ať. Zachava se její barva..poraďte prosím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olana.

nejlepší na skvrny je jednoznačně Vanish, mám to odzkoušené, koupíš ho v drogeriích nebo v supermarketu, například i v Penny Market
www.letakomat.cz/pen…

Zdroj: diskuze Triky na skvrny kožní a také na obleceni

Lavera make up

Lavera make up je určen pro jemnou a citlivou pleť. Obsahuje BIO jojobu a BIO olivu. S pomocí tekutého korektoru řady TREND SENSITIV zakryjete drobná zarudnutí a nerovnosti pokožky. Antiseptickým působením čajovníkového oleje drobné nečistoty rychle vymizí.

Složení (CZ): ricinový olej, oxid titaničitý, slída, včelí vosk*, ester cukru, cetyl ricinoleat, Myristyllactat, vosk candellila, jojobový olej*, lauroyl lysin, Polyglycerinfettsäureester, glycerínový olej, olivový olej*, bambucké máslo, shorea máslo, mangové máslo, měsíčkový olej*, manuka olej, čajovníkový olej*, ceramidy (lipidy podobné lipidům v kůži), triglyceridy, líh, vitamin C, [+/- oxid železitý].

Zdroj: Lavera

Poradna

V naší poradně s názvem MAKE UP NA KOMEDONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký make-up bych měla zvolit pro mou pleť. Mám suchou až vysušenou pleť s černými tečky a občas i nějaky pupínek. Vyzkoušela jsem spoustu makeupu (rimmel, max factor, acnerolor),ale žádný mi z těch plně nevyhovoval. Děkuji za odpověď. Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Zuzano, zkus nějaký kosmetický salon. Když už jsi toho tolik vyzkoušela a nic ti nevyhovovalo, tak neztrácej čas nech si udělat kosmetiku od nějaké odbornice. Určitě pak budeš spokojená. Takhle po internetu se v tomto případě radit dobře nedá.

Zdroj: diskuze Make up na komedony

Alergická reakce

Někteří lidé mohou mít alergickou reakci na produkty s obsahem dehtu. Mezi příznaky takovéto reakce patří vyrážka, kopřivka, potíže s dýcháním, tlak na hrudi, otok na obličeji, kolem úst a podobně. Alergická reakce na dehtový šampon vyžaduje lékařskou pohotovost, protože může vést k životu ohrožující anafylaxi.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Jak rozpoznat alergii?

Alergii poznáte tak, že vás postižené místo začne svědit. Pak následují i další příznaky, které zahrnují zarudnutí, zblednutí, puchýřky a kopřivku. Projevy alergie se mohou z postiženého místa rozšířit dál po těle. Další používání make-upu pak způsobuje ekzém. Ten vzniká asi po třech až čtyřech použitích kosmetiky, která obsahuje alergeny. Kůže zarudne, svědí, většinou vznikají menší puchýřky, pokožka mokvá a může i otékat.

Zdroj: Alergie na make-up

Diskuze

V diskuzi ODSTRANENI OBOU ZVUKOVODU U KOCICKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tana.

Dobry veterinary. Mohu se optat? Kocicka me dcerky make odstraneny oba zvukovody. Da see koupit pro kocicku nejake naslouchatko? Kocicka je zcela hlucha. Moc dekuji. Tana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstraneni obou zvukovodu u kocicky

Příčiny

Těžké alergické reakce projevující se otokem rtů mohou být způsobeny mnoha spouštěči. Nejčastějšími alergeny jsou:

  • mušle;
  • pyly;
  • včelí bodnutí;
  • ořechy;
  • příměsi do potravin;
  • barviva, zejména jódová, která se používají při rentgenu nebo zobrazovacích vyšetřeních;
  • léky proti bolesti (penicilin);
  • transfuzní reakce.

Zdroj: Otok rtu

Největší úspěch Dermacolu

Vedle významných úspěchů v zahraničí zůstává Dermacol v Čechách synonymem pro make-up. Každý čtvrtý make-up prodaný v ČR je právě od značky Dermacol. Každý pátý přípravek ze zpevňující péče o tělo je také Dermacol. Dermacol poskytuje dokonalou péči pro všechny typy pleti a její problémy. Nezáleží, jestli máte pleť mladou či zralou, normální či suchou, mastnou nebo problematickou. Dermacol vždy pomáhá svým spotřebitelkám, aby se cítily a vypadaly lépe.

Zdroj: Dermacol

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK ALERGICKÉ REAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den chci se zeptat jestli jsou nejaké alergické reakce na rymovnik dostala jsem sirup pro syna tak se chci zeptat jestli ho může jsou mu dva roky Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše.

dobrý den ....rýmovník je dobrý pro alergiky , co já mám zkušený a od kamarádek vím , po menších dávkách by neměl být problém.

Zdroj: diskuze Rymovnik alergické reakce

Co dělat v případě závažné alergické reakce u dětí?

  • Je třeba neprodleně oznámit mimořádnou alergickou událost dětskému lékaři.
  • Při alergickém záchvatu musí dítě ležet rovně, ale se zdviženýma nohama.
  • Při alergických problémech s dýcháním je třeba zvýšit trup dítěte.
  • Pokud se dítě uklidní, tak může být i o samotě.
  • Léky, které jsou předepsaná, tak by měly být podávány.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Priorix reakce

Stejně jako u všech injekčních vakcín musí být i po aplikaci této vakcíny pro vzácný případ rozvoje anafylaktické reakce okamžitě k dispozici odpovídající lékařská péče a dohled. Před aplikací vakcíny je nutné vyčkat, až se alkohol nebo jiná antiseptika použitá k dezinfekci místa vpichu odpaří z kůže, aby nedošlo k inaktivaci atenuovaných virů obsažených ve vakcíně. Vakcína Priorix nesmí být v žádném případě podána intravaskulárně.

Zdroj: Kombinovaná vakcína Priorix

Po kterém očkování bývají boule?

Nejčastěji se reakce na očkování v podobě boulí objevuje u psů, kteří byli očkováni polyvalentní vakcínou. Tyto vakcíny obsahují v jedné dávce vakcínu proti více nemocem (vzteklině, psince, parvoviróze, hepatitidě, leptospiróze, lymské). Reakce se velmi často objevuje i u těchto vakcín: Eurican DHPLR, Nobivac DHPL, Merilyn.

Zdroj: Boule u psa po očkování

Alergická reakce

Oteklé rty a kopřivka mohou být jasným příznakem anafylaktického šoku, což je velmi vzácná, ale závažná alergická reakce. Příznaky doprovázející otok rtů během anafylaktického šoku zahrnují následující:

  • obtíže s dýcháním – dochází k otoku průdušnice, což vede k zablokování dýchacích cest;
  • otok jazyka, tváře nebo očních víček;
  • závratě – jsou častou způsobeny sníženou hladinou kyslíku;
  • ztráta vědomí;
  • náhlý pokles tlaku;
  • tachykardie nebo následná bradykardie.

Zdroj: Otok rtu

4. Mrtvé kožní buňky musí pryč

Očištění pleti od odumřelých buněk může působit coby nepodstatný krok, avšak věřte, že se jedná o velmi podstatnou záležitost. Odstranění mrtvých buněk se nejvíce projeví v případě, kdy používáte make-up. Aplikace krycího make-upu na pokožku s olupujícími se částečkami mrtvé kůže působí velmi neesteticky a klidně by vás kolegyně v práci mohla překvapit otázkou: „Vážně nejsi nemocná?“

Tip: Používejte prostředky s jemnými peelingovými částečkami, které budou šetrné i k vaší pokožce. Postačí aplikovat 1 až 2 × týdně. Naopak muži při holení se vlastně zbavují mrtvých buněk téměř denně, a jejich pokožka bývá proto spíše podrážděná.

Zdroj: Jak vypadat lépe

Příznaky alergií u dětí

Alergie u dětí se nejčastěji projevuje jako kopřivka, zarudnutí a pocit necitlivosti. Alergie také způsobuje svědění, bolení břicha a svědění nosu.

Zdroj: Alergické reakce u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP