Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SUCHÉ BOLAVÉ RTY

OBSAH

Bolavé ruce z nošení dítěte

Snažte se nosit miminko spíš na předloktí, respektive ho „posadit“, položit si dítě podél předloktí, než aby největší zátěž váhy miminka lokálně zatěžovala v tahu ruce a dlaně. Je to o zvyku, prostě si představte, že ruce od zápěstí neexistují.

Na namožené a natažené svaly a šlachy je výborný horký zábal s přípravkem karité. Můžete použít například 100% karité od fy Sallos. Nejdříve namočte plenu do vařící vody, ale opatrně, abyste se neopařili. Poté napařte bolavé místo, namažte ho karité, znovu namočte plenu do horké vody a tou několik minut masírujte postižené místo. Když je bolest mírnější, stačí každý den mazat karitéem bez horké masáže. Výborná je i bandáž s koňskou mastí. Pokud bolest po těchto aplikacích neustoupí, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi BOLAKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

dobry den dela se mi na spodnim rtu bolak ktery mokva a praska a tece s toho krev a hnis. dr me leci pednisonem ale ted se mi ten bolak udelal po 5 denni pauze znova. da se to lecit i necim jinym nez temi leky??? moc dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

poraďte mi prosím čím mám léčit bolavé rty,dr.reumatolog mne léčí kvůli arthroze nohy-chodidla prednisonem,teď synthetickým trexanem a arthrilomem....může to mít s onemocněním rtů souvislost?

Zdroj: diskuze Bolaky na rtech

Játra a suché ruce

Kdykoliv se přejídáme nebo jíme zpracované či smažené potraviny přetěžujeme játra. Játra jsou pak přepracované a přetížené. Přetížení jater může následně způsobit převýšení toxinů a tuků, což má mimo jiné i nepříjemný vliv na pokožku a potažmo na výskyt suché kůže na rukou. Existuje celá řada potravin, které nám pomohou s očistou jater.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Šalvěj na suché lůžko

Šalvěj na suché lůžko se nedoporučuje okamžitě, ale teprve po dohodě s lékařem.

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ RUCE MALIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Boli zápěstí až do maličku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Najdi si ženskou a zanech ručních prací.

Zdroj: diskuze Bolavé ruce maliček

Jak vypadá suché lůžko

Zde můžete vidět obrázek, který vám napoví, jak poznat suché lůžko.

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Diskuze

V diskuzi POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

mám na oblíčeji bolavé pupínky plné nejaké vodíčky a moc boli nevim co dělat pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Ahoj Evo, nejspíš jde o klasický zánětlivý proces v pokožce. Pokud potíže nezmizí, vyhledejte pomoc dermatologa. Pleť doporučujeme čistit podle typu pokožky. Proti zánětům působí látky jako zinek, panthenol a také pupalka s brutnákem. Z obkladů pomůže heřmánek anebo bylinka řebříček, která má silně hojivé účinky. V první řadě je však potřeba správně určit diagnózu, proto s návštěvou lékaře neotálejte.

Zdroj: diskuze Pomoc

Suché vlasy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět suché vlasy.

Zdroj: Suché vlasy

Diskuze

V diskuzi SKLIZEŇ RAKYTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Valenta.

Dobrý den
Poradíte mi kdy je nejlepší doba na sklizeň rakytníku.?Zkoušeli jsme ho natrhat koncem října,byl to boj,plody jsou hodně měké,nejdou od větvičky a rozmačkávají se mezi prsty.Děkuji za odpověď Zdeněk V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Novaková.

Dnes je červenec a na půl keři rakytníku jsou plody zralé a listy suché a na druhé půlce je zelený a plody ještě nejsu zralé. O co se jedná? Mám plody sebrat na té suché straně? Děkuji

Zdroj: diskuze Sklizeň rakytníku

Suché lůžko bez bolesti

Je-li diagnostikováno suché lůžko, vždy se vyskytuje bolest. Suché lůžko se začíná projevovat bolestí obvykle až třetí nebo čtvrtý den po vytržení zubu. Na ráně se rovněž může objevit šedý povlak a zápach. Zubař defekt vyčistí a podpoří vznik nové krevní sraženiny. Nikdy neodstraňujte vzniklou krevní sraženinu – může se to stát i žvýkáním žvýkačky!

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na suché kolem nosu je dobré použít mast Borosan. Mast Borosan je volně prodejná v lékárně. Mast Borosan je také vhodná na odřený nos od smrkání. Spotřebovává se velmi pomalu, takže na dlouho vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché kolem nosu

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Olivový olej na suché vlasy

Suché vlasy po něm budou silné a zdravé.

Potřebujeme:

  • 1 dcl panenského olivového oleje

V mikrovlnce nahřejeme olivový olej, aby byl teplý, ale ne horký! Pak jej vetřeme do suchých vlasů, hlavně na konečky. Poté zabalíme vlasy do ručníku a půl hodiny necháme působit. Nakonec umyjeme vlasy jemným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Otče prosím Vás o radu. Zeť má již delší dobu bolavé ústní koutky,nehojí se. Předem děkuji a přeji Vám vše dobré. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučte svému zeti, aby si v lékárně koupil mast Clotrimazol AL, Hydrocortizon a vitamíny B komplex. Masti se nanáší na bolavá mista 3 krát denně samostatně s odstupem dvou hodin. Nejdřív Clotrimazol a za dvě hodiny Hydrocortizon. Vitamín B komplex se užívá jedna tableta během dne. Ústní koutky by se měly do týdne srovnat. Pokud ne, bude zapotřebí navštívit zubního lékaře a dohodnout se s ním na další léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Chondroitin sulfát dávkování

Obvyklá perorální dávka je 800 mg až 1500 mg chondroitin sulfátu, bud v jedné dávce, nebo je rozdělená do 2 až 3 dávek. Chondroitin sulfát se doporučuje se podávat při jídle, protože tento lék je dobře vstřebán, jen když je rozpuštěn.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Nežádoucí vedlejší účinky chondroitin sulfátu

Může způsobovat nevolnost, zácpu, vzácně jsou vidět i alergické reakce, ztráta vlasů, kotníkový edém anebo zadržování vody v ledvinách či srdeční selhání.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Produkty s chondroitin sulfátem

Chondroitin sulfát obsahují tablety, kapsle nebo granule léku Condrosulf 800, který je na lékařský předpis. Jeho slabší forma Condrosulf 400 je volně prodáván v lékárně jako doplňky stravy.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Bylinky s obsahem vitamínu A

I vitamín A má vysokých obsah antioxidantů, takže je dalším pomocníkem pro vaše suché oči. Jeho nedostatek způsobuje generalizované vysychání sliznic. Nejvyšší koncentrace tohoto vitamínu je v paprice. Dále ho lze čerpat například z bazalky, kajenského pepře, oregana, kerblíku, šalvěje, kopru, saturejky a tymiánu.

Zdroj: Přírodní bylinky pro suché oči

Struktura a vlastnosti

Chondroitin sulfát je přírodním sulfátem glykosaminoglykanu, což je hlavní složkou struktury kloubní chrupavky. V chondroitin sulfátu jsou postaveny dlouhé, rozvětvené řetězce opakujících se disacharidů. Chondroitin sulfát je nezbytný pro syntézu proteoglykanů, které kromě kolagenu tvoří hlavní složku kloubních chrupavek, a zároveň jsou obsaženy také v kůži, v krevních cévách, šlachách a v očích.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Zábal na suché vlasy

Výživný zábal pro suché vlasy

Smíchejte žloutek s trochou teplého olivového oleje a medu, naneste na mokré vlasy, vetřete, zabalte hlavu do fólie a nechte dvacet minut působit. Poté vlasy důkladně umyjte šampónem na mastné vlasy. Skvělé odmašťovací účinky má také citrón.

Zábal pro odvážné – majonéza

Tento zábal má skvělé účinky v případě, že jsou vaše vlasy skutečně hodně vysušené a lámavé. Postup je následovný: vlasy si umyjte, vysušte a naneste na ně majonézu. Důkladně promněte a vmasírujte, převažte igelitem a navrch ještě ručníkem, aby byla hlava pěkně v teple. Nechte působit klidně i hodinu, pokud máte vlasy hodně suché. Pak hlavu umyjte šetrným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP