Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DAVKOVANI KYSELINY CITRONOVE

OBSAH

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli čerstvý zázvor vadí při dně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Delam si pastu ze zazvoru medu a citronove stavy. Vse rozmixuji a rano na lacno si dam pul male lzicky. Ale mam zatim nabeh na dnu. Mohu tuto pastu jist. Dekuji za odpoved Ireba

Zdroj: diskuze Zázvor při dně

Esenciální mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny jsou obsaženy v některých rybách (losos, sleď, sardinka a makrela) a lněném oleji. Je dokázáno, že tyto kyseliny prospívají zdraví vašich očí, dovedou snížit vysoušení očí až o 60 %. Kapky obsahující esenciální mastné kyseliny (omega-3 a omega-6) jsou tedy velmi účinné při léčbě tohoto onemocnění.

Zdroj: Domácí léky na suché a podrážděné oči

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Dávkování

Dávkování závisí vždy na určitém množství, které tělo vyžaduje. Omega-3 mastné kyseliny mohou být do těla dostávány pomocí kapslí nebo v potravinách, které již byly zmíněny výše.

Zdroj: Zdravé omega-3 mastné kyseliny

Poradna

V naší poradně s názvem DENNÍ POTŘEBA PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem ohledně zvýšené hladiny kyseliny močové.
Pokud má manžel zvýšenou hladinu kyseliny močové, bere prášky - Dnu nemá.
Musí se řídit přísně podle diety na dnu ? Nebo je nutné hlídat pouze ty největší hodnoty purinu u potravin ? To právě děláme.

Ještě se zeptám - tuňák z konzervy, jak často může být v jídelníčku ? 1 x týdně stačí není problém jedna konzerva 100 g ?

Děkuji za odpověď a Váš čas.

Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prášky na dnu, respektive léky na snížení kyseliny močové pomáhají organizmu snižovat produkci této kyseliny, takže je potom možné jíst i potraviny s vyšším obsahem purinů. V takovém případě je možné v omezené míře konzumovat i maso, třeba i maso z tuňáka. Když ho zařadíte do jídelníčku jednou za týden po 100 gramech bez piva, alkoholu a sladkých nápojů, ale s velkým množstvím citrónové vody, tak to bude v pořádku. Tuňáka můžete s úspěchem nahradit lososem, kterého si můžete dopřát i třikrát do týdne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Denní potřeba purinů

Omega-3 mastné kyseliny – cena

Zde je seznam obchodů, kde nejlevněji seženete omega-3 mastné kyseliny.

Zdroj: Zdravé omega-3 mastné kyseliny

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SKVRNY OD ČERVENÉHO VÍNA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Odstranění skvrny od červeného vína z textilu dosáhneme potřením potřísněného místa savem. Savo obsahuje chlór, který zbavuje pigmenty jejich barev a díky tomu dokáže skvrny na textilu vybělit. Postup při odstraněné fleků od červeného vína je jednoduchý. Pod potřísněnou látku vložte dostatečně velký mikrotenový sáček. Pak na skvrnu nakapejte savo, které se rychle rozpije do okolí. Na okraji vlhkého oka ze sava se vytvoří fialový okraj, který bude následným vypráním odstraněn. Nechte savo na textilu působit 20 minut. Potom na místo, kde byla skvrna, nalijte tekutý prací prostředek, dobře tkaninu proměte a pak ji vyperte běžným způsobem s ostatním prádlem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

1.posypeme solí a promneme a po cvíli vypereme.2.pokapeme bílým vínem a promneme,potřeme vodkou a vypereme.3.skvrny namočíme do horkého či kyselého mléka a po delší době vypereme.savo se dá uplatnit jen na bílé látce.4.skvrnu zakapeme citronovou štavou promneme a hned přepereme,staré skvrny vyčistíme 10%roztokem kyseliny vinné nebo citronové a běžným vypráním

Zdroj: diskuze Jak odstranit skvrny od červeného vína?

Brambořík – dávkování

Příslušná dávka bramboříku závisí na několika faktorech, především na věku, zdraví, ale i na jiných okolnostech. Zatím neexistuje dostatek vědeckých informací pro určení vhodného dávkování bramboříku. Pamatujte si, že přírodní produkty nejsou vždy bezpečné, je důležité správné dávkování. Ujistěte se, že se řídíte příslušnými pokyny na příbalovém letáku. Také se můžete před použitím léků z bramboříku poradit s lékárníkem nebo lékařem.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVÁ DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Fiala.

Dobrý den,

hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.

Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.

Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.

Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?

Děkuji předem,
TF

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina citronová do bazénu

Mykóza

Wobenzym výrazně snižuje riziko přechodu gynekologických zánětů do chronického stavu. U úporných infekcí, které vyvolávají mykózy, Wobenzym výrazně zvyšuje účinnost léčby a pravděpodobnost vyléčení.

Účinky

Wobenzym je podpůrným lékem při klasické léčbě mykózy. V kombinaci s Wobenzymem stoupla úspěšnost léčby na více než 81 %.

Dávkování

Začněte užívat Wobenzym v denních dávkách 3x4 dražé a pokračujte v nich po další tři měsíce. U dětí určuje dávkování lékař!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana Žežulková.

Prosím o radu ,jestli mohu užívat kolagen forte a kyselina hyaluronová společně s kolagen 2000 Aktiv,jestli nemůže nastat nějaké předávkování nebo jiné nějaké vedlejší účinky.Děkuji za radu ,spozdravem Žežulková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Předávkování kolagenem se bát nemusíte. Kolagen je běžně přijímaná aminokyselina ve stravě a tělo je zvyklé si ji brát jen tolik co spotřebuje na svou údržbu a zbytek normálně vyloučí prostřednictvím stolice. Vysoké dávky kolagenu můžou zapříčinit nadýmání a zvýšení kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolagen dávkování

Proč je vysoká hladina kyseliny močové v krvi?

Ačkoli ledviny obvykle udržují hladinu kyseliny močové ve zdravé úrovni, tak někdy nejsou schopny to udělat dostatečně a nadbytek kyseliny močové je pak zachován v krvi, kde dále koluje.
Dvě z hlavních příčin vysoké hladiny kyseliny močové v krvi jsou:

  • Ledviny nepracují s plným potenciálem tak, aby byly schopny zpracovat a vyloučit kyselinu močovou dostatečně rychle.
  • V organismu je mnoho metabolizujících purin, což i u zdravých ledvin vrací kyselinu močovou zpět do oběhu a výsledkem je vysoké množství kyseliny močové v krvi.


Zdroj: Přírodní prostředky na snížení kyseliny močové

Poradna

V naší poradně s názvem CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Porodnické oddělení univerzity v Melbourne, před několika lety prokázalo, že citrónová šťáva aplikovaná do pochvy před pohlavním stykem, působí nejen jako antikoncepce, ale také dokáže zabránit přenosu HIV infekce. Kyseliny, obsažené ve šťávě citrónu nebo limetky, jsou totiž schopny znehybnit nejen lidské spermie, ale také zničit virus HIV.
Postup citrónové antikoncepce je jednoduchý, před pohlavním stykem žena použije vždy čerstvě vymačkanou a přecezenou citronovou šťávu, kterou si aplikuje do zdravé pochvy. Jen tak nebudou kyseliny z citrónu v pochvě pálit. To samé platí i pro partnera, který by měl mít svůj penis také zdravý, bez zevních poranění. Po skončení je třeba vagínu důkladně vypláchnout čistou vodou. Při souloži je třeba dbát na to, aby se sperma nedostalo moc hluboko do vagíny a šlo co nejlépe vypláchnout.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP