Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SUCHÝ NOS

OBSAH

Bylinky na suchý kašel

Bylinky na suchý kašel jsou 100% přírodní, na rozdíl od kupovaných sirupů neobsahují žádné přídavné chemické látky, které by oslabovaly váš imunitní systém. Jedná se o domácí přírodní léčbu.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi SUCHY OBLIČEJ A PALENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Uka charles.

dobre dane,mam suchy a paleni obličej skoro tyden,nevim co mam delate,moc mi pali a suchy oblicej

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchy obličej a paleni

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi SUCHÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Velmi dobrou zkušenost mám s kapičkama Quixx soft...pro děti od narození pak kapky Quixx Baby...používám každý den k čistění a péči o nos...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchý nos

Suchý kašel v noci

Příčin suchého kašle v noci může být více, od astmatu, refluxu až po černý kašel. Pokud trpíte dlouhodobě těmito obtížemi, vyhledejte svého ošetřujícího lékaře. Léčba je vždy individuální dle stanovení diagnózy.

Zdroj: Suchý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slavomir.

Dobry večer...mam velmi suchy nos až do prasknuti a urobia sa chrasty až to boli. Beriem lieky na tlak, cholesterol(možno že to je od tabletiek). Neviem ako by som to vyliečil...dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud s tím vážně chcete něco dělat, tak budete muset začít spolupracovat s lékařem z ORL. Tam získáte prohlídku z které se dá určit příčina a k tomu má lékař plnou paletu možností léčby. Z běžné dostupných prostředků by mohla pomoct Vincentka ve spreji k vidění zde www.lekarna.cz/amp/v… a potom nosní mast proti krustám k vidění zde www.lekarna.cz/amp/r…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÝ BETON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlík.

cena suchého betonu na obrubníky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Suchý beton

Zábal na suchý kašel pro děti

Olejový zábal (zábal na kašel) na průdušky pomůže na suchý dráždivý kašel nejen u dětí (pro dítě). Jak tedy postupovat a co k němu budete potřebovat?

Ingredience: rostlinný olej

Postup: Olej zahřejte na teplotu těla a namočte do něj starou plenu. Tu přiložte na hrudník, případně i na záda, obvažte další plenou a překryjte ručníkem.

Jak dlouho nechat olejový zábal

Olejový zábal se nechává působit půl hodiny až hodinu.

Zdroj: Obklad na suchý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem MUŠKATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RENATA.

dobry den jak zalivat muškaty v zimě
děkuji renca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zálivka muškátů v zimě závisí na prostředí, ve kterém jsou uskladněny. Čím nižší teplota, tím méně zálivky. Substrát by měl být spíše suchý a neměl by stát ve vodě. Obvykle stačí zalít jednou za týden.

Zdroj: diskuze Muškaty

Pastilky na kašel

Jsou příjemnou variantou, nechávají se volně rozplynout v ústech. Obsahují přírodní uklidňující extrakty a do několika minut vám uleví. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem využijete proti dráždivému, neproduktivnímu kašli. Obzvlášť pastilky oceníte, když se přidá bolest v krku. Znecitlivují ho a mírní škrábání.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Jak zvládnout dlouhodobý suchý kašel

Suchý kašel bývá někdy příznakem zánětu sliznice horních i dolních cest dýchacích. Občas se stává, že po čase se kašlání změní ze suchého na vlhké. První den převážně není vůbec nutno panikařit. Je dobré začít s domácí léčbou a pokud možno i klidovým režimem a prostě čekat. Buď se situace zmírní, anebo je přeci jen lepší přibližně po třech dnech navštívit odborníka. Nedá se totiž vyloučit nějaká závažnější infekce či začátek astmatu, což bez dohledu a péče lékaře sami vyléčit nedokážeme.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi STOPKAŠEL PRO DĚTI OD 1 ROKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

My užíváme STOPKAŠEL pro děti od 1 roku už 2 roky. Adélce už jsou 3, sirupek ji chutná, podporuje její imunitu:) Není drahý a je na suchý i vlhký kašel zároveň.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze STOPKAŠEL pro děti od 1 roku

Proč mě trápí dráždivý kašel

Náhle vzniklý suchý kašel je nejčastěji způsoben zánětem horních cest dýchacích a přilehlých uzlin. Může tedy upozorňovat na onemocnění, jako je rýma, bolest v krku, chřipka, viróza, zánět vedlejších dutin nosních, zánět nosohltanu či hrtanu. Suchý dráždivý kašel se léčí přípravky tlumícími kašlací reflex (antitusika). Může však být vyvolán také působením alergenu, může ho způsobit cigaretový kouř, nadměrné množství prachu, suchý vzduch kvůli klimatizaci nebo přechod ze studeného prostředí do teplého. Závažnější příčinou je pak vdechnutí cizího tělesa, které může vést k dušení a v nejhorším případě k udušení. Mezi závažnější příčiny dále patří bronchiální astma.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem PRVNÍ POMOC FIKUSU BENJAMÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pokud jsem napsal z venčí do místnosti nebylo to tak přesné,přes léto byl pod prosklenou verandou (prosklená stěna na jih)
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tak v tom případě můžete rostlinu zkrátit řezem. Přestat hnojit, zalévat až když je substrát úplně suchý, občas orosit listy a přemístit do místnosti, kde je nejvíce světla i toho umělého. Počkat než se vzpamatuje, obrazí, a začne znovu růst s novými výhony.

Zdroj: diskuze První pomoc fikusu benjamín

Bylinkový nálev

Ingredience: 1 lžička islandského lišejníku, 1 lžička levandule, vařící voda

Postup: Lžičku islandského lišejníku promícháme se lžičkou levandule, bylinky zalijeme vroucí vodou a necháme deset minut louhovat. Nálev užíváme dvakrát denně. Je možné ho učinit chutnějším tak, že ho podáváme smíchaný s troškou přírodního malinového sirupu.

Další užitečnou domácí léčbou na suchý kašel je kloktadlo.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem SILNÝ DRÁŽDIVÝ SUCHÝ KAŠEL SE ŠIŠKOU V KRKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Už měsíc jsem marodila se suchým dráždivým kašlem,prý virové onemocnění..Pak jsem nastoupila na týden do práce a kašel začal opět a s bolestivým polykáním a pocitem šišky v krku jsem jela na pohotovost.Plíce mám v pořádku,co by to mohlo být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto se může projevovat laryngitida, která začíná bolestí v krku, postupně přechází ve zduření mandlí, což má za následek změnu hlasu, a pak zasáhne i hrtan a hlasivky, kde se zduří sliznice včetně hlasových vazů a hrtanové příklopky a to vyvolává pocit oné šišky v krku. Samotnou léčbu nejlépe určí lékař na ORL (ušní, nosní, krční). Podle výsledků vyšetření se určí příčina laryngitidy, zda-li je virová nebo baktreriální a k tomu se nasadí účinná léčba. Zároveň se s úspěchem uplatní léky jako je Erdomed na odkašlávání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silný dráždivý suchý kašel se šiškou v krku.

Co pomáhá na suchý kašel v noci

Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu. Pokud ani tento lék nebude mít efekt, bylo by vhodné alergologicko-imunologické vyšetření k vyloučení alergického kašle. Pokud kašel přetrvává déle než týden, je vhodné vyhledat lékaře, aby vyloučil závažnější příčiny kašle (zánět průdušnice, průdušek a podobně, zejména bakteriální) nebo neinfekční kašel (alergie, gastroezofageální reflux a podobně). Pokud by se jednalo o kašel v souvislosti se zadní rýmou, je nutné ji zaléčit.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem KDYŽ PLÍCE BOLÍ - ZÁPAL PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobry den, jiz 5 den kaslu uplne suchy kasel, teplota max 37.boli prudusky-plice? Covid19- 2krat negativni. (pritel byl pozitivni, tak proto testovali i mne) Beru stoptussin. Ztizene dycham. Jak pokracovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě by v tomto případě byla vhodná prohlídka u lékaře, který může udělat rentgen plic a poslechnout dýchání, což obé napomůže k volbě správné léčby a brzkému uzdravení.
Sama si můžete pomoci tím, že vyměníte Stoptussin za ACC Long a aplikujte ho vždy ráno a odpoledne. Večer už nepoužívejte. Tím se ztekutí hlen a půjde dobře ven z plic, čímž se vyčistí plíce a zlepší se dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je bakteriální zápal plic nakažlivý?

Suchý kašel u psa

Suchý kašel je projevem zánětu na sliznici průdušnice, průdušek, ale i v plicních sklípcích. Pokud se jedná o závažné onemocnění, je vhodné podávat homeopatické léky v kombinaci s klasickými.

Léčba

Při léčbě suchého kašle je možné použít níže uvedená homeopatika.

Oscillococcinum: Na počátku onemocnění je možné systematicky podávat 1–2krát denně.

Ferrum phosphoricum: Lék vhodný při akutním zánětu průdušnice a průdušek, kašel suchý, krátký, spastický, teplota nebývá, nebo je jen lehce zvýšená. Někdy může zvíře vykašlat hlen s krví, může se vyskytnout krvácení z nosu.

Ředění 8–15 CH 2–3krát denně.

Drosera: Kašel suchý, častý a krátký. Zhoršuje se v noci.

Ředění 9–15 CH 2–3krát denně.

Spongia tosta: Kašel suchý, drsný, zhoršuje se v teplé místnosti a vleže.

Ředění 5–9 CH 3–6krát denně.

Nikdy zvířeti nepodávejte brufen či aspirin, mohli byste ho otrávit. Dbejte pouze rad veterináře. Co pomůže vám, může psovi ublížit!

Zdroj: Pes kašle

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Babské rady na suchý kašel

Na většinu onemocnění způsobujících suchý kašel postačí domácí léčba. Dodržujte klidový režim a často a krátce v pokoji větrejte, chladný a vlhký vzduch má příznivý vliv na sliznici, naopak teplý a suchý ji dráždí. Při otevření okna dejte ale pozor na průvan, ten má naopak tendenci onemocnění zhoršovat.

Vzduch zvlhčujte zvlhčovačem nebo po pokoji rozvěšenými mokrými prostěradly. Inhalace vodní páry s vonnými olejíčky vám může pomoci urychlit léčbu, vhodné jsou například levandulové a eukalyptové oleje.

Doporučuje se i podložení hlavy. Nezapomínejte na dostatek tekutin, ideálně teplých bylinkových čajů. Pomáhá bylinkový nálev z islandského lišejníku a levandule, louhujte jej 10 minut a pijte dvakrát denně. Mezi účinné bylinky patří také heřmánek, šalvěj nebo lipový květ, všechny tyto rostliny jsou vhodné v podobě čaje.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Suchý dávivý kašel u dospělého

Kašel je obranný reflex těla, který čistí dýchací cesty. Proto kašlou kuřáci, lidé pracující s chemikáliemi nebo v prašném prostředí a samozřejmě nemocní. Kašel mívá dvě podoby: suchou a vlhkou. Suchý kašel má dráždivou podobu a vlhký se označuje jako produktivní, neboť nemocný produkuje hlen. Obzvláště suchý dráždivý kašel je velice nepříjemný, neboť je doprovázen škrábáním v krku a mnohdy bývá až dávivý.

Nástup suchého kašle je jedním z prvních příznaků onemocnění dýchacích cest. Bývá projevem astmatu, alergií a zánětů dýchacích cest. Nejčastěji se objevuje při infekci hrtanu, tedy laryngitidě. Při ní totiž vzniká zánět horních cest dýchacích a dochází k prokrvení sliznice, které následně dráždí k suchému kašli. Dráždivý kašel, na rozdíl od kašle vlhkého, nevytváří hleny a nemocný nic nevykašlává, přesto do vlhkého kašle většinou přechází.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Co na suchý dráždivý kašel

Dle moderní medicíny na suchý kašel pomáhají (pomůže):

  • Centrální antitusika – ovlivňují dechové centrum v prodloužené míše a tím výrazně tlumí kašel. Mohou však utlumit dýchací centrum příliš, na což jsou citlivé zejména děti; navíc sekundárně zvyšují viskozitu hlenu a tím zhoršují vykašlávání. Mezi volně prodejné přípravky této skupiny se řadí léky s obsahem dextrometorfanu, který je řazen mezi takzvaná neopioidní antitusika a v terapeutických dávkách nemá sedativní účinky a nevyvolává dechovou tíseň. Lze jej podávat i dětem.
  • Periferní antitusika – tyto léky tlumí zóny kašle v dýchacích cestách, čímž zabraňují vzniku kašlacího reflexu, netlumí však dýchací centrum a nevedou k lékové závislosti.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Suchý beton do základů

Hrubý základový beton musí být především velmi pevný, aby nepraskal. Takový beton může obsahovat jakékoliv velké pevné části, jako jsou kusy starého betonu, železo a téměř jakýkoliv stavební odpad. Základový beton musí po zpracování několik týdnů tvrdnout. Tato doba se dá zkrátit použitím složek pro lepší tvrdnutí.

Pro výrobu a ukládání betonu je nejvhodnější počasí, kdy se teploty pohybují od patnácti do pětadvaceti stupňů Celsia a je vysoká relativní vlhkost vzduchu. Při teplotách vyšších je třeba beton rychleji zpracovat, protože rychleji tvrdne, a zabránit odpaření vody z povrchu betonu přikrytím PE fólií. Při teplotách betonové směsi pod pět stupňů se zastavuje chemický proces tvrdnutí betonu, z betonu se většinou vypaří voda (voda se odpařuje i při nízkých teplotách) a dojde ke znehodnocení betonu. Do základů by neměl být beton úplně suchý, ale zavlhlý.

Zdroj: Suchý beton


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP