Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVĚDĚNÍ POCHVY DOMÁCÍ LÉČBA

OBSAH

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
již měsíc mě trápí svěděnírukou od zápěstí až polokty. Byla jsem u lékaře, ale žádné zlepšení. po poškrábání pokožka pálí, jako tisíc jehliček. Co stím?
Předem děkuji
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je o svědění článek, který by vám mohl pomoct www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Domácí léčba

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Skopalová.

Dobrý den,je mi 59 a mám dlouhodobý problém se zápachem,ale nemám žádný výtok ani sex,jen občasné svědění a to hlavně v noci,může mi někdo poradit co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejčastější příčiny vaginálního zápachu jsou uvedeny výše v článku. Nejlepší cesta, jak zjistit která příčina to způsobuje u vás, je vyšetření na gynekologii. I proto, že účinné léky jsou jen na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zápach z pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy s výsevem puchýřků může být různé etiologie. Může se jednat o herpetickou infekci, také to může být dystrofické onemocnění kůže vulvy, nebo se může jednat o projev alergie na sperma.

Léčba je individuální. Vychází se z příčiny svědění a ze zjištěného nálezu.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a ještě jsem zapoměla na ten česnek,píšou zde že se dá celý stroužek do pochvy a nechá ho tam přes noc??aby mi to spíše neublížilo,přijde mi to nějaké drastické..děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Do pochvy se vkládá celý stroužek česneku - oloupaný, ale neporušený. Díky tomu pak česnek nedráždí sliznici v pochvě. Kdyby se použil stroužek rozpůlený, tak by to pak skutečně pálilo.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Bílý jogurt na svědění pochvy

Bílý jogurt s živými kulturami by měl upravit pH v pochvě. Namočte tampon do bílého jogurtu bez cukru a při prvních náznacích svědění jej zaveďte do pochvy. Bílý jogurt s živými kulturami můžete do pochvy zavést také pomocí vatové tyčinky nebo injekční stříkačky před spaním. Výsledek nečekejte hned. Rovněž je třeba zdůraznit, že se nejedná o lék, ale o prevenci a prostředek ke zklidnění.

Zdroj: Svědění přirození

Svědění pochvy a konečníku

Svědění genitálií a konečníku je nejčastěji příznakem mykózy, a sice kandidové infekce pochvy. Jak si s ní poradit? Kupte si v lékárně volně prodejný vaginální prostředek: nejlépe funguje látka clotrimazol, o konkrétním léku se poraďte s lékárníkem. Ovšem nejlepší řešení představuje návštěva gynekologa, poněvadž se nemusí jednat pouze o mykózu, nýbrž i o jiné onemocnění, které spolehlivě určí a následně vyléčí pouze ženský lékař.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a jak ten česnek mám potom vyndat?a jak často se to zavádí?a výplach s tea tree se dělá jak často?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já to viděla tak, že se stroužkem česneku provlékne silnější nit, která se na konci blíže k česneku zauzluje. Delší volný konec se pak normálně nechá koukat z pochvy a pomocé něj se čenek pohodlně vytáhne ven. Obě dvě procedůry, jak česneková léčba, tak i léčba teatree olejem se dělají po dobu jednoho týdne. Když to nezabere, tak je nutné nalézt jiný způsob léčby. Nezapomeňte, že léčení pomocí přírodních surovin není nikdy tak účinné, jako průmyslově vyráběnými léky z lékárny.
Já osobně bych volila na rychlou léčbu vaginální mykózy nejdříve stěr ze sliznice a jeho mikroskopické vyšetření, podle kterého by se pak určily přesné léky. Pak se lze do týdne této mykózy hravě zbavit.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Svědění pochvy bez výtoku

Svědění pochvy bez výtoku může být způsobeno infekcí, podrážděním, častou hygienou, používáním nevhodné kosmetiky či nevhodného prádla. Preventivně se mohou dodržovat následující pravidla: používat prodyšné prádlo (nejlépe bavlněné; nevhodná jsou tanga); intimní partie pouze sprchovat, a to nejlépe obden, aby se dokázalo obnovit přirozené prostřední a výstelka; používat kosmetiku určenou na intimní partie (například LACTACYD); jíst pestrou stravu s dostatkem probiotik; omezit stres. Pokud je nutná léčba, měl by se vždy léčit i partner, jenž může být přenašečem (a sám nemusí mít žádné příznaky).

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
již měsíc mě trápí svěděnírukou od zápěstí až polokty. Byla jsem u lékaře, ale žádné zlepšení. po poškrábání pokožka pálí, jako tisíc jehliček. Co stím?
Předem děkuji
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčinou takového svědění může být například prací prášek nebo nová aviváž. Pak také změna v kvalitě koupelové vody nebo pěny do koupele. Dalším spouštěcím faktorem může být alergická reakce na sezónní ovoce. Také náhle zvýšená hladina krevního cukru by mohla tyto komplikace se svěděním způsobit. Opravdu to nejde jednoznačně podle vašeho popisu určit. Pokud chcete radu co si na to můžete volně koupit, tak zkuste Claritine, ten vám pomůže utlumit to svědění. Ale pokud berete svůj zdravotní stav vážně, tak si zajděte na kožní, kde vám určitě poradí. Třeba zkuste i více různých lékařů, máte na to jako pojištěnec nárok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domácí léčba

Svědění pochvy po antibiotikách

Léčba některými antibiotiky narušuje jinak harmonické vaginální prostředí. Během léčby totiž dojde k vyhubení určitých bakterií, což má za následek přemnožení kvasinek, neboť ty ztratily svého přirozeného nepřítele a nemá je tedy kdo hubit. V takovém případě může pomoci obnovování mikroflóry prostřednictvím konzumace probiotických potravin (například jogurty obohacené bakteriemi rodu Lactobacillus).

Zdroj: Svědění přirození

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Svědění pochvy před menstruací

Od prvního dne cyklu hodnota pH v pochvě postupně klesá a s blížící se menstruací se prostředí stává stále kyselejším. Kyselost svědčí kvasinkám, tedy čím je menstruace blíže, tím více pochva může svědět. Při menstruaci se pH opět upravuje, po ní tak nepříjemné svědění běžně samo zmizí. Účinným pomocníkem může být potravinový doplněk ČESNEK 1000 mg tobolky, který na rozdíl od probiotik přemnožené kvasinky likviduje.

Zdroj: Svědění přirození

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Babské rady na svědění pochvy

Je dobré se před souloží i po ní dojít vymočit.

Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

Po stolici se utírejte směrem zepředu dozadu.

Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování přirození studenou nebo vlažnou vodou.

Na odstranění vaginálního svědění a kvasinkové infekce pochvy je výborná rovněž sedací koupel: na jeden litr vody dejte pět lžic bylinky krtičníku a dvě lžíce bylinky řebříčku; byliny povařte dvě minuty, poté je nechte ještě asi 15 minut přikryté vylouhovat a pak výluh přeceďte. Teplá koupel by se měla provádět alespoň dvakrát denně a měla by trvat nejméně 15 minut.

Zdroj: Svědění přirození

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT SPERMATU MIMO TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho přežije sparma v kondomu? Dá se pak ještě použít k otěhotnení?
Děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Moravec.

jak dlouho přežije sperma v kondomu.je možné otěhotnět bez zasunutí penisu do pochvy ? děkuji

Zdroj: diskuze Život spermatu mimo tělo

Domácí léčba svědění

  • Mezi jeden z nejúčinnějších způsobů léčby patří použití domácího pudru. Obvykle je vše zapříčiněno pocením, proto je důležité místo, které se velmi často potí, potřít pudrem. Pudr vám pomáhá proti svědění, protože prach pudru absorbuje pot a pomáhá se zastavením svědění.
  • Jedlá soda je také účinná v léčbě svědění.
  • Jablečný ocet. Jablečný ocet naneste na oblast, která vás svědí, k aplikaci stačí použít pouze houbičku nebo žínku a poškozenou oblast jimi natřít.
  • Šťáva z aloe vera je účinná při všech kožních poraněních, včetně svědění.
  • Rovněž směs z limetkové šťávy a hustého kokosového oleje je účinným lékem v boji proti svědění.
  • V lékárně je k dispozici lék Claritine, který účinně potlačuje nepříjemné projevy svědění.

Zdroj: Svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI KUZE KOLEM OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dada.

Dobry den ,uz dlouho me svedi kuze kolem oka hlavne v koutku,uz nevim co na to pouzit ,pani doktorka zkousi ruzne masticky,na tyden mam treba pokoj,ale opakuje se to ,nekdy se mi k tomu prida modry flek jak ,kdyz mam modrinu,prosim porad te mi,dekuji Bilkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pomoc hledejte jen u lékaře, protože domácí mističky nebo domácí kapky můžou výrazně zhoršit stav oka. Sama si můžete pomoci tím, že zcela vyřadíte male-up v oblasti očí a začněte používat desinfekční gel na ruce během dne, jak si vzpomenete. Účinné léky dostanete od lékaře, který nejdříve musí zjistit důvod potíží. Jednou z metod je metoda pokus/omyl, proto i když lék nezabere, tak nerezignujte a dále respektujte rady a recepty lékaře. Je to nejrychlejší způsob, jak si pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni kuze kolem oka

Svědění dlaní

Svědění dlaní může způsobit i antibiotická léčba anebo může jít o projev dyshidrotického ekzému. V tom případě je vhodný protizánětlivý krém a eventuálně antihistaminika k celkovému užívání. Příčina může být alergická.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Studené obklady na svědění kůže

Studené obklady pomáhají hydratovat a zklidňovat pokožku, čímž potlačí svědění kůže. Studené obklady odebírají z kůže teplo, a tak pomáhají snížit otok a podráždění. Namočte čistou žínku nebo ručník do studené vody a položte obklad na podrážděnou oblast. Po několika minutách žínku vyždímejte, znovu namočte ve studené vodě a opět přiložte. Tyto obklady opakujte podle vlastní potřeby, dokud nepocítíte, že se svědění zmírnilo. Vhodnou alternativou na zklidnění svědící pokožky je i přikládání sáčku mražené zeleniny.

Zdroj: Domácí léky na úlevu od svědění kůže

Léčba svědění kůže

Při léčbě je nutné léčit zvláště příčinu, která svědění kůže vyvolává. Samotné svědění se tlumí léky, které se nazývají antihistaminika. U cukrovky je nutná kompenzace. Léčba cukrovky I. i II. typu se dnes skládá ze tří hlavních principů: dodávat tělu injekčně inzulin, zvýšit fyzickou aktivitu a dodržovat dietu. Všechny tyto principy léčby snižují hladinu cukru v krvi a léčí tak cukrovku. Léčba je ale jen v některých případech dočasná, pokud má pacient předepsány inzulinové injekce, musí si je píchat pravidelně.

Zdroj: Svědění kůže na těle

Domácí olej z oregana proti kandidě

Na přípravu budeme potřebovat panenský olivový olej, 200 ml. Pak čerstvé oregano (dobromysl), které nasekáme na řezanku. Oregana bude potřeba 100 gramů. Nasekané oregano smísíme s olejem a zahřejeme na teplotu kolem 40 *C, ne vyšší! Takto to udržujeme teplé po dobu jednoho týdne a každý den to několikrát promícháme. Pak to pomocí plátna a malého dřevěného lisu vylisujeme. Takto získaný oreganový olej je velice silné přírodní antimykotikum, antibiotikum, antivirotikum a antiparazitikum. Oreganový olej je tak silný, že může během těhotenství přivodit i potrat. Oreganový olej se aplikuje do pochvy buď prsty anebo pomocí v oleji namočeného menstruačního tamponu. Taktéž je vhodné na kandidu užívat olej z oregana vnitřně třikrát denně jednu čajovou lžičku.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Svědění dásní – léčba

Před zahájením léčby svědění dásní je důležité nalézt příčinu svědění. Nejčastěji to bývají alergické reakce, a to buď na potraviny, nebo léky. Mezi další příčiny patří zánět dásní a parodontitida. Existují různé způsoby, jak léčit příčiny svědění dásní, včetně domácích opravných prostředků. Léčebná kúra může zahrnovat i nechirurgickou léčbu nebo laserové terapie a parodontální chirurgii. Léčba se může lišit v závislosti na závažnosti infekce. Intenzivnější svědění dásní vyžaduje rozsáhlé a opakované ošetření.

Mírné alergické reakce na potraviny či léky mohou být často léčeny pomocí domácích opravných prostředků. Velmi vhodné je kloktání slané vody nebo antibakteriální ústní vody, což pomáhá zmírnit nepříjemné pocity v ústech. Ostatní domácí opravné prostředky zahrnují použití různých olejů k léčbě problémů. Některé jsou obsažené v zubních pastách, jejich používání však bývá méně účinné než nanesení oleje přímo na dásně.

Zánět dásní se často léčí nechirurgicky, protože postačí správné čištění zubů nebo odstranění nadměrného plaku, který může způsobit svědění dásní. Laserová terapie je méně invazivní formou čištění. Většina těchto ošetření by se měla opakovat alespoň dvakrát ročně, aby se zabránilo opakovanému návratu onemocnění.

Zdroj: Svědění dásní

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP