Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŠVÉDSKÉ KAPKY DO UCHA

OBSAH

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Moc děkuji za informaci.
Iva

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Bylinky na zalehlé ucho

Babské rady na zalehlé ucho:

  • vložit dovnitř ucha kopretinu (tu část se stonkem), a to tak, aby šla samozřejmě vytáhnout
  • dát si teplý obklad z heřmánku uvařeného v mléce
  • pít čaj ze směsi na pročištění organismu a na odhlenění
  • kloktat slanou vodu
  • použít „Švédské kapky“ z bylinek – vatu namočenou v těchto kapkách vložte do ucha a nechte působit několik desítek minut, opakujte 3–5x denně

Zdroj: Zalehlé ucho

Švédské kapky Maria Treben

Švédské kapky s alkoholem jsou velmi starou a tradiční bylinnou směsí, která se dá užívat nepřetržitě. Maria Treben ve své knize „Byliny z Boží zahrady“ popisuje více než 42 případů, při nichž mohou být švédské kapky použity. Švédské kapky se dají užívat vnitřně i zevně. Preventivně se užívá ráno a večer jedna čajová lžička kapek zředěných bylinným čajem nebo vodou. Švédské kapky Maria Treben obsahují tyto ingredience: andělika, slupky ořešáku královského, lékořice, jasan manový, kořen kurkumy, pelyněk, pupava, myrha, rozmarýn, šalvěj, angostura, anýz, kardamom, máta peprná, šafrán, šťáva z lékořice, hřebíček, kůra skořice, zázvor, světlice, kořen alpinie, kořen irisu, saturejka, divoký tymián, nátržník, kafr, cukrový kulér, 32 % alkoholu.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Lettovský.

Byl jsem v nemocnici na ušním s bolestí ucha. Lékař mi napsal recept a poslal mi jej na mobil. V nem. lékárně mi vydali oční kapky Maxitrol. Je to správné ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je běžná praxe, kdy se používají oční kapky i do ucha. Maxitrol je složené léčivo s rychlým účinkem proti zánětu díky dvěma složkám antibiotika a kortikoidy. Antibiotika léčí příčinu zánětu a kortikoidy tlumí průběh infekce. Postupujte podle návodu, který vám napsal lékárník na krabičku a užívejte si výhod tohoto skvělého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Švédské byliny

Švédské bylinky jsou výborné i na prokrvení, posilnění paměti, pročištění krve. Pomáhají udržovat zdraví a tvůrčí sílu i do vysokého věku. Přispívají k znovunavrácení a zachování zdraví. Probouzejí životní elán a zvyšují životní energii.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi POTRAVINOVÁ ALERGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Pardubska.

Prosim o radu jaká antihistaminika použit u 9 letého bišona opakovaně trpi na záněty ucha a často se drbe má hypoalergenni stravu ale občas sni něco co nemá už si nenechá na ucho šáhnout nemůžu použit kapky ani výplachy prosim o radu má potravinovou alergii už 8 let děkuju Pardubska

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisus.

Dobrý den,

celou řadu alergologických testů pro zvířata lze najít zde - www.genomia.cz/cz/al…

Zdroj: diskuze Potravinová alergie

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi CENA PEROXIDU DO UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarosloav.

Potřebuji znat cenu Peroxidu do ucha na čištění. A to včetně DPH. Popřípadě zaslaní i poštovné a balné. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Potřebuji jednoduchou odpověd na jednoduchou odpověd a počítač po mě chce ůplné nesmysly,které nesouvisí s dotazem. a to mě už nebaví.

Zdroj: diskuze Cena peroxidu do ucha

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Prosím o radu.Uzivam lék TRITTICO.Jake mohu používat potravinové doplňky a léky z těchto:
Aloe Vera gel na pití
Zelený ječmen a chlorella
Švédské kapky
Melatonin
Magnesolv
Ostropestřec
Salvej
Tablety na odčervení.
Živočišné uhli

Děkuji a těším se na odpověď.Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trittico obsahuje účinnou látku trazodon, který má sedativní účinky. Melatonin má také sedativní účinky a při společném užívání mohu být nepřiměřeně silné. Ostatní složky vašeho výběru jsou bez komplikací.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tritico a třezalka (trittico a merilin)

Žlutý výtok z ucha

Bakteriální záněty způsobují tvorbu bílého, žlutého nebo zeleného hnisu.

V tomto případě je nezbytné použít antibiotické kapky a léčbu doplnit homeopatií. Na bíložluté sekrece se doporučuje například Kalium muriaticum, Mercurius dulcis na žlutozelené, Pulsatilla na žluté. Medový výtok z ucha pak léčí Graphites.

Zdroj: Výtok z ucha u psa

Švédské kapky Maurers

Švédské kapky Maurers jsou stejně jako elixíry vyráběny ze vzácných bylin podle starých originálních rakouských receptur. Švédské kapky mají 2,5% obsah alkoholu. Jedná se o doplněk stravy. Jsou určeny pro vnitřní i vnější použití.

Jsou vhodné pro: žlučník, pokožku, organismus, vylučovací systém.

Užívání: 3krát denně kávovou lžičku.

Složení: voda, líh 2,5%, citvar kořen, theriak, kořen děhelu, kozlíku lékařského, skořice ceylonská, kardamom, myrha, mana, kořen anděliky, pupava kořen, myrha, kafr, šafrán květ, topolový pupen, anýzový plod, plod koriandru, plod kmínu, oplodí pomeranče, nať zeměžluče, oplodí citrónu, oddenky zázvoru, květ hřebíčkovce, plody vavřínu, plody pigmentovníku, nať majoránky, plody badánu, jalovce, galganový kořen, heřmánkový květ, kořen hořce, nať pelyňku, skořice cejlonská, skořice čínská, tobolky kardamomu, kořen kosatce, list rozmarýnu, nať čubetu benediktu.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA PO POUZITI SLUCHATEK MP3, SILNÝ OTOK,NEPRUCHODNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel René Klimeš.

Na dovolené u moře .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností máte zánět zevního zvukovodu. Nejrychlejší a také nejbezpečnější způsob léčby je roztok s antibiotiky. Zkuste zajít do tamní lékárny a požádejte lékárníka o pomoc. Ptejte se na směs - roztok těchto dvou účinných látek: gentamicinum 3 mg/ml a dexamethasoni natrii phosphas 1 mg/ml. Pak to užívejte 3 krát denně tři kapky do bolavého ucha. Při kapání vytáhněte ucho za lalůček, aby se roztok dostal co nejhlouběji do zvukovodu. Když se vám nepodaří sehnat antibiotika, tak si kupte APO-Ibuprofen 400 mg a užívejte jednu tabletu po 5 hodinách. To pomůže zmírnit bolest a zastaví to rozvoj zánětu. Po návratu do ČR si nechte ucho zkontrolovat na oddělení ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest ucha po pouziti sluchatek mp3, silný otok,nepruchodnost

Švédské kapky Dr. Theiss

Originální švédské kapky od Dr. Theisse pomáhají udržovat správnou činnost střev. Směs 13 léčivých bylin a kafru harmonizuje činnost trávicího traktu, zvyšuje vylučování žaludečních šťáv a žluči čímž se zlepšuje proces trávení a doplňuje hladina enzymů potřebných pro trávení.

Složení: voda, alkohol, glycerin, muškátovník vonný, pupava bezlodyžná, jasan manový, likérové aroma, andělika lékařská, kurkumovník zedoárový, myrhovník pravý, kozlík lékařský, hořec žlutý, skořicovník cejlonský, reveň dlanitá, E150 d, kardamovník obecný, aloe pravá, kafrovník lékařský, anýzové aroma, šafrán setý.

Dávkování: ráno, v poledne a večer jednu čajovou lžičku před jídlem. Při přejedení a po konzumaci těžce stravitelného jídla je vhodné požít 1–2 čajové lžičky.

Zdroj: Švédské kapky

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Pár babských rad na různé bolesti ucha

Na bolest v uchu pomáhá oloupaný česnek, dejte ho do plátýnka nebo kapesníku a vložte jej do ucha. Je potřeba takto připravený česnek do něčeho vložit, aby nezůstal v uchu, když se smrskne.

Bolest ucha na dotek

Na bolest v uchu na dotek pomáhá aloe vera. Ulomte lísteček rostliny, odsajte do pipety kapičky šťávy a kápněte je do ucha. Poté přiložte na ucho ještě studený obklad. Takto máte vytvořeny zcela přírodní kapky do uší.

Bolest ucha a krku

Při bolesti uší a krku je dobré provést Priessnitzův zábal. Zábal funguje na principu zapařování a následného prokrvení příslušného místa, které ho udržuje v teple a podporuje tak hojení. Procedura sestává ze tří částí a vrstev, kdy se nejprve přikládá ledový obklad, který chladí, zužuje cévy a sráží horečku. Na něj přijde neprodyšná, zapařovací „slupka“, která pomáhá stabilizovat teplotu a vlhkost. Nakonec se vše omotá suchou, izolující látkou, třeba šálou, která naopak zase postupně teplotu v daném místě zvyšuje a tím, jak se cévy opět roztahují, pomáhá prokrvení.

Bolest ucha od zubu

Na bolest ucha od zubu je osvědčeným lékem propolis. Kupte si sáček surového propolisu, rozpusťte v lahvičce Alpy cca 2 dl, přefiltrujte přes silonku a vznikne vám hnědá tinktura. Do ní namočte vatovou tyčinku a opatrně si jemně vytřete celé ucho uvnitř. Nejprve ucítíte příjemný chlad Alpy a pak už jen úlevu. To samé aplikujte i na zuby. Pokud kápnete kapku hnědé emulze propolisu do vody, voda rázem zmléční, tak poznáte kvalitu tinktury.

Bolest ucha při rýmě

Na bolest ucha při rýmě pomáhá nakapat na vatu Švédské kapky, namazat ušní dírku měsíčkovou mastí a vložit vatu na několik hodin dovnitř.

Zdroj: Co na bolest uší

Jaký obklad na zánět středního ucha

Nahřívání ucha při zánětu opravdu není správné. Většinou vede k tomu, že se zánět ve středouší ještě více rozbouří a dochází k nahromadění hnisavého sekretu a zvýšení tlaku ve středoušní dutině. Pak často dojde k prasknutí bubínku, hnisavý sekret vyteče a dítěti se uleví. Mohlo by ovšem dojít i k šíření zánětu opačným směrem, tedy dále do kosti, a ke vzniku závažných komplikací. V případě, že si dítě začíná stěžovat na bolest ucha, je lépe se pokusit zánět naopak ztišit pomocí chladného (nikoli ledového) obkladu a do ouška aplikovat protizánětlivé kapky, které vám může předepsat váš dětský lékař a které můžete mít pro případ potřeby v ledničce.

Zdroj: Zánět středního ucha

Nakažlivost zánětu středního ucha

Zánět středního ucha může probíhat v akutní nebo chronické podobě. Dále se rozlišuje nehnisavý a hnisavý zánět ucha. Od tohoto se také odvíjí nakažlivost zánětu středního ucha. Samotný zánět středního ucha není nakažlivý, nakažlivá je infekce, která zánět středního ucha způsobila.

Zdroj: Zánět středního ucha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP