Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST POD ZEBRY NEVOLNOST ZIMNICE

OBSAH

Bolest břicha pod žebry

V takovém případě se může jednat o podrážděný žaludek, žaludeční vřed, onemocnění jícnu, cévní komplikace nebo i o infarkt myokardu. Dále pak takto lokalizovanou bolest může způsobovat psychický stres nebo onemocnění, které je v souvislosti s páteří. Jedná-li se o bolest, která se rozprostírá v celkovém pruhu, je nutné ihned volat záchrannou službu, neboť by mohlo jít o zánět pobřišnice. Léčba je vždy individuální dle stavu pacienta.

Zdroj: Bolest břicha

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tavodvedle.

Furolin ???!!!!! Uz nikdy vice, nikdy jsem nemela na zadne leky takovou reakci jako na furolin ! Ukrutna bolest hlavy, zavrate, bolest celeho tela, pocit na zvraceni ! Po jednom dni uzivani (4tab.), celkem sila. A co ta cedulka na krabicce, to zrovna pocit jistoty nevyvolava !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Největší svinstvo jsem nikdy neměla,stavy po třech dnech hrozny bolest žaludku, nevolnost,zimnice,pocity mdloby.Nikdy už víc.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Zimnicebolestí břicha

Zimnicebolest břicha mohou být příznakem intoxikace a střevní infekce. Doporučuje se použití absorpčních tablet (aktivní uhlí a podobně), které absorbují toxiny v těle.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Zdravím, komentáře jsem si přečetla až dnes 2 dny před skončením užívání Furolinu. Nevěděla jsem, co se se mnou děje.Na zanet močového měchýře pomohl hned po prvním prášku, úleva a bez krve.. po 2 dnech pocity na zvracení, nic co by se nedalo zvládnout, další 2 dny šílená bolest hlavy, problémy s dýcháním, které mám už třetí den, nevolnost, závratě, zimnice, teplota - To vše po 5 dnech užívání.. přestávám brát,když tu čtu ty komplikace co ještě můžou nastat.. léky mají pomoct, ne ublizovat:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romca.

Mám uplne to same :( Mocak me uz sice neboli, ale ty vedlejsi ucinky... Neda se to vydrzet. Nemuzu ani chodit a kdyz se zvednu, letim hned na zachod zvracet. To vse po peti tabletkach....

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Co znamená zimnicebolest hlavy

Pocity zimnice mohou být vyvolány kromě horečnatých onemocnění infekčního původu také poruchami prokrvení nebo nervového zásobení (například při poruchách dynamiky a statiky páteře). Doporučuje se domluvit si vyšetření neurologem a ortopedem, případně angiologem.

Zdroj: Zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem BODAVÁ BOLEST PŘI NÁDECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

při nadechnuti bodavá bolest pod žebry vlevo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bodavou bolest pod žebry vlevo může zapříčinit nemocná slezina, žaludeční vředy, braniční kýla a nebo i nemocná slinivka nebo srdce. Bližší určení příčiny prokáže až ambulantní vyšetření, popřípadě vyšetření ultrazvukem, či jinými metodami. Jsou-li bolesti snesitelné a nevedou ke křečím, tak v nejbližších dnech zajděte ke svému praktickému lékaři. Pokud je bolest silná, tepavá, vedoucí ke křečím a omezující schopnost dýchání, tak na nic nečekejte a jděte rovnou na pohotovost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bodavá bolest při nádechu

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek Beranek.

Dobrý den,prosím vás výsledek vzorku moče byl- U Leukocyty 310 arb.j. B Leukocyty 17,93 B Neutrofily 11.410 Děkuji za odpovědˇ F,B,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší odpověď dostanete od svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může lépe poznat problém, na který ukazují hodnoty, které jste poslal. Leukocyty v moči by normálně být vůbec neměly. Hodnota 310 je vysoká a může ukazovat na tyto stavy:
- Zánět močových cest: potíže s močením (pálení, řezání), krev v moči, bolest při močení, zvýšená teplota.
- Zánět ledvin: bolest v dolní části zad nebo břicha, krev nebo hnis v moči, nevolnost, zvracení, horečka a zimnice, časté nutkání na močení, které je bolestivé a pálí.
- Zánět prostaty: bolest hráze, problémy s ejakulací, horečka, zvětšená a citlivá prostata.
U každého z těchto onemocnění je nezbytná lékařská pomoc, proto zůstaňte v kontaktu s lékařem, který inicioval vyšetření moči a dodržujte jeho pokyny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Zimnice bez horečky

Zimnice je běžně způsobena nízkými vnějšími teplotami nebo měnícími se vnitřními teplotami, například když máte horečku. Když máte zimnici bez horečky, příčiny mohou zahrnovat nízkou hladinu cukru v krvi, úzkost nebo strach nebo intenzivní fyzické cvičení.

Zdroj: Každý večer zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa.

Furolin jsem měla brát 10dní po 3x1 a pak 30dní po1x1.Druhý den ,bolest hlavy ,zimnic, teplota, zvracení. Po dohodě jsem přerušila léčbu po 3dnech, ještě 3den po ukončení léčby zimnice, teplota, bolest hlavy. Zajímalo by mě jestli jste měli a jak dlouho po ukončení léčby ty nežádoucí účinky .

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Co může být příčinou

Ostrá bolest mezi lopatkami může, ale nemusí signalizovat ischemickou chorobu srdeční. Přibližně 30 % lidí, které postihne infarkt, necítí onen všeobecně známý a popisovaný tlak na prsou. Bolest mezi lopatkami se objevuje podobně jako ztížené dýchání, nevolnost či bolest čelisti. Jestliže se tyto příznaky u vás objeví (objeví se víc než jedna bolest), je dobré vyhledat pomoc co možná nejdříve. Svalová bolest bývá bolest tupá, naopak infarkt představuje spíše ostrý a překvapivý útok na tělo. V případě infarktu je důležité dostat se k lékaři včas, ideálně s doprovodem. Sami rozhodně neřiďte.

Zdroj: Bolest mezi lopatkami a nevolnost

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Je to hnus ,, Mám autoimunitní onemocnění. Loni v říjnu jsem chytla tu hnusnou chřipku a 7 dní v horečkách. Po té zánět močových cest, dostala jsem Furolin. Téměř po týdnu skoro hladovění mě po třech dnech užívání bylo tak špatně, že už jsem jen ležela a zvracela, ani sedět jsem nemohla jak ten žaludek bolel. Říkala jsem si, že mám nějakou střevní chřipku. Dobrovolně jsem se objednala na gastroskopii a doslova jsem tam běžela jak mě bylo špatně... nic zásadního nenašli dostali mě z toho kefíry a dieta. Ted po roce opět zánět močáku a Furolin a začalo mě být stejně špatně, okamžitě jsem to vysadila a polilo mě horko z toho, že jsem to už loni měla z toho léku. Je mě zle z toho jaké pokusy jsou schopny na nás dělat v 21 století. Lék prošel co já vím již třetí změnou (Nitrofurainton, Furainton). Ale tenhle to je síla!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Keslova.

Já ho mám od včera poprvé a jak mě bylo špatně hrůza přesně jak tady píšete. Ukrutně bolest hlavy špatně od žaludku,zimnice horečka,zeslabla hnus.volala jsem k lékaři tak mě snížil dávky jednu tabletů za 24 hodin úplně se bojím vzít.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Nedostatek spánku a zimnice

Nedostatek spánku může způsobit pocit, že vám běhá mráz po zádech. Během spánku tělesná teplota klesne na nejnižší bod uprostřed noci, když spíte. Takže pokud jste nedospalí, vaše tělesná teplota se možná snaží klesnout z těchto důvodů.

Zdroj: Každý večer zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Po čtvrté tabletě , neskutečná bolest hlavy a nevolnost , jak při nástupu silné migrény , pěknej hnus , okamžitě jsem vysadila a je dobře ,už nikdy a ta nálepka ny krabičce co to má znamenat ???? Jdu vrátit lékařce ať si dělá pokusného králíka z někoho jiného .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Veselá.

Furolin jsem dostala na zánět močových cest. Ačkoli jsem ho dnes celý dobrala ( 30 tablet ) tak se mi zdá, že nejsem vyléčená protože problém stále trvá. Co znamená ta nálepka také nevím ale v lékárně mi bylo sděleno, že Furolin je něco jako antibiotika. Na příbalovém letáku to prezentují jako antibiotika. Tak nevím.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Každý večer zimnice

V tomto případě se může jednat o zimomřivost, která může být například projevem snížené funkce štítné žlázy či chudokrevnosti. Doporučují se laboratorní odběry cestou praktického lékaře. Jedná se o základní vyšetření k vyloučení zánětu, pomýšlet by se mělo i na sníženou funkci štítné žlázy, kde může být zimomřivost jedním z příznaků.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Furolin beru od pátečního odpoledne,a je mě po něm zle,na zvraceni,bolest hlavy,závratě ,bolest na hrudi,zimnice.V dnešní covidove době se člověk víc pozoruje,ale po přečtení vaší h příspěvku vím,že za to můžou ty zpropadeny léky.Dostala jsem je na problém s moc.cestami,tak neví., zda zítra zavolat lékaři a nebo vydržet. Mám je na 7 dnů, v lékárně doporučili dobrat.Je pravda,že mě doporučili zabíjet mlékem.Prvni den jsem zapila,ale myslela jsem,že je mě zle právě proto.
No, je to asi pěkný jed.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Bolest mezi lopatkami v těhotenství

Oblast hrudní páteře a žeber se ve vyšším stadiu těhotenství považuje za rizikovou oblast. Bolesti mezi lopatkami vyvolává váha zvětšujícího se poprsí a nošení rostoucího plodu, který může tlačit na páteř. Doporučuje se návštěva fyzioterapeuta, jenž zhodnotí problém a doporučí cvičení.

Zdroj: Bolest mezi lopatkami a nevolnost

Poradna

V naší poradně s názvem ODPOVĚĎ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda machulova.

Děkuji za odpověď týkájící se užívání Chlorelly.Ale - už v říjnu jsem začala užívat Chlorelluˇplus Alfalfa 600mg.Když jsem užívala 3x1 potíže nebyly,jakmile jsem zvýšila dávku na doporuč.3x2 boles začala,byla tak intensiví,že jsem přestala jí brát a 2 měs.nic neužívala.Teď od 1.1 jsem začala užívat Chlorellu 250mg.,dávkování jsem zvyšovala velmi postupně ale už i při dávce 5-5-4 mě začaly játra bolet nyní při 6-6-6 ještě více.
Doporučili jste mě přerušit užívání na 2 měs.Nemáte zkušenosti jestli to někdo taky tak špatně snáší? Dcera to užívá se mnou a nemá žádné potíže.Děkuji za odpověď - velmi si toho vážím H.M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto průvodní jevy při užívání chlorelly jsou velmi individuální. U někoho léčbu chlorellou doprovází průjem, u někoho nevolnost a u vás to může být bolest jater. Zkuste si pohrát s dávkováním a bude to OK.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odpověď

Zimnicebolest svalů

Opožděná svalová bolest se zimnicí nejčastěji postihuje začátečníky, kteří několik týdnů či měsíců necvičili a poté si dají bez přípravy náročný trénink či jinou sportovní aktivitu. V takovém případě se připravte na několik protrpěných dní s bolestí v celém těle. Postihnout může i jedince, kteří si bez uvážení naloží mnohem víc, než na co je tělo zvyklé – zde však bývají bolesti pouze lokální a kratší. Svalová horečka také signalizuje, že cvičíte správně a tělo se přizpůsobuje na ještě namáhavější trénink. Dáte-li mu v tu chvíli dostatek živin, potřebnou regeneraci a dlouhý spánek, zcela jistě v příštím tréninku překonáte výkon z toho předešlého. I když se zdá, že některými postupy lze stav namožení o trochu zmírnit, bezpečně odezní zařazováním pravidelného odpočinku, ale i díky pravidelnému sportování nebude tak intenzivní jako v případě příležitostných pohybových aktivit.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dostala jsem tento lék na zánět moč. měchýře.Jelikož jsem dosti nemocná užívám hodně léků ale to co se mnou předvedl tento lék neznám u žádného jiného...bolesti břicha hrozná bolest hlavy nauzena vyrážka mykoza pochvy zimnice únava prostě děs zítra volám lékařce užívám 5 den...ale končím!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Zimnice a rakovina

Když rakovina způsobí horečku, vaše tělo se může nadměrně potit, když se snaží ochladit. V některých případech dochází k nočnímu pocení v důsledku léčby rakoviny, jako je chemoterapie, léky, které mění hormony, a morfin. Pokud se vaše noční pocení objeví kvůli rakovině, pravděpodobně zaznamenáte další příznaky.

Zdroj: Každý večer zimnice

Domácí léčba zimnice

V domácích podmínkách můžete zimnici zvládnout pomocí těchto doporučení:

  • pijte hodně tekutin, abyste zůstali hydratovaní.
  • užívejte volně prodejné léky proti bolesti ke snížení nepohodlí.
  • odpočívejte.
  • užívejte acetaminofen pro úlevu od bolesti.
  • přikládejte vlhké, vlažné hadříky na čelo.
  • noste pohodlné oblečení.
  • mějte dostatek přikrývek, abyste se cítili pohodlně.

Zdroj: Každý večer zimnice

Zimnice z nedostatku vitamínů

Nedostatek vitaminu B12 a nedostatek železa mohou způsobit anémii a vést k pocitu chladu. Dobrými zdroji B12 jsou kuřecí maso, vejce a ryby a lidé s nedostatkem železa by měli konzumovat drůbež, vepřové maso, ryby, hrách, sójové boby, cizrnu a tmavě zelenou listovou zeleninu.

Zdroj: Každý večer zimnice

Co je to zimnice

Zimnice jako příznak označuje pocit velmi nepříjemného chladu, kdy se člověk prostě nemůže zahřát. Kromě husí kůže se obvykle objevuje i svalový třes, který může dosáhnout podoby třesavky celého těla. Zimnice se objevuje při infekčních onemocněních. Typicky se vyskytuje také při malárii, a to v určitých intervalech, v některých těžších formách se objevuje i nahodile. Charakteristická je i pro žlutou zimnici a další tropické hemoragické horečky. V tuzemsku nám tyto choroby sice nehrozí, ale očkovat bychom se proti nim měli v případě, že se chystáme navštívit exotická místa. Zimnice je spojována také se sepsí, což je těžká komplikace zánětu, při níž dochází k selhávání orgánů. Na zimnici stejně jako na horečku pomohou antipyretika s protizánětlivým účinkem, což jsou nejrůznější nesteroidní protizánětlivé léky, z nichž velmi účinný je paracetamol a také antimalarika. Součástí léčby mohou být i studené zábaly a koupele. V případě, že je teplota pod 38 °C, tak se nesnižuje – pro tělo je žádoucí, aby se s nemocí vypořádalo samo. Objeví-li se zimnice s horečkou nad 38 °C, nasazují se léky po konzultaci s lékařem, doporučena může být také hospitalizace.

Zdroj: Zimnice

Co dělat když se objeví zimnice

Úžeh lze klinicky rozdělit na námahový a klasický (nenámahový).

Námahový úžeh – vysoká teplota, nadměrné pocení, které se objeví po fyzické námaze při pobytu na slunci. Samotnému úžehu často předcházejí bolesti břicha, svalové křeče, nevolnost, průjem, zvracení, závratě nebo zhoršené dýchání, zimnice z přehřátí. Tento typ úžehu nejčastěji postihuje mladé sportovce (především fotbalisty), kteří své tréninky nepřerušují ani ve velmi horkých letních dnech.

Klasický úžeh – jde o klasický typ úžehu, který vzniká při dlouhém pobytu na přímém slunci.

První pomoc při zimnici z přehřátí spočívá v doplnění tekutin a chlazení kůže mokrými obklady.

Léčba zahrnuje rychlé zchlazení a standardní postupy:

  • tělesná teplota musí být okamžitě snížena;
  • pacient by měl být přesunut do chladné a stinné místnosti;
  • mohou se použít aktivní metody chlazení – koupel ve vlažnější vodě, pozor na moc studenou vodu, ta může pacienta uvést do šoku;
  • využít chladné obklady na hlavu, trup;
  • zapnout ventilátor nebo klimatizaci.

Zdroj: Úžeh a zvracení


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP