Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CELULITIDA MASÁŽ DOMA

OBSAH

Jak na celulitidu na zadku

Také toužíte po pěkném zadečku a nechcete se s celulitidou smířit? Pak jste na dobré cestě, ale nic není zadarmo. Celulitida nezmizí přes noc, léčba spočívá v pravidelné a dlouhodobé péči.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem INNEOV CELULITIDA DISKUZE 2011 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den, jak dlouho nechat zábal působit? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kofeinový zábal se nechává působit 30 až 60 minut - jak vám to bude příjemné.

Zdroj: diskuze Inneov celulitida diskuze 2011

Pokud nemáte v oblibě cviky

Zkuste kromě chůze i běhat. Začněte svižnou 5minutovou zahřívací chůzí. Pak dalších 15 až 20 minut střídejte 60 vteřin běhu a 90 sekund chůze. Pokud pro vás kondiční běh skutečně není to pravé, nevadí, pokračujte s 30- až 40minutovými procházkami, ale zrychlete tempo.

A co Vy, jaké máte zkušenosti s odbouráváním celulitidy? Podělte se se svými tipy a radami.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Co pomáhá

Nic nepomůže proti celulitidě víc než masáž, masáž a zase masáž. Prokrvení pokožky nastartuje její lepší regeneraci a přirozený metabolismus odbourání tuků z podkoží. A nemusíte kvůli tomu do ordinace estetické medicíny. Se správnou kosmetikou si profi salón uděláte i ve vlastní koupelně.

Masírujte kůži každý den ve sprše pomocí masážních rukavic nebo speciálních strojků. Masáž si zpříjemníte vhodnými zeštíhlujícími sprchovými gely.

Používejte peeling, pokožku vyhladí a stimuluje lymfatický systém.

Chladivé a prohřívací gely a emulze jsou příjemným, ale i užitečným pomocníkem při boji s celulitidou.

Speciální zeštíhlující a zpevňující krémy a mléka podporují spalování tuků, tvorbu kolagenových a elastenových vláken, takže pokožka bude pevnější.

Lymfatickou mikromasáž si dopřejte při každém kroku – s masážními legínami uvidíte výsledky už za pár dní.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi CELULITIDA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lusi.

Ahoj všem, kdo bojují s celulitidou. Stalo se mi, že jsem si před časem oholila nohy a s hrůzou jsem zjistila při bočním pohledu na hladké nohy, že se pod kůží vytvořily takové nerovnosti, jako by pod kůží byly nerovnoměrné polštářky tuku. Toto jsem pozorovala na stehnech a bocích. Byla jsem z toho nešťastná :-( Dlouho jsem zkoumala, jak to odstranit. Zkoušela jsem jsem diety, ale po zhubnutí a ukončení diety se to vrátilo a bohužel ještě více. Problém byl v tom, že jsem se moc nehýbala. V práci sedavé zaměstnání, jsem analytička, a po práci rodina, děti, manžel, domácnost, znáte to... Rozhodla jsem se s tím skoncovat a vrátit tvar mých nohou do původního štíhlého tvaru. Vyčlenila jsem si čtyři hodiny v týdnu na trénink v posilovně, to není zas tak náročné (pondělí, středa, pátek po hodině a půl). Hned po práci tam zajdu a poctivě odcvičím předepsaný trénink, který mám od své trenérky. Nejdříve jsem s ní i cvičila, aby mně naučila, jak to dělat správně. Nyní již cvičím sama. Hned po každém takovém cvičení si dám hroznový cukr Glukopur a pak do půlhodiny si dám půl grilovaného kuřete, u kterého nejím kůži a přikusuju celozrnný chléb. Hlídám si, abych po celý den rovnoměrně do sebe dostala přibližně 180 gramů bílkovin a dvakrát tolik sacharidů. To dokážu udělat acidofilním mlékem, nízkotučným tvarohem a masem. Jako zdroj sacharidů používám piškoty, třeba s tím acidofilním mlékem je to dobré. Pak také jím během dne rýřové chlebíčky a přílohy k hlavním jídlům volím rýži, brambory a těstoviny. Jako ideální večeře nebo oběd se pro mě stalo rizoto. Dodržuju rozestup mezi jídly hodinu až dvě hodiny. O víkendu s manželem a dětmi jezdíme na kolech a aby s námi naši caparti zvládli i delší trasy, tak používáme cyklistickou vodící tyč na dětská kola a zbytek dlouhých tras je taháme za sebou. To byste nevěřili, že při takovém přecpávání se vám půjde celulitida pryč. Je to jednoduché. Díky cvičení se vám tuky přemění na maso, které se dá pěkně vytvarovat pomocí objemového tréninku, kterém jsem psala výše. Dneska mám své nohy spátky zase hladké, bez celulitidy a zapoměla jsem na hladovění, tudy cesta nevede. Naopak je třeba dobře a pravidelně jíst a hýbat se, pak si tělo nevytváří tukové zásoby ve formě ošklivých podkožních rundálů. Doporučuji si na začátek vzít trenéra, který vám na míru udělá jídelníček a sestaví cvičební plán a ukáže vám, jak to dobře odcvičit. Mě na to stačilo 15 hodin s trenérkou (první konzultace, cičební plán, jídelníček a nauka cviků), což při její ceně 500 Kč za hodinu činilo 7500 Kč, které jsem dříve za rok vydala za redukční diety, které mi ovšem takový efekt nikdy nepřinesly. Nyní jsem šťastná a navíc jsem se dokázala naučit vnímat své tělo a žít ve výživové harmonii.
Takže proti celulitidě jedině pohyb a správná strava. Žádné pilulky a ani samotné redukční diety. Zkuste to, budete překvapené, jak to bezvadně funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka .

180g bílkovin? Pánbůh s vámi! Zena by neměla přijmout víc než 1g/kg tělesné váhy!

Zdroj: diskuze Celulitida léčba

Domácí baňkování

Baňkování je tradiční a účinná léčebná metoda. Využívá se hlavně při bolestech svalů, onemocnění krevního oběhu, migréně, detoxikaci organismu a také v boji proti celulitidě. Na trhu najdete masivní skleněné baňky, plastové baňky i silikonové masážní baňky, které jsou vhodné pro maséry, ale i domácí baňkování. Pro domácí baňkování jsou vhodné silikonové nebo plastové banky v kombinaci s oleji nebo krémy určenými proti celulitidě.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den, je potreba zabal pripravovat vzdy cersty nebo se da pripravit na vic dnu najednou? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Domácí kofejnový zábal je nejlepší vždy čerstvý nebo maximálně dva dny starý. Jde totiž o přírodní produkt bez konzervantů a hrozí zde přemnožení mikroorganismů při delším skladování. Ty pak můžou způsobit podráždění pokožky nebo exém.

Zdroj: diskuze Celulitida

Domácí masáž proti celulitidě

Klasickou masáž můžete provádět doma při běžném sprchování pomocí anticelulitidových pomůcek. Masáží je několik druhů a každá z nich má poněkud odlišné účinky, na to pamatujte.

Manuální lymfatická masáž: Působí na odplavení škodlivých látek a značně odvodňuje, čímž ovlivňuje kvalitu pokožky.

Anticelulitidová masáž: Působí na podkožní vazivo, pokožku a tukové buňky, čímž viditelně vypíná pokožku. Tato speciální masáž má za účel působit na tukové buňky z podkoží a stimulovat podkožní strukturu kvůli lepšímu podkožnímu metabolismu.

Vakuová masáž: Při této masáži se pomocí baněk vytváří podtlak, který pomáhá rozbíjet tukové buňky. Baňky jemně nasávají pokožku a tím ji masírují a prokrvují. Podtlak také narušuje tukové buňky, které jsou pak vyplavovány lymfatickým systémem z těla ven. Pokožka je okysličená, prokrvená a postupně se zbavuje tukových zásob.

Po anticelulitidové masáži se může provést zeštíhlující ozónový zábal, který má na celulitidu a kvalitu pokožky pozitivní účinek. První výsledky lze rozpoznat již po 3 anticelulitidových masážích, kdy je vidět pozitivní vliv na pokožku a celulitidu. Pokožka je hladší a viditelně vypjatější. Doporučuje se kúra 5 masáží za sebou, tuto masáž si v domácím prostředí neprovedete, tak se nechte hýčkat od profesionálů. Také je důležité vědět, že špatně provedená domácí lymfomasáž může nadělat víc škody než užitku.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi OCISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Ahoj, já nyní po zimě řešila stejný problém. Kompletní očistu a detoxikaci děla. Na odvodnění mi doporučili v lékarně H2Out Forte na detoxikaci čaje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bibiana.

Ano, musím souhlasit. Tento přípravek jsem taky vyzkoušela a ač jsem mu napřed neveřila, mile mě překvapil. Tělo na tabletky zareagovalo během několika dní. Už mi nenatékají nohy, zlepšila se mi celulitida a mám pár kilo dole. Za mě doporučuji vyzkoušet.

Zdroj: diskuze Ocista

Masážní kartáč proti celulitidě

Masážní kartáč na celulitidu s oblými výčnělky je určen pro jemnou a bezbolestnou masáž. Dřevěné výčnělky jsou připevněny ke gumovému polštářku, a tak se dokážou perfektně přizpůsobit konturám těla. Dřevěný masážní kartáč padne přímo do ruky a řemínek zabrání vyklouznutí. Dřevěný kartáč je vhodný i pro silnější masážní techniky, jako je masáž proti celulitidě, ale můžete si dopřát i jemnou relaxační masáž.

Výhody masáže:

  • stimuluje prokrvování pokožky
  • má detoxikační účinek – podporuje cirkulaci lymfatického systému
  • rozbíjí shluky tukových buněk a kožní srůsty
  • zpevňuje pokožku
  • má exfoliační účinek – odstraňuje odumřelé buňky
  • navozuje relaxační a uklidňující pocit
  • pomáhá proti stresu, při bolestech hlavy a nespavosti

Druhy masáže:

Jemná masáž ovlivňuje nervový systém a stimuluje vylučování endorfinů, které navozují pocit štěstí a zmírňují bolest.

Silnější masážní techniky stimulují krevní oběh, zlepšují přísun kyslíku a živin. Napomáhají lymfatickému systému vylučovat odpadní látky.

Automasáž je účinná zejména proti celulitidě prvního a druhého stupně. Před a během masáže aplikujte na pokožku krém proti celulitidě. Masáž bude účinnější a zabráníte narušení a poškození pokožky.

Velikost masážního kartáče: 12 x 6,5 cm

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Zábaly na celulitidu

Mezi účinné „zlepšováky“ patří i zábaly proti celulitidě. Ovšem ani sebelepší zábal nepomůže, pokud nezměníte svůj postoj. Žádné ženě na světě se nepodařilo zbavit celulitidy jen pomocí krémů, zábalů nebo tabletek. Klíčovou roli hraje zejména cvičení. Velmi důležité je pití vody. Ne bublinkové, pouze čisté pramenité nebo bylinných čajů. Každou hodinu byste měla vypít sklenici tekutiny. Zrychlí se vám tak metabolismus a tuky se nebudou ukládat do nepříjemné celulitidy. Pravidelně byste si měla dopřát i horkou lázeň se dvěma hrstmi mořské soli. Ta vám pomáhá z těla odplavit toxiny a také napomáhá spalovat tuky.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

A co závěrem

Sama při vytrvalosti a pravidelnosti uvidíte, jak se vám zlepší pokožka na stehnech a baňka se stane vaším denním kamarádem. Když nevydržíte celý rok, tak alespoň od května do září.

Baňky koupíte zde.

No a co třeba zkusit břečťanovo-rozmarýnový olej? Spolu s jemnou masáží baňkami dělají zázraky. Ideální je kombinovat také s ruční nebo přístrojovou lymfodrenáží. Ovšem tato procedura patří do erudovaného salónu.

Na principu baňkování funguje přístroj na celulitidu – Cellulife. Používá se s olejíčkem proti celulitidě. Hezky prokrví pokožku, což je právě účel. Ovšem není samospasitelný, a tak cvičení a pitný režim k tomu přidat musíte, samotné baňkování nepomůže.

Tip: Přidejte k baňkování ještě střídavé sprchy a masáže lufou ve sprše. Pak to smysl má.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem CRP A LYMFATICKÝ OBĚH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý večer,

mam už 5let problémy s lymfamy.Mam doma masážní kalhoty,které denně používám.
Nyní mam ale problém.Mam zvýšenou hladinu CRP 17.Zajímalo by mě,jestli s touto hodnotou můžu provádět masáž v lymf.kalhotech a jestli hodnota může být zvýšená díky právě mému problému .



děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

CRP je předevšim ukazatel zánětu v těle. Bakteriální infekce zvýší CRP na vysoké hodnoty nad 100. Virová infekce naopak pod 100. Mírně zvýšené CRP 10 až 20 může ukazovat na problém se srdcem nebo cévami. Pro správnou odpověď, zdali provádět lymfatickou masáž nebo ne, bude zapotřebí nejdříve zjistit příčinu zvýšeného CRP. Proto bude nejlepší, když se na dalším postupu dohodnete se svým lékařem, buď s praktickým lékařem a nebo s kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Crp a lymfatický oběh

Lufa na masáž proti celulitidě

Lufa (luffa) je významným pomocníkem při důkladném mytí a prokrvení celého těla. Používá se zejména při peelingu, masáži, je skvělý pomocník v boji proti celulitidě a je vhodná do sauny. Lufou docílíte jedinečné masáže a prokrvení pokožky, což se u celulitidy doporučuje. Masírujte ruce a nohy mokrou lufou vždy směrem k srdci.

Masážní lufa ve je svém přírodním tvaru velmi vhodná do sauny. Je užitečným pomocníkem při mytí, masáži a peelingu pokožky. Pokožka se přirozeně zbaví odumřelých buněk, prokrví se a po koupeli je připravena na aplikaci další péče ve vašich domácích lázních. Přírodní lufa je používána v domácích lázních zejména při mytí, peelingu, masáži a je vhodná do sauny. Mytí pokožky těla tímto přírodním produktem je velmi přirozené a příjemné.

Lufa se totiž po namočení stává příjemně měkkou až hladkou a mytí se tak stává pro pokožku komfortní a zdravou procedurou. Mytí je zároveň jemným peelingem. Přírodní lufa je velmi šetrná k pokožce a v koupelně se stává naprosto nenahraditelným pomocníkem. Každý produkt má originální tvar a je vhodný i jako krásná přírodní dekorace koupelny a sauny.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Druhy zábalů

Kávový

Kávový zábal je skvělou zbraní proti celulitidě. Tento zábal skvěle odbourává tuky a vyhlazuje pokožku. Snadno si ho vyrobíte i doma. Stačí smíchat kávovou sedlinu s bílým jogurtem, tělovým mlékem nebo olivovým olejem a zábal je na světě. Je určen pro ženy a dívky, které jsou přecitlivělé na skořici.

Skořicový

Skořicový zábal je snad nejznámější. Můžete si ho buď koupit, nebo vyrobit doma. Stačí rozmíchat skořici v tělovém mléce nebo olivovém oleji a nechat působit 20 minut, alespoň 2krát týdně. Skořice totiž působí tím, že pokožku prohřívá, rozproudí lymfu a pomáhá tak vyplavit z tukových ložisek zásoby tuku. Kromě toho pokožku i zpevňuje a viditelně zlepšuje její celkový stav.

Zábal ze skořice připravíte spolu s bílým jogurtem a olivovým olejem. Poměr může být na kelímek jogurtu 3 lžičky skořice a 2 oleje. Nestačí se však jen jednoduše namazat tímto zázrakem. K tomu, aby měla skořice ten správný účinek, potřebuje být v teple, a to docílíte tak, že si natřená stehna a hýždě na půlhodinku zabalíte do potravinové fólie.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi BPPV A MASÁŽ ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Je možné po absolvování manévru dle Sémonta - u BPPV jít za 2 dny na masáž zad? Že nemám ležet na zádech v rovině vím, ale co ležení na břiše a absolvování klasické masáže zad u maséra? Díky moc za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze BPPV a masáž zad

Jak často používat kofeinový zábal proti celulitidě

Pro dosažení cíle - aby celulitida zmizela, je třeba, jak známo, aplikovat kofeinový zábal pravidelně a často. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze (60 minut vyjde na 550 Kč). Účinky jsou nejlepší, když se kofeinový zábal užívá alespoň třikrát do týdne po dobu půl roku až jednoho roku. To by znamenalo finanční náklad kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kofeinovým zábalem. Vymysleli jsme pro vás recept, jak si připravit kofeinový zábal doma a ušetřit tak tyto vysoké výdaje.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Oční masáž

Tato masáž se začíná u kořene nosu. Kdy vedete ukazováčky bez tlaku podél oční kosti a kůže, aniž by došlo k narušení vnějšího a vnitřního koutku oka. Oční masáž se opakuje, v jednom plynulém pohybu, bez nějakého velkého tlaku. Oční masáž se provádí buď jedním prstem, nebo vnitřním okrajem ukazováčku. Oční masáž předchází tvorbě vrásek.

Zdroj: Masáž obličeje

Masáž úst

Masáž se provádí pomocí ukazováčku a prostředníčku, tyto dva prsty tvoří tvar „V“. Masíruje se horní a dolní část rtu. Nejprve se masáž provádí pravou ruku a následně levou. Ale pokud rty vytvoří tvar „O“, tak má masáž lepší účinek, protože se zvýší napětí. Cyklus masáže úst trvá 5 vteřin a opakuje se 10 krát.

Zdroj: Masáž obličeje

Jak detoxikovat

Základní pravidla k detoxikaci vašeho organismu jsou následují: vyhýbejte se tučným jídlům a polotovarům, jakož i většímu množství cukrů, pravidelně cvičte a masírujte postižená místa.

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

Kofeinový zábal a celulitida

Kofein, který se aplikuje na pokožku vyvolává zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku, ta se vyrovnává a celulitida tím na pár hodin zmizí. V tomto ohledu kofeinový zábal skutečné mírní projevy celulitidy. Při dlouhodobém pravidelném používání kofejnových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu zaktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po těchto tukovývh zásobách. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i úplného vyléčení celulitidy. Kofeinový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, na celulitidou postižená kolena, na celulitidou postižené hýždě a na celulitidou postižené paže. Místo aplikace volte podle toho, kde se u vás projevuje celulitida.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Přípravky proti celulitidě

Tipy pro domácí krémy s anticelulitidovým účinkem najdete pod článkem. Podívejte se také na přípravky proti celulitidě.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP