Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAST NA VRIDKY NA ZADECH

OBSAH

Kdy se nesmí černá mast užívat

Černá mast se nesmí užívat pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek. Černá mast by se také neměla používat při akutním dráždivém zánětu kůže, při akutním ekzému, na sliznice a do očí. Černá mast obsahuje lanolin, nepoužívejte Ichtoxyl pokud jste přecitlivělí na lanolin.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Jak se černá mast prodává

Mast hnědočerné barvy, konzistence vazelíny, charakteristického zápachu po ichtamolu se prodává v hliníkové tubě s plastovým šroubovacím uzávěrem. Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Tady je několik míst, kde lze černou mast nejlevněji koupit a je zde vidět i její aktuální cena: Ichtoxylová mast cena.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den udelala se mi koprivka byla jsem u lékaře předepsal mi mast a prášky xyzal vůbec to nezabírá jsem ve 30tt těhotenství virazka se dělá především v noci jsem už stoho zoufalá mám to na nohách rukou;zádech hodně to svedi prosím poraďte co stim sem už stoho zoufalá nikdy jsem to neměla až teď může to být i tehotenstvim děkuji moc za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kopřivka může mít příčinu v těhotenství, kdy dochází k nerovnováze hormonů a minerálů. Tím se může změnit vrchní bariéra pokožky a ta se pak stane náchylnější k tvorbě ekzému. Stavte se s tím u svého gynekologa, popřípadě zkuste jiného kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U ležících pacientů se tyto problémy řeší omytím mýdlem, důkladným osušením a závěrečným natřením krémem Clotrimazol AL. Při této léčbě by měly tyto problémy do tří dnů začít mizet. Je to velmi častý a obvyklý problém například u lidí po infarktu na JIP.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi BOULE POD KŮŽÍ NA BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Mikulec.

boulička na břiše psa- může to být také lipom- tzn. nezhoubný tukový nádorek, pokud je bulka pohyblivá pod kůží. Mám vlastní zkušenost, mám již 3.labradora a všichni to měli. Pokud se odoperuje, většinou narůstá pomalu znovu. Ale mám vyzkoušenou vynikající mast přímo na lipomy. Je to krušinová mast- můžete vyrobit snadno doma. Natírali jsme psovi velký lipom na zádech a po měsíci už úplně zmizel. Už je to rok a zatím nikde. chtělo by to ale trochu vyholit srst, aby se mastička dostala přímo na kůži a mazat 3x denně. Bylinky na mast koupíte buď v .bylinkářství nebo na internetu. Skládají se z: krušina, měsíček,třezalka a k tomu potřebujete dobré domácí sádlo. Návod k vaření vám zdarma pošlu na mail.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína Janečková.

Dobrý den pane Mikulec,
mohu Vás poprosit o zaslání návodu na výrobu masti. Mockrát děkuji.
S pozdrevam
Janečková

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Kde koupit krušinovou mast

Krušinovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Krušinová mast

Diskuze

V diskuzi JAK SI PORADIT SE SVĚDĚNÍM KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobry den mám pořád svědění těla nejvic na zádech a na nohou , sem ohlupacenej na zádech i na prsou a břiše a jednou začas si to oholim nevím jestly to muže bejt od toho děkují za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak si poradit se svěděním kůže

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA JAKUBOWSKA´.

Manžel má 82 let 20,12,2018 mu byla provedena TEP levé kyčle .Po operaci měl v tříslech velké zarudnutí dostal Zinkovou mast.Moc mu to nepomohlo.Od 22,1,2019 byl měsíc v Lázních Darkov.Jodovými kopelemi stav zhoršen,navíc po celé levé půlce zad, prsou i na levém lokti svědící ,hlavně v tříslích ,červená vyrážka . Po příjezdu 22,2,2019 z lázní zde na obv.odd.mu lékařka dala Zodac1ráno na 14dní a 1 večer Dithiaden a mast Imacort krem 20g,vymazalo se 6 balení,vyrážka-malé červené flíčky se trochu vytratily,na výskytu se loupe kůže.Mast už nemá ,nyní maže Calciovou mastí.
Zítra jde znovu k lékaři.Jak jsem viděla spalničky na obrázku připadá mi to tak na zádech, V tříslích to je jeden velký flek vel.15x 6cm na obou nohách až k přirození, Teplotu nemá .Děkují za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupte v lékárně mast Clotrimazol a mažte postižená místa ráno a večer po dobu jednoho měsíce. Tady je odkaz, kde je vidět jak mast vypadá a kolik stojí: www.drmax.cz/clotrim…

Zdroj: diskuze Dotaz

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi AKNÉ NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zbavila jsem se akné na zádech jediné za pomoci přípravku Tercon Skin Care, nic jiného mi nepomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné na zádech

Účinky masti

Používejte k promazávání hrudníku při potížích s průduškami a k masážím chodidel při nachlazení. Mast je vhodná také na promazávání vysušené kůže, při lehkých popáleninách nebo kožních zraněních.

Zdroj: Mast z rýmovníku

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Cena

Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Například v lékárně Dr.Max je ichtyolová mast běžně dostupná a můžete ji koupit zde.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PO LÉTĚ BILE FLEKY NA ZÁDECH. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bures Josef.

Dobrý den.Po létě se mi udělali bile fleky na zádech. Občas jsou mírne zarudle a svědí. Co to muže být. Díky za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše jste se nakazil kvasinkovým onemocněním s názvem pityriasis versicolor. Toto onemocnění se přenáší zejména ve veřejných akvaparcích a plovárnách. Přenos proběhne kontaktem s nemocným a nebo s povrchem, kterého se nemocný dotýkal (lehátko, ručník, křesílko, atd). Léčba není náročná, ale vyžaduje pravidelné nanášení léčivého krému Pevaryl na všechna ložiska dvakrát denně po dobu asi jednoho měsíce - do vymizení příznaků. Vyléčení je pak trvalé, dokud se znovu nenakazíte. Pevaryl krém je běžně k dostání v každé lékárně, ale jen na lékařský předpis. Předpis vám může vystavit praktický nebo kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po létě bile fleky na zádech.

Čím nahradit černou mast

Pokud není k dostání černá mast, tak jde rychle nahradit pomocí višněvského balzámu, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Co léčí Hydrocortison

Hydrocortison mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně. U malých dětí lze použít přípravek Hydrocortison Léčiva jen pod dohledem odborného lékaře. Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2x denně.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Protizánětlivá mast na žíly

Měsíčková mast je určena pro všechny typy pleti – citlivou, suchou i normální pokožku. Výborně napomáhá zklidnit a regenerovat pokožku. Další účinky měsíčkové masti: má vynikající ochranný vliv, působí blahodárně zevně na cévy dolních končetin, je vhodná k ošetřování křečových žil, pomáhá při hojení spálenin, ekzémů či jiných kožních potíží, hodí se pro všechny typy pokožky.

Zdroj: Protizánětlivá mast

Koňská mast

Koňská mast je směsí 25 druhů bylinných a rostlinných extraktů podle tradiční, generacemi prověřené receptury s prokázanými pozitivními účinky především na jednotlivé části pohybového aparátu. Ať už vás osloví chladivá, nebo hřejivá forma této masti, vždy se vašim kloubům nebo nohám dostane té nejlepší možné péče. Pokud je potřeba intenzivnější léčby u zvlášť bolestivých stavů, jistě oceníte koňskou mast Forte se zesílenými účinky. Opět si můžete vybrat mezi chladivou a hřejivou formou masti. Koňská mast pomáhá při revmatických stavech, otocích kloubů, ischiatických obtížích, křečových žilách.

Zdroj: Protizánětlivá mast

Uhry na zádech

Akné na zádech může být závažnější a nepříjemnější formou, než je akné na obličeji. Zádové akné bývá často cystické, což znamená horší formu akné, která zanechává na pokožce nevzhledné jizvy. Navíc je ztížena lokální léčba, protože na zádech je problém s aplikací přípravků na akné. Obvykle je nutná asistence druhého člověka.

Akné na zádech je způsobeno zanesenými póry. Póry jsou ucpány v případě, kdy se na pokožce tvoří příliš mnoho mazu. K tomu stavu dochází v největší míře v období puberty, když se póry zanesou mazem. Akné na zádech může být obzvláště těžké, protože je na zádech více mazových žláz a kůže je silnější, což vede k vyšší odolnosti pupínků vůči léčebným prostředkům. Projevy akné na zádech mohou být způsobeny stresem, geneticky, případně díky hormonálním změnám. V každém případě hraje velkou roli psychika. V momentě, kdy se začnete pupínky velmi trápit, dojde obvykle ke zhoršení stavu. Léčba akné na zádech je prováděna pomocí léků na předpis. To vyžaduje návštěvu dermatologa a pečlivé vyšetření. U méně závažných projevů akné si vystačíte s domácí léčbou. Účinný prostředek na léčbu akné na zádech by měl obsahovat benzoyl peroxidu. Při užívání takových přípravků je však třeba mít na paměti, že zanechávají skvrny na oblečení. Při aplikaci buďte tedy velmi opatrní. Další možností domácí léčby akné na zádech jsou přípravky obsahující kyselinu salicylovou. Vzhledem k tomu, že je kůže na zádech mnohem silnější a odolnější, můžete prostředky i kombinovat. Zarudnutí či podráždění kůže v tomto případě nehrozí.

Uhry na zádech foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na zádech.

Zdroj: Uhry

Potničky u dětí

Tím, že je kůže novorozenců, kojenců a dětí velmi jemná a citlivá, je i náchylná ke kožním projevům a snadno se na ní tvoří puchýřky či vyrážky. Povrchní drobné čiré puchýřky připomínají kapky vody a snadno praskají. Vyskytují se téměř všude, tudíž i na zádech.

Příčiny

Termoregulace a funkce potních žláz jsou u dětí snížené a funkce mazových žláz naopak zvýšená, nadto je kůže novorozenců a kojenců velmi jemná a nesmírně citlivá na zevní podněty, tudíž také snadno náchylná ke kožním infekcím.

Zdroj: Potničky na zádech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP