Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TERAPIE

OBSAH

Závěrem ke komplementární terapii

Účelem tohoto článku je, dát podnět lidem nemocným lupenkou nebo rakovinou a nabídnout jim možnost, aby se jejich léčba přesunula do roviny komplementární terapie. V žádném případě nedoporučujeme opouštět klasickou léčbu. Nabízíme zde kompromis, mezi praktickou a teoretickou částí a zkušenostmi odborníků. To, o čem zde píšeme, není samostatná alternativní terapie, neboť pro efektivní léčení je třeba následovat klasickou léčbu. Přínos genetických znalostí a přírodních substancí může nabídnout léčbě nový směr a urychlit tak vyléčení.

Zdroj: Co je komplementární terapie?

Diskuze

V diskuzi HELMINTICKÁ TERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

O helmintické terapii toho začínám vědět z dostupných zdrojů celkem dost... Co je ale závažným nedostatkem podobných článků je neuvedení např. klinik, kde je tato terapie uskutečnitelná... ???? :) Není to nikde, takže tato rada přestává mít smysl...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Helmintická terapie

Komplementární medicína

Komplementární medicína (anglicky complementary medicine) přináší nové cesty v léčbě těžko léčitelných nemocí, například lupénka nebo rakovina. V podstatě se dá říci, že komplementární terapie doplňuje klasickou léčbu (západní medicínu) o postupy, vycházející z tradičních medicínských postupů, například z čínské medicíny, použití bylinek v léčbě, cvičením reiki nebo akupunktura. Komplementární terapie podporuje účinek vědecké medicíny a na její léčbu navazuje, nikoliv že ji zcela nahrazuje.

Zdroj: Co je komplementární terapie?

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana bicanova.

zrejme mam neuropatii v nohou a zaroven ramena a paze dr mi napsal lek grimodin ale mam z neho strach když jsem si precetla co s toho vse muzu ještě ocekavat .také jsem cetla ze se jedna o prekyseleni organismu , co by bylo dobře udelat aniz bych musela brat ty leky . je mi 70 jinak jsem v poradku bolesti mam od kolen dolu a hlavne v noci a taky neujdu moc dlouhou dobu po pul hodine jsem unavena . moc prosim o radu dekuji bicanova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Dobrý den,

zkuste zvážit léčbu pomocí 3D pulzní terapie.

www.biomag.cz/polyne…

Zdroj: diskuze Neuropatie

Terapie EFT video

Zde je několik videí, na kterých je vidět, jak se provádí terapie EFT v praxi.

Zdroj: Terapie EFT

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY KVALITNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Vím,že homeopatický petrolej(jestli je lékařský ???nevím-ale asi ano) se dal sehnat v Polsku.
Slyšela jsem také,jak je účinný na rakovinu.
Také se dá využít terapie EFT - viz internet.
Držím palce ! J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana albrechtová.

děkuji za zprávu:)zu

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky kvalitny

Reflexní terapie duše

Reflexní terapie duše je praktické spojení klasických diagnostických postupů reflexní terapie a metody duševního metabolismu. Při terapii touto metodou dochází k propojení jednotlivých fyzických potíží s jejich přímou příčinou v duševní oblasti a zároveň k odbourání této příčiny regresním způsobem. Nespornou výhodou metody je přímé řešení potíží jak na úrovní fyzické, tak psychické. Odstranění těchto jinak skrytých příčin je předpokladem k úplnému vyléčení člověka.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

já dnou trpím, není to sranda.. ale hodně mi pomáhá doplněk stravy Enzycol DNA, beru jej v pauze mezi léky, kterou mám vždy dvakrát do roka.. Nemám žádné potíže, můžu občas i zhřešit v jídle a navíc je to přírodní, takže nezatěžuje orgány.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze DNA

Reflexní terapie nohou

Cílem reflexní terapie je obnovení toku životní energie v těle člověka. Podporuje odstranění škodlivých látek a příliv obranných, zmenšuje bolesti a harmonizuje činnost orgánů. Odstraňováním bloků reflexních drah ovlivňuje chod celého organismu. Během sezení se aktivují přirozené uzdravující děje, roste životní síla a rozpouštějí se i psychologické bloky.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Nedávno mi taky zjistili dnu (podle hladiny kys.močové) a jsem z toho nešťastná.. Známý užívá na dnu mimo jiné i Enzycol a pomáhá mu, říkal mi že to obsahuje celer a višeň, což je dobré na klouby a je to přírodní - tak ať zkusím, prý to zmírní bolest. Dneska si to jdu koupit a začínám užívat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze Dna

Reflexní terapie Jiří Janča

Jančova reflexní terapie nabízí souhrnnou výuku práce s tělem pomocí diagnostické reflexní terapie, kterou integrálně doplňuje dalšími prostředky, jako jsou například homeopatie, léčivé byliny, vitamíny a stopové prvky. Nejvýznamnější představitel alternativní medicíny Jiří Janča u nás sestavil průkopnické dílo přibližující nejdostupnější metodu alternativní medicíny, která je účinná jak při léčbě akutních, tak chronických onemocnění. Jiří Janča vydal knihu, která je jednou z nejdůležitějších prací v rámci jeho úctyhodného díla (mimo jiné Herbář léčivých rostlin, Alternativní medicína, Reflexní terapie, Co nám chybí, Stopové prvky a kovy života v přírodě, První pomoc alternativní medicínou, Praktická homeopatie a další). Kniha se jmenuje Reflexní terapie rukou a jedná se o nejdostupnější metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi DNA CO JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Kalima.

Jak si sestavit jídelníček když mám dnu a jsem k tomu naví ještě diabetik ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouze léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje dlouhodobé vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze Dna co jíst

Reflexní terapie na vysoký tlak

Reflexní lymfatická terapie uvádí tělo do rovnováhy. Je to komplexní, velmi účinné ošetření lymfatického systému. Provádí se na ploskách chodidel, kde se stimulují orgány, které úzce souvisí s imunitním systémem, a také orgány, které odvádějí lymfu z těla ven (ledviny, srdce, slezina, střeva, brzlík, játra). Dále se provádí na nártech, patách a lýtkách, kde se lymfa odvádí do hlavních lymfatických uzlin systematickým a cíleným hlazením konečky prstů. Terapie dokonale „otevře“ vnitřní lymfatické cesty, umožní lymfě proudit, tedy pročišťovat tělo. Má blahodárný vliv na úpravu vysokého krevního tlaku.

Zdroj: Reflexní terapie

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI NOHOU BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Boláky na nohou, skoro jako by díry, to jsou pravděpodobně bradavice. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je modro-bílá krabička a je volně prodejný v lékárně asi za 160 Kč a vydrží hooodně dlouho. Při léčbě Duofilmem postupujte podle příbalového letáku a bradavice by měly do měsíce ustoupit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.

Dobrý den, prosím o radu co použít na svědění nohou - viz foto.
Nemá to rádo síťovaná obinadla, z drobných dírek na nártech výtok - spíše čirý na obvazu však žluté skvrny. Asi následek kompresní terapie krátkotaž obinadly a léčby bércových vředů výše na nohou.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou bolaky

Reflexní terapie rukou

Reflexní terapie rukou představuje sice nejprogresivnější postup reflexní terapie jako metody, přesto je v praxi málo používána. I když je nejsnadnější, nejpoužitelnější a tím také nejefektivnější. Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy. Reflexologie ruky dokáže výrazně posílit imunitní systém a mízní oběh, zlepšit obranyschopnost organismu, uvolnit tělo od stresů a nervozity. Tato nenáročná a většinou i příjemná technika je skvělým impulsem ke spuštění samoléčebných procesů. Ošetření reflexních zón na rukou provádí reflexní terapie dlaní. Lze ji použít místo reflexní terapie chodidel nebo jako její doplnění. Její princip je naprosto stejný a indikace jsou tytéž.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Gerla.

Užívám Warfarin 5 mg jednou denně O - 1 - Ok léčb hluboké trombosy VP l.dx, nově antikoagulační terapie. Dle INR sníženo užívání na 1/2 tablety denně.
Jak dlouho může orientačně trvat léčba, tj. užívání Warfarinu?

Čeká mne oslava narozenin 70 let, především s rodinou a se sousedama. Proto se ptám zda si můžu symbolicky připít jednou až dvěma skleničkama SLIVOVICE?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk Kout.

Užívám warfarin a deně k obědu 1x 10 pivo,totéž k večeři a na noc 1dcl vína.Může to být na škodu?

Zdroj: diskuze Warfarin a alkohol

Výhody EFT

EFT terapie je zaměřena na problémy v následujících oblastech:

  • strach a fobie;
  • práce, finance, sportovní a profesní výkonnost;
  • vztahové problémy;
  • alergie a kožní problémy;
  • sebevědomí a sebeúcta;
  • závislosti;
  • trauma, posttraumatická stresová porucha;
  • stres, deprese, úzkost a zlost;
  • fyzické problémy, bolesti a nemoci.

Zdroj: Terapie EFT

Diskuze

V diskuzi KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
mám jen jednu otázku.
Je možné si někde nechat ten klystýr udělat? Třeba někde v nemocnici?
Zatím jsem žádnou podobnou službu nenašel mimo hydrocolon terapie.
Žádná nemocnice to nenabízí a řekl bych, že se tomu i některé nemocnice vyhýbají i v případě, že pacient nemá možnost si tuto proceduru udělat sám. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klystýr

Léčba

Při léčbě tinea corporis se doporučuje lokální terapie včetně cyklopiroxolaminu a naftifinu. Cyklopiroxolamin je širokospektré antimykotikum s výraznou penetrační schopností, a to dokonce i do nehtové ploténky.

Zdroj: Tinea corporis

Poradna

V naší poradně s názvem INJEKCE LUCENTIS A UŽÍVÁNÍ ELIGUIS 5 MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Hejdánek.

pravidelně 1x za dva měsíce dostávám injekce lucentis při léčbě oka,nevadí to při léčbě Eliguisem ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je důležité, aby lékař, který aplikuje injekce Lucentis věděl o tom, že užíváte Eliquis.
Podle vědecké studie www.ncbi.nlm.nih.gov… bylo zjištěno, že riziko krvácivých komplikací u systematicky antikoagulovaných pacientů, kteří dostávají intravitreální injekce Lucentis, je extrémně nízké. Vzhledem k prokázanému tromboembolickému riziku ukončení antikoagulační terapie se doporučuje pokračovat ve společné terapii bez přerušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Hlavní přednosti EFT

  • Účinek je trvalý, jakmile se odstraní všechny aspekty problému.
  • Nepoužívá žádné nástroje a léky.
  • Metoda je zcela bezpečná.
  • Každý se může naučit tuto metodu a pomáhat si u jednodušších případů sám.
  • Řeší pravou příčinu problému.

Zdroj: Terapie EFT

Reflexní body plosky nohy

Zde můžete vidět jednotlivé reflexní body na plosce nohy.

Zdroj: Reflexní terapie

Průběh terapie

Na první terapii je vám vysvětlen postup, jak se bude pracovat. V první části sezení dojde ke sdělení problému, prozkoumají se všechny jeho aspekty, kdy, jak a proč vznikl, proberou se zejména negativní emoce, které s problémem souvisejí. Ve druhé, praktické části sezení, se ťukáním konečky prstů na akupunkturní body na obličeji, hrudníku a ruce spolu s aktivizací problému odstraní jednotlivé aspekty daného problému, čímž dojde k trvalé úlevě. U mnoha klientů tento způsob terapie napoprvé vzbuzuje údiv, často i úsměv, obvykle se však opravdu rychle přesvědčí o jejím účinku. Velmi často jsou k nastartování pozitivního způsobu myšlení a vlastně i konání klienta využívány afirmace neboli záměry, jež ve spojení s EFT fungují velmi dobře. Počet terapeutických sezení je zcela individuální, často se podaří problém velmi zmírnit, či dokonce zcela vymazat již při jediném sezení, složitější potíže, jako například chronické či vážné zdravotní problémy, vyžadují sezení více.

Zdroj: Terapie EFT

Reflexní body na ruce

Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy.

Zde můžete vidět reflexní body na rukou.

Zdroj: Reflexní terapie


Vzestup komplementární medicíny

V současné době se setkáváme s trvalým nárůstem počtu osob, které se pokoušejí nalézt komplementární metodu ke zlepšení svého zdravotního stavu a celkové pohody. Proto došlo k znovuoživení a rozvinutí mnoha druhů tradiční terapie a léčby.
Od konce minulého století již lidé nevidí západní medicínu, jako jedinou možnost zdravotní péče. Komplementární terapie jsou stále více široce dostupné. Podle některých studií po celém světě je nepopíratelný nárůst po komplementární terapii. Například dvě třetiny australského obyvatelstva užívají nějakou variantu komplementární medicíny, z nichž je většina žen anebo více vzdělaných lidí. V roce 1990 ukázal průzkum Ve Spojených státech, že tam bylo uskutečněno dokonce více návštěv u alternativních lékařů, než u normálních lékařů. Další studie poukázala na to, že v roce 1997 10% další široké veřejnosti navštívilo alternativního lékaře. V roce 1995 průzkum v Anglii ukázal, že polovina veřejnosti používala komplementární terapie, a že 75% navštívilo alternativního lékaře v minulých 12 měsících.
Podle dalšího průzkumu se minimálně každý třetí onkologický pacient snaží využít kromě klasické – konvenční medicínské léčby, také komplementární (doplňkovou) léčebnou metodu. Tento trend je možno sledovat i u mnoha soukromých pojišťoven z vyspělých zemí, které stále více zařazují některé nekonvenční služby do katalogu hrazené péče.
Komplementární medicína znovu vstoupila do současné klinické medicíny. Zařadila se k metodám, kterými lze ovlivňovat do určité míry úspěch terapie a tak o ní uslyšíme stále více a více.

Zdroj: Co je komplementární terapie?

Použití EFT

EFT lze aplikovat v oblasti:

  • emocí (traumata, strachy/fobie, hněv, nervozita, smutek, stud, pocit viny, pocit nejistoty, žárlivost, závislost a podobně);
  • myšlenkových vzorců – negativních přesvědčení (nezasloužím si, jsem neschopný, bezcenný, neatraktivní, bez lásky, bez síly, bezbranný, méněcenný a podobně);
  • fyzických problémů.

EFT vám pomůže:

  • vyrovnat se s minulostí;
  • zbavit se omezujících vzorců chování;
  • zbavit se strachu z budoucnosti;
  • uzdravit se.

Zdroj: Terapie EFT


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP