Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK UZIVAT ALAVIS TRIPL BLEND

OBSAH

Co je to Alavis

Alavis Triple Blend obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu) a látky MSM. Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. Alavis Triple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Použití pro lidi

Tento produkt nemá registraci pro humánní léčbu, tudíž je užívání přípravku jen na vlastní nebezpečí. Jsou jedinci, kteří tento lék pro koně užívají, a to jednu rovnou odměrku denně.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi ALAVIS TRIPLE BLEND - VEDLEJŠÍ ÚČINKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zdravím, jen chci doplnit, pokud máte pocit, že to je z alavisu, zkuste ho vysadit třeba na dva týdny a poté opět zavést a uvidíte. Zkuste také rozdělit do menších dávek. Nežádoucí účinky by mít neměl, nicméně, každému člověku vadí něco jiného. Každopádně doporučovaný Geloren nedoporučuji, oproti Alavisu je to hodně slabý odvar, želatina, které je tam hodně, je vlastně v případě problému už k ničemu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Osobně mám problémy s žaludkem a Alavis mi nevadí. Ale záleží na každé osobě, nu.

Zdroj: diskuze ALAVIS triple blend - vedlejší účinky?

Cena Alavisu

Zde můžete vidět cenu veterinárního přípravku Alavis.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara.

Ahoj, určitě, mám s tímto dobrou zkušenost. Beru Alavis Triple Blend.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naďa.

Já se v těchto věcech vůbec nevyznám, ale není lepší jíst želatinu?

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Použití pro psy

Alavis jsou kanadské veterinární přípravky pro psy, kočky a koně. Zaměřují se na řešení kloubních potíží, zánětů pohybového aparátu a také na snížení hmotnosti psů a koček. Alavis přípravky jsou vyráběny z vysoce jakostních surovin, jejich výroba podléhá těm nejpřísnějším kritériím a probíhá v souladu s mezinárodními standardy kvality ISO 9002 a správné výrobní praxe (GMP).

Dle diskuzí se doporučuje takovéto podávání přípravku Alavis Triple Blend pro koně: pro 40 kg těžkého psa cca třetinu odměrky.

Jinak psi i kočky mají vlastní produkty od Alavisu určené přímo pro ně. Zde jsou uvedeny včetně odkazu na ověřený obchod:

Zdroj: Alavis Triple Blend

Diskuze

V diskuzi ALAVIS TRIPLE BLEND se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Pišín.

Uvedený přípravek používám již půl roku a nevím co je bolest kolenou (atroza 3.stupně). Zajímalo by mne, zda je aplikace přípravku po určité době přerušit, a pokud ano, tak na jak dlouho

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel kolba.

Užívání alavisu se má po třech měsících přerušit na 1- 3 měsíce. Také ho beru, triple blend extra silný obohacený o vit.C.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Alavis na klouby

Veterinární přípravky Alavis jsou vyráběny ve farmaceutické kvalitě za přísné kontroly během celého procesu výroby a pouze ze surovin té nejvyšší jakosti. Známka Alavis reprezentuje kanadskou společnost LightHouse International Inc., která je divizí farmaceutické společnosti Pharma United Inc. Všechny veterinární přípravky, které vyrábí, jsou testovány na obsah účinných látek v nezávislých laboratořích, kde důkladnou analýzou prochází každá šarže vyrobeného přípravku.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HankaK.

Našla jsem Barny's Triple Blend pro lidské klouby 700 g,brala jsem Alavis Triple Blend a teď mě zaujal ALAVIS™ Celadrin a Alavis Duoflex. Máte někdo zkušenost?
Trochu mě tam zaráží,cituji: "ALAVIS™ Celadrin pro koně se metabolizuje v játrech, na jejichž tkáň má protektivní (ochranný) účinek a odtud ve formě lipoproteinů vstupuje do cílových buněk".
No a tak nevím? Koupit a začít brát nebo ne?
Mám artrózu už pokročilejší, doktoři nereagují,musím si pomoci sama.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Beru ho také a v pohodě. Úleva od bolesti velmi výrazná...co dodat.

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Rozdíl Triple Blend a MSM

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s firmou Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Přípravek je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, je vhodný pro začínající až středně těžké potíže, také pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat. Jedná se o humánní produkt, kdežto Alavis MSM je veterinární lék určený pro koně. Alavis MSM pro koně má prokázané analgetické (bolest tišící) a antiflogistické (protizánětlivé) účinky. Snižuje produkci mediátorů zánětu, napomáhá zlepšení fyzické kondice, zpevňuje vazy a šlachy, chrání namáhané klouby a zlepšuje jejich funkci. Složení Alavis MSM zlepšuje hojení ran, proto je vhodné jej podávat u poúrazových a pooperačních stavů.

Zdroj: Alavis MSM

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KLOUBNÍ VÝŽIVA ALAVIS TRIPLE BLEND se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Donbrý den.
Prosím o odpovězení na můj dotaz, zda mohu při Warfarinu užívat kloubní výživu
Alavis Triple Blend obsahující glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a MSM. Užívám pravidelně l odměrku po dobu 3 měsíců potom pauza 1-3 měsíce a periodické opakování užívání. Nevím co udělá pauza mezi podáváním přípravku na výsledek Quiku.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chondroitinu a glukosaminu společně s Warfarinem bude potřeba častěji dělat Qicka. Vždy hned po zahájení této doplňkové léčby a druhý test po 14 dnech. Při ukončení kloubní léčby znovu nechat udělat Quicka a to hned po skončení a další pak po 14 dnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Rozdíly

TRIPLE Blend obsahuje: MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát

TRIPLE Blend extra silný obsahuje: MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen typ I, kolagen typ II

Účinnost složek:

  • MSM – často nazývaný jako zázračná ingredience, důležitá výživová látka při stavbě pojivových tkání
  • glukosamin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky
  • chondroitin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky
  • kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss – určen pro šlachy a vazy
  • kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss – přirozená součást kloubní chrupavky

Zdroj: Alavis Triple Blend

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS TRIPLE BLEND ARITMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bodlinka.

Dobrý den manžel má vysoký tlak bere na něj léky užívá ALAVIS TRIPLE BLEND extra silný třetí týden a ,,hapruje" mu aritmie neví jestli je to přípravkem,dávkování si vypočítal na svou váhu děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Látky chondroitin a glukosamin, které jsou obsaženy v přípravku Alavis Triple Blend, neovlivňují srdeční činnost. Aritmie bude způsobena něčím jiným, možná povánoční depresí. Určitě by bylo vhodné nechat se zkontrolovat u kardiologa. Kardiologovi řekněte, že užíváte doplněk stravy na klouby s obsahem chondroitinu a glukosaminu. Když mu řeknete, že užíváte Alavis Triple Blend, což je veterinární léčivo určené pro koně, tak v tom bude hledat kdo ví co, a skutečnou příčinu aritmie by mohl přehlédnout.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Proč je Barny's Triple Blend extra silný založený na Alavisu nejoblíbenějším výrobkem na trhu pro lidi?

Nabízí velké množství účinných látek, jako je glukosamin a chondroitin sulfát, kolagen či MSM pro prevenci a léčbu kloubních onemocnění. Je založen na funkčním přípravku, který je léty prověřen, nabízí špičkovou kvalitu, neobsahuje žádné další balastní látky, které jsou pro tělo zbytečné.

Zdroj: Recenze na Alavis Barny's

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis na klouby pro psy a kočky můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis 5 psi a kočky cena.

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin soušek.

muže alavis triple blend pro koně brát dospělý člověk?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Způsob použití u koní

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Délka užívání: Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1–3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

Náš tip pro dlouhodobé podávání u koní: Alavis Celadrin pro koně + Alavis Triple Blend – tuto kombinaci je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku Alavis Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Velikost balení: 700 g prášku

Upozornění: Do přípravku AlavisTriple Blend je přidáván přírodní jablečný pektin, jehož barva je proměnná z bílé barvy na světle hnědou. Z toho důvodu se může lišit i barva prášku v tomto přípravku. Změnou barvy není nijak dotčena kvalita ani kvantita účinných látek – glukosamin sulfátu, chondroitin sulfátu a látky MSM.

Výrobce: Fortius Canada Inc., Charlottetown, Prince Edward Island, Canada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 025–08/C.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO PRO DOSPĚLÉ OSOBY UŽÍVAT ALAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piroh.

Dobrý den,
existuje podobný přípravek ALAVIS i pro lidi na klouby?
V případě , že ano kolik stojí a kde můžu objednat?

Piroh

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den,
je mi 50 let, 3x týdně chodím do posilovny + procházky se psy, jsem pohybově aktivní, už to není co bývalo, občas něco bolí, ale dá se to.
Nyní beru dlouhodobě alavis triple blend extra silný pro koně,
slyšela jsem, že je pro mě vhodnější spíše Geloren (pro koně), že prý Alavis kvůli MSM zatěžuje více ledviny.
Co si o tom myslíte? Děkuji.

Zdroj: diskuze Kloubní výživa pro pro dospělé osoby užívat alavis

K čemu je prospěšné složení v přípravku Triple Blend extra silný?

MSM – často nazývaný jako zázračná ingredience, důležitá výživová látka při stavbě pojivových tkání

Glukosamin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky

Chondroitin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky

Kolagen typ I – z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss – pro šlachy a vazy

Kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss – přirozená součást kloubní chrupavky

Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Jde o doplněk určený pro zvláštní výživu. Vhodný pro sportovce. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. V případě jakýchkoli obtíží po užití přípravku přerušte jeho užívání. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před teplem a mrazem, chraňte před přímým slunečním zářením. Dbejte na dodržování způsobu přípravy. Případné alergeny jsou uvedeny přímo na etiketě výrobku.

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Barny's Triple Blend extra silný můžete v tomto ověřeném obchodě: Barny's Triple Blend extra silný pro lidi cena.

Zdroj: Recenze na Alavis Barny's

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS TRIPLE BLEND - VEDLEJŠÍ ÚČINKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Alavis Triple Blend je pro koně, takže v jeho přívalovém letáku těžko najdete vedlejší účinky pro lidi. Neexistují k tomu ani žádné seriózní studie, které by zkoumaly nežádoucí účinky na lidský organismus. Když se rozhodnete na své vlastní riziko používat veterinární preparát, který u vás způsobuje problémy se žaludkem, tak můžete zkusit dávku rozdělit do třech menších, které pak zkonzumujete během dne s hlavními jídly. Pokud by problémy i tak přetevaly, tak budete muset jeho užívání ukončit a přípravek zkrmit například ve stravě pro psa. Vedle Alavisu existuje ještě další podobný veterinární preparát s názvem Geloren, který je lidmi rovněž hojně využíván.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Karabinová.

Velké díky za odpověď a radu. Zkusíme , uvidíme .
Krásný zdravý barevný podzim . LK

Zdroj: diskuze ALAVIS triple blend - vedlejší účinky?

Velikost balení

90 tablet

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Použití pro koně

Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. AlavisTriple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Alavis Triple Blend je vhodný zejména na:

  • výživu, ochranu a regeneraci kloubních chrupavek a tkání
  • zmírnění bolesti pohybového aparátu
  • zlepšení pohyblivosti a pro větší fyzickou výkonnost
  • zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek
  • prodloužení aktivního věku zvířete
  • zlepšení celkové zdravotní kondice
Doporučení podávání:
  • hříbatům od 2.–3. měsíce věku
  • pro předcházení onemocnění pohybového aparátu
  • sportovním a pracovním koním všech plemen

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis Triple Blend pro koně můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis Triple Blend extra silný cena.

Dávkování

Hmotnost koně Iniciační dávka (začátek14 dní užívání) denně Pokračovací dávka denně

100 kg 4,6 g = 1 odměrka 2,3 g = 0,5 odměrky

200 kg 9,2 g = 2 odměrky 4,6 g = 1 odměrka

300 kg 13,8 g = 3 odměrky 6,9 g = 1,5 odměrky

400 kg 18,4 g = 4 odměrky 9,2 g = 2 odměrky

500 kg 23 g = 5 odměrek 11,5 g = 2,5 odměrky

600 kg 27,6 g = 6 odměrek 13,8 g = 3 odměrky

Způsob použití

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Obsah

Glukosamin sulfát: Hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

Chondroitin sulfát: Je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu.

MSM: Látka MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. MSM také pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a ke zkvalitnění srsti.

Obsah účinných látek v 1 kg:

  • glukosamin sulfát – 348 g
  • chondroitin sulfát – 130 g
  • MSM – methylsulfonylmethan – 435 g

Délka užívání

Přípravek podávejte optimálně 3 měsíce, potom udělejte 1–3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

Tip pro dlouhodobé podávání:

Alavis Celadrin pro koně + Alavis Triple Blend – tuto kombinaci je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku ALAVIS™ Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Velikost balení

700 g prášku

Výrobce

Patron ca, s.r.o., Na Sychrově 6, 101 00 Praha 10, Česká republika, divize Partners Inc., 1st. Canadian Place, M5X 1B5 Ontario, Kanada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 025–08/C.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Upozornění

Přípravek je možné podávat s krmivy obsahujícími chondroprotektivní látky. Pozitivní účinek se tak zvýší.

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Použití pro lidi

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, vhodný je pro začínající až středně těžké potíže, dále pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat.

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Barny's Triple Blend extra silný je možné v tomto ověřeném obchodě: Triple Blend pro lidi cena.

Obsah

Obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek – glukosaminsulfátu, chondroitinsulfátu, látky MSM a kolagenů z bezpečného přírodního zdroje.

Látky obsažené v Barny´s Triple Blend extra silný – glukosaminsulfát, chondroitinsulfát a kolagen typu II přirozeně tvoří strukturu kloubní chrupavky, kolagen typu I je součástí vaziva a MSM představuje zdroj organicky vázané síry.

Složení: MSM (methylsulfonylmethan), glukosaminsulfát 2KCl (z korýšů), chondroitinsulfát, jablečný pektin, kolagen II. typu Cartidyss® (z ryb), vitamin C, kolagen I. typu Collys® (z ryb).

Obsah aktivních látek v denní dávce (1 odměrka – 4,5 g):

  • MSM (methylsulfonylmethan): 1 958 mg
  • glukosaminsulfát: 1 565 mg
  • chondroitinsulfát: 652 mg
  • kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss: 22,5 mg
  • kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss: 15 mg

Z důvodu zachování kvality výrobku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky.

Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Před použitím dózu dobře protřepejte. Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na dóze. Do doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný je přidáván přírodní jablečný pektin, jehož barva je proměnná z bílé barvy na světle hnědou. Z toho důvodu se může lišit i barva prášku v tomto přípravku. Změnou barvy není nijak dotčena kvalita ani kvantita aktivních látek.

Balení

700 g (balení na 5 měsíců)

Výrobce

Biopol GN, s.r.o., divize Pharma United Inc., Canada, člen Kanadské obchodní komory

Korunní 129, 130 00 Praha 3, ČR

Dávkování

Užívejte 1 odměrku doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný denně rozmíchanou ve vodě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nebo jednu odměrku rozmíchejte ve sklenici vody a dochuťte citronovou šťávou. Další možností užívání je rozmíchat jednu odměrku v ochuceném jogurtu.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Účinné látky

Glukosamin sulfát – vyživuje

Glukosamin hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky. Při dávkování vycházejte z toho, že doporučená dávka glukosamin sulfátu pro dospělého člověka je 1 500 mg denně po dobu nejméně 2 měsíců. Po této době je možné udělat přestávku, neboť účinek obvykle několik týdnů přetrvává. Přestávka v užívání však není nutná.

Chondroitin sulfát – vyživuje

Chondroitin sulfát je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu. Při stanovení dávek vycházejte z toho, že doporučené dávkování chondroitin sulfátu pro dospělého člověka je 800 až 1 200 mg denně po dobu aspoň dvou měsíců, přičemž zřejmě není rozdíl v účinnosti těchto dvou dávek. Chondroitin sulfát je možné podávat s přestávkami i dlouhodobě bez přestávek.

MSM – působí protizánětlivě

Látka MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. MSM také pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a vede ke zkvalitnění srsti.

Alavis Triple Blend se doporučuje podávat hříbatům od 2. do 3. měsíce věku, jako prevence pro předcházení onemocnění pohybového aparátu, sportovním a pracovním koním všech věkových kategorií.

Alavis Triple Blend je vhodný zejména na výživu, ochranu, a regeneraci kloubních chrupavek a tkání, zmírnění bolesti pohybového aparátu, zlepšení pohyblivosti a pro větší fyzickou výkonnost, zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek, prodloužení aktivního věku zvířete, zlepšení celkové zdravotní kondice.

Obsah účinných látek v 1 kg

Alavis obsahuje glukosamin sulfát – 348 g, chondroitin sulfát – 130 g, MSM – methylsulfonyl­methan – 435 g

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Alavis Celadrin

Alavis Celadrin pro koně je veterinární přípravek na klouby (pro léčbu zánětu a bolesti svalů, kostí, šlach a kloubů u koní). Jde o účinnou léčbu artritidy. Intenzivně lubrikuje klouby. Obsahuje patentově chráněnou látku Celadrin.

Účinky

Jde o veterinární léčivý doplněk stravy proti zánětu a bolesti svalů, kostí, šlach a kloubů. Podává se při celé řadě muskuloskeletálních onemocnění. Účinně odstraňuje zánět a bolestivost kloubů. Léčí artrózu a artritidu (záněty kloubů v důsledku rozpadu chrupavky). Posiluje a zvlhčuje buněčné membrány, tím zajišťuje buňkám vláčnost a pružnost. Dodává tekutiny chránící klouby a udržuje tak jejich pružnost a pohyblivost – intenzivní lubrikant kloubů.

Účinnost:

  • u koní s osteoartrózou
  • při bolestech zad (vertebrogenní algický syndrom)
  • při namožení či zánětu vazů, šlach a svalů
  • po úrazech a dalších zraněních
  • pro potlačení bolesti kloubů, vazů, šlach
  • pro potlačení zánětu
  • pro zlepšení pohyblivosti kloubů a odstranění jejich ztuhlosti
Výhody podávání:
  • obsahuje přírodní ingredience s klinicky ověřeným účinkem pro snížení bolesti kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti
  • je velmi bezpečný
  • je velice snadno vstřebatelný
  • má rychlý nástup účinku
  • je vhodnou alternativou léků proti bolesti a zánětu (nesteroidních antirevmatik)
  • podporuje efektivnější transport a zabudování chondroprotektivních látek do buněk kloubních chrupavek – chondrocytů, díky čemuž je rychleji zahájen proces obnovy a regenerace těchto tkání
  • metabolizuje v játrech, na jejichž tkáň má protektivní (ochranný) účinek, a odtud ve formě lipoproteinů vstupuje do cílových buněk

Složení

Účinné látky v 1 kg:

  • Celadrin 893 g
Pomocné látky v 1 kg:
  • maltodextrin 107 g

Celadrin je patentově chráněná látka, která obsahuje derivát cetylu a směs nasycených a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny myristové, myristoolejové a palmitové.

Dávkování

Denní dávka pro koně o hmotnosti 500 kg – první 3 dny podávejte 3 odměrky, dále pokračujte 2 odměrkami denně. Při výrazných klinických obtížích je možné individuálně denní dávku zvýšit až na 4 odměrky denně.

Prášek se podává při obtížích dle doporučeného dávkování do jadrného krmiva či melasy. Přípravek podávejte 2–4 dny po vymizení klinických obtíží. Alavis Celadrin pro koně je možné podávat dlouhodobě.

Vedlejší účinky

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky.

Doporučení

Přípravek Alavis Celadrin pro koně je vhodné podávat spolu s přípravkem Alavis Triple Blend, kdy při společném podávání dochází k vyššímu využití chondroprotektivních látek a lepší výživě kloubních chrupavek a tkání. Pro dlouhodobé podávání: Alavis Celadrin pro koně a Alavis Triple Blend je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku Alavis Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP