Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TIKY OČNÍHO VÍČKA

OBSAH

Co může způsobit otok očního víčka

Otoky z únavy, na ty obyčejně platí neflámovat a pořádně se vyspat. Vážnější problém signalizují trvalejší otoky. V takovém případě vždy navštivte lékaře.

Zde můžete vidět, jak vypadá otok očního víčka.

Zdroj: Oteklé horní víčko

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Dobrý den,pejsek jí,pije,vítá,venku je čilí běhá, skáče,je spokojený.Doma má divné chování ,má jakoby slabé tiky jako když spíte a nejednou se leknete.Nema někdo zkušenost?Děkuji

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Tik v oku v těhotenství

Tiky v oku v těhotenství jsou poměrně časté, nemusíte mít strach, většinou po porodu odezní.

Zdroj: Tik v oku

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka.

Dobrý den,
mám zarudlá oční víčka a strašně svědí. Prosím o radu. Děkuji

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Suchá kůže očního víčka

Suchá kůže očního víčka je nepříjemnou záležitostí, která s sebou nese i kosmetické potíže.

Příčiny

Suchá kůže očního víčka může signalizovat formu atopického ekzému nebo kontaktní dermatitidu.

Léčba

Kůži je vhodné promazávat žlutou vazelínou, ta se dá zakoupit v lékárně, bohužel si nemůžete volně koupit mast, kterou předepisuje kožní lékař. Obsahuje minimum kortikoidů, ale kůži zklidní. Můžete zkusit Ophtalmo-hydrokortizon, ale ten většinou nestačí. Velmi dobře zabírá Elidel krém, ale ten je také jen na lékařský předpis.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Mám každý den strašně nateklé pod víčka už nevím co mám dělat mám syndrom suchého oka slzí mi oči mám i mastičku kapky antibiotické od lékařky a nic nepomáhá tak prosím poradte Děkuji

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Oční poranění

Oteklá víčka mohou být také následkem poranění očního okolí (zhmoždění víčka nebo neopatrný zásah kosmetickým nástrojem, třeba pinzetou). V tomto případě to může končit mnohem hůře než jen opuchlým víčkem.

Léčba

U samoléčitelství k oční oblasti přistupujte vždy s respektem. Nepoužívejte žádné abrazivní přípravky a víčka nedřete na sucho ani nemněte. Při používání kosmetických nástrojů buďte hodně opatrní. V případě již vzniklého úrazu okamžitě navštivte očního lékaře.

Zde můžete vidět, jak vypadá oční poranění.

Zdroj: Oteklé horní víčko

Diskuze

V diskuzi LOUPAJÍCI SE VÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Zdravím,

chtěla jsem se zeptat, co to může být, když mě z ničeho nic pálí oční víčka, a u koutků očí se mi loupe kůže, nikdy předtím se mi to nestalo. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Loupajíci se víčka

Tik v oku u dětí

Spouštěče tiku v oku u dětí jsou různé. Jedním z nich může být třeba nástup do mateřské školy či delší pobyt v nemocnici. Někdy svou roli sehrává dědičnost a v mnoha případech se příčina objevit nepodaří. Není důvod se však příliš znepokojovat, tiky nejčastěji mizí do jednoho roku po jejich výskytu.

Zdroj: Tik v oku

Poradna

V naší poradně s názvem NEOTEVŘENÍ VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj Cempírku.Prosim,mám dotaz.Našla jsem na internetu..nejspíš můj problém.Nemyslím ten nález,ale to neotevření víček.Nejedná se o BLAFAROSPASMU?LÉČÍ TO OČNÍ LÉKAŘ NEBO NEUROLOG?Na oční jdu za týden.Ale mám strach.,nevím zda mám volat na neurolog.Děkuji.L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Blefarospasmus je abnormální kontrakce nebo škubání víčka. Bývá to často i bolestivé, jako když jsou svaly v křeči. Pokud uvádíte, že máte oči slepené, ale můžete ovládat svaly na otevření víček, tak to blefarospasmus není a bude se s Vaším problémem zabývat oční lékař. Sníženou schopnost svalové koordinace v oblasti očí může také způsobit probíhající nákaza chlamydiemi. Vydržte na smluvenou kontrolu u očního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neotevření víček

Suchá a oteklá oční víčka

Když náhle otečou oční víčka, může jít o alergickou reakci na oční kosmetické přípravky či o akutní oční onemocnění. Pokud míváte pravidelně oteklá víčka, znamená to, že v organismu není již delší dobu vše v pořádku.

Příčiny

Oteklá horní oční víčka – vznikají zneužíváním léků (například psychofarmak), nahromaděním lymfy (kvůli nemoci, z nedostatku nebo nadbytku spánku), v případě nedostatečné činnosti ledvin nebo onemocnění jater.

Oteklá spodní oční víčka – vznikají zneužíváním léků, špatným odtokem a nahromaděním lymfy, vyčerpáním, používáním nesprávných skel v brýlích, oslabením funkce ledvin či srdce.

Léčba

Léčba je individuální. Chceme-li odstranit otoky, je nutné řešit základní příčinu. V případě hromadění lymfy může pomoci manuální lymfatická drenáž či mikromasáž očního okolí a obklady víček. U alergické reakce se podávají antihistaminika.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉMY S OČNÍMI VÍČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
prosila bych o radu.
Mám popraskaná oční víčka, loupe se mi kůžička a když nanáším maštičky tak buď se mi to zhorší a víčka jsou pak více napuchlé a začervenavé. Hrozně to svědí a pálí. Mám to přímo nad řasami a teď se mi to rozlézá i pod očima. Co si o tom myslíte, budu se těšit na Vaší odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zřejmě jste si při líčení očí infikovala řasy z řasenky. Budete muset na kožní, kde dostanete účinný lék. Také bude potřeba zbavit se všech tužek, řasenek a všeho, co přišlo do styku s řasami a očními víčky. Také bude potřeba přestat líčit oči a začít s novými nástroji až po vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problémy s očními víčky

Léčba

Podrážděná oční víčka si můžete ve většině případech ošetřit doma. Doporučuje se čištění očních víček borovou vodou a přikládání teplých obkladů. Pokud se situace nezlepší, je samozřejmě vhodnější navštívit očního lékaře, který doporučí vhodnou léčbu.

Zdroj: Co na zklidnění očních víček

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINYČERVENÉ OČI . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Pavlíková.

Mám červené oči dost často,a k tomu mi bolí jako když je mám těžké a musím je zavřít ,ale není to pořád.Tak Vás prosím co to způsobuje.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto červenání očí většinou souvisí s únavou a vysycháním slz. Na to je dobré upravit spánek, aby trval alespoň 7 hodin. Pak si během dne procvičit oči - zakoulet s nimi, podívat se do stran bez natáčení hlavy, také nahoru a dolu. Podívat se do dálky a pak na prst 20 cm od očí. Dobré je při těchto obtížích používat umělé slzy. Vyzkoušejte několik druhů umělých slz. Kdyby i přesto přetrvaly tyto komplikace, tak doporučuji navštívit očního lékaře, který vyšetří spojivky a oční víčka a přesně pak určí příčinu opakujících se červených očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příčinyčervené oči .

Svědění očního víčka

Pokud vás neustále svědí oči, může se jednat o oční alergii. Během sezóny senné rýmy mohou vaše oči ochránit sluneční brýle a vy už se nebudete muset potýkat se svěděním a pálením očí. V případě, že vás oči začnou zlobit, si je rozhodně nemněte. Celou situaci by to mohlo zhoršit a oči budou ještě víc nateklé a citlivé.

Příčiny

Alergenů vyvolávajících svědění a pálení očí je spousta. Může se jednat o pyl, roztoče, zvířecí chlupy nebo plíseň. Pro každého alergika je zásadní zjistit, co jeho alergii způsobuje a jak ji může léčit. K těmto účelům slouží speciální testy prováděné alergology nebo dermatology. Po zjištění příčiny alergie lékař zahájí léčbu a doporučí vám vhodné přípravky, které mohou projevy alergie zmírnit. U každé osoby se mohou objevit odlišné projevy oční alergie. Často dochází k zarudnutí bělma a vnitřku očního víčka, svědění a pálení očí, slzení a k rozmazání vidění. Víčka mohou být také nateklá a podrážděná. Je důležité si všech příznaků pozorně všímat a poté je sdělit lékaři, který určí přesnou diagnózu.

Léčba

Obecně se podávají antihistaminika a přípravky na zklidnění očí ve formě tablet nebo očních kapek. Patří sem například APO-CETIRIZIN 10 mg 20, ALERID 10X10MG, ALLERGODIL OČNÍ KAPKY 1X6ML 0,05%.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Poradna

V naší poradně s názvem SVALOVÉ TIKY U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Linhart.

Dobrý den,prosím o radu. 4letý JRT, svalové záškuby zadních končetin,přetrvávající i v klidu,ve spánku,pak zas chvíli klid.
Zhoršující se ve stresu, kdy bývá agresivní,vrčí ,cení zuby..Nezjistili jsme příčinu,občas mu v hlavě blikne ...Na veterině jsme byli,dostal prášky vit.B-název nevím / efekt nula/,krevní rozbor v pořádku.Nevím jestli mám vyhledat neurologa..v okolí není nebo zkusit antistresový obojek...Děkuji za případné rady
Honza

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamíny řady B jsou nesporně dobrou volbou pro dobrou funkci mozku pro každého psa. V tomto případě jde nejspíše o neurologický problém mozečku a nebo zadního mozku. Antistresové obojky bych osobně nepoužil - myslím že v tomto případě to bude také efekt nula. Jedine navštívit neurologa nebo změnit veterinu. K dispozici je vyšetření mozku pomocí CT a EEG podobně jako u lidí. To by mohlo ukázat více a nasměrovat tak vhodnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svalové tiky u psa

Co je blefaritida?

Chronická blefaritida je časté zánětlivé onemocnění postihující okraje víček. Projevuje se jako přední nebo zadní blefaritida. Nerozpoznaná chronická blefaritida může způsobit vážné komplikace. Léčba je dlouhodobou záležitostí, která vyžaduje ze strany pacienta trpělivost. Zásadní roli hraje hygiena víček. Pokud zánět postihuje přední okraj víčka (kůže a řasy), nazývá se přední blefaritidou. Pokud postihuje zadní okraj víčka a Meibomovy žlázy, jedná se o zadní blefaritidu nebo meibomitidu. Chronická blefaritida je nejčastější onemocnění v praxi očního lékaře. Pro pacienta, ale občas i pro lékaře je těžko pochopitelné a frustrující pro svou chroničnost a obtížnost léčby. Právě proto často mnoho pacientů střídá oční lékaře a hledá uspokojivé řešení svého problému.

Zdroj: Blefaritida

Jak na červené žilky v očích

Zde jsou některé jednoduché možnosti léčby červených žilek v očích:

  • Namáhání očí, únava nebo stres jsou příčinou tohoto stavu, proto je důležitý odpočinek.
  • Pacient se zánětem spojivek by se měl vyhnout kontaktu s očima a nošení kontaktních čoček. Na bakteriální zánět spojivek jsou velmi účinné teplé obklady. Pokud jde o alergie, jsou vhodné studené obklady. Velmi důležité je, aby měl člověk čisté ruce, jedině tak se zabrání šíření infekce.
  • U pacientů s blefaritidou se používají teplé obklady. Udržování čistých víček zmírňuje zánět očního víčka a tím i příznaky.
  • Homeopatické léky jsou prospěšné při léčbě očních onemocnění, včetně zánětu spojivek nebo únavy očí.
  • Když jsou červené žilky doprovázeny dalšími příznaky, jako je bolest, ztráta zraku, otok očních víček, rohovky, je důležitá návštěva očního lékaře.

Pokud se chcete dozvědět více o červených očích, zde je článek, který vám tohoto řekne více: Domácí léčba červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, měla jsem umělé řasy ale už jsem je nechtěla protože mě znich bolely oči tak jsem si je sundala ale už nemám skoro vůbec žádné řasy. Dorostou mi?vypadá to hrozně prosím poradte mi co mám dělat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řasy ti dorostou, neboj. Tím, jak sis to sundala, tak sis vytrhla i vlastní řasy, na kterých ty umělé držely. Řasy rostou stejně rychle jako vlasy, takže do měsíce by se to mělo spravit do podoby, která byla před aplikací umělých řas. Teď je pro tebe ten pocit vypelichání velmi nepříjmený, protože jsi byla zvyklá na husté a mohutné řasy. Prozatím používej na zamaskování oční tužku, ať trošku zvýrazníš okaj očního víčka. Vypadat budeš určitě stejně krásně, jako s umělými řasami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Příčiny červených žilek v oku

  • Suchý vzduch způsobující podráždění očí.
  • Přílišné vystavování se slunečnímu záření a prachovým částicím.
  • Výskyt cizího tělesa v oku.
  • Alergická reakce a nachlazení.
  • Trauma způsobené přílišným namáháním nebo kašlem.
  • Únava nebo stres.
  • Subkonjuktivální krvácení (zarudnutí očí).
  • Zánět očního víčka. Příčinou této infekce je kožní bakterie. Kromě zarudnutí očí, způsobuje také citlivost na světlo, suché oči a rozmazané vidění.
  • Zánět spojivek. Jedná se o zánět membrány sliznice víčka. Dalo by se říci, že jde o vysoce nakažlivé onemocnění, které je způsobeno viry, bakteriemi nebo alergiemi.
  • Vředy na rohovce způsobené virovou nebo bakteriální infekcí. Tyto vředy se objevují na vnější vrstvě oka.
  • Zanícení oka spojované s autoimunitním onemocněním. Zároveň k tomuto onemocnění může přispět infekce nebo výskyt toxinů.
  • Akutní glaukom, který je příčinou náhlého zvýšení tlaku oka. Akutní glaukom způsobuje bolest a může se vyvinout v problémy se zrakem.
  • Poškození rohovky způsobené užíváním kontaktních čoček.
  • Problém s krvácivostí zapříčiněnou nadměrným užíváním léků na ředění krve (Warfarin).
  • Centrální okluze retinální žíly.
  • Graveho nemoc nebo hypertyreóza.

Zdroj: Rady na červené žilky v oku

Zavařené pečené krůtí maso

Upečené krůtí maso i se šťávou dáme do sklenic a zavíčkujeme (použijeme víčka se šroubovacím uzávěrem nebo víčka na zatlačení, měla by mít červenou gumu). Víčka je nutné odmastit. Dáme do zavařovacího hrnce, voda by měla sahat asi do 3/4. Až teplota dosáhne 100 °C, vařte cca 1 hodinu, pak sklenice vyndejte a nechte zchladnout. Pokud nemáte hrnec s teploměrem, zavařujte od bodu varu vody 1 hodinu. Maso by se mělo zavařovat 2x. A před vložením do sklenic by nemělo být upečené do měkka.

TIP: Pokud zavařujete omáčky, nezahušťujte je, ale dejte do sklenic jen maso se šťávou. Pokrm zahustíte až po otevření. Například když zavařujete svíčkovou, dejte do sklenice maso (nekrájejte na plátky, to až po otevření) a zalijte je rozmixovanou zeleninou, šlehačku dáte také až při zahušťování.

Zdroj: Zavařování pečeného masa

Druhy blefaritidy

Existují dva hlavní typy blefaritidy:

Seborrhoická blefaritida

Seborrhoická blefaritida je obvykle jednou z částí spektra projevů seborrhoické dermatitidy, která se projevuje na vlasech, očních řasách, obočí, v nasolabiální rýze a na uších. Léčba patří do rukou dermatologa.

Stafylokoková blefaritida

Stafylokoková blefaritida je způsobena stafylokokovou infekcí přední části očního víčka. Jak se infekce rozvíjí, postižený může začít mít pocit cizího tělesa v oku, cítit zmatnění řas a pálení. Lékař obvykle předepíše povrchově aplikované antibiotikum, což by mělo vést k rychlému vyléčení. Stav někdy může dojít až k zánětu Meibomovy žlázy (chalazion, „vlčí zrno“) nebo zánětu Mollovy či Zeisovy žlázy (hordeolum, „ječné zrno“).

Zdroj: Blefaritida

Ekzém na očním víčku

Ekzém na očním víčku může být různý a může se i kombinovat. Častý je ekzém kontaktní, alergický, kdy se člověk za léta používání například kosmetických přípravků, stane alergickým na látky, jež jsou v přípravku obsaženy. Kdykoliv pak přijde s touto látkou do kontaktu, vytvoří se v místě aplikace ekzém.

Příčiny

Může se jednat o reakci na kosmetiku, oční kapky, ale i na látky, které si do očí přeneseme rukama, třeba lak na nehty, zelenina, mouka a podobně.

Na víčkách se může vytvořit i nealergický zánět kůže, který vzniká přesušením, mechanickým třením či namáháním očí. Tento ekzém se projevuje hlavně pálením, svěděním a spíše než pupínky se v takovém případě objevuje začervenání a olupování kůže. Pouhým pohledem je ale vlastně nemožné zjistit, o jaký ekzém se jedná, a teprve až postupným vyšetřováním a dotazováním se k tomu lze dopracovat.

Další příčinou může být atopický ekzém a pak také aerogenní ekzém, způsobený vzdušnými alergeny, které většinou vyvolávají spíše dýchací obtíže (prach, pyly, peří, srst zvířat, roztoči, ...). Všechny tyto čtyři vlivy se často kombinují.

Léčba

Léčba začíná návštěvou lékaře-dermatologa, který s pacientem situaci rozebere a případně jej dle potřeby směřuje dále na očního lékaře nebo alergologa. K ekzému v oblasti víček se totiž mohou přidat i další problémy, jako je dráždění, oční zánět a podobně, proto tedy vyšetření očního lékaře. Je třeba doplnit testy a zjistit, na co je pacient alergický a co má ve svém prostředí vyloučit, aby byl průběh ekzému mírnější. Všichni tito lékaři mohou předepsat léky na atopický ekzém.

Co se týká léků přímo do očí, ty smí předepsat pouze oční lékař nebo alergolog, dermatolog je předepsat nemůže. Ten smí předepsat pouze léky, které se nanášejí zevně, tedy ne přímo do očí, ale jen na postižená víčka. Jinak jsou opatření u ekzému na očních víčkách obdobná jako u ekzému na kterémkoliv jiném místě na těle, s jedinou výjimkou – oční víčka jsou nejjemnější kůží na lidském těle a jsou snadno náchylná k nežádoucím účinkům a k podráždění. Je tedy třeba velké opatrnosti ve výběru léčiv a v délce jejich používání.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Zarudlá oční víčka

Zarudlá oční víčka mohou mít více příčin. Je to příznak, který se vyskytuje u řady chorob. Při nálezu je vhodné podívat se, zda otok postihuje jen jedno nebo obě oči.

Příčiny

Při alergické reakci jsou nezřídka postiženy i oči. Ty jsou červené, svědí a pálí, víčka otékají. Alergii může vyvolat rovněž použití kosmetických přípravků, těm je pak nutné se vyhnout. Dramatický průběh má píchnutí hmyzem v blízkosti oka, kdy se v krátké době rozvine velký otok.

Infekční záněty víček mohou vypadat velmi vážně, ale nedochází k poškození samotného oka a ke zhoršení zraku. Postižená víčka jsou zarudlá, bolestivá, nateklá. Příčinou je zánět dutin, horních cest dýchacích nebo kožní defekt u samotného oka. Stav vyžaduje lékařskou pomoc.

Závažným infekčním onemocněním, které postihuje jedno nebo obě oči, je takzvaná orbitální celulitida. Začíná často bolestí za okem zhoršovanou pohybem oka, překrvením spojivek a zhoršením zraku. Pravidelně jsou přítomny celkové příznaky. Nejčastější příčinou je přestup zánětu z dutin. Pro ohrožení zraku je nutná bezodkladná lékařská pomoc!

Oční projevy má i onemocnění štítné žlázy, jako například Graves-Basedovova nemoc. Otoky víček zde provází i vystouplé oční bulby, latinsky exoftalmus.

Blefaritida je zánětlivé onemocnění okrajů víček. Oční víčka jsou zarudlá, ztluštělá, mezi řasami jsou drobné abscesy, šupinky a krusty. Typické je slzení a pocit cizího tělesa v oku. Potíže mohou vzniknout po pobytu v dráždivém prostředí, v souvislosti s nekorigovanou krátkozrakostí či dalekozrakostí nebo atopickou dermatitidou.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Příčiny červených žilek

Hlavní příčinou výskytu červených žilek v bělmu je dráždění, delitace a otok krevních cév uvnitř oka. Toto podráždění a rozšíření může být způsobeno několika faktory, mezi něž patří následující:

  • Suchý vzduch způsobuje podráždění očí, které často vede k viditelnosti červených žilek v očích.
  • Vystavování se slunečnímu záření a prachu.
  • Cizí těleso, které může poškodit nebo snížit funkci očí.
  • Alergická reakce a nachlazení.
  • Trauma, které může být způsobeno přílišným namáháním nebo kašlem.
  • Únava a stres.
  • Subkonjunktivální krvácení.
  • Zánět očního víčka.
  • Zánět spojivek.
  • Vřed na rohovce.
  • Uveitida (zánětlivé onemocnění duhovky).
  • Akutní glaukom.
  • Škrábance na rohovce způsobené dlouhodobým používáním kontaktních čoček.
  • Krvácení způsobené nadměrným používáním léků na ředění krve.
  • Centrální okluze retinální žíly.
  • Gravesova choroba nebo hypertyreóza může mít rovněž za následek vznik červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP