Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

IVERMEKTIN

OBSAH

Odkaz na studii

Studie, jež zkoumá účinky antiparazitika Ivermektin pro člověka, je zveřejněna v Národní lékařské knihovně a zobrazit si ji můžete klikem zde: Použití ivermectinu pro lidi.

Zdroj: Ivermectin pro lidi

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Prazak josef.

Ivermektin léčí covid-19, ale v Česku nesmí. Proč? Protože Babiš nechá raději lidi umírat.

Zdroj: diskuze Ivermektin

1. Co je přípravek Soolantra a k čemu se používá

Soolantra obsahuje léčivou látku ivermektin, která patří do skupiny léčiv nazývaných avermektiny. Krém se aplikuje na kůži a používá se k léčbě pupínků a zarudnutí, které se vyskytují u onemocnění nazývaného růžovka (rosacea).

Přípravek Soolantra má být používán pouze u dospělých pacientů (ve věku 18 a více let).

Zdroj: Ivermectin pro lidi - příbalový leták

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, kde mohu zakoupit lék Ivermektin. Prosila bych dvě balení. Spěchá. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Potřebuji koupit Ivermektin, je jedno v jaké gramáži.Prosím sdělte mi to co nejdříve.Děkuji.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Celková terapie

Celková léčba spočívá v léčbě tabletami, kdy je smrtící prostředek distribuován vnitřímy mechanizmy lidského těla. K tomuto účelu se používá ivermektin, který je podobný makrolidovým antibiotikům. U nás je určen pro léčbu norského svrabu. Využívá se u jedinců, kteří mají svrab odolný vůči lokální terapii nebo pokud dostávají svrab opakovaně po sobě. Dále se ivermektin používá u osob s poruchou imunity a při parazitálních epidemiích ve zdravotnických a sociálních zařízeních. V některých zemích se používá rovnou jako lék první volby místo lokální léčby. Ivermektin se podává ve dvou dávkách po dvou týdnech často současně s lokálně aplikovaným permethrinem. Ivermektin se nesmí použít u malých dětí, těhotných a kojících žen.

Při léčbě svrabu se mohou podávat podpůrné prostředky omezující svědění, takzvaná antihistaminika, jako Zyrtec, Analergin, Zodac, Dithiaden, Aerius, Cetirizin či Xyzal, při druhotné bakteriální infekci antibiotika či protizánětlivé léky.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN NA ALIEXPRESSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Ivermectin můžete koupit na Aliexpressu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zatorsky,.

ivermektin koupit

Zdroj: diskuze Ivermektin na Aliexpressu

Farmakokinetické údaje

Po perorální aplikaci se prazikvantel rychle vstřebává a vyměšuje, zatímco Ivermektin se vstřebává mnohem pomaleji a zůstává v těle po delší dobu.

Maximální plasmatické koncentrace Prazikvantelu (hladina 1 µg/ml) je dosaženo rychle (přibližně během jedné hodiny po aplikaci). Rezidua Prazikvantelu v plazmě rychle klesají na neměřitelné hodnoty do 7 a půl hodiny po podání.

Prazikvantel je vylučován jako metabolit v moči a feces a celkové vyloučené množství během 24 hodin představuje 31 % a 24 %, s přihlédnutím k podané dávce.

Maximální plasmatické koncentrace Ivermektinu (Cmax: 37,9 ng/ml) je dosaženo za delší dobu (tmax: přibližně 9 hodin po aplikaci) a jeho hladina klesá na nedekovatelné hodnoty do  28 dní po podání.

Ivermektin se vylučuje z těla především ve feces a to u všech sledovaných druhů zvířat.

Mezi Ivermektinem a Prazikvantelem nebyly zjištěny žádné farmakologické interference.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Také mne zajímá,kde koupím ivermektin?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie víková.

Prosím,kde koupím IVERMEKTIN,děkuji

Zdroj: diskuze Ivermektin

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN ZA 3 DNY DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Ivermektin rychle a za rozumné peníze (cca 500 kč) koupíte například zde: mumbaiph.com/, vyzkoušeno, do 3 dnů doma v ČR :-) Jen je potřeba platit v Bitcoinech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin za 3 dny doma

Co je Huvemek

Huvemek® - antiparazitikum

Přípravek Huvemek® obsahuje ivermektin - léčivý přípravek používaný k léčbě infekcí způsobených některými parazity[1].

Přípravek Huvemek® se používá k léčbě infekce ve střevě, která se nazývá intestinální strongyloidóza (anguilulóza). Je to způsobeno typem škrkavky zvané Strongyloides stercoralis.

Účelem přípravku Huvemek® není zabránit infekci těmito infekcemi. Účinná látka ivermektin nepůsobí proti dospělým formám červů, ale pouze proti nezralým formám.

Huvemex® by měl být užíván, pouze pokud lékař prokázal nebo si myslí, že máte parazitární infekci.

Složení

  • huvemec 3 mg 10 tablet
  • huvemec 3 mg 30 tablet

Jedna tableta obsahuje 3 mg ivermektinu. Pomocná látka se známým účinkem.

Seznam pomocných látek:

  • Butylhydroxyanisol
  • Kyselina citronová
  • Předželatinovaný škrob
  • Mikrokrystalická celulóza
  • Stearát hořečnatý

Tablety

Bílé nebo téměř bílé, kulaté, ploché tablety s půlicí rýhou a průměrem 5 mm.

Zdroj: Ivermectin příbalový leták

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Červená.

Kde koupit tento lék

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Gaszczykova.

Pokud mám alergii na biseptol mohu použít ivermektin?

Zdroj: diskuze Ivermektin

Léčba

Subkutánní cysty lze chirurgicky otevřít a odstranit méně zralé larvy. Pokud jsou cysty zralé, lze je otevřít a odstranit pomocí nůžek. Potažení pórů vazelínou může pomoci tyto larvy odstranit.

Pokud jsou larvy objeveny v tělesných tkáních spíše než v podkoží, jediným způsobem léčby je chirurgické odstranění. U psů lze použít Ivermektin s kortikosteroidy k zastavení migrace larev. U cerebrospinální cirhózy nebyla popsána žádná léčba.

Zdroj: Larvy much u psa

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Bláhová.

Pěkný večer,
jetště mám otázku, kde Ivermektin koupit? Zkusila jsem to přes internet a narazila na podvodníky, bohužel. Potřebuji nějaké solidní řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin byl nedávno zkompromitován tím, že byl zneužíván jako potenciální lék proti Covidu 19 a od té doby je jeho dostupnost značně ztížena. Ivermectin je k dispozici v lekárnách po předložení předpisu od veterináře. Pro lidi je Ivermectin dostupný pouze během hospitalizace ve výjimečných případech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Neužívejte Huvemex

Neužívejte tento lék, jestliže jste alergický (á) na ivermektin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku.

Obecně platí, že pokud máte neobvyklé příznaky, které se objeví náhle po užití jakéhokoli léku, jako je vyrážka, kopřivka nebo horečka, můžete mít podezření, že jste alergičtí na tento přípravek. Pokud si myslíte, že byste mohli být alergičtí nebo si nejste jistí, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete přípravek Huvemex® užívat.

Zdroj: Ivermectin příbalový leták

Předávkování

Skot

Jedna dávka 4,0 mg ivermektinu na kg (dvacetinásobek používané hladiny) podaná subkutánně má za následek ataxii a depresi.

Ovce

Ivermektin podaný subkutánně prokázal odpovídající bezpečnost v doporučené hladině dávky. Při perorální dávce obchodního složení pro orální podávání do 4 mg ivermektinu na kg (dvacetinásobek doporučené dávky), podané žaludeční sondou, nezpůsobilo nežádoucí toxické reakce.

Prasata

Dávka 30 mg ivermektinu na kg (stonásobek doporučené dávky 0,3 mg na kg) aplikované prasatům subkutánně způsobila letargii, ataxii, bilaterální mydriázu, intermitentní tremor, ztížené dýchání a laterální ulehnutí.

Nebyla definována žádná antidota; doporučuje se symptomatická léčba.

Zdroj: BIOMEC - injekční antiparazitikum s obsahem Ivermektinu

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robert.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat kde je možné koupit ivermektin levně. Zda mi pošlete i odkaz. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Soolantra

Soolantra je krém, který je indikován na topickou léčbu zánětlivých (papulopustulózních) lézí rosacey (růžovky) u dospělých pacientů. Soolantra obsahuje léčivou látku ivermektin, která patří do skupiny léčiv nazývaných avermektiny. Ivermektin je širokospektrální antiparazitikum a spolehlivě zabijí parazity lidského těla jako je například svrab, vši nebo trudník tukový.

Je to bílý až světle žlutý hydrofilní krém a 1 gram obsahuje ivermectinum 10 mg, 35 mg cetylalkoholu, 25 mg stearylalkoholu, 2 mg methylparabenu (E218), 1 mg propylparabenu (E216) a 20 mg propylenglykolu.

Dávkování

Doporučuje se jedna aplikace denně, obvykle se podává v délce 4 měsíců. Soolantru je nutné během léčebné kúry aplikovat denně. Léčebnou kúru je možné opakovat. V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, je třeba léčbu přerušit.

Bezpečnost a účinnost Soolantry u dětí a dospívajících mladších 18 let nebyla stanovena. Příslušné údaje nejsou dostupné.

Způsob podání

Soolantra je krém určený jen pro kožní podání. Přípravek se aplikuje na kůži v množství velikosti hrášku na každou z pěti částí obličeje: čelo, brada, nos a obě tváře. Přípravek je třeba rozetřít v tenké vrstvě po celé kůži obličeje, přičemž je nutné vynechat oči, rty a sliznice.

Soolantru lze aplikovat pouze na obličej. Po aplikaci přípravku je třeba si umýt ruce. Kosmetické přípravky se na místa aplikace mohou nanést po zaschnutí přípravku.

Zdroj: Trudník tukový

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Krtková.

Dobrý den.
Bylo by možné u Vás koupit IVERMEKTIN ?

S pozdravem,
EK

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Léčba morčete

Existuje několik možností, jak svrab léčit a vyléčit. Vše záleží jak brzy přijdete k veterináři. Velmi důležitá je zároveň co nejdokonaleji provedená dezinfekce a dezinsekce chovatelských zařízení. Vajíčka tohoto parazita totiž dokážou ve volném prostředí přežít po mnoho měsíců.

Nejúčinnějším lékem je ivermektin podaný injekčně 3x v intervalu 10 dní. Spolehlivě ničí všechny druhy roztočů. Vždy je potřeba ošetřit všechna morčata v chovu, včetně těch, která se jeví zdravě. Ivermektin nevadí ani březím a kojícím samicím a mláďatům starším tři měsíce. Funguje i jako kapka na lysé místo za uchem, ale neochotně se vstřebává při použití do tlamy, a proto nefunguje. Alternativou ivermektinu je doramektin.

Tomuto onemocnění často podléhají březí samičky, které pak mohou potratit. Onemocnění může být doprovázeno i nechutenstvím s následným vyhubnutím zvířete. V souvislosti se silným napadením tímto parazitem se mezi odborníky diskutuje o oslabeném imunitním systému.

Diagnózu stanovuje veterinární lékař na základě mikroskopického rozboru vzorku seškrábnutého z kůže zvířete. Proti svrabu naštěstí existuje řada účinných léků. Uvádí se několik možných léčebných postupů:

  • ivermectin (přípravky Ivomec, Noromectin) – aplikace podkožně, za 7–10 dní zopakovat; postižená místa lze i potřít, v případě potřeby lze ve stejném intervalu provést 2–3 ošetření
  • doramectin (Dectomax) – aplikace podkožně, za 7–10 dní zopakovat; postižená místa lze i potřít, v případě potřeby lze ve stejném intervalu provést 2–3 ošetření
  • selamectin (Stronghold) 0,1 ml 6% pro štěňata a koťata – nakapat na kůži za krk

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Zvláštní opatření pro použití u zvířat

Neaplikovat mokrým a špinavým zvířatům.

Zvláštní opatření určené osobám, které podávají veterinární léčivý přípravek zvířatům

Předcházejte náhodnému samopodání injekce. V případě náhodného samopodání injekčně aplikovaným přípravkem vyhledejte ihned lékařskou pomoc a ukažte příbalovou informaci nebo etiketu praktickému lékaři.

Lidé se známou přecitlivělostí na ivermektin nebo na některou z pomocných látek by se měli vyhnout kontaktu s veterinárním léčivým přípravkem.

Přípravek by neměly podávat těhotné a kojící ženy, starší osoby, pacienti s poruchami funkce CNS, epileptici, pacienti s vážnou jaterní insuficiencí, pacienti s kardiovaskulárními problémy.

Těhotné a kojící ženy by měly přípravek podávat obezřetně.

Při nakládání s veterinárním léčivým přípravkem by se měly používat osobní ochranné prostředky skládající se z ochranných rukavic.

Zdroj: BIOMEC - injekční antiparazitikum s obsahem Ivermektinu

Tea tree na svrab

Jedná se o malý strom, který má původ v Austrálii. Tento čajový strom, tea tree, latinsky (Melaleuca alternifolia), se používá jako antiseptikum, k léčbě modřin, na bodnutí hmyzem a kožní infekce.

Silice tea tree je bohatá na terpenoidy, zejména terpinen-4-ol, se silnými antibakteriálními a fungicidními účinky. Tea tree olej je účinný proti bakterii Staphylococcus aureus, která je zodpovědná za sekundární infekci (po rozškrábání) u lidí s neléčeným svrabem.

Studie zveřejněná v květnu 2004 a vydaná v časopise Archives of Dermatology srovnává oleje tea tree, permethrin a ivermektin a zkoumá jejich smrtící účinek na roztoče odebrané od ženy s infekcí svrabu. Studie zjistila, že 85 % roztočů potřísněných látkou terpinen-4-ol z tea tree po jedné hodině zemřelo, zatímco pouze 5 % roztočů bylo usmrceno ve skupině potřísněné permethrinem a ivermectinem. Tato malá studie in vitro prozatím demonstruje účinnost oleje tea tree při léčbě svrabu, ale pro úplné prokázání budou zapotřebí ještě další klinické studie.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Tea tree na svrab

Jedná se o malý strom, který má původ v Austrálii. Tento čajový strom, tea tree, latinsky (Melaleuca alternifolia), se používá jako antiseptikum, proti léčbě modřin, na bodnutí hmyzem a kožní infekce. Silice tea tree je bohatá na terpenoidy, zejména terpinen-4-ol, se silnými antibakteriálními a fungicidními účinky. Tea tree olej je účinný proti Staphylococcus aureus, což je bakterie odpovědná za sekundární infekci (po rozškrábání) u lidí s neléčeným svrabem. Studie zveřejněná v květnu 2004 a vydaná v časopise Archives of Dermatology srovnává oleje tea tree, permethrin a ivermektin a zkoumá jejich smrtící účinek na roztoče odebrané od ženy s infekcí svrabu. Studie zjistila, že 85% z roztočů potřísněných terpinen-4-ol z tea tree po jedné hodině zemřelo, zatímco pouze 5% roztočů bylo usmrceno ze skupiny potřísněných permethrinem a ivermectinem. Tato malá studie in vitro prozatím demonstruje účinnost oleje tea tree při léčbě svrabu, ale pro úplné prokázání budou třeba ještě větší klinické studie pro potvrzení tohoto zjištění.

Zdroj: Přírodní cestou proti svrabu

Zvláštní upozornění pro každý cílový druh

Z důvodu zvýšení rizika možného vývoje rezistence, které by mohlo vést k neúčinné terapii, je třeba přistupovat k podání přípravku obezřetně a vyhnout se následujícím praktikám:

  • příliš častému a opakujícímu se používání anthelmintik ze stejné skupiny, příliš dlouhé době podávání,
  • poddávkování, z důvodu špatného stanovení živé hmotnosti, chybného podání přípravku nebo nedostatečné kalibrace dávkovacího zařízení (pokud je použito).

Za použití vhodných testů (např. Testu redukce počtu vajíček – FECRT) mají být vyšetřeny podezřelé klinické případy na rezistenci k anthelmintikům. Tam, kde výsledky testu potvrzují rezistenci k určitému anthelmintiku, by mělo být použito anthelmintikum náležející do jiné skupiny a mající jiný způsob účinku.

Rezistence na makrocyklické laktony (které zahrnují Ivermektin) byla hlášena u Parascaris equorum u koní chovaných v EU. Proto použití přípravku by mělo být založeno na základě místní (oblast, farma) epidemiologické informace o citlivosti gastrointestinálních nematodů a doporučení, jak omezit další selekci rezistence k anthelmintikům.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Pro psy

Ivermectin je účinný proti svrabu, vším, plicnivkám, gastrointestinálním oblým červům. Psi by se měli ošetřovat pastovou formou, která se užívá perorálně. Může se využít tabletová forma nebo v některých případech i injekční, to už záleží na veterinárním lékaři.

Z důvodu zvýšení rizika možného vývoje rezistence, které by mohlo vést k neúčinné terapii, je třeba přistupovat k podání přípravku obezřetně a vyhnout se následujícím praktikám:

  • příliš častému a opakujícímu se používání anthelmintik ze stejné skupiny;
  • příliš dlouhé době podávání;
  • „poddávkování“ z důvodu špatného stanovení živé hmotnosti či chybného podání přípravku.
Dávkování by měl určit veterinární lékař. Subkutánně (podkožně) podávat pouze v dávce 0,2 mg ivermectinu na kg živé hmotnosti (odpovídá 1 ml/50 kg živé hmotnosti). Aplikace se provádí subkutánně do volné kůže před nebo za lopatkou. Po subkutánním podání může být u některých zvířat pozorován přechodný nepokoj a občasný výskyt otoků měkkých tkání v místě vpichu. Tyto reakce samovolně vymizí.

Pasta má na sobě stupnici dávkování, kterou je nutné se při aplikaci bezpodmínečně řídit.

Cena tablet se pohybuje okolo 350 Kč za balení, injekční forma činí 70 Kč za jednu aplikaci. Jedno balení pasty je k dostání za 190 Kč.

Zdroj: Ivermektin


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP