Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRASNA PLET BABSKE RADY DISKUSE

OBSAH

Brambora na pleť diskuse

Jaké máte s bramborem zkušenosti Vy? Napište nám své nápady s použitím brambory v diskusi pod článkem.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Diskuze

V diskuzi ČIVAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Bílá.

Mám roční fenku čivavy. Není papírová ale je zdravá a krásná jen má

3,60 kg a je dlouhá asi 30cm. Chovatelka mi ujistila že je to čivava po obou rodičích ale mě se zdá velká. Máte prosím někdo podobný problém? Na veterině mi dr řekla že je trochu přerostlá ale krásná,, tak prosím o názor více majitelů.

Díky Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Aj ja mam civavy, ktore maju cez 3kg.
Starsia si dlho drzala hmotnost 2,7kg, no uz je starsia a ma cca. 3,5kg. Je vsak ciperna, cula, rada beha a nevyzera vobec prerastene.
Druha, jej dcera, bude mat len 2roky a ma uz teraz 3,2kg. No je to velmi temperanentne, chvilami az sialene psica. Na pohlad je chuducka. Je vsak dlha, preto sa ta hmotnost na nej niekde straca..

No je mi jedno, ze oficialne maju mat civavy do 3kg. Milujem ich obidve, od mala su naucene bez voditka, pocuvaju na slovo, su velmi priatelske, nie su ustekane, jedna z nich je rodena aporterka a stale by sa len hrala.. a to vsetko bez bitiek a drezur...

A to je to najdolezitejsie, ze psov by mali mat ludia, co psom skutocne rozumeju a potom vsetko funguje ako ma..

Zdroj: diskuze Čivava

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleť

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi AKNE DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, Normaderm jsou vyhozené peníze. Nic od Vichy neobsahuje žádnou účinnou látku na akné, Jediné co tam najdeš je zinek a ten si můžeš užívat vnitřne, což sej mnohem lepší než si ho patlat na obličej. POkud ti pomohl tak to opravdu závidím. Mně jediné co pomáhá je vitamín B5 500mg na akné, je třeba brát vysoké dávky - ale funguje to. Na červené skvrny a pod makepu používám kalciovou mast, což je vlastně také forma B5 ale v masti, nebo i jojobový olej. Červené skrvrny a sjednotit plet pomáhá frakční laser CO2, je to drahé ale kdo na to má at to zkusí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akne diskuse

Babské rady jak na akné

Podle babských rad fungují na akné obklady z heřmánku. Nejlépe ze sušeného, který zavázaný do kapesníku namočíte do vody a přikládáte na postižená místa.

Je-li akné silnější, pak se radí na zanícená místa přikládat rozmačkaný česnek. Musí se však nechat působit jen velmi krátce, jinak udělá víc škody než užitku.

Nastrouhejte najemno menší cibulku, přidejte 1 lžičku medu a polohrubé mouky (můžete použít i ovesnou mouku). Naneste na pleť a nechte působit 15–20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou. Pozor, cibule vás může chvíli štípat v očích.

Rovněž pleťová maska z jedlé sody je výborná na akné. Potřebujte 1 polévkovou lžíci jedlé sody, 1–2 polévkové lžíce vody nebo minerálky. Vše smíchejte, vody přidejte tak akorát, aby byla konzistence masky hustá a dobře držela a nestékala. Naneste na očištěnou pleť a nechte působit asi 20 minut. Smyjte jemnými krouživými pohyby čistou vodou. Můžete opakovat několikrát týdně.

Účinná je i vajíčková maska. Maska se skládá ze 2 kroků:

  1. krok: Rozklepněte vejce tak, abyste oddělila bílek od žloutků. Naneste na pleť jen bílek a nechte zaschnout, poté smyjte vlažnou vodu. Vyčistí se vám póry.
  2. krok: Naneste na pleť našlehaný žloutek. Nechte působit několik minut. Žloutek pleť výborně hydratuje.

Kvasnice jsou účinným prostředkem právě na akné. Smíchejte polovinu až celou kostičku droždí s trochou mléka tak, aby vznikla kaše. Hotovou směs naneste na obličej, vyhněte se oblasti očí. Nechte působit, dokud nezaschne, poté smyjte vlažnou vodou. Kvasnice mají detoxikační a prohřívací účinky a jsou blahodárné pro pleť se sklonem k akné (aknózní pleť) a vyrážkám.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Jak které teď mám Skincode exc švýcarské kapsle, které otevřeš a naneseš na čitou pleť. Je jich hodně druhů teĎ používám tohle, protože je bez parabenů, věcí ze zvířat....

Zdroj: diskuze Vrásky

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ BRAMBOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čapčuch.

Narážím často na jeden problém. Vyroste krásná košatá nať,ale brambor pod natí je málo a jsou drobné.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Odpověď tkví ve hnojení. Pokud hnojíte brambory, i když jsou jejich výhony velké více než 25 až 30 cm, tak nebudete mít žádný výnos, ale jen bohaté zelené listy. Brambory je vhodné hojit jen zpočátku jejich růstu, aby vytvořily košaté výhony a pak v době "hnojivové diety" začly ukládat svou produkci ze slunce a vody do hlíz pod zemí. Co s tím dělat? Pokud používáte hnůj, tak ho dejte jen poloviční množství a jen na začátku před sadbou. Pokud používáte průmyslově vyráběná hnojiva, tak použijte to s vyváženým poměrem dusíku, draslíku a fosforu pro růst a aplikujte ho jen v první růstové fázi. Když jsou výhony velké 25 cm začněte opravdu vydatně zalévat a kontrolujte stonky, aby se na nich nevytvářela šedá plíseň.

Zdroj: diskuze Pěstování brambor

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robo.

Mě svědí šouřek už kolik let.A když se podrbu a někdy až na hranici krve je to krásná ůleva .-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Llalalaalaal.

Dobrý den mám to cca asi půl roku a také se mi po tom uleví ´´´´ ale neskrabu si to až do krve. Prosím napište mi do e-mailu jak jste se toho zbavil a pripadne jak postupovat.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na varlatech

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi NEMOC HRUŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Jakoubková.

Krásná mladá hrušeň má jíž plody a už 2 rok opadávají listy jsou na nich tečky a žloutnou vždy tuto dobu červenec, potřebuji poradit jak a čím stříkat.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.

Houba, která má dva hostitele, podrobnosti viz Wikipedie nebo Google, léčba vykácet okrasné jehličiny, zejména chvojku, jalovec a i jiné v okruhu nejméně čtvrt kilometru, nebo tu hrušku.

Zdroj: diskuze Nemoc hrušní

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Acylpyrinová maska na akné

I acylpyrin patří mezi babské rady na akné. U acylpyrínu, tedy spíše u kyseliny salicylové, je prokázána účinnost při zklidňování podrážděné a začervenalé pokožky. Jako acylpyrinová maska se může použít domácí salicylová mast ve formě zklidňující emulze. Připravíte ji tak, že smícháte 2% jablečný ocet v množství 70 ml s roztokem MSM, což je organická sloučena přírodní síry, v množství 15 ml, dále tam příjde epsomová sůl, což je MgSO4 - síran hořečnatý, v množství 20 ml, který je volně prodejný v lékárně na obklady a pak k tomu konečně přidáte onen Acylpirin, jednu tabletku a necháte rozpustit. Takto připravený roztok nanesete na podrážděnou červenou pokožku nebo na akné a necháte působit až do úplného vstřebání - neoplachujete! Takto si můžete pomocí vlastní Acylpyrinové masky velice efektivně zklidnit podrážděnou pokožku s červenými fleky nebo také akné.

Zdroj: Hydratace pro suchou a citlivou pleť

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP