Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TYPY CVIČENÍ

OBSAH

Domácí aerobní cvičení – video

Na tomto videu je možné vidět domácí aerobní cvičení.

Zdroj: Aerobní a anaerobní cvičení

Diskuze

V diskuzi TYPY ZÁMKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thoroid.

Né všechny zámky jsou úplně bezpečné - tady se můžete podívat, které přesně jsou dostatečně bezpečné na to, aby nebyly prolomitelné: www.key-service.cz/k…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Typy zámků

Vhodné cvičení pro těhotné

V období těhotenství jsou na tělo ženy kladeny zvýšené nároky podmíněné vývojem plodu. Pokud jde o jeho zdravý vývoj při fyziologickém těhotenství, je prospěšné udržovat si kondici vhodným cvičením, ovšem při zachování určitých pravidel daných pro jednotlivé trimestry.

Vyloučeny by měly být cviky s otřesy nebo s rizikem pádu. Pozor u rovnovážných cvičení, dochází ke změně polohy těžiště vzhledem k rostoucímu plodu.

Lze pokračovat v původní aktivitě, ale šetrněji, nezaměřujte se na výkon. V těhotenství nezačínejte nové typy aktivit.

Dle pokročilosti gravidity jsou omezovány cviky, kdy by mohl být stlačován plod. Například předklonové pozice je nutné provádět jen v roznožení, je na místě opatrnost při torzi.

Velmi vhodné jsou cviky posilující pánevní dno.

Potřebná jsou dechová cvičení.

Váš cvičitel musí vědět, že jste těhotná.

V kurzech, které nejsou zaměřeny na těhotné, je nutné, aby cvičitel individuálně upravil cviky – není-li to možné zajistit, je třeba pokračovat individuálně.

Plavání, chůze, pomalé aerobní a rehabilitační cvičení i klasická jóga jsou v pořádku.

Je nutné dodržovat pitný režim.

Naslouchejte svému tělu. Bude vám radit, jak cvičit (jak dlouho, jak často, jak intenzivně).

V období těhotenství jsou vždy směrodatná doporučení gynekologa a je potřeba postupovat podle nich (samozřejmě i vzhledem ke cvičení). U některých druhů diagnóz přizpůsobujeme a omezujeme cvičení, patří sem například nízko položená placenta, krvácení, výtok plodové vody, předčasné kontrakce, netypické bolesti, bolesti na hrudi. Vždy je nutné omezit či přizpůsobit cvičení při vyčerpání, bolestech v zádech, bolestech břicha, pocitu na zvracení či riziku přehřátí. Jakékoliv pochyby je třeba konzultovat s lékařem.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi SEMAFOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Rapanová.

Ráda bych se zeptala na několik typů snídaní, po detoxikaci začínám ,, semaforem ,, jsem kravní skupina O, A také zda je vhodné pití rozpustné kávy se sojovým mlékem.Za případné typy moc děkukuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Semafor

Cvičení pro těhotné ve Slunečnici

Klub Slunečnice pro vás připravil 22 druhů cvičení a tanců, těhotenský program, a to vše pod vedením fyzioterapeutek, porodních asistentek a zkušených lektorů. Rovněž nabízí kosmetiku, masáže, pedikúru, manikúru či solárium. Příjemné posezení naleznete u kávy.

Zde naleznete odkaz na Klub Slunečnice.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Poradna

V naší poradně s názvem TYPY DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

ráno po probuzení se mi vůbec nic nechce

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omezte večeře a večerní mlsání. Choďte spát ne hladová, ale s prázdným žaludkem. Po probuzení si dopřejte snídani složenou z jídel, která máte ze všeho nejraději, i když to třeba nejsou jídla typicky snídaňová, a po probuzení se na ně těšte. Uvidíte, že to bude lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Typy deprese

Cvičení pro těhotné na DVD

Zde naleznete cvičení pro těhotné na DVD.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi TYPY VYRÁŽEK FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza Šimonovská.

Dobrý den, mam vyrážku na zadní strane kolena uz od dubna. Doktorka mi rekla, ze to mam od kytky a ze to zmizí. Vzdy to zacne mizet a pak se to zas vrati, nesvedi to ani se to neloupe. Zacla se mi delat dalsi skvrna na zadku, ale ta je mensi ale také se zvětšuje. Dekuji za odpověď.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Typy vyrážek foto

Pohyb v těhotenství a šestinedělí

Cvičení by mělo být pravidelné, v ideálním případě 4–6x týdně v rozsahu 20–30 minut. Jste-li dlouholetá sportovkyně v dobré kondici, můžete cvičit více – ne však déle než dvě hodiny. Naopak, jestliže se vám nedaří najít si vícekrát týdně čas, cvičte aspoň tolik, kolik můžete – ale pravidelně. Nárazová fyzická aktivita je spíše nebezpečná než užitečná.

Velmi dobrým pomocníkem vám může být kniha Cvičení v těhotenství a šestinedělí (Miriam Wessels, Heike Oellerich).

Zde najdete odkaz na knihu Cvičení v těhotenství a šestinedělí.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Copy.

Můžete, ale chránit se musíte stejně. Očkování vás nemůže ochránit před jinými nemocemi nebo otěhotněním. Kromě toho toto očkování chrání jen před několika typy rakoviny děložního čípku a vaginálních bradavic,které jsou také přenosné. Neslouží proti všem nemocem jako 100% ochrana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Copy.

Oprava bradavice nejsou vaginální,ale na genitáliích

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard

Cvičení pro těhotné – video

Zde naleznete cvičení pro těhotné video.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Poradna

V naší poradně s názvem HPV U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda existuje očkování proti viru HPV i pro muže a zda se nějak u mužů dá diagnostikovat,třeba podobným stěrem jako u žen.Je mi 32 let a můj gynekolog mi již v červnu 2016 řekl o zmnožených buňkách na děložním čípku,nyní na listopadové prohlídce udělal odběry na HPV viry,vyšly mi bohužel pozitivní typy 16,18,45.Nyní mám již 4 měsíce nového partnera a obávám se,že i on mnou bude nakažen těmito viry..Děkuji za odpověď P.Johnová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti používané očkování je účinné jak pro ženy, tak i pro muže. U obou pohlaví působí stejně a ochraňuje organizmus především proti typům 16 a 18. Nejlepší je aplikovat vakcínu ještě před započetím sexuálního života, to znamená ještě v dětském věku. To se dosahuje obranné účinnosti až 90%. Postupem času se účinnost vakcíny mění a je doporučována až do věku 45 let. Blíže by vám k tomu pověděl váš gynekolog, který by rovněž mohl doporučit očkování pro vašeho nového přítele. Očkování by mu pak provedl jeho praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv u mužů

Cvičení pro těhotné online

Zde naleznete cvičení pro těhotné online.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ NA PÁTEŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Jörková.

Často poslouchám Vaše pořady i pořady otce Pleskače. V dnešním vysílání bylo řečeno, že máte k dispozici cvičení na páteř. Byla bych moc ráda, kdyby jste mně uvedené cvičení zaslali.
Děkuji Vám za ochota - zdraví Vás Marie Jörková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že máte zájem o cvičení na páteř. Zde je průvodce několika cvičeními podle Mojžíšové. Když se je postupně všechny naučíte a budete je pravidelně každý den nebo každý druhý den budete dělat, tak určitě poznáte úlevu. Zde je přehledný seznam cvičení www.youtube.com/resu…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení na páteř

Anaerobní cvičení

Anaerobní cvičení je cvičení krátkého trvání s vysokou intenzitou nebo frekvencí pohybu. Obecně se jako anaerobní aktivita hodnotí zatížení od 75 % maximální tepové frekvence (MTF) výše, při níž je vynaložena velká síla. Pro anaerobní pohyb je charakteristický vznik kyslíkového dluhu, kdy tělo není schopno zajistit dostatek kyslíku pro intenzivní svalovou práci. Ve svalech se tvoří laktát (látka, která vzniká při energetickém metabolismu buněk s nedostatečným množstvím kyslíku), jenž zabraňuje využití mastných kyselin z tuků jako zdroje energie, což je důvod, proč se při anaerobním cvičení využívá převážně energie ze svalového glykogenu (složený cukr uložený ve svalech). Dalším zdrojem energie látky ATP (adenozintrifosfát) a CP (kreatinfosfát). Využití tuků jako zdroje energie je minimální. Tento druh cvičení je vhodný pro budování svalové hmoty, svalové a výbušné síly či krátkodobé vytrvalosti. Hubnutí vám však půjde snáze, zvolíte-li raději aerobní nebo aerobně-anaerobní cvičení.

Zdroj: Aerobní a anaerobní cvičení

Nejlepší aerobní cvičení na hubnutí

Zkuste program „Účinné kardio“ třikrát týdně.

Program 1

Cyklický objem: Vyzkoušejte toto cvičení na stacionárním kole, třikrát týdně. Udržíte svalový objem a ztratíte tuk.

Intenzita - čas

  • 50 % - 1 min.
  • 60 % - 1 min.
  • 70 % - 5 min.
  • 75 % - 15 min.
  • 70 % - 5 min.
  • 60 % - 2 min.
  • 50 % - 1 min.

Program 2

Ustálené spalování: Vhodné pro eliptical, stepper i stacionární kolo. Nastavte si požadovanou intenzitu a té se držte. V první fázi dochází k rozehřátí organismu, v závěru pak ke zchlazení.

Intenzita - čas

  • 50 % - 1 min.
  • 60 % - 2 min.
  • 75 % - 24 min.
  • 60 % - 2 min.
  • 50 % - 1 min.

Program 3

Intenzivní pyramida: Trénink vhodný pro běžecký pás nebo stacionární kolo. Spalujete tak o 25 % tuku více.

Intenzita - čas

  • 50 % - 1 min.
  • 60 % - 1 min.
  • 80 % - 15 min.
  • 60 % - 15 min.
  • 50 % - 1 min.

Program 4

Intervalový závod: Zkuste toto cvičení na běžeckém pásu nebo jiné kardiostanici. Budete spalovat tuk ještě dlouho po sestoupení z pásu.

Intenzita - čas

  • 50 % - 2 min.
  • 60 % - 1 min.
  • 80 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 85 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 90 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 85 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.
  • 80 % - 1 min.
  • 50 % - 2 min.

Nemusíte měřit každou minutu. Zjistěte si rychlost, při které dosahujete požadované intenzity, a na té se pohybujte.

Cvičení 5

Dělené kardio. Chcete-li minimalizovat nudnost ve vašem tréninku a podpořit spalování tuku, zařaďte ho 3krát denně. Pro každou jednotku můžete použít jiný kardio přístroj.

Intenzita - čas

  • 50 % - 1 min.
  • 60 % - 1 min.
  • 75 % - 6 min.
  • 60 % - 1 min.
  • 50 % - 1 min.

Zdroj: Aerobní a anaerobní cvičení

Diskuze

V diskuzi KONTAKT NA MUDR. JANA ŠULU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mohu z vlastní životní zkušenosti potvrdit, že jídlem lze ovlivnit zákeřnou roztroušenou sklerózu. Diagnostikována mi byla před 30 lety, dnes je mi 60 a jsem pro lékaře zázrakem na poli medicíny. Stačilo jen vyloučit špatné potraviny a zařadit doporučenou bylinu. Pana doktora Šulu osobně neznám, ráda bych se s ním potkala. Tam kde on došel studiemi a lékařskou praxí, dovedla mne životní zkušenost. Vážím si, že je zde doktor, který jde cestou rozumu.
Přeji hodně úspěchů, snad mi někdo dopomůže ke kontaktu na pana doktora, ráda sdělím cenné zkušenosti.
Přeji hodně zdraví. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana B..

Dobrý den paní Jano,

Váš příběh mně velice upoutal na základě toho,že mi před 2 roky zjistili také RS.Jsem tedy ještě zelenáč.Hledám rady i typy od lidi,co mají zkušenosti jako vy.Prosím Vás,zda byste mi dala nějaké vzácné rady i typytypy týkající se stravy,zázračné bylinky a jiné věci,které mi snad take pomohou. Hezký den a budu se těšit na Vašì odpověď.

Jana B.

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Cvičení pro těhotné v Plzni

Kam si zajít protáhnout v těhotenství tělo v Plzni? Cvičení pro těhotné Plzeň, nám. T. G. Masaryka 25, zadní trakt – 2. patro. Cílem cvičení je předcházet nežádoucím změnám, ke kterým během těhotenství může dojít. Pomáhá udržet dobrou fyzickou i psychickou kondici. Fitbally (velké míče) a overbally (malé míče) jsou k dispozici všem zájemkyním.

Mezi nabízené programy patří i gravidjóga. Její prvky jsou často lektorkami zařazovány do cvičení pro těhotné, je určena všem nastávajícím maminkám, jež chtějí během těhotenství připravit k porodu svoje tělo nejen myslí, ale i cvičením. Klade důraz zejména na správné dýchání – plný jógový dech, který je prospěšný pro matku i dítě. Gravidjóga udržuje pružné tělo během těhotenství a připravuje ho na porod i na další náročnou péči o miminko.

Instruktorky: Petra Štíchová, DiS., a Mgr. Lenka Sosnovcová

Jednotlivé vstupné: 80Kč

Permanentka na 10 vstupů – 700Kč (platnost 10 týdnů, platí na všechny aktivity).

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi "MILUJEM" TAKÉTO TYPY RECEPTOV: se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kleopetra.

Nie je uvedená gramáž alebo je uvedená niekoľkými spôsobmi - šálek (? ml), lžička... Ďalšie "odbornost"i tohto receptu: že naliať včelí vosk... nie každý vie, že sa musí vo vodnom kúpeli rozpustiť spolu s olejovou zložkou, treba to napísať. A koľko včelieho vosku? Dôkladne priemiešať znamená poriadne miešať (najlepšie v mixéri), inak zmes s lecitínom a všelím voskom ako emulgátormi nezemulguje. Granulovaný lecitín sa MUSÍ pred výrobou krému na cca 1 hod. nechať rozpustiť vo vodnej zložke. Ach jaj...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze "Milujem" takéto typy receptov:


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP