Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZIMNICE JAKO PRIZNAK OPLODNENI

OBSAH

Oplodnění vajíčka den po dni – video

Zde můžete vidět oplodnění vajíčka den po dni.

Zdroj: Chci oplodnit

Poradna

V naší poradně s názvem KDY DOŠLO K OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Dobrý den,
poslední menstruaci jsem měla 18.9.2018 a další už nepřišla. 24.10 2018 jsem byla u lékaře a řekl, že je to úplný začátek těhotenství cca 14-18 dní. Kdy došlo k oplodnění?

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Lada

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

K oplodnění u vás došlo ve dnech mezi 10.10. až 14.10.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Zimnice s bolestí břicha

Zimnice a bolest břicha mohou být příznakem intoxikace a střevní infekce. Doporučuje se použití absorpčních tablet (aktivní uhlí a podobně), které absorbují toxiny v těle.

Zdroj: Zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem OVLIVNUJE MASAŽNÍ OLEJ OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se s přítelem o dítě a místo lubrikačních gelů používáme masážní olej. Ovlivnuje to nějak oplodnění? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, oleje mohou inhibovat spermie a ty se pak nedostanou k vajíčku. Jestli chcete mít jistotu, že neovlivňujete početí, tak raději používejte silikonový lubrikační gel, který se dá koupit v lékárně. Tento gel je vhodný i na masáž, protože nevysychá. Stačí ho malinko a bezvadně a hlavně příjemně klouže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ovlivnuje masažní olej oplodnění

3 dny po oplodnění

Tři dny po oplodnění se v ženském těle vše připravuje na vznik embrya, projevy těhotenství ale nejsou u žen snad téměř žádné. Výjimečně tento proces může provázet mírná bolest v podbřišku (jako při menstruaci), případně i zvýšená teplota.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem HORVATHOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.

Chtela bich se zeptat kolik stoji odvazani vaječniku bila sem v depresi a dala se podvazat jense chci zeptat kolik to stoji dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sterilizace ve formě podvázání vejcovodů je nevratný zásah, který zabraňuje přirozenému početí do konce života. Jediná možnost, jak otěhotnět s podvázanými vejcovody, je umělé oplodnění. O možnostech umělého oplodnění ve vašem případě vám více poví váš gynekolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Horvathova

Co znamená zimnice a bolest hlavy

Pocity zimnice mohou být vyvolány kromě horečnatých onemocnění infekčního původu také poruchami prokrvení nebo nervového zásobení (například při poruchách dynamiky a statiky páteře). Doporučuje se domluvit si vyšetření neurologem a ortopedem, případně angiologem.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry vecer,mam dotaz 1.2 jsem mela posledni ms mam pravidelnou po 28 dnech test jsem delala 3.3 .2018 a u gynekologa jsem byla 8.3.2018 nebilo nic moc videt rekla mi ze tehotna jsem priblizne 10 dni kdy tedy doslo k oplodneni predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den,
když mi lékař zjistí těhotenství staré cca 14 dní, tak to znamená 14 dní od oplodnění?

Děkuji vám

Irča

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Jak vypadá hlen po oplodnění

Jak již bylo popsáno, hlen po oplodnění má ochrannou funkci - je hustý, lepkavý a tvoří zátku, která brání spermiím a infekci proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi ZIMNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Fox.

Vytrhly mi koren+opravili kaz na 6vpravo. Zuby me už nebolí, ale už třetí den mám od odpoledních hodin zimnici bez teplot. Momentálně chodím na metadon, tak ráno když ho vypiji, tak zimnice zmizí, ale odpoledne se opět objeví a bez prášku na spaní bych ani neusnul. Je to normální? Jestli ano, tak jak dlouho to potrvá? No chystám se radši k doktorovy, jen mě zajímá jestli to někdo měl taky tak...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zimnice

Co je to zimnice

Zimnice jako příznak označuje pocit velmi nepříjemného chladu, kdy se člověk prostě nemůže zahřát. Kromě husí kůže se obvykle objevuje i svalový třes, který může dosáhnout podoby třesavky celého těla. Zimnice se objevuje při infekčních onemocněních. Typicky se vyskytuje také při malárii, a to v určitých intervalech, v některých těžších formách se objevuje i nahodile. Charakteristická je i pro žlutou zimnici a další tropické hemoragické horečky. V tuzemsku nám tyto choroby sice nehrozí, ale očkovat bychom se proti nim měli v případě, že se chystáme navštívit exotická místa. Zimnice je spojována také se sepsí, což je těžká komplikace zánětu, při níž dochází k selhávání orgánů. Na zimnici stejně jako na horečku pomohou antipyretika s protizánětlivým účinkem, což jsou nejrůznější nesteroidní protizánětlivé léky, z nichž velmi účinný je paracetamol a také antimalarika. Součástí léčby mohou být i studené zábaly a koupele. V případě, že je teplota pod 38 °C, tak se nesnižuje – pro tělo je žádoucí, aby se s nemocí vypořádalo samo. Objeví-li se zimnice s horečkou nad 38 °C, nasazují se léky po konzultaci s lékařem, doporučena může být také hospitalizace.

Zdroj: Zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem TVORBA SPERMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobry de mam dotaz muj pritel je temer neplodny a me zajima kdybichom chteli jit na umele.oplodneni jesli bi ta spermie mohla bit pritele kdyz je neplodny
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Píšete, že přítel je TÉMĚŘ neplodný, takže v jeho spermatu se dají najít nějaké plodné spermie? Nebo jak to myslíte s tím téměř? K umělému oplodnění stačí jedna spermie. Pokud ji váš přítel má, tak to možné je. Jako náhradní variantu byste mohla ještě použít sperma jeho bratra, abyste dosáhla na podobné vlastnosti svého přítele.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tvorba spermatu

Zimnice bez horečky

Zimnice je běžně způsobena nízkými vnějšími teplotami nebo měnícími se vnitřními teplotami, například když máte horečku. Když máte zimnici bez horečky, příčiny mohou zahrnovat nízkou hladinu cukru v krvi, úzkost nebo strach nebo intenzivní fyzické cvičení.

Zdroj: Každý večer zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Hlen po oplodnění

Hlen po oplodnění má lepkavou konzistenci a nevypadá jako bílek. Ženy, které si vyhodnocují podobu hlenu delší dobu, dokážou rozeznat normální hlen od těhotenského, ale obecně se změna hlenu nebere jako jeden z příznaků těhotenství. Mezi ně patří citlivá prsa, nevolnost, zvýšená potřeba močení a špinění sedmý až desátý den po oplodnění, kdy se zárodek uhnizďuje v děloze. Dalším důkazem těhotenství je, když období vyšších teplot přesáhne 17 dní.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem NÁHLÉ POCENÍ,BEZ PŘÍČINY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Jsem po léčbě močových cest.Léčení bylo drastické.Dvoje antibiotika jsem užívala od obvodního lékaře neúspěšně,potom mě poslal k urologovi,ten si mě nechal v nemocnici na kapačkách,zase antibiotika,zase bez úspěchu.Stále únava,prožívala jsem velké zimnice,nevolnosti,bolesti.Nyní jsem doma týden,Je to lepší,ale pocení,náhlé,jako když to na mě hodí,zimnice už menší. moje pocení je i přes den,nárazově a není to pocení,že bych se musela převlékat,jen jsem zvlhlá od hlavy po paty a potom to schládne,je to moc nepříjemné. podotýkám,že od začátku bez teplot.Nevím stále co se mnou je.laborator.výsledky moče stále špatné,kultivace pozitivní.Už nechci antibiotika.budu ráda,jestli mě někdo poradí.předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za Vaše pocení může bakteriální nákaza ve Vašich močových cestách. Jinak, než antibiotiky, se toho nezbavíte. Musíte plně důvěřovat svému lékaři a dodržovat PŘESNĚ jeho pokyny při užívání antibiotik, i když jste vnitřně přesvědčena o jejich škodlivosti. Váš lékař zná bakterii, která u Vás sídlí a může Vám nejrychleji a bezpečně pomoci. Vydržte na kontrolní rozbor moči a pak se poraďte o dalším postupu se svým lékařem.
Po skončení léčby začněte alespoň jeden měsíc užívat probiotika, která obnoví škody způsobené antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhlé pocení,bez příčiny?

Změny nálady

Změny nálady mohou být podobné příznakům premenstruačního syndromu, a tak může být obtížné zjistit, zda souvisejí s menstruačním cyklem nebo příznakem těhotenství. Pokud premenstruační syndrom obvykle nezažíváte, může to být pro vás zřejmý příznak těhotenství.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Diskuze

V diskuzi UMĚLÉ OPLODNĚNÍ A NÁSLEDNÝ POROD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Zdravím, která z metod je podle vás nejvíce jistá? Díky za odpověď Linda

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Umělé oplodnění a následný porod

hCG v moči po oplodnění

Hormon hCG není hned po oplodnění vajíčka v těle žádný, až v průběhu několika dní se začíná vylučovat nejprve do krve a následně do moči. U žen se může objevit od jedenáctého dne, ve většině případů se v moči objevuje až kolem čtrnáctého dne těhotenství.

Zdroj: Co znamená hCG

Zimnice a rakovina

Když rakovina způsobí horečku, vaše tělo se může nadměrně potit, když se snaží ochladit. V některých případech dochází k nočnímu pocení v důsledku léčby rakoviny, jako je chemoterapie, léky, které mění hormony, a morfin. Pokud se vaše noční pocení objeví kvůli rakovině, pravděpodobně zaznamenáte další příznaky.

Zdroj: Každý večer zimnice

Nedostatek spánku a zimnice

Nedostatek spánku může způsobit pocit, že vám běhá mráz po zádech. Během spánku tělesná teplota klesne na nejnižší bod uprostřed noci, když spíte. Takže pokud jste nedospalí, vaše tělesná teplota se možná snaží klesnout z těchto důvodů.

Zdroj: Každý večer zimnice

Děložní čípek v raném těhotenství

Po oplodnění vajíčka zůstává čípek během celého těhotenství zavřený a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Kdy dochází k nidaci

Nidace začíná 6.–7. den po oplodnění a končí 12. den po oplodnění (12 dpo). Považuje se za skutečný počátek těhotenství. Při uhnízdění mohou být ve sliznici dělohy narušeny drobné cévy, zanoření oplodněného vajíčka může vyvolat slabé krvácení („špinění“), jež mohou některé ženy omylem zaměnit za menstruaci.

Zdroj: Příznaky nidace


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP