Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINKY BB KRÉMU

OBSAH

Upozornění

  • Čaje můžete nahradit čerstvou šťávou z bylin, pokud jí dáváte přednost. Také můžete nahradit zmiňované oleje za avokádový olej, olivový olej nebo další jiné, ale s podobnou hustotou. Místo včelího vosku můžete použít bambucké máslo nebo kakaové máslo.
  • Neponořujte do krému prsty, používejte kosmetickou stěrku, aby nedošlo ke kontaminaci krému.

Zdroj: Výroba hydratačního krému

Diskuze

V diskuzi PROGESTERONOVÝ KRÉM ORGANIC VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den
Chci se zeptat zda je normální že po dvouch dnech mazání Progesteronoveho krému se mi zhoršili příznaky menopauzy. Je to dočasné?
DekujiMJ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Progesteronový krém organic vedlejší účinky

Účinky BB krému

Opalovací krémy mají ochranný denní faktor mezi 15 – 30 čísly, ale BB krém má ochranný faktor číslo 35. Tento rozdíl vyplývá z prvotní funkce BB krému. BB krém byl původně vyvinut pro pacienty, kteří podstoupili laserovou léčbu. BB krém měl u nich zmírnit bolest a hojení kůže a také chránit před zarudnutím nebo před jizvami. Vyšší ochranný faktor krému do letních dnů je dobrý nápad, ale na zimu je to zbytečné. Tónovací krém měl dostatečnou vůli, zejména s reakcí chemických filtrů. Tyto filtry reagovaly s pokožkou a také blokovaly přístup Vitamínu D.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Diskuze

V diskuzi VÝROBA HYDRATAČNÍHO KRÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla M.

Tenhle jsem ještě nezkoušela ale nějaké jednodušší ano, výsledek se dost liší (asi i podle toho kdo to dělá), jinak teĎ jsem si oblíbila od Skincodu z lékárny ess alpine white na hydrataci :), ale zas nějaký experiment o vánocách udělám :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klárka.

s tou výdrží je to obecně ošemetné :/
když tam dáte nějaký tuk a není chráněn, tak to tak může dopadnout... V tom jsou ty kupované lepší

Zdroj: diskuze Výroba hydratačního krému

Hydratační krémy

Ze zkušeností s hydratačním krémem víme, že po natření se na určitou dobu zvedne hydratace pokožky nebo se projeví vypnutí kůže (tonus), ale tento účinek netrvá příliš dlouho. Tyto nejlepší a uspokojivé hydratační účinky výsledky se dají pozorovat u krému Eucerin hyaluron filler sérum. Tento krém od firmy Eucerin je účinný, protože obsahuje humectant. Humectant je zvlhčovadlo a používá se především v potravinách a také v kosmetických výrobcích, které mají pomoci udržet vlhkost. Tyto látky se obecně nazývají hygroskopické, což znamená, že jsou schopny absorbovat z okolí vodu. Jelikož voda má v kůži důležitý význam, je účinek tohoto krému, v podobě pozdržení vody v kůži, prospěšný.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD NA VÝROBU KRÉMU Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Receptů na výrobu krémů z aloe vera je mnoho různých. Lidé obvykle používají k výrobě masti listy nebo jen gel z aloe vera. Zde je seznam mnoha různých video - receptů, podle kterých se dá vyrobit domácí mast z aloe vera: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na výrobu krému z aloe

Pět hlavních příčin stárnutí pleti

Jsou to tyto zdroje volných radikálů:

  • expozice pokožky UV zářením,
  • znečištěný vzduch, který obklopuje pokožku,
  • kouř,
  • podráždění,
  • metabolismus.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Poradna

V naší poradně s názvem MĚLA BYCH ZAJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

mužu si ho obednat nebo někde koupit a mohu ho poouživat když sem těhotná a kolik vubec stojí ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Cena BB krému je tady: www.krasa.cz/bb-krem…

Zdroj: diskuze Měla bych zajem

Pět hlavních příčin stárnutí pleti

Jsou to tyto zdroje volných radikálů:

  • expozice pokožky UV zářením,
  • znečištěný vzduch, který obklopuje pokožku,
  • kouř,
  • podráždění,
  • metabolismus.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Tipy a upozornění

Tímto receptem si vyrobíte dva šálky krému z Aloe vera. Tento krém je vhodný pro všechny typy pleti. Použijte však esenciální oleje, které prospívají vašemu typu pleti. Pro mastnou pleť se například doporučují esenciální oleje z cypřiše a eukalyptu, na suchou pokožku příznivě působí rozmarýn nebo santalové dřevo, normální pleti vyhovuje levandule nebo růže. Také mandlový nebo kokosový olej či kakaové máslo můžete nahradit, a to hroznovým nebo meruňkovým olejem. Vyrobený krém je velmi koncentrovaný, takže vždy stačí nanést jen malé množství, které jemně vmasírujete do pokožky obličeje jednou nebo dvakrát denně, nejlépe hned po umytí jemným čisticím prostředkem.

Na výrobu krému použijte vodu z kohoutku jen v případě, že je to nezbytně nutné. Může totiž způsobit růst plísní na krému, a to i přesto, že ho budete dobře skladovat. Nepoužívejte produkty z Aloe vera na infekci, aby nedošlo k jejímu dalšímu šíření.

Zdroj: Domácí výroba pleťového krému z aloe vera

Diskuze

V diskuzi VÝROBA HYDRATAČNÍHO KRÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla M.

Tenhle jsem ještě nezkoušela ale nějaké jednodušší ano, výsledek se dost liší (asi i podle toho kdo to dělá), jinak teĎ jsem si oblíbila od Skincodu z lékárny ess alpine white na hydrataci :), ale zas nějaký experiment o vánocách udělám :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Meela.

A jak se liší výsledek u těch domácích? :) já taky jinak ráda z lékárny nebo řemeslné

Zdroj: diskuze Výroba hydratačního krému

Hypoalergenní krémy

Obecně platí, že každý pleťový krém je důležité si předem vyzkoušet!. Jako zkouška krému se doporučuje natřít trochu krému na předloktí, popřípadě na pokožku za uchem nebo před uchem. Pokud se po natření neprojeví na těchto místech žádná alergická reakce, tak pak se dá krém použít na pleť tváří a celého obličeje, popřípadě dekoltu. Co ale přesně znamená informace, že je krém hypoalergenní? Znamená to, že hypoalergenní krém u většiny lidí nevyvolává alergické reakce. Spousta lidí je ale přecitlivělá na různé látky z okolního prostředí, ať to jsou pily nebo chemické látky. Také alergií jsou stovky druhů, tak jak to že se daný krém může chlubit termínem hypoalergenní? Z dlouholeté praxe jsou nám známy látky, které alergie způsobují, a jejich přítomnost v daném krému pak dává podezření, že daný krém může a pravděpodobně bude způsobovat alergické reakce. Pokud ovšem výrobce tyto podezřelé látky z krému vyloučí, tak významně snižuje riziko, že se po použití projeví nějaká alergie. Hypoalergenní krém je tedy kosmetický přípravek, který neobsahuje známé alergeny a u většiny lidí nezpůsobí alergickou reakci. Hypoalergenní krémy by se daly také označit, jako krémy vhodné pro děti.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Žebříček denních krémů proti vráskám

Žádný z testovaných denních krémů proti vráskám nedokáže zázraky, proto žádný nezískal v této zkoušce velmi dobrou známku. Cien a Eucerin mají dobré hodnocení, protože jsou nejen účinné v redukci vrásek, ale i lepší v tomto ohledu než H-krém. Cien jako jeden z mála dostal velmi dobrou známku i za hydrataci, protože byl opět výrazně lepší než H-krém a po ukončení testu byla pokožka mnohem více hydratovaná. Ty krémy, které dostaly průměrnou známku (uspokojivě) za redukci vrásek, jsou ve srovnání s H-krémem jen nepatrně lepší nebo mají stejný účinek.

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Diskuze

V diskuzi MĚSÍČKOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lennanov.

Velice díky za recept. Určitě vyzkouším, jak se mi povede. Sháním ještě recept na výrobu takovéhoto měsíčkového krému. www.oveckarna.cz/byl… Neznáte náhodou nějaký??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Měsíčkový krém

Studie Estée Lauder

V roce 1997 byla značka Estée Lauder jedinou značkou kosmetiky, jež spolupracovala s předními francouzskými vědci v průkopnické studii SU.VI.MAX. Díky tomu se Estée Lauder stala první kosmetickou společností, jež prokázala, že místní aplikace antioxidantů a vitamínů má pro pokožku významné ochranné příznivé účinky, díky čemuž si společnost Estée Lauder zajistila svou přední příčku v oblasti vědecké práce na vývoji kosmetických antioxidačních přípravků pro péči o pleť proti stárnutí. Hydratační krém od Estée Lauder nazvaný DayWear, který v sobě spojoval vědecké poznatky této značky z její průlomové nezávislé výzkumné studie, byl prvním výrobkem pro péči o pleť, v případě kterého bylo prokázáno, že jeho účinky zabraňují vzniku známek předčasného stárnutí v důsledku působení okolních vlivů a který využívá exkluzivní směs antioxidantů pro zamezení poškození pleti volnými radikály.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IVET.

Dobrý den,nevíte kde bych si mohla objednat krém ANTIŽILKA? Děkuji za odpověd a přeji hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antižilka se dá koupit tady: www.dynamic-gely.eu/…
Internetový obchod je na Slovensku, cena krému je 10€ (255 Kč) a není problém zaslat zboží do ČR.

Zdroj: diskuze Antižilka

Studie Estée Lauder 

V roce 1997 byla značka Estée Lauder jedinou značkou kosmetiky, jež spolupracovala s předními francouzskými vědci v průkopnické studii SU.VI.MAX. Díky tomu se Estée Lauder stala první kosmetickou společností, jež prokázala, že místní aplikace antioxidantů a vitamínů má pro pokožku významné ochranné příznivé účinky, díky čemuž si společnost Estée Lauder zajistila svou přední příčku v oblasti vědecké práce na vývoji kosmetických antioxidačních přípravků pro péči o pleť proti stárnutí. Hydratační krém od Estée Lauder nazvaný DayWear, který v sobě spojoval vědecké poznatky této značky z její průlomové nezávislé výzkumné studie, byl prvním výrobkem pro péči o pleť, v případě kterého bylo prokázáno, že jeho účinky zabraňují vzniku známek předčasného stárnutí v důsledku působení okolních vlivů a který využívá exkluzivní směs antioxidantů pro zamezení poškození pleti volnými radikály.

 

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA OBLIČEJI HNED PO UMYTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Dobry den,uz delsi dobu potykam se s problemem svedeni obliceje hned po jeho umyti.Dlouhodobejsi navstevy u kozniho bohuzel nemeli zadny efekt.Na doporuceni manzelky jsem nejakou chvili pouzival kremy od znacky La Mer ci Sisley.Svedeni prestavalo hned po aplikaci kremu na oblicej.Ale posledni dobou pozoruji oslabeni ucinku kremu.Muzete mi nejak poradit.Dekuji za zpetnou vazbu.Vl.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na obličeji hned po umytí

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP