Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINNÁ OPATŘENÍ

OBSAH

Otevřete doma dětem školní notýsky – a už to tam na vás zase červeně křičí. Ve škole jsou vši! Žijeme ve 21. století, ale čtyřikrát do roka přijde oznámení, že ve školce či škole se na dětských hlavičkách zabydlil tento cizopasný dotěrný odporný hmyz. Mnoho lidí má vši asociačně spojené se špatnou hygienou. Ale takto bychom mohli mluvit spíše o vši šatní. Navzdory svému sympatickému přídomku neznamená, že se jí líbí šaty, ale přebývá v oblečení a botách a číhá tam na člověka, aby nasála krev. Dokáže takhle přeživší číhat i týden a je přenašečkou skvrnitého tyfu, zákopové a návratné horečky. U nás se s ní naštěstí nesetkáme.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi DIETNÍ OPATŘENÍ U RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dudková Michaela.

Dobrý den, moc prosím o radu k dietnímu opatření k onemocnění růží u staršího člověka (otec 71 let). Děkuji, Dudková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dietní opatření u růže

Je cukrovka léčitelná

Jak již bylo popsáno, cukrovka je léčitelná. Nikoliv zcela vyléčitelná, jelikož se na onemocnění často přijde pozdě. Režimová opatření však bývají opravdu účinná. V některých případech zůstane člověku sekundární diabetes natrvalo. Pokud je však léčitelná jeho příčina, může být léčitelná i cukrovka. Například lze odvrátit vznik diabetu u hemochromatózy, je-li řešena včas. Stejně tak u glukagonomu je možné úplné vyléčení, pokud je nádor odstraněn dříve, než vzniknou komplikace.

Zdroj: Cukrovka

Diskuze

V diskuzi NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirouš.

také máme výbornou zkušenost s Thymovarem. Výsledky parádní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ron.

Zdravím, a jak je to s nemocemi včel?? Je jich tolik :O tak například: vcelimor.cz/o-moru-v… kdo by vůbec řekl, že ta malé stvoření bude ohrožováno tolika nemocemi :/ Ach jo, existují vůbec nějaká opatření proti těm nemocem??

Zdroj: diskuze Nemoc

Inkubační doba svrabu

Inkubační doba svrabu je měsíc až měsíc a půl. Období nakažlivosti končí po řádně ukončené léčebné (antiskabiesní) kúře, kterou řídí dermatolog, a po provedení všech příslušných hygienických opatření.

Zdroj: Prašivina u lidí

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Agáta.

Jeddi - teď nevím jestli to bude pasovat k tvé alternativní povaze - na slabé stránky osobnosti by se měl asi zaměřit každý podle sebe (možná stačí se na sebe sebekriticky podívat). Ale co se týče zdraví můžeš si nechat udělat tzv. GenScan. Pomocí testu DNA ti určí k jakým nemocem máš jasné dispozice a podle těchto informací si už můžeš přesněji směřovat svá životní opatření. V tvém případě asi spíše alternativního rázu.

O:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Jak detoxikovat

Základní pravidla k detoxikaci vašeho organismu jsou následují: vyhýbejte se tučným jídlům a polotovarům, jakož i většímu množství cukrů, pravidelně cvičte a masírujte postižená místa.

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Dobrý den, můžu s Pradaxou brát Condrosulf 400 mg?
Děkuji Eli

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 400 je lék jehož účinná látka se nazývá chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát nijak neovlivňuje účinky Dabigatranu, což je účinná látka přípravku Pradaxa. Condrosulf je možné užívat souběžně s léčbou Pradaxou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Jak léčit svrab

Léčba svrabu spočívá v likvidaci parazitů v kůži. K tomu se používá terapie sírou a synteticky vyráběnými přípravky. Jedná se například o účinnou látku permethrin, která je vhodná pro dospělé a děti od 2 let, aplikuje se na 8–12 hodin a hned po jedné dávce uhyne 95 % parazitů. Léčba se opakuje opět po týdnu (nebo v intervalu, který určí lékař). U dospělých se používá 10–20% sirné vazelíny, u dětí pouze 2,5% z důvodu vyšší citlivosti pokožky. Mast na svrab se aplikuje 1x denně na dobu 24 hodin. Síru v masti je možné použít dokonce i u dětí do dvou let a u těhotných žen. Tato mast je levná a účinná, nevýhodou je však její zápach a možnost podráždění kůže při vyšších koncentracích. Léčivo se aplikuje na celé tělo (kromě hlavy a krku u dospělých) a následně se po uplynutí dané doby provede očistná koupel. I po léčbě může dalších několik dnů přetrvávat svědění, proto se doporučuje následně pokožku mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy.

Součástí léčby je zavedení hygienických opatření:

  • denně měnit spodní prádlo
  • denně měnit ložní prádlo
  • prát vše při teplotě 60 °C
  • vyžehlené věci alespoň 3 dny nepoužívat
  • důkladně větrat

Zdroj: Opruzená třísla versus svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Je normální, že po léčbě mastí infectoscab se ještě několik dní objevují nové pupínky, které svědí. Je to proto, že mast zabije zákožku i její larvy, které zůstanou mrtví pod kůží a způsobí zde tyhle nové pupínky tím, jak se tam rozkládají. Nejrychlejší postup na likvidaci svrabu je popsán v pokynech, které jsou přiloženy u masti infectoscab. Když je důsledně dodržíte, tak se nejrychleji toho svrabu zbavíte. Jako alternativu z přírodních léků je možné použít hřebíčkový olej nebo tea tree olej, které se aplikují ve zředěné formě na celé tělo. Nic účinnějšího pak už není.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Tak proto se mi objevovaly nové pupínky,Tím pádem nemusím mít strach že se mi to vrací,toto je přesně odpověd na mou otázku,o tom co píšete že se ještě objeví nové pupínky i po léčbě jsem nikde nic nenašla,moc Vám děkuji,pomohl jste mi.Nemohla jsme přijít na to proč se mi to vrací,jak jsem si původně myslela,když jsem udělala veškerá hygienická opatření.Myslela jsem si že mastička není tolik účinná.Díky za uklidnující a vše vysvětlující odpověd.

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Přípravky proti celulitidě

Tipy pro domácí krémy s anticelulitidovým účinkem najdete pod článkem. Podívejte se také na přípravky proti celulitidě.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Jak že na toho alzheimera přijdou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP