Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UPOZORNĚNÍ

OBSAH

Upozornění

  • Čaje můžete nahradit čerstvou šťávou z bylin, pokud jí dáváte přednost. Také můžete nahradit zmiňované oleje za avokádový olej, olivový olej nebo další jiné, ale s podobnou hustotou. Místo včelího vosku můžete použít bambucké máslo nebo kakaové máslo.
  • Neponořujte do krému prsty, používejte kosmetickou stěrku, aby nedošlo ke kontaminaci krému.

Zdroj: Výroba hydratačního krému

Poradna

V naší poradně s názvem PASTINÁKOVÁ NAŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Nať pstyňáku je možné použít jako nať petržele, takže i za syrova. Nať pastyňáku není tak aromatická jako je nať petrželová. Žádná jedovatost není známa.

Zdroj: diskuze Pastináková nať

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel HANA.

Dobrý den, dvě tabletky furolinu a probudila mě šílená bolest hlavy jako migréna. Hledala jsem příbalový leták a žádné upozornění jsem nenašla, až tady v diskusi jsem zjistila, že nejsem sama. Teď jen čekat, jestli to pomine a hlavně, jestli to vyléčí zánět.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Kostival a kovový nůž

Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

U dny nejde o dodržování doporučeného množství purinů, jako spíš o to, vyladit jídelníček tak, abyste udržel hodnoty kyseliny močové ve snesitelné míře. Proto je potřeba znát seznam nevhodných potravin, které byste neměl jíst vůbec a nebo jen svátečně. Pravidelně a často choďte na měření kyseliny močové, abyste se stačil rozpamatovat, který z vašich stravovacích prohřešků má největší vliv a ten pak omezte.
Když zmiňujete brokolici, tak ta je, co se purinů týče, bezpečná. Její riziko je jen v případě užívání Warfarinu, protože obsahuhe vitamín K a rázové zařazení nebo naopak vyškrtnutí z jídelníčku může rozkolísat srážlivost krve.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Musiolová.

1.jak je to u léku na srážlivost krve APO-TIC s kombinací s brokolicí. Na žaludek mi hodně dobře dělá brokolice, tak ji používám téměř denně do všeho i samotnou, ale užívám zároveňna srážlivost krve i lék APO-TIC 2x denně půl tablety.Nyní v seznamu bílkovin u potravin má brokolice vysoké hodnoty - 80, takže bych ji měla vzhledem ke své sváze 85-90kg vysadit, protože by pokrylo 100g brokolice celodenní dávku bílkovin, které mohu sníst. Objevily se totiž u mne záchvaty dny.Ale ve vaší předešlé odpovědi na brokolici upozorňujete na kombinaci této zeleniny a léků na srážlivost krve Warfarin - týká se toto upozornění i léků APO-TIC? A jak mám rozumět upozornění, že není možno vysadit brokolici najednou?2. Prosila bych ještě radu - nerozumím v pojednání o bramborách , že nejdříve říkáte že brambory by se měly vařit jen ve slupce u dny, pak je v článku hovořeno, že se mají jíst jen sladké brambory , a to pečené, ale pak je hovořeno, že brambory bílé se nemají jíst. Co to jsou za brambory bílé, mají se jíst jen odrudy brambor červených, nebo vůbec brambory normální se nesmí u dny jíst, ale mají se jíst jen sladké brambory , a to pečené?

Děkuji moc za radu a odpověď - Musiolová.

Zdroj: diskuze Puriny

Upozornění

Tento produkt je určen pro použití zdravotníky. Prodejce od vás může vyžadovat důkaz, aby ověřil, že jste certifikovaný dodavatel a že jste způsobilí k nákupu a používání těchto položek ve vaší zemi.

Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Poradna

V naší poradně s názvem AMERICKÉ BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje v případě amerického bavení či melíru a zda se dá touto technikou dosáhnout platinové blond. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Americké barvení je několik přibližně stejných odstínů, například blond, až po plavou. Hodně to dělá Wella Professional. Jde o barvení tón v tónu a lze dosáhnout i vzhledu platinové bold, pokud máte svou přírodní barvu plavou nebo špinavou blond. Tady je obrázek, jak by to mohlo vypadat: files.hotstyle.cz/20…

Důležité upozornění pro americké barvení! Americké barvení si nechte VŽDY udělat u kadeřnice, jinak riskujete nepěkné barevné prameny, jako vodníkovy pentle. Při technice amerického barvení je potřeba jednotlivé prameny nejdříve odbarvit a potom na ně aplikovat vhodnou barvu a k tomu je potřeba zkušenost. Není zde prostor na opravy, protože pak budete mít na hlavě místo amerckého melíru spíše chemlon.

Zdroj: diskuze Americké barvení

Doporučené dávkování

1 polévková lžíce denně. Před použitím důkladně protřepat! Případný zákal není kvalitativní vadou přípravku.

Upozornění

Jedná se o doplněk stravy. Přípravek není vhodný pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte jej mimo dosah dětí. Nenahrazuje jím pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené dávkování. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Obsah

500 ml, tj. 30 denních dávek

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ JAKO LÉK: UPOZORNĚNÍ V COVIDOVÉ DOBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pete Petan.

Upozornění: Užíval jsem mimo jiné přes 5 roků dlouhodobě kostku droždí denně. Přínosem bylo pro mne zajištění dostatku vitaminů B a snížení bolestivosti zad, mám diagnostikovánu 25 let polyneuropatii dolních končetin a jsem 20 let diabetikem 2 typu, dostávám mimo léků injekce Milgamma týdně přes 10 let, nyní jsem už 3 roky na inzulinu, 77 let, diabates v mém rodě je dědičná! Před 1,5 rokem jsem dostal přes okamžitou předběžnou ochranu antibiotikem a Isoprinosinem velmi těžký průběh covidu, 15 dní pobyt na JIP (nové antibiotikum, kortikoidy, kyslík až 7,5 l/min bez masky, a dalších 15 dní doma na kyslíku 2 l/min. Po následných dvou očkováních proti covidu jsem v červenci a srpnu byl testován v Brně na protilátky, 1.test výsledek 2.7.2021 protilátky 89,4% P, IgM 0 N, IgG 0 N, manželka rovněž po covidu a dvou očkováních ve stejné době jako já s lehčím průběhem covidu měla hodnoty IgM a IgG obě větší než 20, droždí neužívala, očkována a testována byla ve stejné době jako já. Týden jsem pátral a na internetu jsem zjistil, ze droždí je ve střevech velmi agresivní, střevní mikrofloru a mikrobiom silně mění, přestal jsem droždí hned užívat a hodnoty výsledeky 2.testu 16.8.2021 byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 N.

Moje otázky mi nebyly nikde nikým zatím zodpovězeny:

1. Mohl být můj průběh covidu mnohem těžší díky droždí, u kterého jsem měl hodnoty IgG a IgM zřejmě v čase nákazy nulové?
2. Jaký význam pro odolnost na vznik nákazy nejen u covidu má test těchto protilátek zejména u lidí, kteří obecně nemají problémy s imunitou?

Droždí už proto nekonzumuji, považuji jeho účinek za sporný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pete Petan.

Oprava 2.test byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 P!!!.

Zdroj: diskuze Droždí jako lék: upozornění v Covidové době

Upozornění

U některých jedinců mohou bylinné léky vyvolat alergickou reakci. Proto před použitím aloe vera zkuste nejprve nanést malé množství gelu za ucho nebo do podpaždí, abyste včas zjistili případnou alergickou reakci. Pokud máte obavy z  nežádoucích účinků, je dobré se setkat s vyškoleným zdravotním poradcem, ten vás seznámí s možnými riziky a poradí vám s dávkováním.

Zdroj: Byliny na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ NA BOLEST VARLETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobrý den
V časopise Rybářství jsem našel inzerát , kde jistá paní nabízí bylinky na léčbu , prostaty a rakoviny poh. orgánů.Po objednání mi přišla zásilka ,6 sáčků na půl roku a návod ,ráno spařit vrchovatou lžičku bylinek. 15 minut louhovat a půl hodiny před jídlem vypít .Večer to samé 30 min před večeří . Když jsem obsah sáčku měřil vyšlo mi asi 27 lžiček na měsíc ,po dotazu o té paní mi bylo řečeno že musím každý 5 den vynechat ,prý aby si tělo nezvyklo .Po upozornění že i potom mi to nevyjde na zbytek dnů na 2 šálky, mi bylo doporučeno že mám vynechat každý 3 den . Upozornil jsem paní že asi neumí počítat protože ani potom to nevychází a rozchází se s receptem ,nakonec mi řekla že jsem si ty bylinky neměl kupovat když jí nevěřím .Myslíte že jsem si za 1000 kč +200 balné koupil zdraví a nebo se jsem se stal obětí podvodnice ,která využívá lidské neštěstí a důvěru Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste nejdříve využívat, co jste si koupil a pak podle svých dojmů si zkuste odpovědět na svou otázku. Věřte, že existují i bylinky, které léčí prostatu i nádorová onemocnění a proto váš nákup nemusí být nutně podvod. Pro úspěšnou léčbu je také zapotřebí léku věřit a to u vás teď moc nefunguje. Zkuste obnovit důvěru v ty bylinky a ne v prodavačku, ke které jste získal negativní postoj. Napište pak jak jste svoji léčbu vyhodnotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Čaj na bolest varlete

Tabulka s krevním tlakem podle věku pro ženy


Věk


Systolický (mm Hg)


Diastolický (mm Hg)


Krevní tlak pro ženy do 20 let


15 - 19 let


117


77


Krevní tlak žen starších 20


20 - 24 let


120


79


25 - 29 let


121


80


Krevní tlak pro ženy nad 30 let


30 - 34 let


122


81


35 - 39 let


123


82


Krevní tlak pro ženy nad 40 let


40 - 44 let


125


83


45 - 49 let


127


84


Krevní tlak pro ženy nad 50 let


50 - 54 let


129


85


55 - 59 let


131


86


Krevní tlak pro ženy starší 60 let


60 - 64 let


134


87

Upozornění

Odečty Výše uvedené jsou jen průměrné přibližné. Minimální a maximální krevní tlak se může lišit v různých časových obdobích v závislosti na práci, kterou děláte.

Zdroj: Krevní tlak podle věku v tabulkách pro ženy

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DÁSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nofran.

Věřím ozónu,když mne dokázal vyléčit z ukrutných bolestí zánětu zubu s váčkem hnisu..Druhy den jsem byl již bez bolesti..Jsem vyléčen a zub mne zůstal..To by takto nikdo nedokázal ani náhodou!!!!!Začnu nyní ofukovat odhalené krčky ozonem a věřím,že nad paradentózou ve svých 70 letech zvítězím... Přesně tak jako nad cov. CDS!!!!! Škoda,že jsem tyto praktyky neznal dříve...Všem přeji hodně zdraví!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nofran.

Hezký den pane Cempírek..Děkuji Vám za upozornění..Všechno to dobře vím a taky se mne to jednou povedlo to zažít a vychutnat si to.. Jsem velice citlivý na ozon..Udělal jsem si na něho generátor..Nyní měním coronovou výbojkovou elekrodu za nerezovou,abych neměl toxické ozonové plyny díky elektrodě z jiného materiálu..Ve vodě ozon nelze přesytit v tom je ta výhoda.. Stačí počkat 20 min a odpaří se pryč.. Ozon dokáže léčit několik druhů rakoviny a pomáhat citelně v boji s cukrovkou a mnoha dalšími nemocemi..Dodělávám nový ozonový přístroj,který bude nasávat čistý kyslík skrze generátorovou křemíkovou trubici a ozonové plyny,tak budou naprosto čisté a použitelné v určitém množství i pro lidskou krev a nebo klistýrem do těla..Ozon však,ale bude dál pro přímé dýchání stále nebezpečný..Zkoušel jsem olivovou mast s ozónem a co ta dokáže je doslova neuvěřitelné!!!! Ono se není čemu divit,když má tento takřka nesilnější oxidant na světě ORP 2,07 mV..Ozon lidem jednou hodně ve zdravíčku pomůže!!!!! Zdravím všechny..

Zdroj: diskuze Rakovina dásně

Upozornění

Těhotné a kojící ženy by se měly vyvarovat užívání doplňků s obsahem taurinu. Další rizikovou skupinou jsou alergici, epileptici nebo lidé, kteří užívají jiné léky. Lidé podstupující léčbu chemoterapií by se taktéž měli vyhnout užívání taurinu, protože může způsobit interakci s jinými léky. Pokud u sebe zjistíte jakékoliv nežádoucí účinky, okamžitě přestaňte taurin užívat.

Zdroj: Taurin a rakovina

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vesna.

Akékoľvek škvrny, pigmentové alebo aj tzv. starecké škvrny žiadnou, ani najdrahšou kozmetikou neodstránite. Sú to iba vyhodené peniaze a strata času. Ak sa týchto problémov chcete naozaj ale skutočne naozaj zbaviť, ostáva iba jedna zaručená cesta a tou je príroda. Je to cesta dlhá a tŕnistá, avšak so 100% zaručeným účinkom. Telo pokiaľ nemá poruchu pracuje ako dobre namazaný a zoštelovaný motor. Skúste dať zemiak do výfuku a zistíte, že motor robí psie kusy. A tak je to aj s našimi telami, ktoré nápor moderných priemyselných výplodov jednoducho nezvládajú, pretože sa nestihli pri tej kapitalistickej rýchlosti prispôsobiť t.j. adaptovať na otrávené prostredie. Tí šťastnejší sú telom upozornení na to, že nedobre robia iba škvrnami, tí menej šťastní odídu s diagnózou rakovina.. Sú to dva konce jednej a tej istej úsečky. Zanesené telo toxínmi a z toho plynúce následky-škvrny. Následkom rokmi zanášanej pečene (jater) budú v lepšom prípade iba tie škvrny. Ostáva iba pusitť sa do čistenia organimu a pokiaľ nebude dôkladne vyčistená pečeň, škvrny jednoducho nezmiznú, ani pleť sa neupraví. Proti zákonom prírody sa nedá ísť chémiou, to proste nefunguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel R.Pánek.

Pisatel ze Slovenska má sice pravdu k dnešnímu znečištění, ale moji prarodiče tyto skvrny měli také a to bylo před 70.roky. Ovzduší bylo nepochybně čistější. Ale odstranit se dá všechno. Tyto skvrny vám odstraní každý kožní lékař.Ale účinný lidový prostředek je propolis. Potíráním zmizí skvrny ve velmi krátké době. Napřed jakoby zasýchají a tvoří šupinky, potom se olupováním pomalu ztrácí. Nutno potírat dvakrát denně. Zkuste !

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Upozornění k vápníku

Dospělí mezi 19 až 50 lety věku by měli zkonzumovat 1000 mg vápníku za den. U příliš mnoho vápníku je nepravděpodobné, že by přispěl k syndromu suchého oka, ale nadměrné množství tohoto nerostu může způsobit problémy. Příliš mnoho vápníku může zvýšit riziko vzniku nepravidelného srdečního rytmu a může způsobit zácpu a zvracení.

Zdroj: Způsobují vysoké dávky vápníku suché oko?

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD NA PŘÍPRAVU KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma, zde je návod. Pravá kostivalová mast obsahuje k čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem!
Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.

Kořen krátce ale dobře opláchneme ve slaném roztoku. Dvě hrsti kuchyňské soli na litr vody. Pak kořen necháme okapet a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nahrubo nastrouháme na nekovovém struhadle. Ve vodní lázni v nekovové nádobě rozpustíme lékařskou vazelinu nebo sádlo v množství, které nám v tekutém stavu dovolí potopit všechen nakrájený kořen. Až se nám to rozpustí, tak přidáme nakrájený kořen. Necháme dvacet minut zahřívat ve vroucí vodě. Pak odstavíme, necháme vychladnout a při poklesu teploty pod 40*C přidáme trochu rozpuštěného včelího vosku nebo medu a do směsi dále ještě rozmáčknuté dvě kapsle vitamínu E 400mg a jednu kapsli vitamínu C (důležitý je ten obsah v kapslích), zamícháme a necháme odstát do druhého dne při teplotě kolem 20*C. Druhý den to přivedeme do tekutého stavu, ale moc to nepřehříváme, aby med, či včelí vosk, neztratily cenné látky, jež vysoké teploty ničí. Po ztekucení to přefiltrujte přes gázu nebo dětskou plenu. Získanou tukovou tekutinu nalijte do sterilních kelímků a uchovejte v chladu a temnu. Nejlépe v chladničce. Mast lze připravit případně i ze sušeného kořene kostivalu, ale sušený kostivalový kořen je třeba před přípravou rozdrtit v nekovovém hmoždíři.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na přípravu kostivalové masti

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Warfarin Orion se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

  • jestliže jste těhotná nebo plánujete těhotenství;
  • jestliže trpíte hyper- nebo hypotyreózou;
  • jestliže trpíte srdeční nedostatečností spojenou s náhlými exacerbacemi (epizody zvyšující edém a zkrácení dechu);
  • jestliže trpíte jinou formou jaterní nedostatečnosti, než je uvedeno výše, nebo hepatitidou;
  • jestliže trpíte nedostatečností ledvin;
  • jestliže máte v blízké době podstoupit chirurgický zákrok.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták

Upozornění

Jde o doplněk stravy. Produkt není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Pokud si nejste jisti, zda můžete užívat samostatně nebo v kombinaci s jiným lékem, poraďte se se svým lékařem či lékárníkem. Neobsahuje lepek, konzervační látky, barviva ani cukr. Není určen jako náhrada pestré vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Skladujte při teplotě 15–25 °C na suchém a tmavém místě v původním balení, mimo dosah dětí.

Cena za 120 tablet Vlasového hnojiva.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Upozornění

Kostival obsahuje toxické látky, které mohou způsobit vážné poškození jater, a dokonce i smrt. Výrobky s obsahem kostivalu by neměly být použity perorálně. Toxické látky v kostivalu mohou být absorbovány kůží, proto se aktuální kostivalové přípravky používají jen krátkodobě a pod dohledem lékaře. Kostivalová mast nesmí být aplikována na otevřené rány či na popraskanou pokožku. Kostivalové krémy se nesmějí používat, pokud trpíte jaterním onemocněním, alkoholismem nebo rakovinou. Děti, starší lidé, těhotné a kojící ženy nesmějí používat žádné kostivalové výrobky.

Zdroj: Kostivalová mast

Jarischův roztok na akné

Kyselina boritá se používá k léčbě akné a jizev po akné. Tato kyselina má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením bakterií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Kyselina boritá snižuje množství jizevnaté tkáně. Ale i zde je upozornění, aby nedošlo ke zjizvení obličeje.

Postup použití:

  • Smíchejte Jarischův roztok s půlkou lžičky sody. Měla by se vytvořit pasta.
  • Pastu aplikujte na pokožku obličeje, hrudníku či zad.
  • Pastu nechte na pokožce, dokud nezaschne. Jakmile je maska suchá a začne se drolit, mělo by dojít k odstranění masky pomocí vlažné vody.
  • Vysušte pokožku ručníkem.

Zdroj: Jarischův roztok

Upozornění

Kostival obsahuje toxické látky, které mohou způsobit vážné poškození jater a dokonce i smrt. Výrobky s obsahem kostivalu by neměly být použity perorálně. Toxické látky v kostivalu mohou být absorbovány kůží, proto se aktuální kostivalové přípravky používají jen krátkodobě a pod dohledem lékaře. Kostivalová mast nesmí být aplikována na otevřené rány či na popraskanou pokožku. Kostivalové krémy se nesmějí používat, pokud trpíte jaterním onemocněním, alkoholismem nebo rakovinou. Děti, starší lidi, těhotné a kojící ženy nesmějí používat žádné kostivalové výrobky.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti

Mobivenal micro příbalový leták

Složení: Obsahuje 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropyl-methylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172.

Balení: 30, 60, 100 tablet

Dávkování: Obvyklá dávka je 1x denně 1 tableta, tablety se polykají celé, nerozkousané. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let.

Skladujte mimo dosah dětí. Těhotné a kojící ženy smějí užívat pouze po konzultaci se svým lékařem!

Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Přípravek chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením.

Skladujte při teplotě 15–25 °C. Přípravek je vhodný pro diabetiky.

Upozornění: Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Diosminol příbalový leták

Charakteristika: Diosminol micronized – Potravní doplněk Disominol micronized pečuje o váš žilní systém. Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při odstraňování pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin. Speciální technologická úprava, mikronizace, zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost aktivních látek.

Účinky: Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin.

Dávkování: 1–2 tablety denně zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!

Upozornění: Neužívejte při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Složení: Diosminol micronized obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Speciální technologická úprava (mikronizace) zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost obsažených aktivních látek.

Mikronizovaná purifikovaná flavonoidní frakce diosminu 450 mg, hesperidinu 50 mg a extraktu z koňského kaštanu 162 mg.

Balení: 60 tablet

Další upozornění: Přípravek Diosminol micronized 60 tablet je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Výrobce/dovozce: Teva

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP