Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MASTI PROTI NADMĚRNÉMU POCENÍ

OBSAH

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI NADMĚRNÉMU POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Myslim si že ty připravky jsou jen tahani peněz, použil jsem toho už dost a nic nefunguje, koupil jsem elektroantiperspirant- škoda vyhozenych peněz, poslal jsem několik recenzi na sveat stop ti zveřejni jen kladne recenze ale učinek žadny, ještě chci skusit homeopatika ale už tomu moc nevěřim.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David.

Zdravím. Též jsem vyzkoušel úplně vše. I electro antiperspirant a nic. Naštěstí mi vrátili prachy. Máte od té doby nějaké lepší řešení?

Zdroj: diskuze Léky proti nadměrnému pocení

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKY NEBO KREM PROTI POCENI CERVENA V OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Angelika.

Dobrý den,mám velký problém.Při mirné sportovni aktivitě se potit pod paží,a v obličeji.Prosím porad tě mi existujou ňaké tablety,nebo krém.Prosím za info.Pouznarová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené pocení, nebo-li hyperhidróza, je v populaci hojně rozšířené. Ve vašem případě zmiňujete, že se pocení objevuje po mírné sportovní zátěži, takže není třeba se zde obávat nějakých varovných signálů. Vaše tělo se tak jen přirozeně chladí. Zmírnit pocení jde jen omezeně a spíše je třeba si na tento tělesný nedostatek zvyknout. Existuje čaj se šalvějí (lidově: babské ucho, latinsky: Salvia officinalis Linné), který působí proti nadměrnému pocení. U některých lidí se výrazně omezuje pocení, když si vykouří trochu usušené marihuany.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasky nebo krem proti poceni cervena v obliceji

Jak se navždy zbavit pocení nohou

Zkuste komerční přípravek – antiperspirant SweatStop Forte Max. Funguje na 100%. Objednat jej můžete na www.stop-potu.cz, dokáže spolehlivě zabránit nadměrnému pocení nohou. Poskytuje před pocením nohou ochranu až na 72 hodin a zároveň působí preventivně také proti mykóze nohou. Antiperspirant SweatStop Forte Max obsahuje látky jako aloe vera, panthenol (provitamin B5), kafr a další vybrané přísady ve správném složení, zaručujícím citlivou péči o kůži.

Zdroj: Pocení nohou

Karcinoidní syndrom

Podobné obtíže se někdy objevují i u další závažné choroby – rakoviny. Především u hematologických malignit (lymfomů) je noční pocení specifickým příznakem. Rovněž určitý typ nádoru ve střevě vede k nadměrnému pocení bez teplot. Teplota bez zjevných příčin se objevuje například u maligních nádorů, jako je feochromocytom, karcinoid, lymfom, Hodgkinova nemoc.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Trim nadmernym pocenim hlavy - zajimalo by me zda by jeden mohl pouzit antiperspirant spray a nastrikat si ho na hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý den,chci se taky zeptat,než půjdu k lékaři.......noční pocení!!...zejména hlava vzasu/vlasy/krk+hrud.......relativně jsem v klidu,tak že myslím ze stresu asi ne......nemám to stále ale čas od času týden v měsíci,třeba.......spím u otevřeného okna,peřinu nemám silnou,tak nevím ž čeho?? jen to že beru dost prášků na tlak,cévy a srdce...Betalog,tritage 10mg,anopiryn,trombex,kontrolog,detralex....a na nocTwikor/cholesterol/....děkuji za odpověd....Andy

Zdroj: diskuze Léky proti pocení

Příčiny nadměrného pocení

Zde jsou některé příčiny nadměrného pocení:

  • genetické dispozice;
  • horké počasí;
  • reakce na emoce, úzkost, hněv a strach;
  • přílišná konzumace alkoholu, kofeinu a kořeněného jídla;
  • zdravotní příčiny, konkrétně během rakoviny, horečky, infekce, hypoglykemie nebo nízké hladiny cukru v krvi, ale i během menopauzy;
  • nadměrné cvičení;
  • léky užívané na mentální a emocionální poruchy, nebo léky užívané pro snížení tělesné teploty, dále i léky na štítnou žlázu a užívání morfinu.

Zdroj: Domácí recept proti nadměrnému pocení

Diskuze

V diskuzi SWEATSTOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Proti nadmernemu poceni jsem vyzkousela kde co,jak prirodni veci tak celou radu antiperspirantu tech bezne dostupnych,i tak tech specializovanych na nadmerne poceni. A na 100% zafungoval akorad antiperpirant sweat stop aloe vera forte, konecne nemam zadne propocene kolace v podpazi, ten pocit je neuveritelny. Na stop-potu.cz jsem si koupila i antiperspirant sweatstop aloe vera sensitive lotion ten je proti poceni na cele a obliceji a bomba. Vyrobky jsou sice drazsi ale dlouho vydrzi, takze pro ten pocit sucha se tato investice rozhodne vyplati.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,nadměrné pocení hlavy a obličeje mě trápi už dlouho. Kde bych mohla sehnat:
SWEAT STOP ALOE VERA SENSITIVE LOTION
moc děkuji Jana

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Iontoforéza na nadměrné pocení hlavy

Iontoforéza nebo-li elektro antiperspirant jde použít i v oblasti hlavy a obličeje, ale odlišnými způsoby, než je tomu u dlaní a chodidel. Úspěšná léčba pocení je iontoforéza s molekulami vody. Pro léčbu pocení hlavy se používají speciální aplikátory, konkrétněji se hovoří o obličejových maskách. Tyto masky se aplikují na obličej, díky čemuž dochází k efektivnímu působení i proti nadměrnému pocení hlavy.

Pokožka hlavy je velmi citlivá, proto se doporučuje aplikovat méně invazivní typ procedury. V případě obličejové části postačí aplikace na několik minut, konkrétně 5 minut. Jakmile je tento proces ukončen, přístroj se vypne a zvolí se opačná polarita. Tato procedura se opakuje stejným způsobem. Celkem tato akce trvá 10 minut.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi NADMERNE POCENI V OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oli.

Já jsem neměl pokožku v dobrém stavu a jelikož jsem se i nadměrně potil, nebylo složité si tečky spojit a usoudit, že je to právě pocením. Při sprchování jsem používal houbu a peeling na celé tělo, jako nějaká modelka :D, po sprchování různé krémy a masti ale nic nepomáhalo, v Praze na Karláku mi řekli, že bychom měli řešit pocení a co mi doporučují, je léčba Electro Antiperspirantem který tam mají. Tak jsem k nim 2 týdny docházel na procedury a pocení opravdu zmizelo! Po pár týdnech jsem viděl, že moje pokožka je na tom mnohem líp, téměř bez vyrážek. Nakonec jsem si jej koupil domů na www.iontoforeza.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadmerne poceni v obliceji

Sprej proti pocení nohou

Sprej proti pocení nohou SweatStop Forte Max spolehlivě pomáhá v boji s nadměrným a silným pocením nohou, účinně si poradí také se zápachem nohou. Jde o nejsilnější přípravek proti pocení nohou na trhu, přesto jemný k pokožce nohou. Forte Max proti pocení nohou vydrží 6–8 měsíců. Přípravek také chrání nohy před onemocněním mykózou. Recenze jsou pozitivní.

Set proti pocení SweatStop Forte Kombi představuje unikátní kombinaci přípravků proti nadměrnému pocení. Díky dvěma specializovaným přípravkům se jedná o zcela unikátní řešení na trhu s přípravky proti nadměrnému pocení ve formě sprejů. Tento balíček dodává tělu kompletní péči pro efektivní léčbu nadměrného pocení. Neobsahuje parabeny. I zde jsou recenze pozitivní.

Sprej na nohy Salt of the Earth zaujme na první pohled krásným designem a také tím, že je 100% přírodní. Sprej obsahuje výtažek z aloe vera a mentolu, takže při použití nádherně osvěží vaše chodidla, přičemž vůně není nijak vtíravá. Po použití se chodidla v botách mohou zpotit, ale nepříjemný odér se nedostaví.

Sprej na nohy Silver Active je antiperspirant na nohy. Dle recenzí není účinný celý den, nohy se potí, ale nezapáchají.

Osvěžující sprej na nohy a do bot Dermacol Fresh Shoes je produkt, který by každá žena v letních parných dnech měla mít v kabelce. Kromě toho, že příjemně voní, je i velmi osvěžující. Není tak nic lepšího než si v práci sundat lodičky a nastříkat si na namáhané nohy tento sprej. A také si trochu šplíchnout do bot, aby případně eliminoval zápach nohou. Nečekejte, že se vám po jeho nanesení chodidla potit přestanou – nic takového ani sprej neslibuje. Ale jako osvěžení a prevence proti zápachu je dle recenzí bezvadný.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Pocení v noci u mužů

Jednou z příčin nočního pocení u mladších mužů je nadměrné požívání alkoholu. Noční pocení bývá také časté při odvykání na alkohol, pocení je jedním z abstinenčních příznaků. Noční pocení u mužů nad 50 let by mohlo vyplývat z nízké hladiny testosteronu, která se postupem věku u každého muže snižuje. Hormonální změny u této skupiny mužů mohou být doprovázeny taky návaly horka. Noční pocení u mužů nad 40 let by mohlo být způsobeno dlouhodobým stresem, úzkostí nebo depresemi. K nadměrnému pocení se mohou přidat také bolesti hlavy, nespavost a celková únava. Časté noční pocení u mužů mohou zapříčinit i různé nemocemi, například osteomyelitida, hypertyreóza, Feochromocytom, hypoglykémie, tuberkulóza. Další příčinou nočního pocení bývá příjem některých druhů potravin, jako je cibule, nebo příliš kořeněných jídel. To platí hlavně pro muže, kteří mají problémy s trávením (syndrom dráždivého tračníku apod). Noční pocení může být zapříčiněno rovněž vedlejšími účinky některých léků. Obecně platí, že léky pro diabetiky na snížení hladiny cukru, mohou vést k nadměrnému nočnímu pocení, a to u diabetiků, kteří tato léčiva užívají. Nadměrným nočním pocením trpí i lidé s neurologickým onemocněním: epilepsie, autonomní dysreflexie nebo posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karoli.

Také jsem řešila pocení dlaní. A vyřešila ho díky používání Antipe. Je to výborný přístroj a báječně pomáhá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katy.

Mam vyzkouseny antiperspirant sweatstop instant. Konecne jsem se prestala stydet za sve mokre ruce protoze tento krem vyresi tento problem staci namazat a je hotovo. Viz na www.stop-potu.cz

Zdroj: diskuze Pocení je pryč

Jak zabránit pocení celého těla?

Obtížnému pocení celého těla je možné zabránit pomocí methantheliumbromidu nebo bornaprinhydrochloridu. Tento problém je v podstatě terapeutickou výzvou, protože existuje více možností, jak efektivně zacházet s lokalizovaným pocením.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi VITAMIN B PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtěch.

Pocení je záludná věc, tak prostá a přesto tak strašná. Kdo tím netrpí jen pokrčí rameny a když mi řeknete ať zobu vitamíny a přestanu se potit tak mám chuť se smát a brečet. Každopádně, pocení jsem se již zbavil díky electro antiperspirantu, za mě doporučuji jej zkusit: www.electroantipersp…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamin b proti pocení

Další léky na potlačení nadměrného pocení

Existuje celá řada dalších léků, u kterých existují neoficiální zprávy o účinnosti při těžkém pocení, ale nebyly zatím zkoumány ve vědeckých studiích jako léky proti pocení a jejich aplikace není pro tuto diagnózu schválená regulačními orgány. Například léky na snížení krevního tlaku pomohou i proti pocení, ale smějí být předepsány jen na snížení krevního tlaku, nikoliv proti pocení.

Mezi tyto léky patří:

  • Beta-blokátory, které se používají pro snížení krevního tlaku a při zúžení věnčité tepny.
  • Blokátory kalciových kanálků, které jsou také užívány ke snížení krevního tlaku a zúžené koronární cévy, stejně tak i poruch srdečního rytmu.
  • Sympatolytika (také: antisympathotonics) jsou také předepsány pro snížení krevního tlaku, ale i při léčbě abstinenčního syndromu.
  • Psychotropní léky, jako sedativa, léky proti úzkosti léky a antidepresiva.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Léky proti pocení

Léky proti pocení z třídy anticholinergik dosahují rychlého úspěchu, u pacientů se projeví pozitivní změny v pocení téměř okamžitě. Účinnou látkou je methanthelinium (Vagantin), které se používá právě na krátkodobou léčbu nadměrného pocení. Pro předvídatelné stresové situace, jako je například přijímací pohovor, mohou být tyto léky jasnou volbou. Naopak funguje-li přípravek na bázi účinné látky bornaprinhydrochlorid, dochází k regulaci pocení až za delší dobu. Látka je během léčby postupně organismem přijímána a následně začíná upravování problémů s pocením. Důležité je, že jsou na začátku dávky nízké a zvyšují se až do bodu, v němž se dostaví úspěch léčby. Plíživé, postupně se zvyšující dávky by měly minimalizovat vedlejší účinky.

Zdroj: Léky proti pocení

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Hypertyreóza

Hypertyreóza je hyperaktivní štítná žláza, kdy se do těla ze štítné žlázy uvolňuje více hormonů, než je zapotřebí. Hypertyreóza bývá někdy nesprávně označována jako tyreotoxikóza, což není úplně to samé. Tyreotoxikóza je život ohrožující stav, kdy jsou tkáně v lidském těle vystavovány nadměrnému působení hormonů štítné žlázy. Onemocnění se vyskytuje méně často než hypotyreóza (snížená funkce štítné žlázy).

K příznakům hypertyreózy patří zvýšené pocení bez zjevných příčin, zrychlený tep, nervozita, podrážděnost, nespavost a únava, pocity horka a nesnášenlivost vyšších teplot, padání vlasů a měknutí nehtů. U starších lidí může docházet k arytmii. Oči mohou být zarudlé, suché a oteklé.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Význam pocení

Vylučování potu představuje přirozený fyziologický děj, který má pro lidský organismus značný význam. Tento fakt pravděpodobně nikdo nepopírá. Viditelně propocené oblečení a pach, který obvykle provází potícího se člověka, však patří k nepříliš populárním společenským jevům. Nejvíce se potíme, když je nám teplo, při tělesných aktivitách a přemíře stresu. Pocení vede ke snížení tělesné teploty, čistí kůži a pomáhá bojovat proti nemocem.

Zdroj: Pocení

Bylinky proti pocení nohou

Na pocení nohou je vhodná šalvěj. 6 hrstí sušené šalvěje zalijte 2 litry horké vody a nechte 20 minut louhovat. Poté bylinkový nálev sceďte, přilijte do napuštěné vany a už si jen užívejte bylinkami provoněnou koupel. Lázeň opakujte jednou za týden, po úpravě stačí 1x za měsíc.

Pocení tlumí i jablečný ocet, který se používá jako přírodní antiperspirant. Jablečný ocet naneste na chodidla a rozetřete, už jen pár kapek výrazně zeslabí a zneutralizuje zápach potu. Z jablečného octa si můžete připravit i osvěžující koupel, stačí přidat 1 hrnek octa do vany s teplou vodou. Stejně tak můžete použít jedlou sodu (koupel, plosky nohou).

Za vyzkoušení stojí i přesličková tinktura. Připravíte si 150 g přesličky, 30 g dubové kůry a 200 ml lihu. Bylinky vsypete do lahvičky, přilijete líh a směs necháte 2 týdny louhovat. Tinkturu přecedíte, přelijete do nádoby z tmavého skla a každý večer po umytí potíráte tinkturou chodidla a prostory mezi prsty.

Vyzkoušejte i dubovou lázeň. Připravíte ji z 1 kg kůry mladých větví a 3 litrů vody, až hodinu povaříte, poté scedíte. Dubový nálev vlijete do lavoru a ponoříte do něj nohy na 15–20 minut. Opakujete i několikrát do týdne (podle potřeby).

A nakonec tady pro vás máme lázeň z rajčat, ta má silný účinek právě proti nadměrnému pocení a nepříjemnému tělesnému pachu. Do vany s teplou vodou přilijte 3 litry rajčatové šťávy a 15 minut v ní relaxujte. Tělo po rajčatové koupeli opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Pocení nohou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP