Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UZDRAVENÍ

OBSAH

Úprava stravy na uzdravení slinivky

  • Pro uzdravení slinivky je třeba omezit ve stravě příjem tuků, zejména živočišné.
  • Chceme-li uzdravit svou slinivku, tak zásadně nesmažíme a vyhýbáme se smaženým a mastným jídlům.
  • Pro uzdravení slinivky ze stravy vyloučíme rafinovaný bílý cukr, sladkosti a alkohol.
  • Při pojídání se snažme stravu velmi důkladně rozžvýkat a smíchat se slinami, čímž ulehčíme slinivce při trávení.
  • Pro uzdravení slinivky je třeba vždy čtvrthodinu před každým hlavním jídlem sníst trochu nějaké kořenové zeleniny, například strouhanou mrkev, červenou řepu, petržel a podobně.
  • K uzdravení slinivky břišní zvýšíme ve stravě příjem vitaminu A a také zinku prostřednictvím potravních doplňků.

Zdroj: Čaje a bylinné směsi rostlin na slinivku

Diskuze

V diskuzi MUDR JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr m.

na internetu se daji vsechny knihy objednat bezproblemu preji hodne stesti me velice pomohly ctyri dohody od pana duska poslechnete si audio verzi. preji hodne stesti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka Tichoňová.

Děkuji. Některé knihy už jsme si objednaly a čtyři dohody znám:) Je tam mnoho mně blízkého. Momentálně čtu knihu od Clemense Kuby Tajemství sebeléčení a uzdravení ( jen nevěřím v reinkarnaci ) Všechno čím bych ale mohla snad nasměrovat své přátele s bipolární poruchou k uzdravení... Mám je moc ráda a... Přeji hezký den. S úctou...

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula

Co je to šestá nemoc

Šestá dětská nemoc je virové infekční onemocnění způsobené lidským herpetickým virem 6 (HHV6), odtud tedy její název. Šesté nemoci se také někdy říká „spalničky nemluvňat“, protože ji obvykle dostávají děti ve věku od šesti měsíců až do dvou let. Virus se přenáší slinami od dalších členů rodiny nebo se může šířit dokonce i vzduchem. Šestá nemoc je běžné virové onemocnění, které naštěstí nepředstavuje velké nebezpečí. Průměrná inkubační doba je deset dnů. Po uzdravení z této nemoci nastává u dítěte trvalá imunita, v dalším průběhu života se tedy již nezopakuje.

Zdroj: Šestá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENÉ POTRAVINY PRO DETOXIKACI A UZDRAVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den,
mohu při léku Tamoxifen užívat chlorellu, zelený ječmen a spirulínu.
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejsou známy žádné interakce mezi lékem Tamoxifen a seznamem bylin, které uvádíte. Chlorela, špirulina a ani zelený ječmen lék Tamoxifen nijak neovlivňují. Pouze pokud by docházelo k průjmu vlivem těchto bylin, tak by to mohlo zapříčinit snížení účinků léku Tamoxifen. Tedy nemáte-li při tomto užívání průjem, tak by zde neměl být žádný problém. Nezapomeňte informovat svého praktického lékaře o všech doplňcích stravy, které společně s Tamoxifenem užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Chřest - špargl, patří mezi zelené potraviny?

Chřest se neřadí mezi zelené potraviny, ačkoli je velmi zdravý. Často se detoxikace zaměňuje s odvodněním organizmu. Chřest je vynikající diuretikum, je močopudný, ale se samotnou detoxikací nemá mnoho společného. Chřest tedy velmi dobře pomáhá při odvodnění těla a organizmu. To se může hodit například tam, kde jsou nateklé nohy. Dalšími pomocníky, při odvodnění organismu a těla, jsou káva a černý čaj. Toto vše by se dalo nazvat jako přírodní diuretika bez lékařského předpisu.


Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi CIRHÓZA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Měla jsem cirozu jater ve 12 stupni c.Po 30 měsících mi to kleslo na 6a.Totální abstinence a Ostropestřec marianský.Čím se to dá ještě snížit???Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Machýček.

Velice učinek na cirhozu jater je červené lapacho.Mam s tim velmi dobre zkušenosti.Spozravem a brzské uzdravení Přeje Standa.

Zdroj: diskuze Cirhóza jater

Prognóza

Prognóza nádoru na plicích závisí na rozsahu onemocnění, klinickém stavu, přidružených nemocech a imunologickém stavu. Důležitý je údaj o hmotnostním úbytku a přítomnosti paraneoplastických příznaků. Nejlepší prognózu mají nemocní, u nichž byl nádor diagnostikován ve stadiu, kdy ho lze operovat. Prognóza malobuněčných karcinomů plic či jiných neoperabilních nádorů je i přes veškerou poskytovanou léčbu stále špatná. Základním problémem nádorů plic je to, že bývají diagnostikovány v době, kdy mají takový rozsah, že chirurgická léčba, která doposud jako jediná může vést k uzdravení, není možná.

Délka života s rakovinou plic se různí a je závislá na mnoha faktorech. Pokud je rakovina plic v posledním stadiu, je celkové vyléčení nepravděpodobné a úmrtnost vysoká. Pokud se zvolí u chemoterapie 4 cykly, rakovina plic může ustoupit. Nejde o komplexní vyléčení, ale jen o potlačení nemoci. Naopak přežití s rakovinou plic a plné uzdravení je velmi pravděpodobné, pokud se onemocnění zjistí v počátečním stadiu, to ale bohužel nebývá běžné. Dva roky přežívá pouze 5 % nemocných s malobuněčným karcinomem plic.

Zdroj: Rakovina plic a bolest ramene

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Dobrý den,dočetla jsem se,že soda léčí i rakovinu prostaty.Jestli můžete,pošlete mi o tomto uzdravení něco nového.Děkuji Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Vyhněte se alkoholu při užívání antibiotik

Pití alkoholu při užívání antibiotik může být rizikové. Nejen, že alkohol může špatně interagovat s některými léky a způsobit vážné vedlejší účinky, může také potenciálně přerušit přirozený proces hojení. Alkoholu byste se měli vyhýbat, dokud nebude ukončena léčba antibiotiky a vaše tělo nedostane dostatečný odpočinek a výživu. Nicméně, pokud jste někdo, kdo trpí alkoholismem, může se to snadněji říct, než udělat. Pokud si myslíte, že byste mohli být závislí na alkoholu, kontaktujte svého lékaře, abyste mohli začít cestu k uzdravení ještě dnes.

Zdroj: Zinnat a alkohol

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Dobry den,
doktor mi diagnostikoval plíseň nehtu a předepsal mi Exoderil. Po 14 dnech pravidelného používání nevidim změny. Znáte nekdo jine metody k uzdraveni? Diky. K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana z Brna.

Ahoj, vyrábím domácí mast ze smrku, která je na plíseň na nehtech velmi účinná. Mimo jiné bezvadně funguje na bolavé klouby, bolesti hlavy, ucpaný noc či uvolnění hlenů při nachlazení. Pokud máš zájem, ozvi se mi na E-mail: ivana.uhrova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu u palce nohy

Zapamatujte si:

Vhodným obdobím pro užívání zelených potravin je leden a únor, kdy pociťujeme vyčerpání organizmu, nesnesitelnou únavu a naše imunita těžko odolává všude přítomným virům a bakteriím. Jako součást očistné kúry je můžeme pít anebo užívat ve formě tablet. Začít s jejich užíváním však můžeme kdykoli a pokaždé to naše tělo ocení viditelnými výsledky. Vzájemná kombinace zelených potravin se už nedoporučuje. Při jejich užívání zvyšte pitný režim, pijte nejlépe čistou vodu v množství alespoň 2 – 3 litry vody.

TIP: Detoxikace doopravdy. Bez omylů a pověr z portálu Doktor-zdravi.cz

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi MUDR JAN ŠULA KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.Volmutová.

Dobrý den hledám kontakt na Mudr. Jana Šulu (NE gynekolog ) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blažena Neslingerova.

Mé dceři byl minulý týden diagnostikován utvar v levém prsu 3x3,5cm, je jí 35 let, ma dvě děti. Jsme všichni psichycky na dně a jelikož věřím, že psichyka dělá v uzdravení velkou roli, potřebovala bych jestli by byla možná konzultace s Vámi, jak se postupovat.Dekuji Neslingerova

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Lipový květ účinky

Nálev z lipového květu chutná i voní a pomáhá k uzdravení. Využívaly toho už naše babičky, ale potvrzují to i současné výzkumy. Dva lékaři z Chicaga srovnávali: Část nachlazených dětí léčili jako za starých časů pouze klidem na lůžku a „čajem“ z lipového květu. Přidali jim maximálně aspirin. Druhá část dostávala kromě toho sulfonamidy a třetí skupina měla navíc antibiotika. A jak to dopadlo? Lékaře překvapilo, že nejrychleji se zotavily a nejméně komplikací (jako je třeba zánět středního ucha) měly ty děti, které se léčily „postaru“, tedy hlavně klidem a lipovým květem! A tak dřív, než sáhneme po chemii, dejme si vonné thé z květu lípy, nejlépe s medem ze stejného stromu.

Zdroj: Lípa pro chuť i pro zdraví

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ CCA OPERACE ANEURYZMA MOZKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Gajdziok,JUDr..

Děkuji za odpověď, operace se týkala mé manželky, velikost výdutě činila 8 x 12 mm, operace trvala skutečně 4 h, proběhla 7.6.2017 v pořádku, bez komplikací, propuštěna dne 16.6. 2017 domů. Děkuji lékařům za profesionální zákrok, jako i za příkladnou následnou péči celému personálu neurochirugie FN Ostrava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den,
přeji manželce brzké uzdravení a plnohodnotný návrat do běžného života.
Jsem po operaci již druhý rok, výdutě jsem nakonec měla tři. Pokud by jste se chtěli podělit o zkušenosti pište prosím na e-mail. děkuji s pozdravem Ivana

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá cca operace aneuryzma mozku?

Mladá pšenice

Obsahuje antioxidanty, vitamíny (hlavně vysoký obsah vitaminu B12), minerály, aminokyseliny, aktivní enzymy, bioflavonoidy, chlorofyl a jiné fytonutrienty jenž přispívají ke správnému buněčnému metabolizmu.
  • Využití: Mladá pšenice je velmi vhodná pro lidi s trávicími obtížemi, jako jsou akutní gastritida, zánět žaludku, střev, žaludeční vředy a pálení žáhy. Posiluje imunitu, zlepšuje střevní peristaltiku a příznivě ovlivňuje buněčný metabolizmus. To ocení hlavně lidé s projevy celulitidy a kožními obtížemi. Zvyšuje hladinu hemoglobinu, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu. Dodává energii, pomáhá při civilizačních nemocích, neutralizuje volné radikály. Je také vhodná při rýmě a nemocech dýchacího ústrojí.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Poradna

V naší poradně s názvem ROZSIRENI MOCOVE TRUBICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hric Alexandra.

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho trva uzdravení neboli, kdy vse bude v normálu, po operativnim rozsireni mocove trubice..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Do deseti dnů se spraví močení a bude bezbolestné, do třech týdnů až až jednoho měsíce byste měla být opět plně fit. Vše s podpůrnou léčbou antibiotiky.

Zdroj: diskuze Rozsireni mocove trubice

Selhání jater

Cirhóza jater, pojem známý snad každému, představuje konečné stadium různých chronických hepatopatií. Je charakterizována odumíráním jaterních buněk, fibrózou (jde o zmnožení vaziva na úkor funkční tkáně) a tvorbou regeneračních uzlů. Jedná se o nevratný stav, kdy je možné jen podporovat funkci zbylé funkční tkáně, ale nemůže dojít k úplnému uzdravení.

Typickými projevy jsou vyhublost, hromadění tekutiny v dutině břišní, zhoršení kvality srsti. Při selhání jaterních funkcí dochází k poruchám vnitřního prostředí organismu, hroutí se metabolismus a hormonální pochody, nastávají poruchy srážlivosti krve, selhávají ledviny a v neposlední řadě dochází k poškození mozku, které může vyústit v jaterní kóma a smrt.

Zdroj: Příčiny onemocnění jater u psa

Diskuze

V diskuzi CO JIST KDYZ SE BERE VARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ziakova Marta.

Dobry den,muzu na varfarin zakysane podmasli,jogurty,mlecne vyrobky ,hlavne to zakysane podmasli

Diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlaďka.

Jsem měsíc po operaci kyčle, měla jsem motivaci k uzdravení, cvičím, chodím, ale teď mám pocit, že je to všechno k ničemu. Hlídat si každý pomeranč, papriku, maso, pití, brusinku, kolagen. .. Poraďte mi prosím !Děkuji V.

Zdroj: diskuze Co jist kdyz se bere varfarin

Chlorella vulgaris

Obsahuje až 60 % kvalitních bílkovin a především chlorofyl, jehož je Chlorella nejbohatším přírodním zdrojem. Dále obsahuje vitamin C, B12, karotenoidy, minerály, aminokyseliny, vlákninu a také výjimečný Chlorella růstový faktor podporující buněčnou regeneraci a hojení.
  • Využití: Vyrovnává pH v trávicím traktu čímž se zvyšuje vstřebání důležitých látek přijímaných z potravy, čistí trávicí trakt – hlavně střeva od usazenin, zlepšuje peristaltiku. Celkově působí na regeneraci buněk, má omlazující účinek a přispívá ke snížení kyselého pH v organizmu. Používá se k vylepšení vzhledu pokožky při kožních obtížích (alergie, ekzémy, lupénka anebo kosmetická celulitida), má antibakteriální a antivirové účinky. Vhodná pro diabetiky, lidi s vysokým cholesterolem, lidi s předčasným stárnutím a oslabenou imunitou. Její užívání se doporučuje k prevenci rakoviny.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi MORBUS CROHN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

J

á se přidávám. Crohna mi diagnostikovali na podzim po pár týdnech ve špitále. Teď je to vcelku stabilizovaný ale varovali mě že se nemám stresovat. Tak nevim co mám dělat. Mam zameškaný zkoušky ze zimy a teď už se mi pomalu rozbíhá letní semestr.



Kde bych se o Crohnu dověděla víc? Zatim jsou informace takový neucelený. Je někdo kdo si to vyléčil úplně do uzdravení? A jaký léky považujete za opravdu účinný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johana.

:´o( :fire: :fire: mám crohna a je to hrozné :armati42:

Zdroj: diskuze Re: Morbus Crohn

Vojtěška (Vojtěška Alfalfa)

Zelený nápoj z mladých výhonků vojtěšky pomáhá při všech onemocněních způsobených překyselením organizmu. Obsahuje až 40% bílkovin, což je v celém spektru potravin nejvíc včetně masa. Dále je bohatá na vitaminy A, E, D, K a vitamin B6 – pyridoxin, řadu minerálů (draslík, vápník, fosfor, železo) a chlorofyl, který má dezinfekční a antiseptický efekt.
  • Využití: Má významné anti-aging vlastnosti a podporuje celkovou regeneraci buněk. Působí na pH organizmu, neutralizuje překyselení a tím odstraňuje trávicí obtíže, pomáhá při bolestech hlavy, kloubních potížích (zmírňuje záněty) a kožních nemocích. Je výborná pro doplnění fyzické síly a při vyčerpání, neutralizuje žaludeční šťávy, potlačuje akutní i chronické záněty močových cest včetně prostaty. Vojtěška je vhodná pro diabetiky, zklidňuje žaludeční trakt, detoxikuje a je výborná při onemocnění dnou – eliminuje hladinu kyseliny močové v organizmu.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Menstruace po porodu císařským řezem

Císařský řez je z psychologického hlediska problematický hned z několika důvodů. Porod je pro každou ženu vývojový úkol, který má obohatit její psychiku. Je to proces zrání a osobního růstu, který v případě císařského řezu neprobíhá tak, jak má, protože žena je v pasivní roli a závislá na zdravotnících. Císařským řezem se také komplikuje fyzický kontakt matky a dítěte, který je nesmírně důležitý nejen z hlediska psychologického, ale též imunologického. To, co může pomoci vašemu emocionálnímu uzdravení, je znalost důvodu, proč byl císařský řez proveden. Po císařském řezu budete potřebovat menstruační vložky, protože krvácení z dělohy je stejné jako po vaginálním porodu. Pokud byl císařský řez proveden akutně až během porodu, kdy se lékař snažil pomoci vašemu děťátku na svět přirozenou cestou, budete pravděpodobně cítit bolest i v oblasti hráze, zejména v případě, jestliže vám byla provedena epiziotomie (nástřih hráze). Nástup menstruace po císařském řezu je individuální a stejný jako u klasického porodu.

Zdroj: Menses po porodu

Léčba impetiga

Impetigo je léčeno pomocí antibiotik. V lehkých případech předepisuje lékař antibiotické krémy nebo masti na vředy. V případě závažného onemocnění předepisuje antibiotika k perorálnímu užívání. Po třech dnech léčby dochází obvykle ke zlepšení zdravotního stavu. Pokud užíváte mast nebo léky dle předpisu, může dojít k úplnému uzdravení do jednoho týdne. Před použitím přípravku se doporučuje jemné umytí rány mýdlem a vodou. Pokud dojde k okorání vředů, namočte je v teplé vodě po dobu 15 minut a drhněte žínkou, aby byly odstraněny, následně vysušte. Nesdílejte žínky, ručníky, polštáře, prostěradla nebo oblečení s dalšími a ujistěte se, že jsou tyto věci před použitím prané ve vroucí vodě. Vředy neškrábejte, jelikož škrábání vede k šíření infekce na další části těla. Zabránit škrábání můžete ostříháním nehtů a zakrytím vředu obvazem. Pokud se impetigo nezlepšuje do 4 dnů nebo se vám průběh infekce zhorší (horečka, větší bolesti, otok, zarudnutí nebo hnis), informujte o tom svého lékaře.

Zdroj: Impetigo

Spirulina

Jednobuněčná modrozelená řasa je velmi náročná na čisté prostředí. Je bohatým zdrojem rostlinných a lehce zpracovatelných bílkovin, zeleného barviva chlorofylu a také modrého barviva fotocyanin, které zlepšují odolnost buněk vůči UV záření a také při chemoterapii. Podobně jako Aloe vera obsahuje významné množství enzymu superoxid dismutáza a glutation, které neutralizují volné radikály. Další významné prvky, které najdeme ve Spirulině, jsou železo v chelátové formě, vápník, zinek, draslík a hořčík. Je také bohatá na antioxidanty, beta-karoten, vitaminy skupiny B, esenciální mastné kyseliny a vzácnou kyselinu V-linolenovou (podporuje tvorbu hormonu prostaglandinu).
  • Využití: Úspěšně bojuje s nadváhou, protože snižuje chuť na sladké, reguluje krevní cukr, snižuje vysoký tlak a je vhodná pro lidi s vysokým cholesterolem. Je velmi vhodná pro osoby s nadměrnou psychickou anebo fyzickou zátěží, kdy podporuje výkonnost a odstraňuje únavu. Je vhodná při potížích se štítnou žlázou, významně čistí a detoxikuje organizmus a také potlačuje THC v těle.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Rekonvalescence po operaci

Po operaci štítné žlázy je nutné počítat s časem na uzdravení. Po operaci můžete pociťovat zhoršené polykání, tlaky v dané oblasti a rovněž lze očekávat změnu hlasu. Můžete cítit i bolestivost rány. Většina odoperovaných pacientů si však na tyto stavy nestěžuje. Obvykle uvádí spíše úlevu. Délka pobytu v nemocnici trvá cca 4–7 dnů. Rekonvalescence trvá další 3 týdny, kdy by měl pacient dodržovat klidový režim.

U zhoubných nádorů se přistupuje k terapii radiojodem, který má za úkol zlikvidovat zbytky štítné žlázy, které nebylo možné vyjmout. Například u zhoubného nádoru zvaného medulární karcinom se po operaci provádí ozáření zvenčí. Po totální tyreoidektomii je naprosto nezbytné po zbytek života dodávat hormony štítné žlázy do těla ve formě tablet. Jako každá operace je i chirurgická operace nemocí štítné žlázy invazivním zásahem do těla, který s sebou nese zdravotní rizika a také nemalou dávku strachu a nejistoty. Pokud budete plně spolupracovat se svým lékařem a uposlechnete jeho rady, je chirurgická operace nemocí štítné žlázy vysoce účinná léčebná metoda, která vás vrátí zpět do normálního života.

Zdroj: Operace štítné žlázy

Chlorela a spirulina

Mladý ječmen

Zelené potraviny mají co nabídnout. Jsou zdrojem velkého množství vitaminů, minerálních látek a aminokyselin, dále antioxidantů, bílkovin, stopových prvků atd. Mezi zelené potraviny řadíme mladý ječmen, spirulinu, mladou pšenici, chlorellu, výhonky vojtěšky.


Zelený ječmen

Často dostupný ve formě prášku, který se rozpustí ve vodě a pije hlavně ráno. Obsahuje vlákninu, více než 20 aktivních enzymů, chlorofyl, spektrum vitaminů a minerálů, rostlinné bílkoviny a aminokyseliny. Mladý ječmen je důležitý zejména pro svůj vysoký obsah beta-karotenu, vitaminů C, E, B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu.
  • Využití: Díky obsahu bílkovin a vlákniny má vysokou sytivost, a proto je výborným doplňkem při dietách a obezitě. Enzymy slouží k nastartování detoxikace. Mladý ječmen zvyšuje obranyschopnost pokožky vůči negativnímu záření, zpomaluje stárnutí buněk, snižuje riziko civilizačních nemocí a příznivě působí na hormonální systém. Využívá se i při psychickém vypětí a stresu a také redukuje tělesný pach. Vysokému obsahu železa a chlorofylu vděčí za schopnost zabraňovat tvorbě trombů a zvyšuje elasticitu cév.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení


Autoři obsahu

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Hanka Synková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP