Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAGINALNI ZAPACH

OBSAH

Příznaky vaginální mykózy

Příznaky vaginální mykózy se projevují svěděním a pálením vně pochvy či výtoky, které způsobí značný diskomfort ženy a mohou narušit její intimní život.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Canesten GYN 1 den

Canesten GYN 1 den s jednou vaginální tabletou představuje komfortní jednorázovou aplikaci pro léčbu vaginální mykózy. Vaginální tableta se aplikátorem zavede do pochvy nejlépe večer před spaním. Vhodná je i kombinace s přípravkem Canesten krém k ošetření vnějších intimních partií. Oba léčivé přípravky jsou obsaženy v balení Canesten GYN Combi Pack.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Co je vaginální mykóza?

Vaginální mykóza je zachvácení sliznice pochvy mykotickými buňkami, které se zde přemnožily a začaly budovat kolonie. Hlavním příznakem poševní mykózy je urputné svědění a viditelné začervenalé, většinou jasně ohraničené, červené fleky, které právě svědí. Mykózní buňky, které způsobují vaginální mykózu, jsou velmi odolné! Nejrychlejší cesta, jak se zbavit vaginální mykózy, je aplikovat silný a účinný lék. Takovým lékem je vaginální krém Batrafen, který je vázán na lékařský předpis. Pro rychlé řešení tohoto nepříjemného problému, bude třeba navštívit lékaře. Batrafen dokáže vaginální mykózu vyléčit za 6 dní.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Infekce

Pokud se po operaci dutiny ústní nehojíte dobře a rána se infikuje, může to také způsobit zápach z úst po operaci dutiny ústní. Mezi příznaky infekce patří zápach z úst, horečka, hnis a silná bolest. Pokud zaznamenáte jakékoli známky infekce, okamžitě kontaktujte svého zubaře pro další ošetření.

Zdroj: Zápach z úst po vytržení zubu

Diskuze

V diskuzi ZÁPACH Z ÚST MÁ MNOHEM VÍCE PŘÍČIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Zápach z úst je velice komplikovaný problém, protože existuje celá řada příčin a dokud člověk neodhalí příčinu, nevyřeší ani zápach z úst. Studovala jsem tuto problematiku několik let, protože jsem zápachem sama trpěla. Nakonec jsem našla příčinu, resp. dvě, vyřešila je a tím i zápach z úst. Vše, co jsem zjistila i na sobě sama vyzkoušela, jsem sepsala do jediném e-booku na českém trhu o zápachu z úst, který najdete na webu www.zapach-z-ust-ebo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zápach z úst má mnohem více příčin

Příčiny a léčba

Špatné osobní hygienické návyky jsou jednou z nejčastějších příčin vaginálního zápachu. Aby se mu zabránilo, musí být genitální část umývána mírně teplou vodou a neparfémovaným mýdlem. Doporučuje se také časté holení genitálií, protože bakterie se nejčastěji množí v hustém ochlupení. Další příčinou vaginálního zápachu je vaginální kvasinková infekce, která se projevuje extrémním svěděním, silným zápachem, pálením a hustým vaginálním výtokem. K léčbě kvasinkové infekce lze použít krémy a antimykotické vaginální vložky.

Někdy může být vaginální zápach způsoben zánětlivým onemocněním. Toto onemocnění by mělo být vyléčeno, jinak může způsobit těhotenské problémy a neplodnost. Další možnou příčinou zápachu je rakovina děložního čípku, která se mimo tento zápach projevuje bolestí, neobvyklým krvácením, bolestivým močením a neobvyklým vaginálním výtokem. Jestliže zaznamenáte některé z těchto příznaků, měla byste ihned vyhledat lékaře, aby nedošlo k dalšímu vývojovému stadiu tohoto onemocnění.

Vaginální zápach může být způsoben i některými mastmi a antimykotickými krémy, které se používají k léčbě kvasinkových infekcí, nebo některými léčivými přípravky (fluconazone), které ničí bakterie.

Některé z dalších příčin vaginálního zápachu zahrnují nošení těsného oblečení, antibakteriální mýdla a voňavé sprchové gely, nadměrné mytí. Tyto faktory dráždí pochvu a způsobují vaginální zápach. Další možnou příčinou vaginálního zápachu je nadměrná konzumace kořeněných jídel.

Sexuálně přenosné nemoci jako kapavka, chlamydie, genitální herpes a trichomoniáza mohou způsobit zánět pochvy a vést k vaginálnímu zápachu. Použití kondomu pomáhá v prevenci šíření chlamydií a kapavky. Pokud si všimnete jakýchkoli známek pohlavně přenosných chorob, měla byste navštívit lékaře a zahájit léčbu.

Zdroj: Příčiny vaginálního zápachu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Co je příčinou vaginální mykózy?


Vaginální, poševní, mykózu způsobují mikroskopické organizmy - kvasinky. Kvasinek je v lidském těle veliký počet, tvoří například významnou část střevního osídlení a za normálních okolností jsou naprosto neškodné. Problém nastane, pokud jim vytvoříme vhodné podmínky k přemnožení. K růstu potřebují úplně stejné podmínky jako houby v lese – vlhko a teplo.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Alternativní léčba vaginální mykózy

Z volně prodejných přípravků je dobrý krém s obsahem oleje Tea Tree. Dále pak poševní krém Canesten, či poševní antimykotické čípky. Z tradiční medicíny se na vaginální mykózu používá mateří kašička, která se použije jako mast na plíseň pochvy. Zde je seznam volně prodejných přípravků na mykózu vagíny, včetně jejich cen: léky na vaginální mykózu.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Co je batrafen

Batrafen je téměř bílý jemný vaginální krém. Batrafen se skládá z účinné látky ciclopiroxum olaminum, které je v jednom gramu krému obsaženo 10 mg. Batrafen se používá na léčení vaginální mykózy. ATC skupina pro lék Batrafen vaginální krém je gynekologiím a antimykotikum. Složení vaginálního krému Btrafen: Benzylalkohol, oktyldodekanol, lehký tekutý parafin, stearylalkohol, cetylalkohol, myristylalkohol, polysorbát 60, sorbitan-stearát, kyselina mléčná S a čištěná voda. Vaginální krém Batrafen se distribuje jak hliníková tuba s potiskem a s plastikovým šroubovacím uzávěrem. V balení je také 6 jednorázových aplikátorů vaginálního krému.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Je mi to strasne trapne ale Muzu se zeptat , myslim ze mi unika moc ne hodně malo zadny vitok nemam jen ten strasny zapach.Jdu ven a citim se je to strasny, sex mam dene.meju se kazdou chvilu kalhoty tes a porad nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o stresovou inkontinenci. Měla byste navštívit lékaře, buď gynekologa nebo urologa. Tam Vás naučí posilovat svaly pánevního dna. Také můžete zkusit přípravek Ive - je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříjemný zápach z pochvy

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Rizika

Vaginální kroužek NuvaRing vás neochrání před pohlavně přenosnými infekcemi. Podle studie 5 ze 100 žen otěhotnělo v prvním roce používání přípravku NuvaRing.

Vedlejší účinky přípravku NuvaRing zahrnují:

  • zvýšené riziko srážení krve, srdeční infarkt, cévní mozkovou příhodu, rakovinu jater, onemocnění žlučníku a vysoký krevní tlak;
  • krvácení nebo špinění;
  • zadržování tekutin;
  • vaginální infekce nebo podráždění;
  • zvýšenou tvorbu vaginálního sekretu;
  • bolesti hlavy;
  • nevolnost;
  • přibývání na váze;
  • depresi;
  • sníženou sexuální touhu;
  • rakovinu prsu.

Co nejdříve informujte svého gynekologa, pokud:

  • si nahmatáte bulky v prsou;
  • pociťujete zápach nebo svědění z vagíny;
  • máte nepravidelné vaginální krvácení během více menstruačních cyklů;
  • trpíte zhoršujícími se bolestmi hlavy;
  • objevíte v nohou známky nebo příznaky krevních sraženin;
  • máte známky nebo příznaky syndromu toxického šoku, mezi které patří horečka, zvracení, průjem, závratě, mdloby nebo vyrážka;
  • se projeví známky nebo příznaky žloutenky, mezi které patří zežloutnutí kůže nebo očního bělma, spojené s horečkou, únavou, ztrátou chuti k jídlu, tmavě zbarvenou močí nebo světlou stolicí;
  • se objeví příznaky deprese, zejména poruchy spánku, únava nebo pocit smutku;
  • se nedostaví menstruace, nebo pokud sledujete jiné známky možného těhotenství.

Zdroj: Vaginální kroužek NuvaRing

Nedostatek vitamínů a minerálů

Hlavně magnesium patří mezi nejvíce přehlížené potravinové doplňky, přitom kromě pozitivního vlivu na fungování metabolismu a paměti dokáže také eliminovat tělesný zápach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Jak na zápach při dietě?

  • Nechat se vyšetřit lékařem, aby se vyloučilo onemocnění cukrovkou.
  • Namísto podstupování nárazových diet a léčebných kúr spočívajících v hladovění dlouhodobě změnit stravovací návyky a přejít na smíšenou stravu se sníženou kalorickou hodnotou.
  • Zajistit dostatečný přísun sacharidů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP