Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAGOVÁ STIMULACE

OBSAH

Účinná léčba

Nejčastěji se podávají psychofarmaka, kterých je celá řada, a jsou všechna přibližně stejně účinná. Začnou působit za dva až čtyři týdny. Za posledních dvacet let je pokrok v terapii enormní, jedná se o nové přístupy biologické a psychosociální. Biologický přístup spočívá především v podávání antidepresiv. Ale jsou i jiné metody, například elektrokonvulze, tedy klasické elektrošoky, nebo novější metoda spočívající v magnetické stimulaci mozku. Nabízí se i hluboká nebo vagová stimulace. Staronově se zavádí chronobiologická léčba, to znamená problematika denních rytmů. Každý z nás má svůj denní rytmus, podle kterého se vylučují hormony, klesá výkonnost, řídí se spánek a bdění. Deprese tyto rytmy rozhodí. S pomocí jasného světla a dostatečného spánku se dostává vše do normálu.

Zdroj: Deprese u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Turková Věra.

Mám Parkinsona již 11 let.Poslední dobou se mi velmi zhoršil třes obou rukou, přidaly se i nohy. Beru Madopar a Rivotril. Neporadil by mi někdo jak třes zmírnit? Lékařka mi vždy zvýší dávkování prášku, ale nikam to nevede. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U 20% nemocných parkinsonem dokáže výrazně potlačit projevy tak zvaná hluboká stimulace mozku. Jen málokdo o této možnosti ví, proto se léčba tak často nevyužívá a nemoc se u spousty lidí zbytečně prohlubuje. Zda-li je tato léčba vhodná i pro vás je třeba zjistit konzultací u lékaře. Osoba nejpovolanější pro tuto léčbu je prof. MUDr. Robert Jech, Ph.D. vedoucí Neurologické kliniky 1. lékařské fakulty UK a VFN. Adresa: Kateřinská 468, 120 00 Nové Město, Praha, tel: 224 965 550.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Vagová stimulace

Jednou z možností operační léčby je stimulace nervus vagus (bloudivého nervu). Pacientovi je voperován přístroj, který je trochu podobný kardiostimulátoru. Nervový stimulátor je vložen podkožně pod levou klíční kost a dvě elektrody jsou též vedeny podkožně na levou stranu krku, kde stimulují nerv. Operace pro vagovou stimulaci není složitá a trvá maximálně dvě hodiny a není při ní otevírána lebka. Stimulátor zapojuje a programuje lékař speciálním bezkontaktním zařízením, které přikládá na hrudní stěnu. Tato velmi drahá léčba je určena pacientům, kteří splňují podobná kritéria jako pro klasickou operaci mozku, ale u kterých z různých důvodů nelze operaci provést. Zejména se to týká pacientů u kterých nebyla účinná nebo možná léčba antiepileptiky. Příkladem jsou pacienti, kteří mají záchvaty vycházející z více ložisek nebo mají epileptogenní zónu umístěnou tak, že ji nelze odstranit bez rizika poškození důležitých nervových center. Stimulace může pomoci i pacientům, kteří již byli operováni, ale neúspěšně.

Na rozdíl od klasické operace vagová stimulace epilepsii nedokáže vyléčit, pouze tlumí záchvaty. Jen málo pacientů (pod 10 %) je díky této léčbě zcela bez záchvatů. Výrazně se však sníží počet záchvatů, u asi 40 % pacientů o více než polovinu. Je třeba upozornit, že zlepšení není okamžité a plně nastupuje třeba až v druhém roce léčby. Někteří pacienti také udávají zlepšení nálady a paměti.

Akutní komplikace při zavádění stimulátoru jsou vzácné. Stimulátor je dlouhodobě dobře snášen. Nejčastějšími nežádoucími účinky jsou krátké epizody chrapotu, kašle a brnění v krku během stimulace. Bývají ale většinou mírné a časem vymizí. Vzhledem k extrémní ceně mohou vagový stimulátor zavádět jen vybraná pracoviště. Například v nemocnici Na Homolce bylo dosud zavedeno téměř 100 těchto přístrojů.

Zdroj: Alternativní léčba epilepsie

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, již dlouhou dobu mně šumí až píská v uších. Už jsem byl i na proplachu uší, ale nepomohlo to. Byl bych rád za Vaši radu. předem děkuji Karel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pískání v uších, odborně tinnitus, je velmi obtížné zmírnit alternativní medicínou. U některých lidí pomáhá neuromodulace pomocí transkraniální magnetické stimulace (TMS). Je to bezbolestná neinvazivní terapie, která byla úspěšná při snižování příznaků tinnitu u některých lidí. Dále je možné využít účinků akupunktury, hypnózy, extrakt z ginkgo biloba, melatonin, zinkové doplňky a vitaminy řady B. To vše je volně prodejné a může to pomoci. Co pomáhá více, jsou léky na předpis, kam patří Tricyklická antidepresiva a Alprazolam. O nich si promluvte se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Jak poznat, že potřebuji hlubokou mozkovou stimulaci?

Existuje mnoho otázek týkajících se použití hluboké mozkové stimulace k léčbě Parkinsonovy choroby. Tyto otázky by měly být projednány s odborníkem na poruchy hybnosti nebo se speciálně vyškoleným neurologem. Jestliže léky dostatečně pomáhají, chirurgický zákrok se nedoporučuje. Pokud však léky nepomáhají nebo je nutné odbourat závislost na nich, je třeba brát chirurgický zákrok v úvahu. Poraďte se s odborným lékařem, jestli je právě pro vás ideální hluboká mozková stimulace.

Zdroj: Parkinsonova choroba

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁVRATĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jandera.

Dobrý den. Prodělal jsem. 7 operací středo uší. Poslední dobou mívám menší závratě. Zvláště v leže kdy se to se mnou točí. Beru betahistanin, zatím nezabírá. A ještě mi k tomu píská v uších poměrně silně kdy to vnímám i když je hluk. Tak se ptám co s tím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na pískání v uchu - tak zvaný šelest v uchu je účinný volně prodejný lék piracetam 800. Doporučuji ho vyzkoušet podle přibaleného návodu. Věnujte pozornost nežádoucím účinkům a pokud se vás některý z nich týká, tak s léčbou piracetamem seznamte svého ošetřujícího lékaře.
Závratě u vás budou nejspíše způsobeny operativními změnami ve středouší a bude třeba vytrvat, než si na to mozkové centrum stability zvykne. Blízko této oblasti se nachází tak zvaný labyrint, který vysílá mozku signály o naší poloze a přímo ovlivňuje naši rovnováhu. Jeho stimulace nebo porušení při některé z vašich operací může způsobovat zminěné závratě. Pro toto bohužel neexistují žádné léky a je třeba počkat až si mozek zvykne na nové úrovně nervových vzruchů přicházejících z vnitřního ucha.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Závratě

Vnitřní užití

Vnitřní použití ricinového oleje slouží k pročištění střevního traktu a detoxikaci. Pomáhá jako projímadlo při zácpě a žaludečních potížích. Má však silné projímavé účinky, proto je třeba dbát na přesné dávkování. Ricinový koktejl na vyvolání porodu se používá po vypočítaném termínu porodu jako stimulace.

Zdroj: Účinky ricinového oleje

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Dostal.

Dobrý den
Chtěl bych poradit co mi pomůže na neuropatii na chodidlech.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Josef Dostal

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neuropatie dolních končetin může mít řadu příčin. Dá-li bůh a poštěstí se, že znáte příčinu, která se dá léčit, tak můžete zmírnit i projevy neuropatie. Někdy se ale nepodaří nalézt žádnou příčinu a léčba je pak nemožná. Bez znalosti vašeho zdravotního stavu je možné odpovědět pouze obecně.

Cílem léčby je zvládnout stav způsobující neuropatii a zmírnit příznaky.


Léky proti dlouhodobé bolesti bez předpisu:

Kyselina acetylsalicylová – např. léky Aspirin, Anopyrin, Acylpyrin

Diclofenac – např. léky Almiral, Dicloalgan, Diclofenac, Flector, Olfen, Veral, Voltaren

Ibuprofen – např. léky Brufen, Ibalgin, Ibuprofen, Nurofen, Modafen

Nimesulid – např. lék Aulin


Léky proti dlouhodobé bolesti na lékařský předpis:

Ketoprofen – např. lék Fastum gel

Indometacin – např. lék Indometacin

Meloxikam – např. léky Recoxa, Apo-Meloxicam, Meloxicam

Metamizol – např. lék Novalgin

Piroxicam – např. lék Flamexin

Kyselina thiaprofenová - např. lék Surgam

Dexketoprofen - např. lék Dexoket a Ketesse


Léky proti záchvatům:

Gabapentin - např. lék Gralise, Grimodin, Gordius, Gabapentin, Gabanox, Gabagamma

Pregabalin - např. lék Kartesada, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin, Pregamid, vyvinuté k léčbě epilepsie, mohou zmírnit i bolest nervů. Nežádoucí účinky mohou zahrnovat ospalost a závratě.


Léčba přes kůži:

Kapsaicinový krém, který obsahuje látku nacházející se v feferonkách, může způsobit mírné zlepšení příznaků periferní neuropatie. V místě aplikace kapsaicinu můžete mít pálení a podráždění pokožky, ale je to jen na chvíli. Někteří lidé to však nesnesou.

Lidokainové náplasti nebo krémy jsou další léčbou, kterou aplikujete na kůži a která může nabídnout úlevu od bolesti. Volně prodejná je mast Emla. Nežádoucí účinky mohou zahrnovat ospalost, závratě a necitlivost v místě náplasti.

Antidepresiva. Bylo zjištěno, že některá tricyklická antidepresiva, jako je Amitriptylin nebo Nortrilen pomáhají zmírňovat bolest tím, že narušují chemické procesy ve vašem mozku a míše, které způsobují, že pociťujete bolest.

Nežádoucí účinky antidepresiv mohou zahrnovat sucho v ústech, nevolnost, ospalost, závratě, změny chuti k jídlu, přibírání na váze a zácpu.


Pokročilé terapie:

Transkutánní elektrická nervová stimulace (TENS). Elektrody umístěné na kůži dodávají jemný elektrický proud o různých frekvencích. TENS by měl být aplikován po dobu 30 minut denně po dobu přibližně jednoho měsíce. Léčbu můžete dostat v lázních nebo v rámci rehabilitace předepsané lékařem.

Výměna plazmy a intravenózní imunoglobulin. Tyto postupy, které pomáhají potlačit aktivitu imunitního systému, mohou být přínosem pro lidi s určitými zánětlivými stavy.
Výměna plazmy zahrnuje odběr vaší krve, poté odstranění protilátek a dalších proteinů z krve a návrat krve do vašeho těla. Při imunoglobulinové terapii dostáváte vysoké hladiny proteinů, které fungují jako protilátky (imunoglobuliny).

Fyzikální terapie. Pokud máte svalovou slabost, fyzikální terapie může pomoci zlepšit vaše pohyby. Patří sem energie magnetického pole, protahování, masáže, parafínové zábaly, teplé koupele. Vše k dispozici v lázních.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Stimulace růstu vlasových folikul

Efektivní krevní oběh je rozhodující pro silné a zdravé vlasy. Jablečný ocet dokáže stimulovat cirkulaci krve do vlasových folikul. Efektivní cirkulace následně více vyživuje vlasové folikuly, posiluje kořeny a vede ke zdravým vlasům.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Stimulace jater

Citronová voda rozpouští kyselinu močovou a další jedy v játrech, zkapalňuje žluč a pomáhá zmírnit případy malárie. Citrony jsou bohaté na draslík a jsou velmi účinné při léčbě žlučníkových potíží, také při léčbě příznaků onemocnění jater, které způsobuje zácpu, bolesti hlavy, zvracení žluče a ztrátu chuti k jídlu. Lidé s jaterními problémy by měli pít šťávu z jednoho citronu denně, například v čaji při snídani.

Zdroj: Výhody citronové vody

Jak se zbavit fibromů

Fibromy ve většině případů odstraňuje dermatolog pomocí tekutého dusíku, laseru nebo chirurgicky. Tyto procedury se provádějí obvykle během zimních měsíců, kdy je menší výskyt slunečního záření a pocení. Po jejich odstranění se na ošetřované místo aplikuje lokálně antibiotikum, aby se předešlo infekcím. Po odstranění je vhodné se během 5 dní vyhýbat zvýšené fyzické námaze, aby se omezilo pocení a fyzická stimulace ošetřeného místa na pokožce. Odstranění fibromů se často musí opakovat, protože se po klasických lékařských procedurách mohou znovu objevit. Fibromy lze odstranit i alternativním způsobem.

Zdroj: Propolisová tinktura na fibromy

Masážní mazání na bolest kloubů a svalů

Na bolest kloubů a svalů se doporučuje nejen vavřínová koupel, ale i masáž bolestivých míst. K mazání jsou potřeba 2 lžíce bobkových listů a 3 dl asi 60 % lihu. Nejprve si připravíme uzavíratelnou nádobu, do ní se rozdrtí listy a zalijí se lihem. Nádoba se uzavře a listy se v ní nechají louhovat někde v teple. Každý den je třeba nádobu protřepat. Za 14 dní se výluh přecedí a pak se jím promazávají bolavé klouby i namožené svaly.

Bobkový list se běžně užívá i v domácí kosmetice na zklidnění a osvěžení pokožky, zmírnění zánětů kůže, zlepšení stavů vlasů (zbavení se lupů, stimulace růstu vlasů a jejich posílení).

Zdroj: Čaj z bobkového listu

Reflexní terapie na podrážděnou slinivku

Při léčbě pankreatu se osvědčila i stimulace reflexních zón na nohou. Pokud máme se slinivkou problémy, najdeme je velmi jednoduše. Reflexní body ovlivňující slinivku jsou asi ve střední části vnitřní části chodidla. Při silnějším hlubokém tlaku můžeme cítit ostrou bolest, znamená to, že jsme zónu trefili. Při zánětu slinivky či sliznic plošky na chodidle zásadně jen masírujeme uklidňujícím hladivým způsobem. Při slabé funkci slinivky břišní, například při problémech s trávením, můžeme její činnost naopak posilovat střídavě slabým a silným tlakem na tyto plošky několikrát denně.

Zdroj: Čaje a bylinné směsi rostlin na slinivku

Negativní účinky

Pití kombuchy není v zásadě omezené ani věkem, ani zdravotním stavem člověka – je vhodná prakticky pro každého. Negativní účinky se objevují hlavně u lidí, kteří s pitím kombuchy začínají. Nejsou nijak vážné, obvykle jde o nevolnost, pálení žáhy či střevní problémy. Příčin může být několik – důsledky pročišťování organismu, přílišná stimulace imunitního systému nebo překyselení žaludku. Těmto potížím se dá zabránit vyšším příjmem tekutin, pitím menšího množství kombuchy nebo pitím nápoje zároveň s jídlem. Jednou z možností je ale také alergická reakce. Jinak se kombuše nic vytknout nedá, jedině snad poměrně vysoký obsah kofeinu v zeleném nebo černém čaji, ze kterého se nápoj vyrábí.

Zdroj: Kombucha

Tablety s melaninem

Tyrosin je aminokyselina, která také pomáhá tělu tvořit melanin. Výrobci v zahraničí tvrdí, že pokud budete užívat tablety s tyrosinem během dovolené i po ní, vaše opálení vydrží déle. Tento produkt je často zaměřen na lidi s citlivou pokožkou; výrobci tvrdí, že uživatelům umožňuje trávit méně času na slunci. Bohužel neexistuje žádný důkaz o tom, že se ti, kdo užívají více tyrosinu, budou lépe opalovat a jejich opálení vydrží déle.

Tyrosin je moderní doplněk pro fyzicky a psychicky zatížené jedince s antikatabolickým účinkem. Napomáhá udržovat koncentraci při fyzickém a psychickém výkonu a současně zlepšuje jeho efektivitu. Napomáhá při zvýšení motivace a stimulace pro fyzický výkon, urychluje regeneraci, zvyšuje fyzickou výkonnost při stavech mentální a psychické únavy, podporuje „spalování“ a redukci nadváhy, buduje antistresové bariéry organismu.

Zde můžete vidět cenu tablet Tyrosin.

Zdroj: Melanin

Účinky masáže prostaty

Masáž prostaty, nebo spíš kontrola jejího tvaru a velikosti, je součástí rektálního vyšetření při diagnostikování karcinomu prostaty a slouží i k získání sekretů prostaty k dalšímu vyšetření v laboratoři. Několik lékařů se v 90. letech 20. století pokoušelo pomocí masáže prostaty a antibiotik léčit chronickou bakteriální prostatitidu a benigní hyperplazii prostaty. Novější výzkumy ukázaly, že masáž prostaty má mít své pevné doplňkové místo při léčbě antibiotiky: zlepšuje prokrvení prostaty a tím i účinnost antibiotik. Léčivý účinek masáže prostaty se projeví především tehdy, když je prováděna opakovaně (tj. 2–3× týdně v akutní fázi, později 1× týdně). Masáž prostaty je v některých zemích přímo doporučována lékaři a je dokonce i hrazena ze zdravotního pojištění. Jedná se však o masáž prostaty, ne o erotickou službu. Samotná ejakulace ani masáž prostaty však nezabrání vzniku rakoviny prostaty.

Nejpřirozenější masáží prostaty je klasický sex. U sexu se muž pohybuje, stahuje a uvolňuje hýžďové svalstvo a vtahuje břicho, a tím prokrvuje celou pánevní oblast. Příznivě působí i hormony, které se při sexu vyplavují do krve, včetně endorfinů, jež uvolňují a navozují pocit euforie a štěstí. Pocity vnitřního uvolnění a relaxace přispívají k uvolnění spasmatického účinku stresového napětí.

Sexuální masáž prostaty je branou k novým, často neznámým a vzrušujícím sexuálním prožitkům. V kombinaci s masáží lingamu (penisu) přináší hluboký a bouřlivý orgasmus. Její stimulace má za těchto podmínek doslova léčivé účinky. Pomáhá předcházet rakovině prostaty, poruchám erekce a obtížím při močení způsobeným zbytněním prostaty. Její pravidelná stimulace je cestou k dlouhodobě kvalitnímu sexuálnímu životu a zdraví. Navíc vede muže k hlubokému fyzickému i psychickému uvolnění a schopnosti rozvíjet prožívání přijímající role.

Zdroj: Masáž prostaty

Jaká je léčba skoliózy?

Většina dospívajících musí být pozorována v pravidelných intervalech (jednou za 4 až 6 měsíců), včetně fyzických zkoušek a šetrného rentgenového záření.

Šle

Vyztužení je obvykle léčebným postupem určeným pro adolescenty, kteří mají spinální křivku mezi 25 až 40 stupni. Účelem vyztužení je zastavení průběhu křivky, což poskytuje dočasnou korekci páteře, která obvykle převezme původní tvar.

Chirurgie

U pacientů, kteří mají křivky nad 40 až do 50 stupňů, se považuje za nutný krok operační řešení. Chirurgický zákrok zajišťuje nezhoršení křivky, ale nedokáže srovnat páteř. Jsou využívány kovové implantáty, které se používají k napravení některých zakřivení a drží páteř ve správné poloze. Operace zahrnuje trvalé spojení obratle (spinální fúze).

U malých dětí není použití fúze možné, protože zastavuje růst roztavené části páteře. V tomto případě se používají pooperační výztuhy.

Elektrická stimulace, cvičební programy a manipulace neumožňují bohužel prevenci skoliózy. Doporučuje se, aby lidé trpící skoliózou zůstali aktivní a fit.

Zdroj: Skolióza

Detoxikační náplasti Kinoki

Detoxikační náplasti Kinoki přímo působí na reflexní body na chodidlech nohou. Tak jako je cílem reflexních masáží stimulace vnitřních orgánů, podobně působí i detoxikační náplasti Kinoki, které stimulují jednotlivé orgány v lidském těle, podporují celkovou rovnováhu organismu a působí léčebně. Mají fantastický vliv na interní zdraví člověka. Náplastí se přilepují na noc, tedy cca na 6–10 hodin, a to na obě chodidla. Pokud s detoxikací začínáte poprvé, doporučuje se každodenní používání od 2 týdnů do 2 měsíců s přihlédnutím k individuálním potřebám, to je s ohledem na množství toxinů obsažených v organismu, době trvání nemoci a jejího stupně pokročilosti. Náplasti se aplikují do doby zmizení nečistot a vlhka. Následně by se mělo pokračovat v zákrocích tak, že používáte náplasti 1x týdně za účelem trvalého dobrého pocitu. Náplasti Detox Kinoki můžete rovněž bezprostředně používat na bolavá místa, například na opuchlá místa po úrazech, při bolestech hlavy, pohmožděninách, bolestech zad a podobně. V takovém případě může být náplast umístěna na bolavé místo i na 24 hodin. Po použití náplast vyhoďte a již nikdy nepoužívejte.

UPOZORNĚNÍ: Během těhotenství a kojení nejsou očistné kúry pro tělo matky vhodné. Nepoužívejte tedy tyto náplasti v těhotenství a v období kojení.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Jak účinkuje resveratrol při cukrovce

Resveratrol (3,5,4'-trihydroxystilben) je přirozeně se vyskytující fytoalexin přítomný u mnoha druhů rostlin. Má příznivé účinky na náš organismus a může být užitečný při prevenci a léčbě některých metabolických onemocnění včetně diabetu. Léčba diabetu obecně zahrnuje tři hlavní aspekty: snížení hladiny glukózy v krvi, konzervaci β-buněk a v případě diabetu 2. typu zlepšení inzulinové reakce. Údaje z literatury naznačují, že příznivé účinky resveratrolu ve vztahu k diabetu zahrnují všechny tyto aspekty.

Mezi příznivé účinky resveratrolu patří například schopnost této sloučeniny snížit hyperglykemii. Podávání resveratrolu může vést ke snížení hladiny glykosylovaného hemoglobinu (HbA1c), což odráží prodloužené snížení glykemie.

Chronická nadměrná stimulace β-buněk při diabetu způsobuje jejich vyčerpání a degradaci, což vede v průběhu času k nedostatečné sekreci inzulinu. Výsledky mnoha studií ukazují, že u jedinců s chronickou stimulací β-buněk dočasné zklidnění těchto buněk zlepšuje jejich schopnost vylučovat inzulin a může tak zpozdit nástup otevřeného diabetu. Tyto příznivé účinky byly pozorovány u lidí s diabetem 1. typu i u lidí s diabetem 2. typu. Dále byla zaznamenána dočasná inhibice sekrece inzulinu, která zpomalila průběh diabetu 2. typu. Je známo, že chronická nadměrná stimulace β-buněk indukuje jejich degradaci, ovšem inhibice sekrece inzulínu resveratrolem může tyto nepříznivé účinky zmírnit.

Druhý mechanismus, kterým resveratrol působí při cukrovce, je spojen s obranou proti okysličovadlu. Je známo, že antioxidantová obranyschopnost v β-buňkách je signifikantně nižší ve srovnání s jinými druhy buněk, což je činí náchylnějšími k oxidačnímu poškození. Resveratrol je schopen zmírnit cytokinem indukovanou toxicitu a účinně snižovat oxidační poškození pankreatu, čímž může zlepšit endokrinní funkci této žlázy.

Zlepšení účinnosti inzulinu způsobené resveratrolem je důsledkem různých účinků. Jedním z nich je snížená adipozita. Preventivní a terapeutický účinek této sloučeniny ve vztahu k diabetu je složitý a zahrnuje různé účinky. Elucidace těchto příznivých vlastností resveratrolu je nezbytná pro umožnění klinických studií u lidí. Zdá se tedy, že je zcela možné, že resveratrol samotný nebo v kombinaci se současnými antidiabetickými terapiemi může být použit pro prevenci a léčbu diabetu.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Výživná žloutková maska na mdlé vlasy

Žloutkové masky jsou velmi efektivní v péči o vlasy. Díky nim jsou vlasy silnější, zastavuje se jejich vypadávání a řídnutí.

Žloutková maska je výhodná pro:

  • unavené vlasy
  • suché vlasy
  • jemné vlasy
  • barvené vlasy
  • poškozené vlasy

Tato maska pomáhá vlasům regenerovat a zároveň zrychluje jejich růst, což je dělá silnějšími a zdravějšími. Výživné žloutkové masky jsou tajemstvím krásy mnohých celebrit. Stačí aplikovat jednou týdně a výsledky jsou okamžitě vidět.

Masky proti mdlým vlasům zastavují vypadávání vlasů a vedou k plnějšímu a silnějšímu vzhledu vlasů. Směs z vaječných žloutků se dá kombinovat s různými oleji a medem. Ricinový olej je zázračný v péči o vlasy. Tyto masky jsou skvělé pro regeneraci a stimulaci růstu vlasů. Při pravidelném používání je regenerace a stimulace vlasů zcela zjevná.

Olivový olej je dobrý pro intenzivní hydrataci vlasů, stejně jako arganový olej, který je vhodný pro kvalitní ošetření vlasů a pokožky.

Výhodu má i samotný med, který je pro vlasy velmi prospěšný a pomáhá s jejich regenerací, vlasy zároveň změkčuje, ty jsou pak lesklé a dobře se rozčesávají. Med přispívá k uzdravení vlasů od různých vlivů životního prostředí. Je známo, že se používá v mnoha kosmetických produktech. Nejčastěji je obsažen v krémech na pokožku, pleťových krémech, tělových mlékách a v olejích do vlasů.

Výroba žloutkové masky

Budete potřebovat:

  • 1 žloutek
  • lžičku medu
  • lžičku olivového oleje
  • lžičku ricinového oleje
  • lžičku arganového oleje

Postup:

Vaječný žloutek vložte do mísy. Přidejte med, olivový olej, arganový a ricinový olej. Všechny ingredience smíchejte dohromady, dokud nevznikne hladká a hustá konzistence. Tuto masku aplikujte na vlasy, vždy jen na vysušené vlasy (postačí ručníkem). Masku nechte na vlasech působit po dobu 30 minut, ale pro lepší výsledek můžete vyzkoušet i hodinovou aplikaci. Po této době je třeba vlasy opláchnout, umýt šamponem a kondicionérem.

Zdroj: Masky pro suché a mdlé vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP