Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KAPKY NA ZÁNĚT OKA

OBSAH

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Jakmile se tvoří v oku sekret, tak to často bývá počátek bakteriální nákazy a zde už Ophthalmo Septonex nestačí a musí se použít antibiotika. V takovém případě se zastavte na očním, tam oko vyšetří a do deseti minut máte recept na účinný lék.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi JAK NAJÍT OČNÍHO LÉKAŘE, KTERÝ ROZPOZNÁ ZÁNĚT OČNÍCH VÍČEK ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerda, 12.dubna 2017.

Od konce ledna se léčím s zánětem očí. Po delší době, když jsem podle nateklých očních víček, která svědí a pálí a hlavně ráno jsou nateklá a červená tak jako oči pod nimi usoudila, že mám blefaritidu, čili zánět očních víček. Začínám mít syndrom suchého oka ale oční lékaři u kterých jsem dosud byla mi nechtějí dát žádná vhodná antibiotika a radši mě odbývají kortikoidy a borovou vodou s adrenalinem. Protože bohužel výtěr ukázal, že tam není řádný stafylokok ani nic podobného nechtějí připustit, že blefaritidy jsou dva typy a žádný nález tam být nemusí. Už jsem zralá na sebevraždu a nevím jak dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, trpím neustálým pálením a slzením očí, lékař mi sdělil , že jde o chronický zánět očních víček a doporučil mi Hylo-fresh kapky, které mi však nepomáhají. Poraďte prosím, čím oči zklidnit.

Zdroj: diskuze Jak najít očního lékaře, který rozpozná zánět očních víček ?

Kapky do očí pro psy

Pravidelná péče o oči je důležitou součástí péče o psa. Je vhodné mít kapky do očí vždy po ruce.

Zdroj: Zánět spojivek u psa

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla zeinková.

prosím o radu ušním problémem
dospělý syn má v uších opakovaně ucpávky zkoušel jemně čistit potom nečistit bez efektu utvoří se ucpávka zánět lékař čištění kapky na radu lékaře nečistit opět ucpávka zánět...jak z tohoto kolotoče předem děkuji za radu Karla

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Cirulli.

Opakovane mam zanet spojivek/praskle zilky.uplne cervene oko,trva to vzdy jeden mesic nez to zmizi.Leky na tlak beru.Obracimm se na vas jelikoz mi ocni lekar nepomohl/Dekuji.

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Léčba zánětu spojivek u dětí

Pro děti jsou při léčbě zánětu spojivek běžně doporučovány tyto přípravky:

Ophthalmo-Septonex (účinná látka Carbethopendecinii bromidum) – při mírném průběhu zánětu

Opthalmo-Framykoin (účinná látka Bacitracinum zincicum), Tobrex mast nebo kapky (léčivá látka Tobramycin), Kanamycin mast nebo kapky (účinná složka Kanamycini sulfas), Garasone (léčivá látka Gentamicini sulfas a Betamethasoni natrii phosphas)

Při alergických zánětech spojivek – Maxitrol, Spersallerg (obsahuje dvě účinné látky, Tetryzolin k omezení zánětlivého podráždění a otoku a Antazolin zmírňující alergii), Opatanol, Zaditen kapky atd.

Pamycon (účinná látka Neomycini sulfas) – antibiotické kapky k léčbě přidružených zánětů v nose a uších

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem PAVUCINY V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondřej juklicek.

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám zánět spojivek a používám ophthalmo azulen masticku na noc a kapky
maxtrol 5x denně za beru šestý den a za jak dlouho to zmizí děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po Maxitrolu byste měl cítit třetí den úlevu. Pokud necítíte změnu a nebo se váš stav zhoršuje, i když pravidelně užíváte léky, tak budete muset znovu k lékaři, aby zkontroloval účinky léčby a rozhodl co s vámi dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pavuciny v oku

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT SPOJIVEK U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dave.

Dobrý den, je něco pravdy na tom, že by mast ophthalmo framykoin mohla být příčinou ucpání slzného kanálku? Náš kocour má zánět spojivek na jednom oku. Jsou mu 3 roky. Nikdy nebyl nemocný. Oči měl do teď zdravé. Dávala jsem mu ophthalmo framykoin a oko se mu dobře hojilo. Pro jistotu jsme šli po cca 2 dnech k lékaři (na kontrolu po víkendu). Ten potvrdil zánět spojivek a změnil mast na kapky Floxal a zánět spojivek se od té doby nelepší. Je nějaký důvod, proč nedávat mast ophtalmo framykoin? Podle lékaře, kterého jsme navštívili, může mast způsobit ucpání slzného kanálku.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ophthalmo framykoin se běžně používá i ve veterinární praxi pro kočky. Působí proti infekcí předních částí oka způsobených například bakteriálními záněty spojivky, rohovky, okraje víčka a slzného váčku, ječného zrna, vředy rohovky. Má podobné účinky jako Floxal. Pokud se stav po Floxalu nelepší, musíte o tom informovat veterináře, aby změnil léčbu. Nejspíše bude nutné udělat stěr z oka a nechat v laboratoři vyšetřit přesnou příčinu a k tomu i vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Zánět spojivek u kočky

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andreaa.

Můžete dávat kapky do nosu, nasivin má od narození. Předtím vyčistit nos mořskou vodou, aby kapky lépe působily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ucpaný nos

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Jaký obklad na zánět středního ucha

Nahřívání ucha při zánětu opravdu není správné. Většinou vede k tomu, že se zánět ve středouší ještě více rozbouří a dochází k nahromadění hnisavého sekretu a zvýšení tlaku ve středoušní dutině. Pak často dojde k prasknutí bubínku, hnisavý sekret vyteče a dítěti se uleví. Mohlo by ovšem dojít i k šíření zánětu opačným směrem, tedy dále do kosti, a ke vzniku závažných komplikací. V případě, že si dítě začíná stěžovat na bolest ucha, je lépe se pokusit zánět naopak ztišit pomocí chladného (nikoli ledového) obkladu a do ouška aplikovat protizánětlivé kapky, které vám může předepsat váš dětský lékař a které můžete mít pro případ potřeby v ledničce.

Zdroj: Zánět středního ucha

Recept na zaraženou rýmu

Už v počáteční fázi je vhodné použít proti zadní rýmě některé z nosních kapek. Nejenže pacientovi uleví a usnadní mu dýchání, ale zároveň sníží riziko komplikací, mezi něž patří zejména zánět středouší. Vybrat správné kapky může být trochu problém, protože lékárny nabízejí široký sortiment. Některé nejsou dost účinné a nezajistí dostatečné splasknutí sliznice, jiné jsou málo šetrné k nosní sliznici. Zásadou je kapky často nestřídat, přičemž kapeme jednu dvě kapky do každého nosního průduchu asi třikrát až čtyřikrát denně. Výhodné jsou nosní spreje, protože účinná látka se po vstříknutí pravidelně rozprostře po sliznici. Pokud léčba ani po týdnu nepomáhá, je nutné navštívit lékaře.

Zdroj: Zaražená rýma v hlavě

Kozlíkové kapky pro kočky

Kozlíkové kapky, kozlíkový sprej pro kočky 50 ml

Jde o přírodní sprej pro kočky. Obsažený kozlík stimuluje dobrou náladu koček, napomáhá k jejich uklidnění, podporuje mazlivost koček. Vhodné aplikovat na hračky pro kočky.

Pokud máte problémy s chováním kočky a s tím, že ničí věci v domácnosti, tak zakupte kočce škrabalo, na které nakapete kozlíkové kapky. Většinu kočiček kozlíkovy kapky přitahují přímo magicky. Postačí 2–3 kapky do takové výšky, aby je kočka cítila při škrábání. Seženete je v lékárně, stojí pár korun a uvidíte, jak vašeho kočičího miláčka bude najednou škrabadlo zajímat a doma nebude žádná pohroma.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Dávkování

Není-li doporučeno jinak, podávají se olejové kapky Vigantol kojencům k prevenci křivice (rachitidy) denně 1–2 kapky od druhého týdne života. Zdravým novorozencům se podává 1 kapka denně; ve zvláštních případech a dětem předčasně narozeným 2 kapky denně. Doporučená doba léčby je 1 rok. Ve druhém roce života je možné v podávání vitamínu D3 pokračovat zvláště v zimních měsících, kdy je nedostatečné biologicky aktivní sluneční záření. Dospělí užívají olejové kapky Vigantol k prevenci měknutí kostí (osteoporózy) 1–2 kapky denně. K léčbě měknutí kostí se užívá obvykle 3krát 5 kapek denně dle pokynů lékaře. K léčbě poruch funkce příštítných tělísek se doporučuje 15–30 kapek denně.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Způsoby užití

Možností, jak kozlík lékařský používat, je hned několik. Pokud si jej sami natrháte, můžete si z něj připravit čaj. Pokud však dáte přednost doplňkům stravy, které lze pořídit v lékárně, na řadu přichází právě kozlíkové kapky. Kozlíkové kapky jsou volně dostupné a oblíbené byly především v dřívějších dobách, spousta lidí však kvůli nepříjemnému zápachu měla problém kapky užívat. To je také důvod, proč je mezi uživateli kozlíku v současnosti mnohem přijatelnější možnost zakoupit kozlík v tabletách.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Co na bolest ucha u dětí

Při akutním ošetření na pohotovosti může dítěti od akutní bolesti pomoct takzvané „propíchnutí“ bubínku, při kterém vyteče hnis ze středouší a dítěti se uleví. Podle stáří dítěte a podle toho, zda je zánět hnisavý, se nasazují i antibiotika, která však často zaberou teprve za 2–3 dny. Kapky do ucha se předepisují při počínajícím zánětu, mají totiž pouze podpůrný efekt. Je-li příčinou bolestí ucha rýma, pak se doporučuje i Nurofen. Zánět velmi často vzniká u dětí s rýmou, je tedy důležité smrkat, případně odsávat vytvořený hlen, přechodně lze používat nosní kapky, ale hlavně dbát na zdravý životní styl. Při alergické rýmě se doporučují léky na alergii, eventuálně nosní spreje s kortikoidy. Dnes je již součástí očkování také vakcína proti pneumokokovi – chrání ovšem jen proti jedné bakterii (zánět je způsoben i dalšími bakteriemi a hlavně viry). Při trvalé, úporné rýmě a častých zánětech ucha je ve 3 letech věku dítěte zvažována adenoidektomie (odstranění „nosní mandle“).

Zdroj: Bolest ucha


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP