Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VIDEO POROD

OBSAH

Kdy vyvolat porod dříve

Impulz k porodu nedává maminka, nýbrž miminko. Pokud není připravené, ze svého pohodlného domečku se nehne. A někdy se mu na svět prostě jen nechce. Už několik dní přenášíte, a tak přemýšlíte, jak by se sled událostí dal popostrčit? Kladete si tedy otázku „Jak vyvolat porod?“. Níže najdete několik bezpečných tipů.

Zdroj: Jak vyvolat porod

Poradna

V naší poradně s názvem VIDUT NA CEVE V MOZKU A TEHOTENSTVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobry den, v osmnacti jsem mela mozkovou prihodu, vidut na ceve, 3 tydny v koma, vedeny sunt. Jak je to s tehotenstvim, doporucujete i normalni prirozeny porod. Dekuji za odpovet. Krivankova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pavlo, tady je spousta faktorů, které hovoří spíše pro porod císařským řezem. Jde zejména o aktuální stav vašeho cévního systému, o to v jakém stavu je prasklá výduť. Dále také záleží na velikosti plodu, velký plod vyšší riziko nové příhody. Já bych tuto situaci nejdříve zkonzultoval s vaším neurologem a podle toho bych se pak dohodl s gynekologem na vhodné volbě porodu. Samozřejmě, přírodní porod je pro plod prospěšnější, než porod v anestezii, ale potřebujete ho přežít oba, že.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vidut na ceve v mozku a tehotenstvi

Horká lázeň

Lékaři tvrdí, že horkou lázní je možné bezpečně vyvolat porod a že jde o jedinou metodu, která je bezpečná a má smysl ji zkoušet. Voda může mít až 40 °C. Zvláště prý pomáhá kroužení nad bříškem sprchou s teplou vodou.

Zdroj: Jak vyvolat porod

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTINKA KRČNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

jak cvičit na vyhřezlá plotenka akrční pateř dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Posílám vám odkaz na video s cviky při vyhřezlé ploténce na krční páteři: youtu.be/0SLairHEutE
Video je v angličtině, ale cviky jsou velmi dobře vidět a pochopíte je i když anglicky nerozumíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá plotinka krční páteře

Průběh porodu na videu

Zdroj: Porod

Diskuze

V diskuzi VETERINA PRAHA 2 ALBERTOV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monikatereza.

mam feneckujezevcika ktera ceka stenatka je to asi 4 tyden .Co mam delat aby porod pro 8letou fenecku probel vporadku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Veterina Praha 2 albertov

Porod video

Video, na kterém je vidět průběh celého porodu, je zde.

Zdroj: Umělé oplodnění a následný porod

Diskuze

V diskuzi UMĚLÉ OPLODNĚNÍ A NÁSLEDNÝ POROD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Zdravím, která z metod je podle vás nejvíce jistá? Díky za odpověď Linda

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Umělé oplodnění a následný porod

Jak vyvolat porod

Porod u kočky vám odborně vyvolá veterinární lékař. Využití „babských“ rad je velmi rizikové vůči kočce i koťatům.

Veterinární lékař podá kočce medikament, který porod vyvolá. K tomuto se přistupuje pouze tehdy, pokud je k tomu zdravotní komplikace.

Zdroj: Jak vyvolat porod u kočky

Diskuze

V diskuzi VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Mám to vyzkoušené.Opravdu to pomáhá.Postupně se začnou všechny boláky hojit a nové už se nedělají.Je to vidět už po pár dnech a za týden,dva máte po problému.Budete mít krásnou čistou pleť.
Nám moc pomohla léčivá kosmetika Larens.Můžu doporučit a ráda poradím.Podívejte se na :

biokolagenlarens.nap…
video: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ

Vliv na porod

Při těhotenské žloutence se těhotenství ukončuje do termínu porodu, případně se porod vyvolává pomocí léků stimulujících děložní kontrakce. Při neléčené cukrovce hrozí hypoglykemický šok, při vážnějším průběhu i kóma, případně riziko úmrtí plodu v děloze.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Diskuze

V diskuzi AGRESIVNÍ JULČA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Už jste viděli tu vulgární bábu v pražském metru? Říká se jí agresívní Julča a je fakt hustá. Tady je vidět video, jak agresivně to Julča rozbalila v metru: www.youtube.com/watc…
A tady zase video, jak Julča zmlátila reportéry TV Nova, když se ji šli zeptat, proč tak agresivně vyváděla: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Agresivní Julča

Porod koncem pánevním

Porod koncem pánevním je stav, kdy plod „sedí“ v břiše, tudíž při porodu vyjde (nebo by vyšel) ven nejprve zadeček (90 %) nebo nožičky (10 %) a pak vše ostatní. Výskyt této polohy plodu je 4%. Při porodu koncem pánevním je obvod od 24 do 32 cm (podle toho, zda vede nožička, hýždě nebo hýždě s nožičkami). Průchod cestami razí měkké hýždě nebo nožičky a nejobjemnější a nejtvrdší část plodu jde jako poslední. Polohy koncem pánevním jsou v principu poroditelné ze stejných podmínek jako porod hlavičkou s rozdílem, že u konce pánevního nastávají změny až v dynamice porodu a následky jsou mnohem dramatičtější než u polohy záhlavím.

Zdroj: Porod

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL VIDEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

chtěla bych vědět jak se to přesně provádí, protože mám zdravotní problémy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

já nevím, zkusila jsem, vytrvávám ale zatím mi to nic nepřineslo

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Porod císařským řezem

Císařský řez je porodnická operace, během které je novorozenec vybaven z děložní dutiny cestou chirurgicky otevřené břišní stěny. V roce 2004 bylo císařským řezem porozeno zhruba 16 % novorozenců. Indikací k císařskému řezu je celá řada. Obecně se rozlišují na plánované a neplánované, i u neplánovaných indikací je nutný souhlas rodičky. Samo přání rodičky vést porod císařským řezem by nemělo být důvodem, třebaže v zahraničí je i toto běžné; například v USA, kde jsou císařské řezy nejčastější, tak rodí zhruba 25 % žen, obvykle na vlastní žádost, aby se vyhnuly porodním bolestem. České zdravotnictví toto neuznává (mimo jiné i proto, že porod císařským řezem je pro ženu šestkrát rizikovější než porod přirozený) a důvodem k provedení císařského řezu jsou pouze zdravotní indikace.

Zdroj: Porod

Masáž hráze

Jde o techniku, kterou může těhotná maminka, popřípadě její partner, provádět od 35. týdne těhotenství, což je 6 až 8 týdnů před porodem. Masáž uvolňuje a prokrvuje svalstvo a může vyvolat porod. Masáž se provádí pupalkovým nebo olivovým olejem. Také se doporučuje použití oleje s obsahem levandule, šalvěje muškátové a růže. Olej působí antisepticky a zabraňuje infekci.

Zdroj: Jak vyvolat porod

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrá den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Dcera je po dvou porodech.Druhý porod byl před třemi lety. Nyní ji začaly extremně moc padat vlasy. Byla na vyšetření ,ale v krvi nic nenašly. Užívá různé vitaminy, koupila si speciální šampony na padání vlasů,ale řádný velký účinek. Můžete prosím poradit co s tím? Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Navštívit trichologii a nechat si tam vlasy prohlédnout. Trichologie je zdravotnický obor zabývající se problémy s vlasy na vědecké úrovni. Trichologická poradna bývá k nalezení v okresních a větších městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Jak dlouho trvá porod u kočky

Rozptyl, kdy může vaše kočka rodit, je opravdu široký. Nemusíte doma sedět a čekat na porod. Stačí, když v možném termínu začnete kočce kontrolovat teplotu v konečníku digitálním teploměrem. Běžná teplota kočky je 38,5 stupňů. Přibližně 24 hodin před porodem u kočky teplota klesne přibližně o jeden stupeň. Tedy na 37,5. Touto dobou už začíná být kočka neklidná. Je-li zvyklá na vaši společnost, můžete pozorovat, že vás pronásleduje. Je to proto, že se s vámi cítí v bezpečí a pravděpodobně vás bude chtít i u svého porodu.

Porod může probíhat poměrně rychle, trvá 15 až 20 minut a zpravidla není potřeba zásah chovatele. Obyčejně se rodí 4 až 6, ale také až 10 koťat.

U ušlechtilých plemen koček je často počet koťat nižší, porod trvá déle, i několik hodin, a může být potřebná asistence chovatele. Také úmrtnost novorozených koťat je vyšší, mnohdy až 50 % u některých plemen.

Zdroj: Jak vyvolat porod u kočky

Poradna

V naší poradně s názvem KANADSKÉ BORŮVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kopecký.

Dobrý den Vážení pěstitelé borůvek. Rád bych se Vás zeptal zda existuje nějaké video kde se provádí řízkování borůvek jak bylinnými tak dřevěnými řízky. Viděl jsem ale jen v ruské verzi a nikde jsem na něco jiného nenarazil. Prosím Vás Všechny zda by jste o něčem věděli pošlete mi odkaz. Rád bych to viděl. Všem moc děkuji. S pozdravem Václav Kopecký ; kopvac@seznam.cz ; tel. 604807106. Předem moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tady najdete instruktážní video s návodem na množení kanadských borůvek pomocí řízků. youtu.be/zqZwQFj3Nj4

Zdroj: diskuze Rozmnožování Kanadských nebo zahradních borůvek

Fotografie a video

Zdroj: Obřízka penisu

Účinnost

Výsledky Hamiltonova hmatu jsou závislé na tom, zda je tělo ženy připraveno k porodu. Provedení před termínem porodu nebo při nepřipravených porodních cestách většinou vede jen ke špinění či poslíčkům (děložním kontrakcím, které nevedou k porodu). Nebo se také nemusí stát vůbec nic. Hmat se nesmí provádět v případech, kdy nejsou splněny podmínky pro spontánní porod.

Účinnost této metody záleží nejvíce na připravenosti těla na porod. Může se stát, že po samotném zákroku pošle ošetřující lékař těhotnou ženu domů s tím, že kdyby se porod rozjížděl, přijede žena do porodnice. Po Hamiltonově hmatu cítí nastávající maminka bolesti břicha, a pokud sílí, je to dobré znamení, protože se jedná o bolesti porodní.

Zdroj: Hamiltonův hmat

Kdy je nutné u kočky vyvolat porod

Porod u kočky je nutné vyvolat při zjištěných zdravotních obtížích kočky nebo koťat. Vždy toto konzultujte s veterinárním lékařem, který porod může vyvolat.

Ještě je nutné zmínit se o císařském řezu. Je to v podstatě chirurgické otevření dělohy a vyjmutí mláďat přes dutinu břišní. Císařský řez se používá v těch případech, není-li kočka sama schopna porodit živé potomky. Přistoupí-li se k řezu až po delší době po odchodu plodové vody, zůstává sice jen malá naděje na zachránění koťat, život kočky se však zpravidla zachovat podaří. Řez se vede buď z břišní strany, nebo z boku. Obvykle se užívá první eventuality, protože pak zůstává operační jizva lépe skryta a neruší vzhled. Rána se zahojí během 10 dnů. Císařský řez se dnes praktikuje při porodních komplikacích všech živočichů. Byl-li proveden včas a odborně, zachránil tím už mnohý život.

Zdroj: Jak vyvolat porod u kočky

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Klystýr před porodem

Klystýr před porodem se aplikuje v první době porodní. Voda rozpustí stolici nahromaděnou v tlustém střevě a umožní ji vyloučit, čímž jednak uleví mamince od případné zácpy a jednak uvolní plodu cestu do pánve. Teplota vody ovlivňuje děložní kontrakce, čímž porod urychlí. Vyprázdněním stolice před porodem se předejde jejímu nechtěnému úniku při porodu, který může ženě přinést značné rozpaky, a tím zhoršit soustředění na porod, nehledě na hygienické riziko pro novorozence. Výplach střev usnadní i vyprazdňování po porodu.

Zdroj: Jak správně provést klystýr


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP