Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VILCACORA UŽÍVÁNÍ JAK DLOUHO

OBSAH

Vilcacora a Warfarin

Vilcacora nemá vliv na léčbu Warfarinem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi DOBRÝ TIP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravím, přidávám tip na knihu zdarma o Andské fytoterapii, jmenuje se Vilcacora léčí rakovinu a mě osobně dost rozšířila obzory. Psát si o ni můžete na mail: amc@ginet.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dobrý tip

Vilcacora kapky

Látky obsažené v kapkách Vilcacora mají na náš organismus příznivé účinky, napomáhají jeho správné činnosti, zmírňují následky špatné skladby stravy, nezdravého životního stylu a prostředí.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Dávkování: 3x denně 15 kapek před jídlem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi TIP NA KNIHU ZDARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravím, přidávám tip na knihu zdarma o Andské fytoterapii, jmenuje se Vilcacora léčí rakovinu a mě osobně dost rozšířila obzory. Psát si o ni můžete na mail: amc@ginet.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tip na knihu zdarma

Vilcacora tablety

Tablety Vilcacora jsou mnohonásobně silnější než čaj a jsou vhodným podpůrným prostředkem při chemoterapii nádorových chorob. V čaji je jen slabý výluh, kdežto v tabletách je droga celá, včetně látek, které se do čaje nevyloučí.

Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte nikdy doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Složení v 1 kapsli: Vilcacora – Uncaria tomentosa 250 mg.

Dávkování: 1–3 kapsle denně, zapít vodou, v závažných případech do 6 kapslí.

Vilcacora original cena.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

za jak dlouho bude znát zlepšení při užívání betahistinu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betahistin uvolňuje svalovinu cév ve vnitřním uchu, čímž zlepšuje prokrvení této části ucha, a může tak pomoci léčit poruchy sluchu, pískání v uších a závratě. Drobné cévy ve vnitřním uchu se takto musí léčit dlouhou dobu - týdny a měsíce. Za tuto dobu je pak možné pozorovat postupné zlepšování, které přichází postupně po malých krůčcích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin

Co je Vilcacora

Vilcacora je světle hnědá popínavá rostlina, mylně považována za liánu. U násady každého páru listů se nacházejí trny připomínající drápek. Díky tomu je rostlina nazývána „Kočičí dráp”. Vilcacora obsahuje alkaloidy (celkový obsah 0,15–0,46 %, stanoveno HPLC), pentacyklické oxindolové alkaloidy: isomitrafylin, isopteropodin, mitrafylin, pteropodin, speciofylin, unkarin F; tetracyklické oxindolové alkaloidy: isorhynchofylin, rhynchofylin; glykosidicky vázané alkaloidy: 5alfa-karboxystriktodisin; heteroyohimbanové pentacyklické alkaloidy: akuammigin; heteroyohimbanové tetracyklické alkaloidy: hirsutein, hirsutin, korynanthein, dihydrokorynanthein; pyridino-indolo-chinolizidinové alkaloidy: angustin, angustolin; deriváty kyseliny chinovikové, deriváty kyseliny ursolové a oleandrové; steroly: beta-sitosterol (60 % z celkového obsahu sterolů), kampesterol, stigmasterol; flavanové deriváty: epikatechin, procyanidiny A1, B1, B2, B4.

Díky těmto alkaloidům se jedná o dokonalý prostředek aktivující imunitní systém, s neobyčejně příznivými účinky. Vilcacora je tím, co v současnosti hledají lidé dbající o vlastní zdraví a chtějící si uchovat mládí a dobrou kondici co nejdéle.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi UŽÍVÁNÍ OMEGA 3-6-9 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Křivanová.

Mohu užívat Omega 3-6-9 když užíván už dlouho Godasal? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera Chlupackova.

Kolik tobolek omegaMarine mužů užívat když užívám godasal a léky na tlak Betalog,prestarium.Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte+vitamín D3

Negativní účinky

Přestože při klinických studiích nebyly dosud prokázány žádné nežádoucí vedlejší účinky Vilcacory, nedoporučuje se podávat dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám, osobám po transplantaci nebo před plánovanou transplantací orgánů. Obsahové látky v produktu Vilcacora mohou snižovat krevní tlak. Tento fakt je třeba brát v úvahu při současné kombinaci s antihypertenzivy. Teoreticky mohou obsažené látky interferovat s imunosupresivní terapií, protože mají imunostimulační aktivitu. Mohou být kontraindikovány v případě podávání azathioprinu, basiliximabu, cyklosporinu, daklizumabu, muronabu-CD3, orthoklonu, mykofenolatu, takrolimu, sirolimu, prednisonu a dalších glukokortikoidů.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana noskova.

za jak dlouho při užívání eliguisu se rozpustí sražena krev u srdce

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Příprava čaje z Vilcacory

Často se nesprávně uvádí „čaj Vilcacora“ – vždy se jedná o odvar připravený dvacetiminutovým varem. Pití odvarů z Vilcacory zlepšuje stav cév, zabraňuje vzniku krevních trombů, čímž se předchází srdečnímu infarktu a mozkové mrtvici. Některé alkaloidy zlepšují paměť, a to v případech amnézie způsobené cholinergní dysfunkcí.

Použití: Nejčastěji 3–10 g (1 rovná nebo plná lžíce) kůry zalít necelým 0,7 litru studené vody (množství vody se odpaří) a od chvíle dosažení varu vařit na mírném ohni 20 minut. Odcedit. Pít vlahé, 3x denně sklenku, jednu hodinu před nebo po jídle. V ucelených protinádorových kúrách se může vařit společně s Tahuari.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁZVOROVÝ ČAJ NA NACHLAZENÍ A JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych vědět jak často a dlouho se muže užívat čerstvý zázvor jako čaj. A jestli jsou možné při dlouhodobém užívání zdravotní problémy (jako pocení, zvýšený krevní tlak a mdloby).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obecně lze říci, že zázvorový čaj nemá vážné nežádoucí účinky. Bezpečné množství zázvoru jsou 4 gramy denně.
Mnoho lidí si myslí, že zázvor může zvýšit produkci žluči, ale žádný vědecký důkaz o tomto účinku nikdy nebyl zaznamenán. Přesto se vždy poraďte se se svým lékařem dříve, než budete používat zázvorový čaj, máte-li v anamnéze problémy žlučníku.
Další možný menší vedlejší účinek pití zázvorového čaje je pálení žáhy nebo žaludeční nevolnost. Je to podobné, jako když budete jíst chilli nebo jiná kořeněná jídla. Dále může existovat alergie na zázvor, která se projeví jako vyrážka nebo nepříjemný pocit v ústech nebo v břiše po požití zázvorového čaje.
Zázvor může snížit krevní tlak, takže můžete pociťovat motání hlavy jako vedlejší efekt. Zázvor také obsahuje salicyláty - chemikálie obsažené v aspirinu, který působí jako lék na ředění krve. To může způsobit problémy pro lidi s poruchami srážlivosti krve. Tyto účinky se ale projeví, jen když zkonzumujete mnohem více zázvoru, než doporučených 4 g denně.
Závěrem lze říci, že příliš mnoho čehokoliv - i něčeho přirozeného - může způsobit problémy. Ale pokud jste celkově v dobrém zdravotním stavu a máte ráda elán, ktery zázvor poskytuje, pít čaj z něj se bát nemusíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání

Jak dlouho působí antibiotika na antikoncepci

Při užívání antibiotik dochází ke sníženému vstřebávání antikoncepce ve střevě. Proto může být účinek antikoncepce během užívání antibiotik nižší, což může způsobit nepravidelnosti cyklu (nepravidelné krvácení) a také snížit antikoncepční účinek. Proto je taky vhodné v daném menstruačním cyklu používat při sexuálním styku ještě jinou formu antikoncepce (například kondom). Po dobrání antibiotik není ve většině případů nutné používat jinou metodu kontracepce, účinek antibiotik na antikoncepci by neměl být snížen.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO VAŘÍME VÁCLAVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky

Pití alkoholu po dobrání antibiotik

Po dobrání antibiotik už alkohol můžete. Alkohol by se neměl požívat během doby užívání antibiotik.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Za jak dlouho začnou antibiotika působit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Antibiotika začínají působit do 20 minut od spolknutí. Znatelná úleva přichází za 24 hodin. Poslední zbytky antibiotik se z těla vyloučí do dvou dnů od posledního spolknutí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za jak dlouho

Kapky

Vilcacora kapky obsahují kočičí dráp (Uňa de gato, Uncaria tomentosa). Mají silné imunostimulační, regenerační a antioxidační vlastnosti. Ochraňují nás před nepříznivými vlivy prostředí a zlepšují funkce organismu.

Jsou vhodné k prevenci a na podporu léčby infekčních onemocnění, rakoviny, zánětů, revmatismu, Crohnovy choroby, pásových oparů, chřipek, alergií, vředových onemocnění, lymské boreliózy, depresí, následků otrav a nemocí vyvolaných virem HIV, křečových žil, oslabení zraku; mimořádně vhodné i  pro kuřáky.

Složení: voda, Uncaria tomentosa, 40% alkohol

Dávkování: dospělí 20 kapek 1krát denně do čaje nebo vody

Zde můžete vidět cenu kapek z kočičího drápu.

Zdroj: Kočičí dráp

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hejdánek.

Jak dlouho po rozpuštění trombozy v žíle nohy,je třeba užívat tento lék,pří hodnotě INR 1,2 a zjištění normálního průtoku krve dřívé zasažené žíly ?

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Zkušenosti s kočičím drápem

Uncaria tomentosa roste v tropických deštných pralesích Amazonie. Jedná se o liánu, která se vine na ostatní rostliny a oplétá je. Výška této rostliny může být 20–30 metrů, aby však narostla do takové velikosti, trvá to až několik desítek let.

Vilcacora (kůra této rostliny) se dlouhá léta používala v tradičním domorodém léčitelství. Po kolonizaci Ameriky se však dění v pralese zcela proměnilo a tuto rostlinu nyní zná i evropská alternativní medicína. Kočičí dráp se intenzivně používá již od 80. let a přisuzují se mu příznivé účinky především při bolestech zad, zánětech, rakovině i AIDS. Kromě uvedených účinků působí i protizánětlivě, antivirově, antibakteriálně, adaptogenně a proti rakovině. Znamená to tedy, že účinkuje proti zánětům, virům, bakteriím, posiluje imunitu organismu a pomáhá imunitnímu systému vypořádat se s rakovinným bujením. Účinky této rostliny mají příznivý vliv při léčbě nemocí, jako jsou akné, herpes, hypoglykemie, hypertenze, alergie, astma, Crohnova nemoc, žaludeční vředy, diabetes, artritida, problémy menstruačního cyklu i menopauzy. Rostlina podporuje i činnost tenkého a tlustého střeva, reguluje oběhový systém, proto se tato pyšní označením „vilcacora – královna léčivých rostlin“. Doporučuje se rovněž pro preventivní užívání, a to zejména lidem se špatnou životosprávou. Pro svoji protimutagenní aktivitu se může užívání této byliny doporučit především kuřákům a lidem holdujícím salámům a uzeninám. Vilcacora také příznivě ovlivňuje trávicí pochody v těle, takže pokud trpíte žaludečními vředy, plynatostí a podobnými problémy, může vám tato bylina velmi účinně od těchto potíží pomoci. Užívání kočičího drápu je vhodné také pro prevenci před virovým onemocněním, takže se doporučuje zařadit čaj z této rostliny do období zvýšeného výskytu chřipek.

Kromě čajů a doplňků stravy Vilcacoru někteří výrobci začlenili do přírodní kosmetiky. Takže extrakty z kočičího drápu najdete například v produktech řady Happy Aging od Martiny Gebhardt. Tradičně se tato rostlina připravuje jako čaj, kdy se 1 polévková lžíce kočičího drápu zalije vroucí vodou a nechá vylouhovat. Existují i standardizované extrakty ve formě kapslí. Vždy je dobré dodržovat doporučené dávkování. Zajímavé je použití s bylinkou astragalus, které umocňuje vliv na imunitní systém.

Zdroj: Kočičí dráp

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO SE MAJÍ TYTO TABLETY UŽÍVAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Koupila jsem si radeji 40 tablet s tim,ze budu uzivat 10 dni a zbyde mi jeste 20 tablet diky kterym za 3 mesice kuru zapakuji,jak doporucuje vyrobce...
V pripade,ze po 10 dnech to bude bez efektu,tak budu pokracovat az mi nezbyde na zopakovani.

Verila jsem,ze tahle diskuse pomuze a dozvim se jak ma dlouho kura trvat,ale bohuzel. Priklanim se k tomu,ze 20 tablet by melo byt na 10 dni,pokud neni nutne pouzivat dvojtou davku.

Hodne stesti!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jerry.

Po 10 dnech užívání žádné výsledky.
Do dalšího balení investovat nebudu, zbytečně vyhozené peníze :(.

Zdroj: diskuze Jak dlouho se mají tyto tablety užívat

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Účinky Vilcacory

Jako léčivo se používají listy, ale hlavně kůra. Pouze její vnitřní část však obsahuje všechny potřebné složky, vnější kůra je odpad, který je bohužel někdy nabízen dodavateli jako kůra vnitřní. Kombinace alkaloidů obsažených ve vnitřní části kůry činí z Vilcacory neobyčejně účinný prostředek o širokém spektru působení.

Vilcacora se zmiňuje především z hlediska jejího vlivu na zhoubné novotvary, má totiž antioxidační, imunostimulační a antivirové účinky. Látky v ní obsažené zvyšují fagocytózu a mohou mít taktéž antimutagenní účinky, hovoří se také o tom, že indukují apoptózu a inhibují proliferaci leukemických buněk a buněk lymfomu, aniž by byly cytotoxické vůči normálním buňkám. Je zřejmé, že blahodárně působí rovněž na kardiovaskulární systém – zvyšují dilataci periferních krevních cév, snižují srdeční frekvenci a do jisté míry rovněž hladinu „špatného“ cholesterolu. Kvůli protizánětlivým vlastnostem se Vilcacora doporučuje také při léčbě osteoartritidy.

Jaké jsou tedy v souhrnu příznivé účinky Vilcacory na náš organismus? Vilcacora brzdí rozvoj rakovinových buněk a stimuluje imunitní systém. Má i vlastnosti protizánětlivé, antivirové, antibakteriální a antioxidační. Pozitivně působí na centrální nervový systém, pomáhá při léčbě oběhových chorob, snižuje hladinu cholesterolu a působí očistně. Chrání sliznici trávicího traktu a pomáhá při léčbě žaludečních vředů. Má dobrý vliv na peristaltiku střev a žlučových cest. Snižuje riziko akutních záchvatů ischemické choroby srdeční a vytváření krevních trombů. Je zvlášť doporučována kuřákům, neboť s močí odvádí z organismu karcinogenní látky obsažené v cigaretovém kouři. Vně se používá ve formě obkladů v případech zánětů pokožky a alergických reakcí.

Základní doba užívání Vilcacory je 30 dnů při denní dávce 3x1 tableta. Jako prevence zánětů dýchacích orgánů (kuřáci), pro diabetiky se sníženou imunitou a četnými záněty různého typu a „bacilonosiče“ virů EBV, herpesu, CMV, ale také chlamydií a borelií je užívání Vilcacory časově neomezené.

Antioxidační schopnost se udává až 300x vetší než u vitamínu C (tuto schopnost v bylině vykazuje kyselina ursulová a oleanolová). Lze ji využít při: prevenci i léčbě onemocnění zhoubnými nádory, onemocněních trávicího traktu (zánětech, Crohnově chorobě, divertikulitidě, poruchách střevní mikroflóry, peptickém vředu, zácpě, plynatosti, hemoroidech, parazitech), diabetu, jaterní cirhóze, chorobách spojených s poškozením funkce imunitního systému, chronickém únavovém syndromu, léčbě a prevenci virových onemocnění (chřipky), chronických infekcích horních cest dýchacích, astmatu, sinusitidě, virových infekcích (včetně boreliózy, Herpes zoster, Herpes simplex i HIV), artritidách, bolestech končetin, léčbě kapavky a úplavice a pro zlepšení metabolismu ledvin.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Přírodní léčba

K vhodným přírodním produktům při zánětech dutin patří vitamín C, který má protizánětlivé účinky, betakaroten, který ochrání sliznice dýchacích cest či echinacea, která podporuje imunitní systém. Mezi dalšími přírodními přípravky, které lze užít při zánětu dutin, jsou například Immunity Star, Bio Mateří kašička, Baktevir či Vilcacora.

Také může pomoci solná jeskyně, kde je ve vysoké koncentraci obsažena ve vzduchu sůl, která pomůže při dýchání slaného vzduchu tak, že zduřelé sliznice se zklidní a uvolní tak průchod do vedlejších nosních dutin. Tím dojde k uvolnění tlaku, který způsobuje bolesti hlavy, a zastydlá rýma se spustí. Sliznice, kterou vysušuje klimatizace v kancelářích nebo suchý panelákový vzduch, nemůže plnit svoji funkci a tím se dostává do dýchacích cest vše, co by se tam normálně nedostalo. Slaný vzduch solné jeskyně pomáhá nosní sliznici tuto funkci vrátit.

Zdroj: Trápí mě zastydlá rýma

Jak dlouho se má ostropestřec užívat

Užívání ostropestřce mariánského je velmi bezpečné a má mimo jiné pozitivní vliv na játra. Detoxikační kúru za pomoci ostropestřce lze podstoupit i vícekrát do roka, a to na základě individuálních potřeb. Četnost opakování se volí podle stavu organismu, přetrvávajících nebo opakujících se onemocnění jater, predispozic k onemocněním jater, užívání velkého množství léků nebo sklonů sklouznout k nesprávné životosprávě a podobně. Mezi jednotlivými kúrami se doporučuje udělat přestávku, která by měla trvat 2 až 4 týdny.

Při užívání ostropestřce mariánského se nedoporučuje pít alkohol a mléko a konzumovat hůře stravitelná a dráždivá jídla (minimálně do 60 minut po užití). Užívání doporučených větších dávek ostropestřce nezpůsobuje žádné zdravotní problémy (s výjimkou osob, kterým se jeho užívání vysloveně nedoporučuje).

Ostropestřec mariánský by neměly užívat děti mladší 5 let, těhotné a kojící ženy a lidé se závažnými onemocněními srdce a s vysokým krevním tlakem. V případě alergií (zejména na ořechy, semena a jiné potraviny) se o užívání ostropestřce poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Ostropestřec na hubnutí

Lexaurin před zkouškou

Lexaurin před zkouškou často využívají studenti. Dokáže totiž snížit napětí a stres. Ovšem je zde velké varování. Jednou tento lék pomůže, ale při delším užívání může dojít k závislosti a pak již v žádném případě nepomáhá. Obecně se tato indikace nedoporučuje a není uvedena v SPC. Dle zkušeností studentů je tato forma uvolnění často praktikována. Dávkování však patří do rukou lékaře a samovolné užívání je cestou do pekel.

Lexaurin je lék vázaný na lékařský předpis, který je na trhu ve dvou silách: 1,5 mg a 3 mg (účinnou látkou je bromazepam). Předepisuje se dospělým pacientům trpící napětím, stresem a různými stavy úzkosti většinou vážnějšího rázu, kdy v důsledku úzkosti dochází také například k nespavosti, objevuje se bolest hlavy, křeče zažívacího ústrojí a podobně.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP