Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VHODNÝ ÚČES PRO MÁLO VLASŮ

OBSAH

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi POZKOZENE NEVIRAZNE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

dobry den mam stesne malo vlasu jsou takovi slaby roztrepany proste hrozny co mam delat poradtemi ma dlouhe vlasy a jsou nevirazne dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pozkozene nevirazne vlasy

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Účes podkova pro kulatý obličej

Na tomto střihu určitě oceníte snadnou úpravu vlasů, lehkost hlavy a v létě samozřejmě nezakrytý krk. S určitými úpravami se hodí ke všem typům obličeje. Majitelka kulatého obličeje by měla mít přední vlasy přesahující bradu, srdcovitý obličej by měl podkovu doplnit v předu vzdušnou patkou, ženy s delším obličejem by zase měly rovnou ofinou zakrýt čelo a hranatý obličej by se měl snažit linie zmírnit rozverným zvlněním předních vlasů. Krátké vlasy vzadu je možné lehce nagelovat, zatímco přední vlasy je dobré uhladit žehličkou nebo mírně zvlnit. Pro tento typ účesu je vhodný vrstvený střihy ve tvaru podkovy. Většinou se nosí v polodlouhé délce lehce pod bradu. Potěší vás větším objemem vlasů a šmrncovním vzhledem. Nosí se převážně ležérně střapatý s konečky vytočenými směrem ven. Majitelky kulatého obličeje opět volí polodlouhé vrstvené délky.

Takto vypadá účes podkova pro kulatý obličej.

Zdroj: Účes podkova

Diskuze

V diskuzi ÚČES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

vždycky když jsem si vybrala nějaký účes, tak se to kadeřnici nepodařilo udělat tak hezky jako to bylo na obrázku, tak jsem změnila taktiku a říkám ať mě ostříhá podle svého odhadu a stylu, tak abych byla hezká a zatím teda nic moc... nevím jestli je to kadeřnicema kam chodím nebo čím :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Účes

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi MÁLO VYLUČOVÁNÍ MOČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Mornstejnova .

Vypijí 2 tekutiny a málo mocim

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Málo vylučování moče

Střihy vlasů pro muže s kouty

Najít vhodný účes pro muže s kouty je velmi problematické. Muži se nechtějí vzdát svých vlasů, a tak vymýšlejí různé vlasové kreace, jež vypadají někdy až komicky. Podívejte se například na Donalda Trumpa...

Pokud kouty nejsou příliš výrazné, lze použít sestřih, při němž se vlasy po stranách vystříhají na 5 mm. Nechá se jen takzvaný pruh uprostřed, který se stříháním plynule napojí na vystříhané boky. Stejný postup se pak zopakuje i vzadu na hlavě, kde pruh přechází do špičky.

Slušivý je též velmi krátký sestřih, kdy se uprostřed hlavy ponechá trochu delší sestříhaný pruh (jako na kohouta). Vlasy u koutů jsou trošku delší než ostatní vlasy. Konkrétně se vlasy stříhají strojkem na 3 délky (6 mm, 9 mm a 21 mm) doztracena. Účes vypadá svěže, vlasy se mohou upravit pomocí gelu nebo nechat volně. Vzadu jsou pak vystříhané do špičky.

Pokud má muž vlasů méně a kouty jsou výrazné, je lepší ostříhat vlasy dohola. Lépe totiž vypadá pěkná holá hlava než přehazovačky, jejichž nejlepším přítelem je lak na vlasy a nejhorším vítr. Ty pak nejen ve větrném počasí budí pozornost kolemjdoucích.

Zde můžete vidět účesy pro muže s kouty.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Poradna

V naší poradně s názvem MEDVĚDÍ ČESNEK - PĚSTOVÁNÍ A ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian Metela.

Dobrý den,četl s,že česnek není moc vhodný při dně,ale nevím jak je to s medvědím česnekem,kolik obsahuje purinu a jestli je vhodný,prý je výborný antioxydant,děkuji za odp..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někteří zastánci česneku prohlašují, že česnek pomáhá léčit artritidu a dnu, ale není k dispozici žádný vědecký důkaz, který by dokazoval tato tvrzení. Třebaže česnek nemusí skutečně léčit dnu, tak určitě nebude zhoršovat tento stav. Není známo, že česnek způsobuje zánět, který je primárním viníkem komplikací těch, kteří trpí artritidou a jejími různými formami, jako je dna. A jak je to s puriny? 100 gramů česneku obsahuje 17 miligramů purinů. Česnek tedy patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů a vzhledem k tomu, že česnek používáme k dochucení pokrmu a zkontumuje se jen malé množství, tak jeho použití nijak neovlivňuje průběh dny. S medvědím česnekem je to podobné. Bez obav ho použijte, i když se léčíte se dnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Česnek medvědí

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Transplantace vlasů

Problém řídnoucí kštice je možné v dnešní moderní době vyřešit transplantací vlasů. Jedná-li se o rekonstrukční zákrok, tedy o transplantaci vlasů po určitých zdravotních problémech nebo úrazech, může zákrok uhradit zdravotní pojišťovna. V případě, že si vlasy necháte transplantovat z estetických důvodů, hradíte zákrok z vlastních finančních zdrojů.

V současné době existuje mnoho metod vlasových transplantací. K nejpoužívanějším metodám se řadí: metoda transplantace vlasů FUT (Follicular Unit Hair Transplantation), metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction), metoda nastřelování vlasů, metoda transplantace vlasů GHO.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Střih pro jemné vlasy

Jemným vlasům nesvědčí přílišná délka. Už vlasy delší než 15 centimetrů začínají mít problém, jak udržet svou váhu a zachovat si objem. Ideální jsou proto tupé sestřihy, které by neměly být delší než po ramena. Konce vlasů je vhodné prostříhat, čímž jednak odstraníme roztřepené konečky, ale hlavně vlasům podstatně ulehčíme. Účesy pro jemné a řídké vlasy musí být vzdušné a hravé. Vhodné je také častěji měnit pěšinku, vlasy tak lépe drží od hlavy. Jemným vlasům může pomoci i slabá trvalá, zde je problém s odrosty, případně vhodně zvolená barva. Nejlepší jsou v tomto případě světlé melíry, které účes opticky zvětší a „nadýchají“.

Jemným vlasům svědčí stupňovité střihy, které zajišťují delší udržení účesu. Vhodné jsou i kratší účesy, kdy vlasy nejsou zatíženy délkou. Naopak mikáda a typy účesů, které si vyžadují pro dobrý efekt i objem, nejsou příliš vhodné. Účes, jak již bylo napsáno, je možné oživit i jemnou ofinou, která se snadno udržuje.

Vhodný střih a časté mytí šampónem jsou pro jemné vlasy opravdu důležité. Na trhu jsou také přípravky, které vlasy mírně zpevní. Aplikují se na mokré vlasy těsně po umytí vlasů. Přípravky se silným účinkem nejsou příliš vhodné, neboť vlasy zbytečně zatíží. Pokud se při finální úpravě účesu neobejdete bez stylingových přípravků, použijte je raději pouze na konečky. Lak zvolte takový, který lze z vlasů vyčesat, a tudíž je nezatíží a nevytvoří zplihlé vlasy. Tupírování se zdá být pro jemné vlasy ideální, protože díky jemu nabude účes na objemu. Jenže opak je pravdou, častým tupírováním se poškozuje struktura vlasu, a ten se stává ještě jemnějším a vytváří dojem malého množství vlasů.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amálka.

U vlasy-levne mají k prodoužení vlasů i metodu tape. Zkusila jsem si je dát. Výsledek byl dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Taky uvažuji o permanentní metodě tape. Dokonce nabízí aplikaci u nich na poboče.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Účes podkova pro vlnité vlasy

Kdysi bylo zakořeněno, že vlnitý účes střižený do podkovy naprosto odporuje pojmu mikádo. Ale dnes se s rozvlněnými účesy doslova roztrhl pytel a člověk si tak nějak na ně zvykl. Navíc vypadají dobře. Často je tento střih pro vlnité vlasy dokonce lepší jako rozvlněný než násilně vyrovnávaný žehličkou. Nyní je módní především s ofinou, kterou je v kontrastu k rozvlněným délkám lepší nechat hezky rovnou. I když právě u přirozeně vlnitých vlasů to může být trochu problém. Pro vlnité vlasy je vhodný asymetrický střih, který patří mezi velice moderní a crazy vlasové střihy. Extravagantní vzhled určitě není pro každého, ale pokud vám sedí, určitě se díky asymetrickému střihu stanete nepřehlédnutelnou. Možností je obrovské množství, stačí jen najít netradiční střih, který vás bude vystihovat. Velice populární je třeba odlišná délka vlasů na každé straně hlavy nebo výrazné geometrické tvary ofin. V kombinaci s přirozenými vlnami budete opravdu originální.

Postup: Nebojte se větších kontrastů délek, střih tak na kudrnatých vlasech lépe vynikne. Většinou platí, že u obličeje a svrchu necháváme vlasy dlouhé (plné střihy). Vlasy nikdy klasicky nefoukejte, ale nechte je volně uschnout. Můžete použít i difuzér s vhodným přípravkem, například Twin Curl z řady Osis. Velmi důležitý je správně vybraný šampon a následná péče. Vhodná je hydratační řada Moisture či nové produkty na kudrnaté vlasy. Curl Bounce od Schwarzkopf krásně uhladí povrch vlasu a zároveň je zachován původní tvar vln.

Takto vypadá účes podkova pro vlnité vlasy.

Zdroj: Účes podkova

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Riky.

Prý se clip in dají hezky barvit i vlnit.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi CLEMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bartková ludmila.

dobrý den,
potřebuji poradit,na clematisu se objevují rezavé listy málo kvete,ošetřuji talentem,stanoviště je snad v pořádku na sluníčku kořeny zastíněné,málo výhonů ,jak stříhat ,děkuji bartková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor.

Clematis neboli plamének není náročný na půdu, prakticky v každé zahrádce roste dobře. Pokud je substrát kyselý, tak se doporučuje párkrát do roka půdu povápnit (zalít vápennou vodou). Důležité u klemátisu je zachování kořenů ve stínu a hlavně v chladu a naopak zelenou část vystavit na plné slunce. Z tohoto důvodu není vhodné jeho pěstování v nádobách. Nesnáší totiž přemokření a přehřívání kořenů. Úplně stačí, když ho zasadíte volné půdy a kolem něj vysadíte asi 50 cm vysoké letničky, které vytvoří potřebný stín a chládek. Stříhání se provádí jednoduše. Před tím, než začne clematis rašit se část zdravých výhonů seřízne na délku zhruba jednoho metru od země a zbylá část se seřízne na délku 40 cm od země. Takto vám znovu pěkně a hustě obrazí do velkých délek.

K hnědnutí listů a malému počtu květů: buď máte nevhodný kultivar a nebo máte v blízkosti rostlinu, která roznáší plísňové choroby. Často to bývají například jalovce, túje, nebo hrušně a to v okruhu až stovek metrů. Máte na výběr několik možností jak to řešit. Buď clematis vykopejte a nahraďte ho jinou odrůdou, například od souseda, kterému roste dobře. A nebo zkuste změnit fungicid a na místo Talentu použijte například Dithane DG NeoTec, Delan 750 SC a nebo Topas C 50 WP.

Zdroj: diskuze Clematis

Vlasové kouty

Příčin, proč mužům padají vlasy, je mnoho. Může se jednat například o způsob stravování, hormonální vlivy, psychickou (ne)pohodu daného člověka, stresové situace, různá onemocnění kůže, nadměrné slunění, ale také o stárnutí a z velké části o vrozené dispozice. Mezi další důvody vypadávání vlasů patří úrazy, popáleniny, traumata a podobně. Nadměrné padání vlasů (či dokonce pleš) může mnoha mužům způsobit psychické problémy (mimo jiné ztráta sebevědomí) a rovněž může vést ke společenskému ponižování. Problémy s řídnutím nebo vypadáváním vlasů mají jak muži, tak i přibližně pětina žen.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Nastřelování vlasů

Metoda transplantace vlasů nastřelováním jako taková neexistuje, přesto se o nastřelování hovoří jako o transplantaci vlasů, při níž je „nastřelena“ vlasová cibulka do místa, kde již vlasy nerostou. Výsledek této transplantační techniky působí také velmi přirozeně.

Popis nastřelování vlasů: Z týlní oblasti, jež obsahuje zdravé vlasy, se odeberou plošky vlasů, ze kterých se připraví jednotlivé štěpy a ty se poté po jednom nastřelují do míst, kde si pacient přeje mít znovu vlasy. Tato prázdná nebo prořídlá místa jsou vyplněna připravenými štěpy a čeká se na výsledek nastřelení. První vlasy většinou vypadnou, další již rostou jako vlasy zdravé. Nastřelené vlasy mají stejné vlastnosti, jako měly vlasy v místě odběru, to znamená, že na novém místě začnou znovu růst a nevypadávají. V některých případech je nutno nastřelování vlasů opakovat, aby se dosáhlo požadovaného výsledku.

Výhody nastřelování vlasů: Přirozená metoda transplantace vlasů; samotný zákrok není příliš bolestivý, může vás po něm jen mírně bolet hlava.

Nevýhody nastřelování vlasů: Po zákroku mohou vznikat na obličeji modřiny, které však poměrně rychle vymizí.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Metoda transplantace vlasů FUE

Metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction) se vyvinula z vlasové transplantační metody FUT. Tato transplantační metoda přináší rovněž velmi přirozený efekt a může zajistit dostatečnou hustotu vlasů.

Popis transplantace vlasů metodou FUE: Metoda FUE se provádí tak, že se odeberou malé kruhové plošky o průměru 1 mm a tyto folikulární jednotky vlasů jsou pak rovnou transplantovány do míst, která již zplešatěla nebo značně prořídla. Při odběru zdravých vlasových jednotek vzniknou malé ranky, které se velmi rychle hojí.

Výhody metody FUE: Při odběru nevzniká velká jizva jako při metodě FUT; odebraná tkáň nemusí být pracně rozdělována na jednotlivé mikroštěpy jako u metody FUT; je možná i transplantace ochlupení; její použití je vhodné i pro menší transplantační zákroky.

Nevýhody metody FUE: Jedná se o velice náročnou metodu transplantace; při odběru může dojít k poničení velkého množství vlasových kořínků; vyholení plochy pro odběr vlasových štěpů; obrovský počet drobných ranek po odběru místo jedné velké plochy jako u metody FUT; kvůli poničeným folikulům dochází po transplantaci k větším ztrátám vlasů; touto metodou lze odebrat menší množství štěpů než metodou FUT; jedná se o finančně nákladnější metodu.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP