Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY

OBSAH

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

B komplex je pro vlasy základ. Ale mně kromě vymenovných dost pomohly i omega 3 mastné kyseliny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny a minerály pro vlasy

Řešení

V současnosti je asi nejjednodušším řešením k dosažení a udržení zdravého vlasového růstu, barvy a dokonalého vzhledu užívání nejrůznějších kondicionérů, olejů, šamponů a stylingových přípravků, v nichž jsou výše uvedené vitamíny obsaženy.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY NA VLASY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Já používám přípravek od Biodicolu je to Long. Vlasy mají to co potřebují a já mám hned větší sebevědomí :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny na vlasy diskuze

Vitamíny na růst vlasů

Vitamíny na vlasy DonnaHAIR představují unikátní přípravek proti padání vlasů, jenž rovněž podporuje jejich růst. Přípravek DonnaHAIR kombinuje účinné vitamíny a látky, které mají pozitivní vliv na výživu vlasů a pokožky, podporují látkovou výměnu a růst vlasů. Přípravek mohou užívat lidé, kteří chtějí mít silnější nebo delší vlasy, ale primárně je určen těm, kterým vlasy vypadávají a nové nerostou. Minerály a látky obsažené ve vitamínech DonnaHAIR zpevňují vlasovou kůži a zlepšují prokrvení cibulek vlasů, čímž podporují růst nových vlasů a zamezují jejich vypadávání.

Vlasy a pokožka potřebují zejména vitamín B, z něhož vlasy čerpají prvky potřebné pro svůj zdravý růst a díky kterému se pokožka vyhlazuje. Ovšem nelze zapomenout ani na vitamíny A a C, jež napomáhají k silnějším a delším vlasům. V současné době můžeme vybírat z velkého množství rozpustných vitamínů, které se obvykle užívají orálně a vyživují tak tělo a vlasy hlavně „zevnitř‟. Není ale nutné omezovat se pouze na tento příjem vitamínů. Na vlasy perfektně působí i šťáva z brambor, která se vstřebá do vlasů i při použití „zvenku‟.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY PROTI PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V šestinedělí mi začaly hrozně padat vlasy. Moje vlasy byly snad úplně všude jen né na hlavě. Pořád jsem čekala že to samo přejde až jsem o vlasy málem přišla úplně. Na doporučení kamarádky jsem si koupila Reneva neo a musím říct že jsem to měla udělat už dávno. Vlasy přestaly padat a já jsem šťastná že je zase vše ok.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny proti padání vlasů

Vitamíny a minerály

Vitamíny jsou užitečným domácím lékem na kopřivku. Vitamín C snižuje hladinu histaminu a příznaky kopřivky. Doporučená dávka je 2–4 gramy denně. Vitamín E a zinek také napomáhají při léčbě kopřivky, protože hojí pokožku. Vitamín E a zinek se obvykle aplikují lokálně, přímo na zasaženou oblast.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem 46 ESENCIÁLNÍCH ŽIVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Toman.

Je možné si někde koupit kompletní přípravek s těmito výše uvedéného seznamu
bylin ? (46 bylin), jestli musí být v nějakém poměru a kde se to dá objednat.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jeden přípravek, který by obsahoval všech 45 esenciálnch živin, není. Ale pohodlně to složíte ze dvou produktů. V obchodě se sportovní výživou lze koupit výrobky s označením "Essential amino", to je kombinace všech esenciálních aminokyselin ve správných poměrech. A k tomu můžete koupit multivitamin, který obsahuje všechny uvedené minerály a vitamíny. Je dobré také vědět, že všechny esenciální živiny získáte přirozeným způsobem z vyvážené stravy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 46 esenciálních živin

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi POSÍLENÍ IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Janečková.

Jak jste psali, že čerstvý vzduch zvlhčuje sliznici, tak s tím naprosto souhlasím, proto i v chladném počasí chodím na procházky a snažím se co nejvíce času trávit venku, samozřejmostí je teplé oblečení. Navíc organismus pravidelně zásobuji podle mě vyváženou stravou s doplňkem stravy Wecare Imunity, který doplní potřebné vitamíny, minerály a bylinné extrakty, které jsou dobré pro vytvoření obranyschopnosti. Myslím si, že takových článků by mělo být víc a třeba by si lidi uvědomili, že když se o sebe nebudou starat, tak se jim to na zdraví dřív nebo později projeví.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Posílení imunity

Kyselina pantotenová

Tato kyselina je ve vodě rozpustný vitamín, který se účastní metabolismu všech živin v těle. Všechny B komplexy vitaminů, zejména vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (kyselina pantotenová) a vitamin B6 (pyridoxin), posilují vlasy a pokožku. Regulují tvorbu kožního mazu a umožňují důležité metabolické procesy ve vlasových koříncích. Tyto vitaminy zabraňují zánětu a udržují zdravou pokožku hlavy. Potraviny, které obsahují tyto vitaminy je droždí, maso, žloutky, ořechy, luštěniny a olej z pšeničných klíčků. Tyto potraviny jsou cennými dodavateli vitaminu B.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi DUKANOVA DIETA A PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena ruzickova.

dukanovo dietu se snazim udrzovat jiz 4mesice zacali mi padat vlasy muze to byt tou dietou nebo mi chybi vitaminy nebo neco jineho poradte alca

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dukanova dieta a padani vlasu

MSM (Methylsulfonylmethan)

MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. MSM je založeno na bázi keratinových úrovní, které zdokonalují vaše vlasy, jejich barvu, texturu, sílu a tempo růstu. Je k dispozici ve formě tablet a prášků.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD DLOUHÁ MENSTRUACE PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
48 let, 2 děti, 1/2 roku nejím mléčné věci, vejce a nyní 3 měsíce i maso, tzn. 1/4 roku jsem veganka bez čehokoliv živočišného. Během této doby se mi začala objevovat nepravidelná menstruace (přechod, veganka)? Vždy 1 měsíc mám menses např. 3 týdny, další měsíc nic, pak zase krvácím 3-5 týdnů a další zase nic. Je možné, že mi díky veg. stravování chybí nějaké vitaminy, minerály, nebo je to přechodem (hormony)? Má někdo, kdo se stravuje vegansky zkušenosti s léčbou pomocí přírodních prostředků, abych nemusela na kyretáž, narkózu apod.? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ella.

Dobry den, vegetarianum muze chybet zelezo, to je v koprivovem caji. A Pak Vam mohou chybet bilkoviny.
Mohla byste z zvazit udelat jeden krok zpet a udelat prechod na veg. stravu mirnejsi a dva Tri mesice zkusit jistt vajicka, jestli by to pomohlo a dat telu sanci si zvyknout. Telo je zvykle si brat ziviny, vitaminy, mineraly, bilkoviny, esencialmi oleje a takhle se musi znovu adaptovat na nove zdroje. Take tahini, mandlova pasta, kesu pasta jsou intenzivnim zdrojem techto veci.

Zdroj: diskuze Přechod dlouhá menstruace přírodní léčba

Lopuch

Lopuch je další rostlinou bohatou na živiny. Právě tyto živiny jsou vhodným přírodním zdrojem pro zdraví vašich vlasů. Smíchejte sušený kořen lopuchu s vodou a vmasírujte jej do pokožky hlavy. Pokud chcete ještě silnější směs, kupte si čistý lopuchový olej, kterým si pravidelně masírujte vlasy a pokožku hlavy. Je známé také využití lopuchu k odstranění toxinů z organismu.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Uz jsem doporucovala v jine diskuzi, dobre jsou vitaminy Dermax, na zlepseni kvality vlasu, nehti a pokozky. Ze by pomahal kofein o tom jsem nikdy neslysela a dost o tom pochybuju.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Vitamín C

Vitamín C je rovněž nezbytný pro zdraví vašich vlasů, neboť dokáže omlazovat buňky a zvýšit pevnost kůže a oběh vlasových folikul. Vitamín C je k dostání v potravinových doplňcích nebo jej lze přijímat ve vhodné stravě, vyskytuje se v zelených paprikách, jahodách, melounu a ananasu. Vysoké množství tohoto vitamínu obsahuje Indický angrešt v prášku, prášek smíchejte s vodou, dokud nevznikne pasta, tu pak nanášejte na vlasy a pokožku vlasů dvakrát týdně. Tuto pastu používejte pro hloubkové ošetření a péči o vlasy.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobry den,
Smim poprosit o nazev mineralu, ktere pouzivate? Trapi mne hodne obdobne potize, a take mam tetanii, jsem take pod dlouhodobym psy hickym tlakem. Dekuji mnohokrat. Petra Ostrava

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Skulinová.

Minerály užívám od LR. Ale doporučuji přehodnotit celkový přístup ke zdraví. Možná vám napomůžou doporučení a recepty stránek www.naukaozdravi.cz. Přeji vám zdravé a radostné dny. Miluška

Zdroj: diskuze Mravenčení končetin.

Přeslička

Přeslička je bylinka s vysokým obsahem minerálů oxidu křemičitého. Oxid křemičitý přispívá ke zlepšení pružnosti kůže, stimuluje vlasové folikuly. Masírujte hlavu olejem z přesličky, nebo tuto bylinu přidejte do svého jídelníčku. Přeslička se hodí do pečených pokrmů a do salátů.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Strava bohatá na vitamíny a minerály

Problém s vypadáváním vlasů lze řešit především změnou jídelníčku, do kterého se nově zařadí strava bohatá na bílkoviny, vitamíny, minerály, stopové prvky a aminokyseliny. V boji proti vypadávání vlasů pozitivně působí zejména vitamíny skupiny B, vitamín C, železo, selen, zinek a hořčík. A pamatujte, jestliže chcete s vypadáváním vlasů nadobro skoncovat, vyhněte se držení jakékoliv redukční diety.

Z vitamínů skupiny B proti vypadávání vlasů působí zejména vitamín B2 neboli riboflavin, vitamín B5 neboli kyselina pantotenová a vitamín B6 neboli pyridoxin. Riboflavin je obsažen v kvasnicích, vnitřnostech (především játrech a ledvinách), mléce, vejcích, vepřovém a hovězím mase nebo v rybách. Kyselinu pantotenovou najdete hlavně v mase a vnitřnostech, celozrnném pečivu a luštěninách. Taktéž pyridoxin je obsažen v mase a vnitřnostech, ve vejcích, rybách, kvasnicích, celozrnném pečivu, banánech, bramborách, zelí nebo v ořeších. Zdrojem vitamínu C je zejména ovoce a zelenina.

Železo, selen a zinek jsou minerály, které pozitivně působí proti vypadávání vlasů. Železo najdete především v mase, vnitřnostech a luštěninách, selen v mořských rybách, masu, uzeninách, ořeších a fazolích. Zinek kromě toho, že pozitivně působí proti vypadávání vlasů a jejich lámání a předčasnému šedivění, je také vysoce účinný v boji proti zánětům a akné. A v kterých potravinách je tento minerál obsažen? Především v rýži, celozrnných ovesných vločkách, sezamu, luštěninách, sóji či vaječném žloutku.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Biotin (vitamín patřící do skupiny vitamínů B)

Přijímání dostatečného množství biotinu ve stravě podporuje plnost, sílu a růst vlasů, udržuje barvu vlasů. U biotinu bylo prokázáno, že podporuje nový růst vlasů u jedinců, kteří trpí vypadáváním vlasů zapříčiněným chemoterapií, předepsanými či volně prodejnými léky nebo alopecií (neinfekční onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení). Biotin je obsažen nejvíce ve špenátu, brokolici, rybách a játrech, je rovněž k dostání ve formě tablet. Je součástí mnoha šamponů a stylingových přípravků na vlasy.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP