Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY NA TŘEPÍCÍ SE NEHTY

OBSAH

Poškozené nehty

Chemoterapie má samozřejmě vliv i na kvalitu nehtů, jsou slabší, pomaleji rostou, po několika měsících si můžete povšimnout většího poškození (důvodem často bývá i stres během léčby). Není se čeho obávat, protože nehty se vrátí do původního stavu. Doporučuje se péče o nehty, jejich hydratace a ochrana před chemikáliemi, raději nepoužívejte lak na nehty. Během léčby se mohou na nehtech objevovat jinak zbarvená nebo nadzvednutá nehtová lůžka. Užívejte stejné vitamíny, které jsou užitečné pro růst vlasů, protože mají stejný účinek i na nehty.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině

Diskuze

V diskuzi TŘEPÍCÍ SE NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Taky jsem měla plísně a pořád se mi vracely. V lékárně mi poradili, že mimo klasickou léčbu mám brát taky Donnu nails, aby se nehty posílili a nechci to zakřiknou, ale 2 měsíce už mám pokoj a začínám mít i hezké nehty...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Milá Romano,

to, co jste napsala je úplný nesmysl. Složení popsaného výrobku nemá vliv na onemocnění nehtů. Možná může pomoci někomu, kdo má slabé nebo třepící se nehty, ale rozhodně nepomůže lidem, kteří mají na nehtech plíseň či jiné onemocnění.

Jste placena za vkládání příspěvků na tento výrobek do diskusí, tak to prosím dělejte po důkladném zvážení, jinak se zesměšníte a stejně tak i výrobek.

Děkujeme, za pochopení,

redakce

Zdroj: diskuze Třepící se nehty

Vitamíny a péče pro slabé nehty

  • Správný jídelníček – vitamíny a minerální látky na slabé nehty jsou: vitamíny B, hořčík, zinek a vápník, to je naprostý základ. U většiny žen má právě jídelníček ten největší vliv na nehty, a často stačí jen nepatrná změna a obohacení stravy a nehty hned vypadají zdravěji.
  • Rozmyslete si umělé nehty – pokud máte nehty slabé a nemocné, neuvažujte o gelových náhražkách. Sice to může vypadat pěkně, ale co až je sundáte? Nehty na tom budou ještě hůř.
  • Správný pilník a pilování – železný pilník doopravdy nadělá víc škody než užitku, a pokud už chcete nehty pilovat, a ne stříhat, vždy pilujte pouze na jednu stranu – pokud budete pilovat na levou a pak na pravou stranu, nehet se hodně ohýbá a i to může způsobovat jeho třepení.
  • Vyživující laky – je jich vážně velká spousta, stačí si jen vybrat ten ve vaší cenové kategorii a takový, který vám bude vyhovovat. Nebojte se jich koupit víc a víc jich také vyzkoušet, alespoň si to otestujete a dáte svým nehtům to nejlepší.
  • Hydratace rukou – pokud máte suchou kůži, může se to lehce projevit i na nehtech. Kupte si dobrý hydratační krém (ať už klasický, nebo přímo určený pro péči o ruce a nehty) a denně s ním pečujte o ruce.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi NEZDRAVÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Beruška.

Souhlas, nechat odrůst, užívat vitamíny (třeba ten zmiňovaný Viaderm), používat výživný lak...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nezdravé nehty

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Poradna

V naší poradně s názvem OLUPOVÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Prosím o radu. Nehty na rukou se mi dvojí a posléze olupují. Nehty si nestříhám, ale piluji. Vitamíny moc nezabírají. A mé zaměstnání nedovoluje laky na nehty. Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych podpořila příjem kolagenu, protože je to stavební kámen nehtu a bývá často v nedostatku při různých hubnoucích dietách. Nejlépe ho doplníte přirozeně stravou, jedením masa a kůží. Pokud se vám to do vašeho jídelníčku nehodí, tak můžete využít některý z přípravků, jako je například Cemio Kamzík. Tady je k tomu bližší info www.ceskaordinace.cz…
Podle dalších zkušeností ostatních je prý vhodné také Dona Nails a nebo klasický kolagen v kostičkách.
Stav nehtů se po tom upraví teprve až když dorostou do stříhatelné délky a to trvá kolem šesti měsíců. Buďte proto trpělivá a užívejte zvýšené dávky kolagenu alespoň půl roku.

Zdroj: diskuze Olupování nehtů

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

Diskuze

V diskuzi ROZTREPENE A DVOJICI SE NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

dobry den, jake berete vitaminy? ja mam dobrou zkusenost s dermaxem, nehty jsou po nem peknejsi a netrepi se mi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: roztrepene a dvojici se nehty

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Presně tak, z vlastní zkušenosti vím, že to fakticky trvá minimálně půl roku, než nehty odrostou a znovu vypadají dobře. Já jsem navíc ještě užívala Viaderm, což jsou vitamíny, které zlepšují kvalitu nehtů a mě se zdálo, že urychlují jejich růst.

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, toto mám pod nehtem několik měsíců, nejprve byla jedna skvrnka, nyní jsem objevila druhou. Nevíte, prosím, co by to mohlo být? Děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte velmi tenké nehty, které nevydrží tlaky z bot a díky tomu pak vznikají tyto výrony krve. Zkuste posílit stravu o kvalitní bílkoviny a vitamíny. Jde o vitamíny B7, 12 a 9. Podpůrně můžete užívat Omega-3 mastné kyseliny a posilněte příjem bílkovin pomocí proteinových drinků pro sportovce. Nehty se vyvíjí pomalu, proto i tyto doplňky stravy je třeba užívat dlouhodobě (měsíce, roky).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

UV gel

Gelové nehty jsou umělé nehty, které mají velmi přirozený vzhled. Jsou tenké, ohebné, nežloutnou a nejsou porézní. Gelové nehty jsou čím dál více populárnější mezi profesionálními i domácími uživatelkami. UV gely se dělí na UV gely modelovací, UV gely podkladové, UV gely vrchní a UV gely na francouzskou manikúru.

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Dobry den,
pod palcem na noze se mi objevila tato tmava skvrna. Co me znervoznuje, je ta jasna cerna tecka uprostred, kolem ktere se zrejme rozleva krev. Nejsem si vedom zadneho poraneni v danem miste. Co si o tom myslite ?
Dekuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Správně jste to identifikoval, jde o krev pod nehtem. Zřejmě jste vykonával aktivitu (chůzi, běh), která byla tak náročná, že došlo k vytvoření tohoto hematomu. Na nehtu u palce je vidět náznak tvorby hematomu i na druhé straně. Celé to vypadá, jako byste měl nehty tenčí než je u mužů obvyklé. Tenký nehet není tak pevný, aby mohl odolávat silám při došlapu a více se ohýbá, díky čemuž pod ním mohou vznikat krevní výrony.
Můžete zkusit užívat vitamíny, které zpevní vaše nehty. Jde především o vitamíny B7, 12 a 9. Můžete je koupit samostatně a nebo jsou obsaženy v přípravku Bkomelex forte. Podpůrně můžete užívat Omega-3 mastné kyseliny a posilněte příjem bílkovin pomocí proteinových drinků pro sportovce. Nehty se vyvíjí pomalu, proto i tyto doplňky stravy je třeba užívat dlouhodobě (měsíce, roky).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadají akrylové nehty.

Zdroj: Akrylové nehty

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Zdobení nehtů houbičkou

Zkuste si doma tuto jednoduchou techniku zdobení nehtů. Budete potřebovat pouze oblíbený lak na nehty (dvě barvy, například zelený a fialový), nějakou houbičku (třeba na nádobí), průhledný lak na nehty a odlakovač na nehty.

Postup:

  1. Nejdříve nehty nalakujte svým oblíbeným barevným lakem a nechejte zaschnout.
  2. Na kousek houbičky naneste zelený lak (stačí jen trochu).
  3. Houbičkou pak naneste zelený lak na nehty.
  4. Poté začistěte okraje nehtů pomocí odlakovače na nehty.
  5. Celou plochu nehtu potřete bezbarvým lakem, aby se nehty pěkně leskly.
  6. Konečný výsledek je velmi efektní.

Můžete použít i jiné barevné kombinace (například zelený a růžový lak), ale postup je pořád stejný.

Zdroj: Zdobení nehtů

Akrylové versus gelové

Akrylové nehty jsou dodnes nejžádanějším typem umělých nehtů díky skvělé trvanlivosti a svému přírodnímu vzhledu. Akrylové nehty se modelují pomocí směsi akrylového prášku a tekutiny (liquidu), která vytvrdne bez použití UV lampy. Akrylové nehty jsou velmi odolné, vyznačují se výraznou tvrdostí. Díky akrylovým nehtům budete moci i s umělými nehty pracovat, aniž byste si je výrazně poničila či zlomila. Akrylové nehty jsou hodně pevné, hodí se pro ty, kdo často manuálně pracují. Jsou odolnější vůči čisticím prostředkům, lépe přilnou k nehtům, což prodlužuje jejich životnost.

Zdroj: Gelové nehty

Stylové gelové nehty – galerie

Zde můžete vidět fotografie moderních stylových nehtů.

Zdroj: Gelové nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP