Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLNA

OBSAH

Ostruha paty

Máte-li pocit, že nešlapete po rovné zemi, ale po jehlách a každý krok pronásleduje bolest kolem paty, pak je pravděpodobné, že máte právě patní ostruhu. V tomto případě jde o zvápenatělou šlachu na plosce nohy.

Projevy

  • bolest paty v plosce nebo na vnitřním okraji paty;
  • můžete mít pocit, že pata je naražená;
  • bolest je největší na začátku zátěže – ráno po vstávání, po delším sezení, ale neustává ani večer v klidu;
  • při došlapu cítíte bodavou bolest;
  • bolest je horší při větší zátěži.

Léčba

Pokud máte podezření na patní ostruhu, vyhledejte lékaře. Spolehlivě ji totiž prokáže jen rentgen. Léčbu pak doporučí ortoped, ale je třeba se připravit, že na každého zabírá něco jiného – elektroléčba, laser, ultrazvuk, používají se protizánětlivé masti a podobně. Velké oblibě se těší rázová vlna, kde se mluví až o 95% účinnosti, ale je třeba počítat s tím, že ji budete muset hradit. Možností je i radioterapie, a když nic nezabírá, pak operace.

Zdroj: Bolest paty při došlápnutí

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

děkuji

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Vodová ondulace versus trvalá ondulace

Vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů. Při technice vodové ondulace se využívá přirozených kvalit a vlastností vlasů. Vlasová struktura se nemění, dochází pouze k dočasnému zploštění průřezu vlasu, a to prostřednictvím tlaku, tahu a usušení. Po namočení vlas nabobtná, ztrácí pružnost a stane se tvárným. Po usušení se mu vrátí pružnost, ale ponechá si dočasně tvar, který mu byl dán za mokra.

Možnosti vodové ondulace: kroužkování vlasů přes prsty, natáčení vlasů přes prsty, pokládaná vlna, foukaná čili sušení vlasů do vln.

Při natáčení musí být vlasy rovnoměrně rozdělené a rozčesané dohladka. Pramínek držíme v levé ruce. Pravou rukou přiložíme ke konečku pramínku natáčku a konce vlasů palcem přidržíme. Poté natáčíme pramínek na natáčku (vlas přidržujeme palcem a ukazováčkem). Když jsou všechny vlasy natočené, usedá zákaznice na 20 minut pod sušák. Po vysušení se vlasy upraví do požadovaného účesu.

Zdroj: Trvalá ondulace

Fotografie

Zde je fotogalerie vlasů po trvalé ondulaci.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi OSTRUHA NA PATĚ NIC NEPOMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta.

Dobrý den ,mám problémy s ostruhama na patě-levá víc bolí.
Už mám po rehabilitaci,3xráz.vlna a žádný výsledek.
ještě bych chtěla vyzkoušet ozáření RTG,to hradí pojišťovna.
Klidně bych podstoupila i operaci jen kdyby to pomohlo.
V práci stojím celý den na nohách,nedá se to ustát....
Děkují za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Pavličná.

ostruha už Třetí měsíc beru Hekla lavu a neustále se mi to vrací.Nárazová vlna nic.Prosím o radu.Děkuji

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Návod na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Postup

Postup na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Léčba rázovou vlnou

Rázová vlna je nová moderní léčebná metoda, slouží k léčbě bolestí svalových a šlachových úponů, tzv. entezopatií. Již delší dobu je používána především ve Švýcarsku a Německu, v posledních letech je rozvíjena i v České republice. V přístroji se generuje akustická rázová vlna, která se z hlavice aplikátoru šíří radiálním směrem postiženými tkáněmi. V časovém úseku milisekund dochází k deformaci fibroblastů (buněk vazivové tkáně) a mezibuněčných prostor, následuje prokrvení tkáně, novotvoření vazivových vláken a regenerace úponu. Současně dochází k rozrušení a vstřebání kalciových usazenin. To vede v první fázi k útlumu bolestivosti často již v prvních dnech léčby. Následuje zlepšení prokrvení, uvolnění svalových spasmů, regenerace úponů, odeznění bolesti kloubů a trvalé nebo alespoň dlouhodobé zhojení problému. Rázová vlna léčí bolesti svalových úponů v oblasti loktu, tenisový nebo oštěpařský loket.

Zdroj: Tenisový loket

Diskuze

V diskuzi OSTRUHA NA PATĚ NIC NEPOMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta.

Dobrý den ,mám problémy s ostruhama na patě-levá víc bolí.
Už mám po rehabilitaci,3xráz.vlna a žádný výsledek.
ještě bych chtěla vyzkoušet ozáření RTG,to hradí pojišťovna.
Klidně bych podstoupila i operaci jen kdyby to pomohlo.
V práci stojím celý den na nohách,nedá se to ustát....
Děkují za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Patní ostruhy jsou velmi bolestivé. Zkusila jsem léčbu rázovou vlnou pomohlo mě to asi na 2 měsíce. Příští týden jdu na léčbu Laserem prý to pomáhá více než rázová vlna. Známá mě poradila listy z černého bezu spařit trochu vyždímat a teplé dát na patu na to igelit, teplou ponožku a nechat přes noc působit aplikovat 10 dní. Musím počkat do jara. Jestli jste někdo už vyzkoušel dejte vědět. Děkuji Alena

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Co znamená studená vlna

Trvalá ondulace „Studená vlna“ od firmy Valea (pro domácí použití) je s rostlinnými výtažky a používá se na normální vlasy. Balení obsahuje studenou vlnu (100 ml), fixatér (100 ml) a jednu molitanovou houbičku.

V dnešní době se nemusíte obávat obrovských loken ve stylu vaší babičky. Kadeřnice vědí, co se nosí a co je právě v kurzu, takže kudrlinky, které měly krásky z osmdesátých let, by vám hrozit neměly. Existují dva druhy trvalé, a to teplá a studená vlna. Studená dělá menší kudrlinky a údajně méně škodí vlasům. Každopádně dříve než se rozhodnete dát si trvalou, poraďte se se svou kadeřnicí.

Při trvalé ondulaci dochází k tomu, že vlasy změní svou strukturu a kopírují takový tvar, jaký mají natáčky. Jedná se o proces, který vlasy trošku zatěžuje, proto je nutné vyhnout se trvalé hlavně na odbarvované a zesvětlené vlasy nebo na zničené vlasy. Trvalá ondulace je vhodná jak na dlouhé, tak krátké vlasy.

Studené vlny sice mají stoupající kvalitu, ale jakákoliv chyba při aplikaci může způsobit právě to, co nechcete – poškozené vlasy a nerovnoměrné vlny. Umění není jenom v kvalitě přípravku, který vlas nepreparuje, ale také v šikovnosti a umu natočit na natáčku vlas přesně tak, jak je třeba.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - ODSTRANĚNÍ BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Angušová.

Dobrý den, kde prosím rozbíjejí kamínky ultrazvukem? Děkuji
Kamínky mi byli zjištěny pár dní zpět zcela náhodou na utz a ve zprávě mám napsáno že jsou do 17 mm. Děkuji mockrát za jakoukoliv radu. Nedokážu se smířit s myšlenkou operace a nesu tuhle myšlenku velmi těžce, že by mi odebrali nějaký orgán.
Jsem z Moravskoslezského kraje (Karvinsko).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na rozbíjení kamenů v orgánech se používá rázová vlna, to je pravda. Ale pokud máte žlučníkové kameny, tak ty se dají rozbít rázovou vlnou jen obtížně, díky jejich tvrdosti. Pokud máte ledvinové kameny, tak ty se naopak dají úspěšně rozdrobit s použitím rázové vlny.
V případě žlučníkových kamenů se velmi dobře uplatňuje laparoskopická operace, která je šetrná a brzy po zákroku je pacient znovu fit. Není třeba se obávat žádné bolesti ani rizika, že se neprobudíte z narkózy. Vše je bezpečné a pomůže vám to předejít bolestem spojených se žlučníkovými kameny. Šetrné vyndání žlučníku i s kameny pomocí laparoskopické operace je tou nejlepší volbou, kterou pro sebe můžete udělat.
Pokud patříte mezi pacienty, kteří mají nezvladatelnou fobii z operací, tak je možné tyto stavy úzkosti a strachu zmírnit pomocí vhodné léčby, kterou vám předepíše váš praktický lékař. Nebojte se!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Postřik švestek po odkvětu

Postřik švestek po odkvětu se řeší až v létě během dozrávání plodů. Začátkem července připravte feromonový lapač a každý den kontrolujte, jestli se neobjevila letová vlna obaleče švestkového. Jakmile se vyskytne, připravte se a sedmý den rozmíchejte 1 ml přípravku Calypso 480 SC ve 4 l vody a zahradním postřikovačem roztok aplikujte.

Zdroj: Postřik švestek

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - ODSTRANĚNÍ BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sixtová.

Dobrý den, hledám středisko na odstranění žlučových kamenů rázovou vlnou, jsme z Prahy. Na internetu se mi zatím žádné pracoviště nepodařilo dohledat. Umíte poradit kde provádějí? děkuji s pozdravem Sixtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění kamenů rázovou vlnou se odborně nazývá litotrypse extrakorporální rázovou vlnou. Rázová vlna není příliš vhodná k odstraňování žlučníkových kamenů. Mnohem širší uplatnění má v odstraňování kamenů v močových cestách. Žlučníkové kameny se nejčastěji odstraňují endoskopicky nebo otevřeným chirurgickým výkonem. Při šetrnějším endoskopickém výkonu se zavádí endoskopický nástroj přes kožní řez nebo přirozenou cestou přes vstup ústy. Cílem výkonu může být drcení kamene, jeho vynětí v celku a nebo odstranění celého žlučníku i s kamenem.

V Praze se léčbou pomocí rázové vlny zabývá Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde na tamní urologické klinice umožňují klientům neoperační léčbu a postup bez užití anestézie. Jde o jedno z nejlepších pracovišť tohoto typu. Primární zaměření tohoto pracoviště je na odstraňování kamenů z močových cest.

Jak již bylo zmíněno, tak na žlučové kameny se používá endoskop. Odborný název výkonu je ERCP - Endoskopická Retrográdní Cholangio-Pankreatografie. Nejlepším pracovištěm tohoto typu v Praze je Institut klinické a experimentální medicíny IKEM a tamní Klinika hepatogastroenterologie. Pracovní doba je dána rozpisem jednotlivých lékařů na ambulancích. Obvyklá pracovní doba je od 8.00 do 18.00 hod. Noví pacienti jsou přijímáni na ambulanci po předchozím objednání a na základě doporučení praktického nebo jiného odborného lékaře. Klinika je umístěna v areálu IKEM v bloku C, ve 3. patře a telefon pro objednání je 236 052 617.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Formil vlna/Jemný prací gel

Jemné oblečení:

  • jemná péče o vlnu, hedvábí a viskózu;
  • jemně pečuje o vlákna;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Mírný detergent:

  • pečuje o vlákna a barvy;
  • jemná péče o jemné tkaniny;
  • chrání oblečení před vyblednutím;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Návodů na jednoduchý drdol je celá řada, zde je návod na jednoduchý a slavnostní drdol pomocí podložky.

Postup

  • Vlasy sčešte do culíku a přidržte rukou.
  • Následně je všechny provlečte podložkou.
  • Poté vlasy přehoďte přes podložku, rovnoměrně je na ní rozprostřete a takto vzniklý drdol přidržte opět rukou.
  • V dalším kroku drdol důkladně zafixujte pomocí gumičky.
  • Vlasy, které z drdolu vyčuhují, obtočte dokola a nenápadně uchyťte sponkami v barvě vlasů pod drdol.
Další možností je vytvořit si drdol zvaný obří vlna:
  • K vytvoření účesu potřebujete zpevňující styling, nejlépe podložku na vlasy sloužící také pro drdoly, a žehličku na vlasy.
  • Vlasy nejdříve vyrovnejte.
  • Na temeno hlavy upevněte podložku a přes ní veďte vlasy, které pod ní na opačné straně zahněte a pevně uchyťte vlásenkami.
  • Jeden velký pramen nechte volný a natočte jej žehličkou na vlasy nebo kulmou do podoby velké vlny, kterou na konci opět neviditelně upevněte vlásenkou.

Zdroj: Návod na drdoly s podložkou

Vodová ondulace – postup

Techniky vodové ondulace

  • natočení na natáčku
  • kroužkování
  • kladená vlna
  • foukaná vlna
  • foukaná do varu účesu
  • splétání do copánků

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlasu dáme požadovaný tvar – natočíme jej na natáčku, usušíme a vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Při ručně pokládané vlně se mokré vlasy učešou do požadovaného tvaru vln. Než se položí první vlna, tak se vlasy trochu uvolní, aby bylo možné zjistit přirozený spád vlasů. První vlna musí být orientována doleva, nebo doprava v souladu se směrem růstu vlasů. Pokud se vlny pokládají po celé hlavě, tak se vlna klade vždy z jedné strany na druhou. Teprve poté se začne s další vlnou do opačného směru. Vlny v požadovaném tvaru se upevňují pinetami nebo hřebínky na upevňování vodové vlny.

Vytváření foukaného účesu vysoušecím hřebenem se provádí podobným způsobem jako ručně pokládaná vodová vlna. Pro foukanou vlnu je důležitým předpokladem ovládání techniky pokladené vodové vlny. U foukané vlny se dosahuje většího objemu než u ručně pokládané vlny a hrany vln nejsou tak ostré. Vlny pak působí přirozeněji a měkčeji.

Kroužkování

Kroužkování vlasů je nejstarší a osvědčený způsob práce, kterým vznikají po usušení přirozené kadeře, lokýnky nebo vlny. Kroužky jsou lokny, které se tvarují prsty. Rozlišujeme dvě základní techniky kroužkování: od pokožky a od konečků vlasů.

Kroužkování od konečků vlasů

Výsledkem tohoto postupu jsou plošně přilehající časti účesů. Pokud jsou uspořádány v řadách ve střídavém směru, tak vznikají vlnité části účesu nebo celé vlnité účesy. Pro velmi dlouhé a kudrnaté vlasy není tato technika vhodná. Průměr kroužků určuje pramen vlasů, který se odděluje, pružnost vlasů a šířku vlny.

Kroužkování od pokožky

Vytvářejí se jím objemné, husté účesy. Čím větší objem požadujeme u kořínku vlasů, tím větší musí být úhel mezi partií vlasů a hlavou. Průměr kroužků určuje velikost pramenů. Ta je rozhodující pro objem účesu a pružnost vlasů.

Vedle výše uvedených technik existují ještě další varianty kroužkovaní, které se odvozují buď od kroužkování od pokožky, nebo od konečků, například kroužkování u kořínků vlasů, kroužky na konečcích vlasů, harlekýnské kroužky.

Všechny kroužky se zásadně připevňují pinetami. Aby nebylo na lokně vytlačené místo, nesmí se pineta dávat přes celý kroužek. Při kroužkování je používaní pinet klasickou upevňovací technikou. Kroužky lze ale vytvářet i běžnými nebo speciálními natáčkami. Obě dvě tyto možnosti se hodí pro dlouhé, ztrvalené nebo přirozeně kudrnaté vlasy. Kroužkování patří ke klasickým technikám práce při změně tvaru vlasů, ale ani zde nejsou kreativitě kadeřníka kladeny žádné meze.

Průměr natáček je také zde rozhodující pro pružnost a šířku vln, popřípadě velikosti loken. Výběr průměru natáček a uspořádaní natáček se řídí podle požadovaného účesu.

Natáčení vlasů na natáčky

Natáčky jsou nejběžnější pomůcky pro vytváření objemnějších částí účesu. Průměr natáčky určuje pružnost loken a vln:

  • malý průměr – velká pružnost;
  • velký průměr – menší pružnost.

Natáčení na natáčky se provádí s ohledem na potřebný úhel mezí partií vlasů a vlasovou pokožkou, správnou šířkou a tloušťkou partií vlasů.

Zdroj: Ondulace vlasů

Tipy proti suché pleti

Tyto typy vám mohou pomoci k vláčné a hladké pleti.

  • Zapněte si doma zvlhčovač vzduchu, abyste neměli doma suchý vzduch během zimních měsíců. Zvlhčovač pomáhá udržovat pokožku hydratovanou.
  • Noste bavlněné a jiné přírodní materiály. Vlna, syntetické nebo jiné látky mohou způsobovat poškrábání a dráždění pokožky.
  • Doporučuje se pití hodně vody.
  • Jezte potraviny, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Esenciální mastné kyseliny mohou pomoci posílit pleť přírodními oleji, které dělají vláčnou a jemnou pleť. Potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny jsou ryby, zejména losos, platýz a sardinky, protože tyto ryby pocházejí ze studených vod. Další potraviny, které obsahují mastné kyseliny, jsou len, ořechy a světlicový olej.
  • Proti svědění a zánětům se používají chladné obklady nebo hydrokortizonový krém, který by se měl používat podobu jednoho týdne. Pokud vám hydrokortizon neposkytne úlevu, tak se poraďte se svým lékařem o další léčbě.


Zdroj: Péče o suchou pleť

Kdy umýt vlasy po trvalé

Důrazně se doporučuje počkat tři dny, než si vlasy po trvalé poprvé umyjete. Když opouštíte salon, tak se snažte nezmoknout. Nemytím vlasů po trvalé zabráníte tomu, aby voda deaktivovala chemické složky permanentní ondulace, a aby se kadeře rozpadly. Pamatujte, že pokud chodíte plavat, vždy noste koupací čepici.

Týden po trvalé se neupravujte jinak, než konečky prstů. Vlasové přípravky mohou způsobit lámání - nebo způsobit nepřirozené tvarování.

Při prvním mytí vlasů používejte šampony určené speciálně pro kadeře a kondicionéry, které obsahují minerály a bílkoviny.

Vyvarujte se co nejvíce fénování, když už musíte fén použít, tak jedině s difuzérem, pomocí kterého se proud vzduchu rozloží a zabrání tak nadměrnému vysoušení.

Hřebeny s širokými zuby jsou nejlepší, aby se při odstraňování jakýchkoli zamotaných vlasů zabránilo jejich poškození.

Pro pevnější kadeře bude nejlepší udržovat vlasy v copu, čímž se minimalizuje krepatění. A když jsou rozpuštěné, jednoduše vlasy rozdělte prsty.

Zabalení vlasů do hedvábné šály před spaním rovněž ochrání vaši trvalou.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Produkty z králíka

Řada plemen domácích králíků je chována pro jeho maso, vlnu, nebo jeho kožešinu.

Králičí maso je pravděpodobně tím nejzdravějším masem, protože je lehce stravitelné a má dobré složení živin. Velkou výhodou tohoto masa je nízký obsah cholesterolu a vysoký obsah bílkovin. Králičí maso se řadí mezi bílá masa. Králičí maso nemá výraznou chuť, a proto je třeba ho výrazněji dochucovat kvalitním kořením. Nejkvalitnější maso je z králíků do jednoho roku, zároveň maso z těchto králíků je jemné a není tuhé. Kuchaři dokáží toto maso upravit řadou způsobů. Pokud maso pochází ze starších králíků, bývá tužší a obsahuje více tuků, proto je lepší takové maso dusit.

Chovatelé z králíka zpracovávají i vnitřnosti a jeho krev. Z vnitřností se využívají hlavně játra, srdce a ledviny. Z těchto orgánů se pak vytvářejí králičí paštiky a nádivky. Králičí krev se pak využívá k výrobě prejtu, střívka pak k výrobě klobás. Z těla králíka se také zpracovávalo sádlo. Králičí sádlo mívá bílou až žlutou barvu (barvu ovlivňuje krmení). Sádlo se využívalo třeba ke smažení.

Na internetu lze najít řadu receptů, jak králičí maso nejlépe připravit. Na internetových stránkách www.ceskenapady.cz lze najít několik bezkonkurenčních receptů na králíka a zároveň i krátké zhodnocení králičího masa (které látky obsahuje, jak je takové maso vhodné připravovat). Můžete na těchto stránkách najít recept na králíka od Kluků v akci, Pohlreichův recept na králíka, Babicův recept na králíka,a ale i klasické recepty na králíka na smetaně, králíka na česneku, pečeného králíka, králíka na divoko, nebo králíka netradičně.

Internetový odkaz na tyto recepty: Nejlepší recepty na králíka.

Řada chovatelů chová králíka i pro jeho kožku. Kožku je třeba hned napnout na napínáky (dlouhé asi metr s rozpětím asi 30 cm). Kožky by měl chovatel zavěsit na stinné a vzdušné místo, kam se nedostanou žádné šelmy a v létě hmyz. Kožka by nikdy neměla být nikdy na přímém slunci. Kožky se vykupují podle jakosti a hmotnosti, pokud je kožka poškozená, tak se nevykupuje. Více ceněné jsou kožky zimní srsti, která je hustší. Kožky se využívají třeba k výrobě kožichů a klobouků.

Pro vlnu jsou přímo chovány angorští králíci. Jejich vlna je totiž měkká, hřejivá a dobře izoluje. Běžně se využívá k výrobě svetrů, ponožek a pokrývek. Tato vlna má totiž asi 20x větší hřejivost než jiné vlny. Vlna se získává stříháním (angorští králíci se stříhají každé tři měsíce, pokud by lhůta byla delší, tak se ztrácí kvalita vlny).

Zdroj: Plemena králíků

Nejprodávanější škrabací prkna a podložky

Škrabací podložka Multi-Scratch z kartonu: Pro drápky ostré jako jehly a proti škrábacím útokům na vlastní nábytek; včetně Catnip-pytlíku!

Rozměry: d 47 x š 12 x v 5 cm

Škrabací podložka Patchwork: Podložka ke škrábání a hraní se sisalovou plochou k obrušování drápků, teplé místečko z flísu k lenošení, se šustící fólií, balónkem se zvonečkem a dvěma myškami.

Rozměry: d 58 x š 49 x v 1 cm

Škrabací nábytek Relax: Ideální možnost ke škrábání a pohodlné místo ke spaní s moderním designem motýla v jednom, s velkou plochou ke škrábání i k ležení, vhodné také pro kočky velkých ras.

Rozměry: d 39 x š 39 x v 14,5 cm

Nábytek pro kočky na škrábání a hraní: Škrabací plocha a trénování zručnosti, horní strana z vlnité lepenky pro škrábání, se dvěma míčky s rolničkami uvnitř, s různými otvory.

Velikost: d 45,5 x š 24 x v 9,3 cm

Zoolove škrabadlo 3 v 1: Stabilní, sisalové škrabadlo na 3 použití – na podlahu, stěny a rohy, se srdíčkovým přívěskem.

Rozměry: d 60 x š 31 cm

Home domeček pro kočky včetně škrabadla: Pevný kartonový zahradní domek, se škrabadlem z kartonu a se šantou kočičí.

Rozměry: d 50 x š 26 x v 36 cm

Škrabací podložka Vlna: Škrabací podložka ve tvaru vlny a plocha na dřímání, podložka potažená jemným plyšem a přírodním sisalem. Skvělé místo pro kočku na odpočinek, hraní a ostření kočičích drápů. Barva: krémová.

Rozměry: d 50 x š 29 x v 17 cm

Zdroj: Drapaki


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP