Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYBĚLENÍ JIZVY

OBSAH

Kalciová mast na pigmentové skvrny

Dle výrobce kalciové masti nejsou uvedeny léčebné účinky na vybělení pigmentových skvrn.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Pochopitelně je vždy větší úspěšnost léčby u jizev čerstvých. Ale i staré jizvy, pokud jsou nevzhledné či pohyb omezující, je možné tímto přípravkem léčit. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů. Pak se jistě dostaví úspěch.

Zdroj: Cibulová mast

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVALD :P se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Zdravím,prosím a kde se to dá udělat? To vybělení bělma? :O zní to zajímavě a lákavě..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chirurgické bělení bělma se zatím v ČR neprovádí, protože není schválen postup bělení. Normálně se tento postup používá ve Spojených státech, kde je mnoho soukromých ordinací s touto nabídkou. Tato metoda bělení není zcela bez rizika. Při chirurgickém bělení očního bělma se používají silné chemikálie a objevují se zprávy o komplikacích po operaci. Tyto komplikace s hojením již vedly k úplnému rozleptání bulvy a následné destrukci oka. Pro příklad výsledku když se to povede je zde odkaz na operační centrum v USA: www.eyesbyklein.com/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvald :P

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉČENÍ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Dobrý.

Dobrý den,
Již druhý rok mám na stehnech, lýtkách a kotnících vyrážku která se objevila loni v červenci a zmizela cca v říjnu byť po ni zůstaly jizvy. Letos se objevila znovu, téměř ve stejnou dobu. Jedná se o pupínky které hnisaji a když se zmačknou prasknou a někdy krvácí. Z principu volim přírodní léčiva ale zatím bez významných pokroků. Zkusil jsem třeba konopný olej ale ten nepomohl. Pokud má někdo podobnou zkušenost prosím o radu.

Děkuji, hezké dny.

Michal Dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Taková vyrážka, u které se dělají hnisající pupínky a zůstávají po nich jizvy, nepůjde vyléčit jen tak obyčejnými přírodními prostředky. Na to bude potřeba použít antibiotika nebo antivirotika, podle druhu příčiny, vše na lékařský předpis. Neriskujete komplikace nebo další jizvy a zastavte se s tím na kožním. Dostanete předpis na lék, který vás toho rychle zbaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní léčení vyrážky

Chirurgické vybělení bělma

Bílá část oka je pokryta tenkou membránou. Tato membrána je místem, kde se nacházejí červené žilky. Chirurgické vybělení bělma zahrnuje odstranění membrány v konkrétním místě. Chirurgické odstranění membrány bývá správnou volbou pro léčbu červených očí. Při této operaci se používají anestetika, je tedy bezbolestná. Samotná operace trvá 15 až 20 minut. Po zákroku se používá speciální prostředek, který napomáhá oku ve znovuobnovení membrány.

Podstoupit tuto operaci může téměř kdokoliv, ale musí mít v dobrém stavu povrchové cévy očí. Operaci nemohou podstoupit pacienti se žloutenkou, glaukomem, infekcí a zánětlivým onemocněním oka, revmatoidní artritidou, chudokrevností nebo pacienti s tenkým očním bělmem.

Stejně jako u každé operace i zde jsou určitá rizika. Pacientům jsou po operaci nasazeny antibiotické oční kapky, aby se zabránilo infekci. Zároveň se během procesu hojení může objevit zbarvení oka. K tomuto stavu dochází kvůli zvýšenému výskytu cév nebo jejich zvětšení.

Červené žilky v očích jsou nežádoucí, i když nejsou závažným zdravotním problémem. Jejich odstranění je spíše kosmetickou úpravou. Chirurgické vybělení způsobuje mladší a jasnější vzhled. Jde o bezpečný zákrok, který neovlivní zrak. Rizika jsou mírná, operace je bezbolestná a následná péče je minimální. Pokud opravdu toužíte mít bílé a světlé oči, chirurgické bělení očí může být pro vás ideálním řešením.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TRIKY NA JIZVY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helen.

Dobrý den, myslíte, že pomohou tyhle prostředky i na velmi ošklivé a hluboké jizvy po akné. V pubertě se mi dělaly doslova krátery v pokožce a já jsem už od té doby rozhodnuta, že s tím prostě něco chci udělat. Teď už se mi netvoří vůbec, tak si myslím, že je vhodný čas na odstranění jizev. Někdo prosím zkušenosti s touto ar-aesthetics.cz/est… metodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí triky na jizvy po akné

Léčba laserem

Akné se jím léčí zcela běžně, ale odstraňování jizev laserem už tak známé není. Možná proto, že staré, takzvané ablační lasery poškozovaly vlastní tkáň, čímž se prodlužovala doba hojení, má laser v tomto ohledu špatné renomé. V současné době se však využívá neablačního (neablativního) laseru, který propadlé jizvy dokáže vyhladit. Tento zákrok je velmi rychlý, ošetření jedné jizvy trvá sekundu. Po zákroku je místo lehce zarudlé asi 1–2 dny, což je možné zakrýt make-upem. Po ošetření pleti cévním laserem je nutná ochrana před sluncem po dobu dvou měsíců.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi CHIRURGICKÉ VYBĚLENÍ BĚLMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím o radu.. Kde se provádí tento zákrok? Na koho se obrátit? Děkuji!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chirurgické vybělení bělma

Léčba světlem

Ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Fototerapii není obecně vhodné používat bez konzultace s lékařem v těchto případech:

  • v době léčby zhoubných nádorů nebo na ošetření jizev po jejich operaci;
  • u osob s epilepsií;
  • na oblast štítné žlázy při její zvýšené funkci, při jejím zvětšení a ani k ošetření jizvy po operaci štítné žlázy;
  • po podání léku nebo aplikaci jiného přípravku s obsahem fotosenzibilizující látky;
  • na akutní zdroje infekcí (zejména ve spojení s horečnatými stavy).

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi KRÉMY NA BĚLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrá den, chci se zeptat jestli je to opravdu odzkoušené a zda zuby něco neutrpí jako třeba drolení, vypadávání atd pří častém bělení, a za jak dlouho uvidím výsledky ? uvidím je opravdu hned po vybělení ? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krémy na bělení kůže

Hojení jizev

Faktory ovlivňující hojení poranění jsou biochemické, genetické, metabolické a imunologické. Hojení jizev je tedy velmi individuální záležitostí.

Ovlivňuje jej:

  • kvalita ošetření rány;
  • kvalita pokožky a podkoží;
  • hloubka porušení kůže – záleží, jestli rána zasahuje do vaziva, tukové vrstvy nebo až do svalové tkáně;
  • schopnost těla regenerovat;
  • vhodná strava bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály;
  • dostatečná hydratace;
  • psychický stav.

Hojení jizev může být negativně ovlivněno:

  • cukrovkou;
  • alergickou reakcí;
  • infekcí;
  • opětovným poškozováním – například u ran v ohybech kloubů;
  • nečistými okraji rány.

Při hojení ránu vyplňují nové reparační buňky. Tato specifická, takzvaná zrnitá tkáň je tvořena vazivem, kolagenovými vlákny a cévkami. Přítomnost kapilár způsobuje červené zbarvení čerstvých jizev. Postupem času se kapiláry ztrácejí a jizva bledne. Při regeneraci tkáně dochází k náhradě ztracené tkáně identickými tkáňovými strukturami. Pokud dojde k náhradě méněcennou vazivovou tkání, hovoříme o reparaci. Rána je uzavřena, ale vznikla jizva. Hojení jizev můžeme podpořit různými metodami – záleží na typu jizvy. Pokud výsledný vzhled jizvy není uspokojivý, můžeme přistoupit k metodám plastické chirurgie. Ale vždy napřed vyzkoušejte všechny konzervativní metody – výsledek je jistější a nepochybně levnější.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi ZARUSTANI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Tento problem me uz trapi vic jak 5let..pokousela jsem se snad o vse...a vysledek byl opet nula.....na nohach me zustaly tmave jizvy a nevim co stim jelikoz se me porad tvori pupinky a jizvy pribyvaji..pouzivam jen epilacni strojek ...a pote udelam peeling , namazu ...porad nic nepomaha...PORAĎTE...pls

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zarustani chloupku

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s přípravkem White Pearls, a také by mne zajímalo, jak moc jste zuby měli zažloutlé? Jelikož já mám velice ŽLUTÉ ZUBY a už mě nebaví, když se mi každý směje ( za to já se ani smát nemůžu) ... Moc mne to mrzí, protože např. na fotkách se všichni smějí dokořán, ale já se jen tak pousmívám ... Jinak dík za info. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

Ahojky Karol,

White pearls je vyborny prostredek na vybeleni zubuJja sama ho pouzivam pravidelne 3x do roka a vzdy je vysledek vyborny.Je dobre ho pouzivat tyden i vice v kuse aby byl vysledek viditelny.Ja mela zuby velmi zazloutle a nyni jsou tak o 4-6 stupne belejsi,kazdy mi chvali barvu. Sice te budou zuby po oplikaci bolet ale po dvou dnech te to prejde.Ma kamaradka byla nedavno na vybeleni u lekare a nema takovy efekt jako ja:) takze to urcite vyzkousej.

S pozdravem
Zanet

Zdroj: diskuze Jaké máte zkušenosti?

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sona.

Dobrý den. Prosím vás kdy mužů začít plavat po operaci zlucniku? ( laparoskopii) Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně nechte jizvy 4 týdny po výkonu zahojit a pátý týden, je-li kůže bez zánětu, se již můžete normálně koupat i plavat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení po operaci žlučníku

Šípkový olej Nobilis Tilia

Tento výjimečný olej lisovaný za studena z jader šípků růže svraskalé je jeden z nejlepších rostlinných olejů na hojení jizev, podle výzkumů dokonce účinný i na keloidy a staré zbytnělé jizvy (musí se aplikovat denně po delší dobu). Je výjimečně účinný proti vráskám, zmírňuje stárnutí pleti a přispívá k její hydrataci. Za studena lisovaný šípkový olej je výživný a hodí se i k ošetření pokožky u nastávajících maminek a malých dětí. Může se míchat s dalšími rostlinnými oleji či bylinnými maceráty, protože udržuje účinnost směsí i při pouhé 10% koncentraci.

Šípkový olej Nobilis Tilia – cena

Zde je uvedena nejnižší cena šípkového oleje Nobilis Tilia.

Zdroj: Šípkový olej

Make up na červené fleky

Levnější řešení s okamžitým výsledkem je použití krycího make-up. Tento způsob vám váš problém sice trvale neodstraní, ale pomůže vám zamaskovat vaše nedostatky. Například přípravek COVERDERM CLASSIC. Je to tuhý make-up balený v 30ml kelímku s uzávěrem zabraňujícím jeho vysychání. Poslouží vám bezvadně k zakrývání nedostatků pleti a to nejen projevů červených fleků v obličeji, ale schová se s ním pigmentová skvrna, také jizvy po akné, sluneční skvrny, stařecké skvrny a pigmentové skvrny, jizvy i tetování a můžete ho použít i proti pihám. Má perfektně přilnavý, dlouhotrvající efekt maskování a vydrží na pokožce i více než 24 hodin. K dostání je v 9 odstínech. Nedráždí, je vhodný pro všechny typy pleti a je vhodný na celodenní použití a neodolá před ním ani stařecká skvrna. Odstíny si vyberete podle stávajícího tónu své pleti. Je lepší mít dva pro střídání. Vaše pleť má totiž jiné zabarvení v létě a jiné v zimě. Odstín Classic 0 - bílý se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů modré nebo černé barvy například již nechtěné tetování. Odstín Classic 8 - šedozelený se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů červené, což je právě angioma a nebo také akné. Všechny tyto produkty lze dostat u vizážistů sdružení PEI, ve vybraných lékárnách a na internetu na adrese www.vizazista.cz.

Držíme vám palce a přejeme, ať se vám podaří býti ještě krásnějšími.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Rizikové faktory

Hlavními důvody tvorby akné jsou hormonální nestabilita, špatná výživa a nedostatečná nebo nesprávná péče o pleť. Z prvního z výše uvedených faktorů vyplývá, že akné ohrožuje dospívající, a to jak muže, tak ženy, protože hormony androgeny jsou přítomné jak v mužském, tak v ženském těle. Změny mazových kanálků postihují všechny dospívající, někteří však mohou mít genetické predispozice k těžšímu průběhu akné. Z důvodu hormonální nestability trpí akné také ženy v průběhu menstruačního cyklu, a to nejčastěji několik dní před menstruačním krvácením. Kožní změny mohou pozorovat také těhotné ženy, individuálně k lepšímu, nebo k horšímu. Nesprávná péče o pleť pak často uzavírá bludný kruh, kdy akné vzniká znovu a znovu kvůli neodborné manipulaci s již vzniklými uhry.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Příznaky

Postupný vývoj hnisavého uhříku probíhá takto: první známka zánětu, ovšem ne ještě viditelná okem, se nazývá mikrokomedo. Mazový kanálek je zde zúžen a ucpán odumřelými kožními buňkami. Hromadícím se mazem a dalšími zrohovatělými buňkami se z mikrokomeda stává postupně takzvané uzavřené komedo. Uzavřená komeda nejsou na pleti při běžném pozorování viditelná, pouze při bližším pohledu na napnutou pleť. Z uzavřeného komeda se může stát takzvané otevřené komedo, které je viditelné na povrchu kůže jako všeobecně známá černá tečka. Černé tečky se nejčastěji objevují v T-zóně, to je na bradě, na nose a na čele. Pokud toto otevřené komedo praskne, vylije se jeho obsah do podkoží, kde způsobí zánětlivou reakci. Zánětlivá ložiska se projevují jako známé pupínky s hnisavým nebo vodnatým obsahem.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Prevence

Prevence akné souvisí s předchozími příčinami vzniku. Pleť by měla být dostatečně čištěna, aby se póry nezanášely nečistotami zvenčí, například různými prachovými částicemi, a současně aby se nezvyšovalo riziko infekce různými bakteriemi, které se tvoří na povrchu pleti. Čistit pleť je doporučováno dvakrát denně, ráno a večer. Ze stravy působí příznivě vyvážená strava s dostatkem minerálů a vitamínů, dostatek ovoce a zeleniny, luštěniny a ryby. Z minerálů stojí za to zmínit zinek, který je celkově pro pleť jedním z nejdůležitějších. Pro tvorbu akné naopak mluví požívání alkoholu, kouření cigaret nebo konzumace příliš kořeněných a mastných jídel. Negativně může působit i přemíra cukrů a umělých sladidel. Stejně jako u dalších kožních onemocnění může za akné částečně vnitřní pohoda organismu. Pokud bude tělo vystavováno neustálým stresům, je nasnadě, že se to projeví i na zdravotním stavu pokožky.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Jak si mohu pomoci sám?

Pleti prospěje, bude-li dvakrát denně umyta speciálním prostředkem. Častější, úzkostlivé mytí může být na škodu. Stejně tak mytí příliš alkalickými prostředky, jako je mýdlo. Zdánlivě nutné vymačkávání komedonů může často způsobit rozsev do dalších míst na pokožce, a proto je nutné šetrnou expresi zánětlivých uhříků provádět na čisté pleti a výhradně čistýma rukama. Takzvaný peeling pomáhá k vhodnému čištění pleti, ne však u hnisavých komedonů, kdy naopak lépe roznáší infekci po pleti. Existuje nesčetně pouček a rad, jak zacházet s akné. Doporučuje se například přejíždět po obličeji citronem pro rozjasnění pleti, požívat kvasnice pro zlepšení stavu pokožky. Pokud nemáme problémy s citlivou kůží, můžeme na aknózní pleť použít alkoholové čisticí prostředky, které jsou běžně dostupné v lékárnách i drogeriích. Neměli bychom opomínat hydrataci pleti krémy, zde je třeba upřednostnit řídké krémy nebo pleťová mléka, která nebudou póry zbytečně ucpávat. Pokud se potýkáme s těžkým průběhem akné, odborný kožní lékař nám může nejen předepsat rychlejší léčbu, ale předejít například nevzhledným jizvám.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP