Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYHLAZENÍ A OMLAZENÍ

OBSAH

Botox na vyhlazení a omlazení

Botulotoxin typu A elegantně vyhlazuje mimické vrásky obličeje a krku cíleným lékařským vyřazením nadměrných stahů mimických svalů. Po výkonu se kůže přestává přehnaně řasit v průměru již za dva až tři dny, mimické (takzvané dynamické) vrásky se postupně vyhlazují a je zabráněno jejich dalšímu zhoršování (současně je tak dosažen efekt léčebný i preventivní).

Účinek omlazení přetrvává cca půl roku, po opakovaném ošetření i déle. Žádný krém proti vráskám se tomuto jednorázovému ošetření mimických vrásek nevyrovná účinností ani poměrem kvalita/cena. Navíc omlazení je možné realizovat celoročně, je velmi šetrné, prověřené a bezpečné (metoda je používána téměř dvě desetiletí.

Co očekávat?

Malé množství botulotoxinu se vstříkne do cílových svalů. Botulotoxin blokuje nervové signály těchto svalů, což způsobí dočasné uvolnění svalů a sníží nežádoucí tvorbu linek či vrásek. Každá injekce trvá jen několik sekund. Tento zákrok nemá prakticky žádné časové omezení. Po aplikaci si můžete nanášet make-up. Jediné, co se nedoporučuje, je masírování. Výsledky vyhlazení a omlazení jsou okamžité. Tento postup účinně snižuje výskyt linek na obličeji nebo linky na krku. Možné nežádoucí účinky vyhlazení nebo omlazení jsou dobře snášeny. U některých pacientů se může objevit dočasná bolest hlavy, bolestivost nebo mírné podlitiny. Ve vzácných případech dojde k oslabení okolních svalů, což způsobí dočasné ochabnutí. Výsledek omlazení a vyhlazení trvá asi 3 až 4 měsíce.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Domácí léčba

Při domácí léčbě je důležité vyhnout se všem alergenům, které způsobují podráždění kůže. Zároveň je nezbytné vyhledání lékařské pomoci.

Exfoliace představuje vyhlazení pokožky a pomáhá odstranit staré kožní buňky, které mohou být příčinou nerovnosti pleti. Hydratace pokožky zahrnuje vyhlazení pokožky a její hydratování. Po absolvování hydratace a exfoliace je důležité vyhnout se nadměrnému mytí, protože časté mytí kůži vysušuje, naopak snížená péče způsobuje mastnou pokožku.

Pacient si často může pomoci sám, zejména nošením teplého oblečení. Taktéž je důležité, aby dbal na své bezpečí. To znamená, že nesmí dojít ke zranění, která mohou průběh nemoci zhoršit.

Zdroj: Domácí léčba červených skvrn na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Vyhlazení vrásek laserem

Vyhlazení vrásek laserem je rychlé, bezpečné a vysoce účinné. Metoda vyhlazování vrásek laserem spočívá ve vysílání speciálních paprsků, které v podkoží vyhloubí stovky drobných tunýlků. V nich dochází ke shlukování starších buněk. Ty organismus přirozenou cestou vyloučí. Zbylé tkáně vysílají tělu signál o potřebě regenerace, čímž dochází v ošetřených partiích ke zvýšené tvorbě kolagenu. Díky tomu vrásky postupně mizí a pleť se vypíná. Zároveň se ztrácí většina pigmentových skvrn a jiných defektů pleti. Před samotným ošetřením je vhodné absolvovat nejprve konzultaci s lékařem. Dle typu vrásek a jiných vlastností pokožky určí specialista vhodnou metodu omlazení pleti. Samotné ošetření nevyžaduje žádnou speciální přípravu. Vyhlazení vrásek laserem probíhá ambulantně a trvá v průměru 30 minut. Dle typu pleti a zvolené metody ošetření je třeba 1 až 4 sezení pro dosažení dokonalého výsledku. Ošetření je bezbolestné, doprovází jej pouze mírné pálení jako při delším pobytu na slunci. Po ošetření může být vyhlazená oblast 1–2 dny zarudlá nebo mírně oteklá. Část ošetřené pokožky se odloučí a nahradí se novou, pružnější vrstvou. Odstranění vrásek laserem je vhodné pro zdravé osoby starší 18 let. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Bilogický peeling video

Videa, na kterých je dobře vidět jak se provádí biologický peeling, jsou zde.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE ZBAVIT AKNÉ A VRASKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žanna.


Metoda Youngface je založena na pružné léčebně omlazovací masaži a je přirozeným způsobem obnovy zdraví a krásy pleti obličeje. Využívá vlastních regeneračních schopností pokožky.
Metoda Zoungface pleti umožňuje regresi biologického věku. Tato metoda působí jako "spouštěc" přirozených pochodů, vlastních pletí o 10-20 let mladší a tím oddaluje proces stárnutí.
Metoda působí podpůrně a obnovuje tonus svalstva obličeje, vyhlazuje i hloubkové vrstvy pleti a dociluje dlouhotrvajícího liftingového efektu.

Výrazný liftingový efekt:

-vyhlazení vrásek
-zlepšení pružnosti pleti a jejího napětí
-zpevnění kontur obličeje a krku

Výhody metody:

- bez chirurgických zákroku
- bez aplikace injekcí a použití přístrojů
- bez vedlejších nežádoucích účinku
- viditelný a rychle dosažený výsledek

Trvání procedury:

- seanse Youngface se provádějí 4 dny za sebou
- jedna seanse travá 1 hodiinu a 20 minut
- jeden cyklus Youngface oddálí proces stárnutí o 5-7 let

moje číslo 608647080

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pomůže zbavit akné a vraskám

Chemický peeling na vrásky

Chemický peeling je neinvazivní metoda vnější vrstvy pokožky, která se požívá k projasnění, pročištění, omlazení pleti, vyhlazení jemných vrásek, zjemnění hlubokých vrásek, k redukci a zmenšení rozšířených pórů, k regeneraci pokožky poškozené sluncem, zesvětlení až odstranění zpigmentovaných jizviček, k podpoře hydratace kůže. Aplikuje se za účelem zlepšení stavu pleti. Celá aplikace trvá cca 45 minut včetně masky a používá se při ní peelingová směs různých chemických látek, nejčastěji ovocných kyselin – glycolic, lactic, mandelic, salicylic, různé koncentrace 15%, 30%, 45% a 50%. Při ošetření chemickým peelingem se nanese směs pomocí štětečku na obličej. Samotná regenerace pleti je pozorovatelná bezprostředně po zákroku. Chemický peeling pozitivně působí i na akné a mastnou pokožku. Chemický peeling je vhodný pro všechny, kteří očekávají rychlé zlepšení vzhledu pleti. Po ošetření chemickým peelingem je nezbytné se vyvarovat slunečnímu záření a použití krému s vysokým faktorem ochrany. Chemický peeling není vhodný aplikovat v těhotenství, těsně po operaci, v horečnatých stavech, při akutním herpesu, při vysoce podrážděné či zanícené pokožce, při popálené pleti, u řezné rány a u osob s rakovinou kůže.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi JAK NA UDRŽENÍ SVĚŽÍ POKOŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel R. Slávek.

Není to žádný zázrak ale pomáhá stoprocentně.Stačí natřít ráno a večer anodovou vodou, nechat zaschnout a po té vodou katodovou. Ta první vyčistí pokožku a učiní ji prakticky 100% sterilní . Po natření katodovou vodou se pokožka uklidní a chrání póry před vniknutím nečistot, Póry jakoby nabobtnaly.Je-li po ruce krém s obsahem ALOE VERA ,potřete pokožku a jemně namasírujte. Tak zv. si jemně nafackovat. Po několika měsíčním užívání se budete divit sami sobě a taktéž vaši známí.
Co je to anod. a katod voda ? Lidově známá živá a mrtvá voda
Proč ALOE VERA. Je to pouští rostlina , která vydrží v poušti i 25 roků bez vody. Umí stejně posloužit pokožce.Pro vodu je potřeba DIAFRAGMALYZÉR.Není to složité a zručný elektrikář ho hravě zhotoví. Jen je potřeba keramická nádoba /jako květináč/ rozdělená na dvě části, Každý keramik nebo dílna bez problémů zhotoví. Může být i ze šamotu.Ale to by se muselo objednat v Morav. keram závodech v Rájci na Moravě.Kdo to někdy zkusil, nelitoval. Omlazení je nepřehlédnutelné a pokožka si udržuje svěží vzhled i ve stáří.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na udržení svěží pokožky

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem ORECHOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Debnarova.

Domáca výroba orechového oleja a jeho účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu domácího oleje z ořechů budete potřebovat velké množství zralých jader ořechů. Čím kratší doba od jejich sklizně, tím lépe. Ořechy umelte a drť dejte do vlažné vody na jeden den. Kontrolujte aby ořechy byly stále ponořené ve vodě a voda nevychladla. Pak směs zahřejte na 50 až 60 °C. Přeceďte zahřátý obsah přes jemný cedník. Pevnou hmotu, která zbude pak pomocí lisu ihned vylisujte. Lisování musí být důkladné a rychlé, dokud je vše teplé. Pevnou hmotu můžete znovu zalít teplou vodou a za hodinu postupného zahřívání můžete znovu lisovat. Získanou tekutinu nalijte do skleněné nádoby s úzkým průměrem a dejte vychladit na 2 až 4 °C. Po vyhlazení je možné sejmout pevnou vrchní vrstvu, kterou tvoří domácí ořechový olej. Ořechy obsahují olej, ale z pohledu extrakce, jen v malém množství. Takže na deci oleje budete potřebovat 2 až 3 kila ořechů.
Co se týče účinků, tak ořechový olej bude prospěšný pro pokožku a vlasy při jeho zevním použití. Prospěšný bude také na polykání, ale to raději doporučuji jíst ořechy v původním stavu.

Zdroj: diskuze Orechový olej

Kyselina hyaluronová krém

Kyselina hyaluronová je v současné době jedna z nejpopulárnějších látek používaných k vyhlazení vrásek. Používá se často jako klasická aplikace vetření pleťových krémů a sér do pokožky s obsahem kyseliny hyaluronové. Tato metoda je vysoce efektivní u jemných mimických vrásek. Její nevýhodou je nižší vstřebatelnost do kůže. Molekuly hyaluronanu jsou totiž tak velké, že nemohou projít přes vrchní část kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Užívá se tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Pro přípravu budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
10 ml Alpy.

Postup:
Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme 10ml Alpy a uložíme v chladu a temnu.

Užívání:
Na odvápnění krevního řečiště se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Česnek a citron

Na co je dobrý biologický peeling?

  • Biologický peeling se používá tam, kde je pleť nečistá, mastná a také zužuje rozšířené póry.
  • Biologický peeling se používá při nedostatečně prokrvené pleti.
  • Biologický peeling se používá, když se objeví ochabnuté kontury tváře.
  • Biologický peeling se používá na vrásky, na stárnoucí anebo sluncem poškozenou pokožku (atrofie a elastóza).
  • Biologický peeling se používá na jizvy po akné anebo na  jizvy po haváriích.
  • Biologický peeling se používá na těhotenské strie.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Král Antonín.

Vážení,bohužel jsem se nedočetl,které jsou všechny příčiny podélného drážkování nehtů.Ve vodě se nemáčím a saponáty vůbec nepoužívám.Držím dietu diabetickou,třeba mi něco chybí.Prosím o radu.

děkuji Král

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den pane Králi, podélné rýhy na nehtech jsou vytvořeny již při vzniku nehtu v nehtovém lůžku a jejich hloubka je přímo úměrná věku, čím jsme starší, tím je někteří máme výraznější. Další překvapivé kritérium, které rýhy ovlivňuje, je alergie. Průzkumy prokázaly, že u alergiků se ve zvýšené míře objevuje toto rýhování na nehtech, ovšem výzkum zatím neprokázal přímou souvislost s konkrétními alergeny, takže zatím nemůžeme nasadit ani přímou medikaci na odstranění rýhování nehtů.

Jak odstranit podélné rýhování na nehtech?
Lékařství zatím nemá přímý lék, který by nám nehty narovnal, takže zbývá jen mechanické upravení povrchu nehtu pomocí pilníčků, kterými se dá nehet vyhladit a dokonce i do lesku vyleštit. Je ale důležité si uvědomit, že toto vyhlazení zároveň i ztenčí samotný nehet, takže je třeba počítat s menší tuhostí odrostlého nehtu, který má pak sklony k lámání, takže je třeba udržovat odrostlé nehty spíše kratší. Ženy si s oblibou nechávají na nehty přilepit umělé nehty, které také tento problém s podélnými rýhy na nehtech úspěšně řeší, ale již něco stojí. Opilování si uděláte sami a zadarmo. :-) Vnitřně můžete pevnost svých nehtů pozitivně ovlivnit některým z multivitamínových doplňků, například Calibrum a zevní péčí se o nehty můžete postarat krémy na ruce a nehty s glycerínem, například Garnier, nebo Kamil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nehty

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Biologický peeling a jeho účinky

Při biologickém peelingu, tedy výlučně za pomoci matky přírody, se proces stárnutí pokožky může neuvěřitelně zpomalit. Díky pravým přírodním látkám se pokožka obličeje osvěží a obnoví, odstartuje se proces její regenerace a to všechno na čistě přírodní bázi. Každá pleť v každém věku vyžaduje správnou starostlivost a pravidelnou revitalizaci. Správná starostlivost a ošetření šité na míru, umožní každému vynikající pocit přirozené starostlivosti, kde viditelné výsledky určitě nikoho nezklamou.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Noční omlazení

Kdo je aktivní během dne a věnuje pozornost svému zdraví, dělá hodně pro zmírnění dopadů stárnutí. Během spánku naše tělo regeneruje. Zatímco vědomí má pauzu (odpočinek), tělo dosahuje metabolické aktivity. Buňkám je dodávána nová energie, zbavují se toxinů. Dostatečný a klidný spánek není tedy ztrátou času, ale investicí do budoucnosti vašeho zdraví. Neúprosným soupeřem klidného spánku je stres. Stres okrádá tělo o to, co mu spánek dal. Nervozita při velkém zatížení brání regeneraci buněk a oslabuje organismus, který zabezpečuje přísun energie. Často se pak psychický stres projeví i navenek.

Zdroj: Vitamíny proti stárnutí

Jak se tinktura citron - česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

foto: André Karwath aka

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Bilogický peeling cena

Nejlepším místem pro biologický peeling je ověřené kosmetické studio, u kterého víte, že vám na vaši pleť nenapatlají v rámci biologického peelingu třeba kyselinu glykolovou, která se používá výhradně jako chemický peeling a je mnohem agresívnější než bilogický peeling. Cena za bilogický peeling v kosmetickém studiu se pohybuje v rozmezí od 400 Kč do 800  Kč, ale i více, v závislosti na místě a na použité směsi bylinek a enzymů. Bilogický peeling si můžete také provést pravidelně i doma a to za mnohem nižších nákladů. Existuje celá řada různě drahých přípravků na biologický peeling, které se dají koupit třeba na internetu. Jejich cena se pohybuje od 200 Kč až do 2 000 Kč. Zde jsou seřazeny přípravky pro domácí biologický peeling podle jejich ceny.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poznámka autora:

Toto ošetření je velmi příjemné a vyhlazení pokožky poznáte okamžitě. Můžete po něm použít make-up anebo rovnou odejít, pleť je krásně vypnutá a pružná, místy se může objevit dočasné začervenání. Měli bychom však mít na paměti, že po této aplikaci je nutné pokožku chránit před slunečním světlem a používat ochranné prostředky s vysokým UV filtrem. Současně doporučujeme používat kvalitní kosmetiku, která účinek regenerace pleti ještě podpoří. K vnitřnímu užívání jsou vhodné přípravky na bázi kolagenu anebo kyseliny hyaluronové pro lepší hydrataci pleti, dále s obsahem pupalkového či olivového oleje pro snadnejší regeneraci pleti a její zjemnění (napr. Neobotanics Skin Essence pro znatelné a rychlé zmírnění vrásek).

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP