Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝHODA

OBSAH

Meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej je lehký a jemný. Používá se v krémech, pleťových vodách a jiných kosmetických výrobcích. Organický meruňkový olej je lisovaný za studena a má velmi slabou aromatickou vůni, což z něj dělá velmi účinný nosný olej. Nosné oleje se používají k ředění vonných olejů před tím, než dojde k jejich aplikaci na kůži.

Meruňkový olej snadno a jemně hydratuje pokožku. Zároveň je velmi účinný na mastnou pleť a hormonální, reaktivní pokožku. Lehká textura oleje z meruňkových jader je vhodná pro pleťová séra nebo směsi olejů používaných k hydrataci obličeje. Meruňkový olej je celkem světlý, což je výhoda, protože nezanechává na pokožce žádné viditelné změny. Ačkoli je meruňkový olej nejužitečnější pro mastnou pleť, je vhodný i pro použití na každý typ pleti. Meruňkový olej také napomáhá s hydratací suché pokožky. Organický meruňkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Tato kyselina udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Zároveň dochází ke zpevnění a tonizaci pleti. Také obsahuje velké množství vitamínů A a E, které zklidňují pokožku a zpomalují známky stárnutí. Mezi velmi pozitivní výhody tohoto oleje patří protizánětlivý účinek, který je vhodný pro uklidnění drobných kožních poranění (ekzém).

Zdroj: Meruňkový olej

Diskuze

V diskuzi JAK NA VYSUŠENOU SLIZNICI NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

u nás nejvíc používáme quixx, funguje dobře. dá se dávat i dětem..a to i jako prevence. navíc skvěle zvlhčuje a obsahuje nízké koncentrace mořské soli. já v něm jedu už od těhotenství.
výhoda je, že i po otevření se dá využít ještě půl roku, takže super

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na vysušenou sliznici nosu

Strojek na vlasy Jaguar

Jaguar Solingen Strojek na vlasy CL-5000 RACER je přístroj s možností napájení ze sítě, má plynule nastavitelnou výšku střihu od 0,1 mm do 3 mm. Je ergonomický a příjemný do ruky. Má perfektní design a funkčnost.

  • Výhoda: dlouhá životnost ostří.
  • Nevýhoda: průměrná doba nabíjení je 3,5 hodiny a výdrž akumulátoru průměrně 80 min.

Zde můžete vidět cenu Jaguar Solingen Strojek na vlasy CL-5000 RACER.

Zdroj: Strojek na vlasy

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Hranolky na pánvi

Ingredience: 2 ks brambor, 1 lžička hladké mouky, rostlinný olej na smažení, sůl

Technologický postup: Brambory nakrájíme na hranolky o velikosti 0,5–1 cm, dáme do vařící vody a vaříme tak asi 5 minut. Nesmí být dovařené, jen předvařené. Doba varu záleží na druhu brambor. Pak vyndáme na utěrku a necháme oschnout (dají se uvařit v předstihu). Před smažením posypeme hladkou moukou a dáme do oleje na pánev smažit. Doba smažení je od 2 do 5 minut. Hranolky jsou méně nasáklé olejem, uvnitř nejsou tvrdé, a co je především velká výhoda: v krátké době se jich usmaží více porcí. Solí se až před podáváním, na talíři.

Zdroj: Domácí hranolky

Poradna

V naší poradně s názvem MYKOTICKA INFEKCE PENISU LECBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Dobry den potrebuji radu, na penisu se mi udelalo 5 nebo 6 cervenych flicku sou hned vedle sebe a pod kuzi na penisu take,jsem v americe a potreboval bych poradit poradit co s tim mam delat,doktori jsou tu drahe takze bych potreboval radu co na ro pomaha co si mam koupit ,popripadne poslu fotku,dekuji za jakykoliv nazor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ve Státech je výhoda, že se dá mnoho léků koupit v supermarketu. Mastí na ekzémy je tam v nabídce minimálně 10 druhů. Vyberte si krém s hydrocortisonem a zkuste to s tím mazat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mykoticka infekce penisu lecba

Je vhodné sójové maso při dně?

Sójové maso je dehydratovaný texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Velká výhoda sójového masa tkví v jeho dostupnosti – seženete ho za pár korun dnes už prakticky v každém obchodě, a to ve formě kostek, nudliček, plátků nebo granulátu (v natural nebo ochucené podobě). A díky faktu, že jde o dehydrovaný výrobek, je možné jej skladovat při běžné pokojové teplotě. Sójové maso obsahuje až 50 % bílkovin a naopak velmi málo tuku. Nízká je také jeho kalorická hodnota. Neobsahuje lepek, zato má velký podíl vlákniny. Z vitaminů jsou zastoupeny ty z řady B, dále A, E a z minerálních látek vápník, fosfor a železo.

Sójové maso obsahuje ve 100 g výrobku 154 mg purinů, takže byste jej při onemocnění dnou do jídelníčku neměli pravidelně zařazovat. Výjimečná konzumace započítaná do denní kalkulace purinů by vám neměla uškodit.

Zdroj: Sojové maso a nemoc dna

Poradna

V naší poradně s názvem ROUPY U DOSPĚLÝCH LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel If.

Dobrý den dostala jsem roupy asi od psa a nemůžu se jich zbavit ale kojím co můžu užít abych tím neohrozíla dítě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řešením by bylo použít Vermox. Vermox je léčivo na lékařský předpis a obsahuje mebendazol, který spolehlivě zničí všechny roupy a jejich zárodky. U mebendazolu je výhoda, že může být použit i v průběhu kojení, protože se do mateřského mléka absorbuje pouze asi 2% až 10% perorální dávky a díky tomu je množství léčiva vylučovaného do mléka pod úrovní detekce a zdá se, že je klinicky nevýznamné. Dohodněte se se svým gynekologem, jak nejlépe tuto situaci řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Roupy u dospělých lidí

Hodnoty v krvi u diabetika

Hodnoty v krvi u diabetika (měli by být měřeny na lačno) jsou uvedeny v textu výše (tabulka). Trvale těsná kompenzace (udržení nemoci ve správných mezích) má kladný vliv na riziko kardiovaskulárních komplikací. V našem těle pravděpodobně existuje takzvaná glykemická paměť, to znamená, že se v organismu projeví trvale těsná kompenzace nebo naopak negativní vliv vysoké glykemie, a to s určitým časovým odstupem (tělo si pamatuje svou historii hodnot cukru v krvi a podle toho se chová – ke komplikacím buď dojde, nebo nedojde). Z tohoto faktu tedy vyplývá výhoda pro pacienty, kteří mají cukrovku krátce a kteří byli intenzivně léčeni od začátku zjištění choroby. Dnes už je zřejmé, že důsledná léčba cukrovky v jejích začátcích (kdy pacient ještě nemá žádné komplikace a cítí se dobře) zásadním způsobem ovlivňuje budoucí vyhlídky nemocného.

Zdroj: S glukóza a její hodnoty v krvi

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Paruky

Přestože jsem byla rozhodnuta pořídit si paruku na zakázku, našla jsem řešení mezi hotovými výrobky. Paruky Mediflex, které toto studio představilo jako svou novinku, jsou vyrobeny speciálně pro onkologické účely, což bylo v mém případě ideální. Možná se ptáte, v čem spočívá ta výhoda. Je to způsob uchycení paruky tak, aby vypadala přirozeně a držela dostatečně pevně. Za šikovné považuji možnost výběru ze 3 velikostí, které se nechají ještě upravit. Paruky z evropských vlasů jsou ručně poutkovány, tudíž účes nebo barva jdou snadno doladit. Přední část paruky je podšitá jemnou tkaninou – to umožňuje naprosto přirozený přechod vlasové linie stejně jako tomu je u vlastních vlasů. U běžných paruk bývá naopak přechod velmi ostrý, právě proto všichni poznají, že je máte na hlavě. Upravený podklad zabraňuje sklouznutí paruky po pokožce a navíc ji lze dodatečně připevnit lepicí páskou.

Zdroj: Ztráta vlasů při chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÉ PLOTÉNKY KRČNÍ PÁTEŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Mám bechtěra víc než 20 let,a to 5.st,již 3 rokem mě jako by tuhnul krk kolem ohryzku,škrtí mě to spatně se mi polyká ale i hůře dýchá Vydupal jsem si u neurologa MR kde bylo zjištěno že mám vyhřezlé ploténky ale dle neurologa to na operaci není,nasadil nějaké léky typu Baklofen které vůbec nic neřeší proto že to škrtí čím dál více.Neurolog se chová jako by si dělal ze mě legraci při kontrole ani neví s čím tam jsem a potom dodá nojo já vám novou krční páteř dát neumim.Biologická léčba mě byla zamítnuta biologickým centrem s tím že je to degenerativní onemocnění že by to nepomohlo.Chci se zeptat máte někdo s tímto stejnou zkušenost? Jsem z Liberce a jsem znechucen přístupem lékařů a chtěl bych zkusit vojenskou nemocnici docenta Vaňka je to prý špička na svém místě.Co vy na to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud nemáte důvěru ve svého lékaře, tak je namístě výměna za jiného. Píšete o vedoucím lékaři spondylochirurgie v Ústřední vojenské nemocnici panu Petru Vaňkovi. To bude určitě dobrá volba. Pro první návštevu si zajistěte žádanku k vyšetření od praktického lékaře a objednejte se na těchto kontaktech: petr.vanek@uvn.cz, telefon 973 202 945.
Mít lékaře v ÚVN je velká výhoda, neboť tato nemocnice disponuje mnoha dalšími moderně vybavenými odděleními, což napomáhá komplexní léčbě.
Nezapomeňte také pravidelně žádat o lázně. Nejlepší v tomto ohledu jsou lázně Bohdaneč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlé ploténky krční páteř

Smysly

Králíčci mají pod nosem a v okolí očí několik hmatových vousů. Oči mají zakulacené, naopak uši bývají protáhlé. Králičí zrak není příliš dobrý. Oči má králík vysoko na hlavě a po stranách hlavy, takže zcela zdravý králík dokáže vidět v rozsahu 360 stupňů. Problémem je ale prostor přímo před králíkem, kde je jeho slepé místo. Králík navíc nevidí stejně jako člověk, má velmi omezené vnímání barev. Na rozdíl od člověka ale vidí lépe v horších světelných podmínkách. To je ale asi jediná zraková výhoda králíka oproti člověku. U uší záleží na plemenu, uši mohou být velmi dlouhé, ale i kratší, mohou být vztyčené, ale i svěšené. Délka uší je různá, může být od 5 cm až po 62 (u některých plemen dokonce i více!) cm. Pro králíka je velmi důležitý jeho chrup, králík má celkově 28 zubů. V horní čelisti má 4 řezáky (jeden pár velký a druhý menší) a 12 stoliček. V dolní čelisti má 2 řezáky a 10 stoliček. Přední zuby mohou králíkovi za rok vyrůst dokonce až o 13 centimetrů, pokud se o ně nijak nepečuje.

Zdroj: Králík domácí

Poradna

V naší poradně s názvem ARTHRONEO ADRESA WEBOVÉ ADRESY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Boudová.

prosila bych vebovou adresu kde se dá objednat sprey ArthroNeo
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

ArthoNeo je klasický způsob, jak z lidí vytáhnout peníze za kravinu, která nemůže fungovat (jedině snad částečně jako placebo). Artrózu nelze vyléčit nějakým sprejem, bolest působí absence chrupavky v kloubu a tření kosti o kost. Chrupavku dokáže obnovit něco jako Proenzi, to znamená přípravek s obsahem glukosaminu a chondroitinu. V současnosti je lidmi hojně využíván Alavis Triple Blend, který je určen pro koně, ale jeho zdravotní nezávadnost umožňuje jeho použití i lidmi. Výhoda u Alavisu je, že je levný. Alavis na klouby můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/ala… Obvyklé dávkování je jedna odměrka denně. Účinky se dostaví do jednoho měsíce. Délka léčby může být dlouhodobá, protože nehrozí předávkování ani žádné nežádoucí účinky z dlouhodobého používání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Arthroneo adresa webové adresy

Rozdíl mezi normálním a sušeným

Čerstvé droždí je na omak jemné, má růžovohnědou barvu, voní příjemně a při lámání lístkuje. Vyschlé droždí je tvrdé, má trhliny a tmavou i nazelenalou barvu. S takovým droždím těsto nevykyne. Na vyzkoušení droždí je jednoduchý recept: Když dáte malý kousek droždí do horké vody, vystoupí ihned na povrch, pokud má ještě schopnost kynout.

Sušené droždí je lepší v tom, že se dá koupit do zásoby a nemusí se hlídat datum spotřeby, těsto vykyne stejně jako u čerstvého droždí.

Čerstvé droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě drobných krystalků. Tento typ droždí se prodává například v sáčcích o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo v 7 gramových od Dr. Oetkera a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců, což je jeho velká výhoda. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí neboli 1/4 kostky čerstvého droždí (10–12 g) se rovná jedné čajové lžičce sušeného droždí.

Zdroj: Sušené droždí

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ SKVRNY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den.Krevní obraz naprosto v pořádku.Na hřbetu ruky v jednom místě ca 4cm ² se mi mírném ztlačení objeví modřinka rozlehlé se a časem se vstřebá.Požil jsem již několik vitamínu,Askorutin,Hemoxin vitamíny c a čas od času při práci se znovu objeví.Takto to trvá cca 2.5 roku.Jak a co proto ještě udělat.Vitamíny beru vždy krátce tak 2 měsíce.Bylo by lepší tyto vitamíny brát delší dobu.Uživam léky na tlak a ředení krve goasal.Jinak jsemzdrav .Je mi 73 let.Dekuji za odpověď.Přejí hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčinou vašich neobvyklých modřin je užívání léku Godasal. Přípravek Godasal obsahuje kyselinu acetylsalicylovou, která v nízkých dávkách brání shlukování krevních destiček, a díky tomu nedojde k tvorbě krevního trombu v cévách. Při dlouhodobém užívání, ale může dojít ke zvýšené krvácivosti, projevující se neobvyklou tvorbou modřin. Promluvte si proto se svým lékařem, od kterého dostáváte předpis na Godasal, zda-li je pro vás vhodná jiná alternativa antikoagulačního léku. Když užíváte Godasal, měl byste se vyvarovat vlastnímu experimentování s doplňky stravy. I když jsou volně prodejné, mohou ovlivnit účinky Godasalu. Godasal je pro vás lék na prodloužení života. Díky němu můžete žít déle, ale pokud něco ovlivní jeho účinky, tato výhoda pro vás končí. Do budoucna vždy konzultujte jakýkoliv doplněk stravy alespoň se svým praktickým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Aeonium jako sukulentní bonsaj

Sukulentní bonsaje se sice těžko vyrovnají svým pravým kolegyním, ale mají oproti nim řadu výhod. Hlavní z nich je to, že nemusíte čekat desítky let, než rostlina vytvoří svůj charakteristický bonsajový tvar. Ze sukulentních rostlin můžete vytvarovat efektní bonsaj již za několik málo let. Pokud se vám řez nepodaří, není nic ztraceno, sukulenty rychle obrůstají, takže můžete brzy provést nápravu. Jsou to rostliny velmi nenáročné a odolné. Bez problému snesou i delší absenci zálivky, což je další nesporná výhoda oproti klasickým bonsajím, které musíte pravidelně zalévat. Sukulenty, mezi nimi i Aeonium, které chcete tvarovat jako bonsaj, pěstujte stejně jako ostatní, pouze je nehnojte a dopřejte jim méně vody. Hnojením byste rostlinu zbytečně podporovali v růstu, což by bylo v rozporu s vašimi úmysly vytvořit z ní bonsaj. Tvarování se nebojte, rostliny snesou hodně. Řez provádějte pouze ve vegetační sezóně. Myslete na to, že ne všechny sukulenty (Aeonia) jsou vhodné k tvarování. Například z Aeonia tabuliforme bonsaj uděláte těžko, jeho přízemní růžice se nemůže stříhat.

Zdroj: Aeonium ciliatum

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DÁSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nofran.

Věřím ozónu,když mne dokázal vyléčit z ukrutných bolestí zánětu zubu s váčkem hnisu..Druhy den jsem byl již bez bolesti..Jsem vyléčen a zub mne zůstal..To by takto nikdo nedokázal ani náhodou!!!!!Začnu nyní ofukovat odhalené krčky ozonem a věřím,že nad paradentózou ve svých 70 letech zvítězím... Přesně tak jako nad cov. CDS!!!!! Škoda,že jsem tyto praktyky neznal dříve...Všem přeji hodně zdraví!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nofran.

Hezký den pane Cempírek..Děkuji Vám za upozornění..Všechno to dobře vím a taky se mne to jednou povedlo to zažít a vychutnat si to.. Jsem velice citlivý na ozon..Udělal jsem si na něho generátor..Nyní měním coronovou výbojkovou elekrodu za nerezovou,abych neměl toxické ozonové plyny díky elektrodě z jiného materiálu..Ve vodě ozon nelze přesytit v tom je ta výhoda.. Stačí počkat 20 min a odpaří se pryč.. Ozon dokáže léčit několik druhů rakoviny a pomáhat citelně v boji s cukrovkou a mnoha dalšími nemocemi..Dodělávám nový ozonový přístroj,který bude nasávat čistý kyslík skrze generátorovou křemíkovou trubici a ozonové plyny,tak budou naprosto čisté a použitelné v určitém množství i pro lidskou krev a nebo klistýrem do těla..Ozon však,ale bude dál pro přímé dýchání stále nebezpečný..Zkoušel jsem olivovou mast s ozónem a co ta dokáže je doslova neuvěřitelné!!!! Ono se není čemu divit,když má tento takřka nesilnější oxidant na světě ORP 2,07 mV..Ozon lidem jednou hodně ve zdravíčku pomůže!!!!! Zdravím všechny..

Zdroj: diskuze Rakovina dásně

Generátor výměníku tepla

Klíčovým prvkem v jednotce je současná novinka na trhu - generátor výměníku tepla, který zvyšuje efektivitu jednotky o využití tepla, které se uvolňuje při amoniaku a je absorbováno do vody. Další inovace zahrnují vysokou účinnost oddělených par s variabilními sazbami toků amoniaku a nízkými emisemi s variabilní kapacitou spalování zemního plynu.

Používá se především v průmyslových nebo obchodních prostorách, absorpční chladiče jsou běžně dostupné a bývají instalovány především do velkých obytných domů. Absorpční tepelná čerpadla jsou neustále ve vývoji. V současné době jsou k dispozici pětitunové obytné chladicí systémy, jsou vhodné pouze pro domácnosti o rozloze 400 metrů čtverečných a více.

Absorpční chladiče a tepelná čerpadla mají obvykle smysl pouze v domácnostech bez zdroje elektřiny. Jejich výhoda spočívá v tom, že mohou využívat jakékoli zdroje tepla včetně solární energie, geotermální teplé vody a jiných. Podléhají také pásmovému systému, ve kterém jsou různé části domu udržovány při různých teplotách.

Účinnost vzduchového absorpčního chladiče a tepelného čerpadla je indikována jejich koeficientem výkonnosti. Koeficient výkonu je poměr odstraněného tepla (při chlazení) nebo vzniklého tepla (při topení) a vstupu energie. Uvádí se v kWh.

Zdroj: Absorpční tepelná čerpadla

Diskuze

V diskuzi UMÍTE NAKUPOVAT LÉKY NA INTERNETU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolik.

Hlavně žádné léky,nobot vaše tělo bude znečištěno,jen přírodní zdroje doporučuji a tohle je přírodní bez chemií

chlorella-a-spirulin…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Omasta.

Co je tou hlavní příčinou, která nás časem zohaví a přivodí nemoci?
Ať chceme nebo ne, stárneme a stárnutí naše tělo postupně zmrzačí. Je něco, co proces stárnutí zpomalí. Jsou na to 2 pohledy.-
1. říká, že je potřeba cvičit, udržovat si veselou náladu a jíst potraviny s akcelerátory stárnutí a čekat až vznikne prostředek proti stáří.
2. říká, že lék proti stárnutí objeven nebude, protože už je od roku 1965. Byl objeven zároveň s potravinami urychlujícími stárnutí. Výhoda léků proto stárnutí je v tom, že současně mírní několik různých degenerativních chorob a přitom udržují mládí, svěží pokožku, pohyblivost a dostatek energie na užívání života bez bolestí.

Oba pohledy jsou neslučitelné. Druhý vypadá zajímavěji, ale nevýhodou, že léky proti stárnutí jsou zapovězené. Skoro každý měsíc se objevuje článek, který lékům proti stárnutí dává záporné hodnocení a poukazuje na jejich negativa.
Na jejich používání musíte mít odolnou osobnost. Nejlépe když jste nějaká celebrita, která prostě potřebuje být mladá, jinak přestane vydělávat. Takže nemá na vybranou.

Zdroj: diskuze Re: Umíte nakupovat léky na internetu?

Bodová dieta na hubnutí

Bodová dieta je velmi zajímavým nápadem. Každé potravině je totiž přiděleno určité množství bodů a vy máte povolený počet bodů na den. Můžete tedy konzumovat cokoli, jen nesmíte překročit svůj denní limit. Počítání potravin pomocí bodů je mnohem jednodušší a přesnější. Při bodové dietě můžete hubnout a přitom jíst, co máte rádi. Také vás donutí zamýšlet se nad tím, co konzumujete, a to je veliká výhoda. Její součástí jsou rovněž potraviny, které obdržely nula bodů, což znamená, že je můžete jíst prakticky v neomezeném množství. Žádný hlad se tak konat nemusí. A navíc díky fyzické aktivitě můžete nasbírat i plusové body. Bodová dieta má několik zajímavých výhod, ovšem na druhou stranu výsledek není zrovna dvakrát zaručen. Je možné, že opravdu zhubnete i velké množství kilogramů v poměrně krátké době, ale může se stát, že nebudete spokojeni a úbytek bude jen minimální.

Přednosti této diety (skladbu jídelníčku si volí každý sám) mohou být zároveň i obrovským záporem. V případě špatné či jednostranné skladby stravování vám hrozí nedostatek některých živin, vitamínů nebo jiných důležitých látek. Jinými slovy, stejně jako počítání kalorií je také bodová dieta jen systém hodnocení potravin. Nejedná se tedy o zaručený způsob, jak zhubnout.

Zdroj: Bodová dieta

Co jsou pšeničné otruby

Dle Wikipedie jsou otruby odpadní produkt, který přepadává při vysévání meliva z posledních šrotů, vymílacích a domílkových chodů, nebo z loupání a kartáčování obilí. Podle granulace se dělí na hrubé (od kartáčování a šrotů) a jemné (z vymílání a loupání).

Složení otrub: Obsahují nejen částice slupek, ale i částice klíčků a endospermu, poněvadž ani moderní technologie nezaručuje její úplné oddělení. Při mletí pšenice se získává 17–18,5 % otrub, u žita 20–25 % otrub a ječmene asi 22 % otrub. Otrub se využívá hlavně v krmivářství. V 17. století je v Japonsku využívali jako hnojivo. Proti dřívějším názorům, že otruby jsou v potravě bezcenné, stojí nový poznatek, že takzvané balastní látky mají příznivý dietetický vliv, jsou-li podávány v přiměřených dávkách.

Pšeničné otruby jsou vlastně vnější obal (slupka) zrna pšenice. Tento obal je plný vitamínů, minerálů, bílkovin a hlavně vlákniny, v čemž spočívá jejich největší výhoda pro naše trávení, případně hubnutí. Až 42 % vlákniny v této potravině je opravdovým pomocníkem pro imunitu, nervový systém, trávení, hubnutí. Netřeba podceňovat dobře pročištěné tlusté střevo, protože díky pšeničným otrubám budete mít trávení čisté, urychlené a všechny potřebné živiny ze stravy, které jste přijali, se dostanou do organismu a ten je pak může použít tam, kde je třeba.

Na pročištění střev stačí 1 až 2 polévkové lžíce pšeničných otrub denně, rozdíl pocítíte již po krátké době.

Zdroj: Pšeničné otruby

Marinované vepřové kotlety

Ingredience na 4 porce

  • 4 vepřové kotlety s kostí;
  • 80 ml světlé sójové omáčky;
  • 2 lžičky worcesterské omáčky;
  • 2 lžíce hnědého cukru;
  • 1 lžička dijonské hořčice;
  • 1/2 lžičky černého pepře;
  • 2 stroužky česneku (lisované).

Postup

Nejprve omyjte vepřové kotlety a osušte je kuchyňskou utěrkou.

Nyní vložte kotlety do sáčku na zip nebo do vakuového sáčku.

Do misky dejte sójovou omáčku, použijte světlou, v mase zanechá méně tmavé barvy a je slanější, takže sůl nepotřebujete. Přidejte k ní worcester, hnědý cukr, pepř, hořčici a prolisovaný česnek a vše smíchejte a poté marinádu nalijte do sáčku s kotletami a maso trochu promasírujte.

Vymačkejte vzduch, jak nejlépe to půjde a nechte v lednici 2 až 24 hodin marinovat.

Pokud vlastníte vakuovou zatavovačku, je to výhoda.

Půl hodiny před vložením na gril maso vyndejte z lednice.

Kotlety položte na gril, aby se ostře opékala.

Po 90 sekundách maso pootočte 45°. Po dalších 90 sekundách otočte a opékejte stejným způsobem. To mu dává skvělé pražené aroma a pěknou značku.

Poté kotlety umístěte do oblasti s nepřímým žárem na odkládací mřížku, kde by měla být teplota kolem 120-140°C.

Pro sledování teploty jádra zapíchněte sondu teploměru do nejtlustšího kusu kotlety.

Jakmile teplota jádra dosáhne 75°C, sundejte je z grilu.

Kotlety nechte chvíli odpočinout a poté podávejte.

Maso nejen vypadá velmi lákavě kvůli barvě, ale má také úžasnou chuť díky marinádě.

Jako přílohu můžete použít domácí bramborový salát.

Zdroj: Jak naložit kotletu na gril

Prvky detoxikační diety

Jedná se o tři základní prvky:

  • Vyhněte se potravinám, které ohrožují zdraví a způsobují deprese nebo změny metabolismu.
  • Zaměřte se na konzumaci zdravých přírodních potravin, které vyživují tělo na jeho buněčné úrovni.
  • Mělo by dojít k vyvážení stravovacích návyků, postojů a přesvědčení, podpoře mládí a energie těla.

Výhoda 28denní detoxikační diety je v odstranění přebytečných kyselin a nadměrného přebytku kvasinek. Zároveň by mělo dojít k uvolnění hlenu z tlustého střeva, což následně poskytne tělu dostatek kyslíku.

V prvním týdnu by mělo dojít ke stanovení si nových stravovacích návyků a přijetí vegetariánské stravy. Může dojít ke konzumaci celé řady potravinových doplňků, které obsahují chlorelu, trávicí enzymy a vlákninu. Velmi účinná je obilná limonáda, která by měla být rovněž začleněna do každodenního jídelníčku.

Na sklonku prvního týdne se do jídelníčku přidává syrová strava, která umožňuje prohloubení detoxikačního čištění. Naopak se mohou objevit detoxikační reakce, které zahrnují bolesti hlavy, kožní vyrážky nebo zažívací poruchy, ale jedná se o znamení, že dochází k pozitivním změnám, i když jsou jen nepatrné.

Třetí týden zahrnuje třídenní půst, během kterého dochází jen ke konzumaci čerstvých džusů, zeleninových nápojů a obilné limonády. Velmi účinné je čištění střev a použití klystýru, protože dochází k podpoře procesu detoxikace.

Následující čtvrtý týden obnáší konzumaci syrové stravy a doplňků stravy, protože se jedná o finální týden a o ukončení očisty. Velmi vhodné je vytvořit si stravovací plán pro dlouhodobý horizont.

Zdroj: Detoxikační dieta na 28 dní

Cukrová pasta použití pro depilaci

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou a genitálií. Pokožku, kterou budete chtít depilovat (holit), tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci (holení) by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP