Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYPADÁVÁNÍ VLASŮ EXTRAKT Z BÍLÉHO ČAJE DOMÁCÍ MASKY

OBSAH

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYPADAVÁNÍ VLASŮ LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír.

Na tuto svou otázku jsem nenašel odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď jste nenašel asi proto, že žádná léčba vypadávání vlasů pomocí lejzru není dostatečně účinná, aby mohla být veřejně zdokumentována. Vypadávání vlasů je záležitost chemických procesů uvnitř těla a zatím nebyla objevena žádná metoda, která by vypadávání zastavila a nebo dokonce obnovila růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vypadavání vlasů lejzrem

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyhledejte ve svém okolí trichologickou poradnu a tam si nechte vlasovou pokožku vyšetřit. Tak nejrychleji zjistíte co je příčinou vypadávání vlasů a pálení pokožky. Podobnou pomoc můžete nalézt také v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Já na vypadávání vlasů vyzkoušela snad všechno, nic nepomohlo. Dneska si vlasy zahušťuju, používám Mane, abych se cítila líp. Funguje to dobře, na vypadávání to sice nemá efekt, ale aspoň se cítím líp, že mám na hlavě zase vlasy. Můžu doporučit vyzkoušet.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padani vlasu

Jak se rozhodnout

Kvalitní tupé může pomoci zamaskovat řídnoucí vlasy nebo pleš na temeni, a to vše při zachování přesvědčivého přirozeného vzhledu.

I když nošení tupé nabízí určité výhody, nejedná se o léčbu vypadávání vlasů. I když to zakryje skutečnost, že jste plešatí, nošení tupé ve skutečnosti nezpůsobí opětovné dorůstání vlasů ani nezabrání budoucímu zhoršení vypadávání vlasů.

Pokud byste chtěli proti vypadávání vlasů skutečně zasáhnout, můžete si promluvit s licencovaným lékařem a získat přístup k osvědčeným, vědecky podloženým lékům, jako je Finasterid a Minoxidil.

Zdroj: Tupé z pravých vlasů

Diskuze

V diskuzi RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Vždy jsem používala kvalitní šampóny a vyživující masky, ale přesto mi vlasy padaly a nechtěly růst, vždycky se zastavily u určité délky a pak už se jen více a více třepily konečky. Začala jsem hlavně kvůli vypadávání brát tabletky Donna Hair, které mi doporučila lékárnice, a nejenže se mi už teď po cca. měsíci užívání zastavilo vypadávání, ale omezilo se i třepení konečků, vlasy jsou zdravější a rostou o poznání rychleji, takže bych kromě rad uvedených ve článku doporučila i právě takovouto výživu cílenou přímo na vlasy, která jim dodá zevnitř všechny látky, které vlasy potřebují.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Tak to jste se trochu přeplatila. Při pohledu na složení můžu říct, že tento výrobek lze poskládat za levnější cenu. Ale to platí snad u většiny těchto speciálních přípravků. Je to cena za pohodlnost- raději lupnu jednu tabletku a zajímá mě nápis na krabičce, než pátrat po složení a gramáži. Mimochodem. Za většinou problémů s kůží a vlasy může špatné spektrum přijatých aminokyselin. Pokud nám bude scházet či nedostávat se jedné jediné nejposlednější esenciální, pak nedokážeme využít dostatečně i těch ostatních. A to nám prozradí jen laboratorní rozbor, nebo pár hodin nad tabulkami- kdy si dáme do souvislosti naše problémy s projevem deficitu té které aminokyseliny.

Zdroj: diskuze Růst vlasů

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mila šprtová.

Ano jsou zde pletove masky i jine kosmeticke produkty ale nenasla sem nic bez lanolinu na ktery mam alergii

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Genetiku nezměníme

Genetika je významným faktorem způsobujícím vypadávání vlasů a ovlivňuje zhruba 10% všech případů (u mužů je to však podstatně více). Ostatní případy souvisí primárně se stresem, nemocemi, hormonální nestabilitou, životním stylem atd. Genetika ovlivňuje nejen to, kdy vlas vypadne (tj. fázi růstu vlasů), ale i počet vlasových folikulů, jejichž počet je nám dán už při narození.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Cibule a rum proti padání vlasů

Zde je několik rad z alternativní medicíny proti vypadávání vlasů: Cibule a rum proti padání vlasů.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadávání vlasů a stres jsou dva nerozluční přátelé. Proces vypadávání vlasů trvá nějakou dobu od svého počátku a u tebe to může být právě doba půl roku. Recept proti tvému vypadávání vlasů tedy bude, vyvarovat se opakování podobných stresových situací, zařadit do své stravy některý z moderních doplňků na podporu růstu vlasů, například tento: www.neobotanics.cz/h… Také začni jíst hodně bílkovin, nejlepší na skvělý růst vlasů je dát si před spaním proteinový koktejl z hydrolizované sysrovátky každý večer. Tímto postupem se dostanou tvoje vlasy do normálu za podobnou dobu, jako došlo k jejich vypadávání, tedy do půli roku. Když tak napiš, jaké máš pokroky a výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Výživa vlasů pomocí masek

Domácí masky na vlasy představují ideální způsob, jak léčit a hydratovat vlasy, a to v případě, že byly poškozeny sluncem nebo zimním suchým vzduchem. Pro výrobu domácích masek na vlasy postačí ingredience nalézající se v kuchyni. Velmi vhodné jsou látky bez chemických konzervantů. Dostatečně účinné pro zábaly vlasů je balení vlasů do ručníku nebo používání koupacích čepic. Díky tomu do vlasů lépe pronikne maska, která je tak účinnější.

Existuje celá řada různých receptů pro výrobu domácích vlasových masek. Avokádo, banány a majonéza jsou asi ty nejběžněji používané ingredience. Mléko a med se také často používají, stejně jako jogurt a olivový olej. Všechny tyto ingredience přirozeně hydratují, neboť obsahují složky, které zvyšují vlhkost. To vede ke snížení poškození, brání to krepatění vlasů a pomáhá znovu zacelit poškozených vlasů.

Pro výrobu domácích masek na vlasy se doporučuje využití čerstvých surovin. Avokádo a banány by měly být dostatečně zralé, aby se daly snadno spařit nebo rozmělnit. Jakmile jsou ingredience smíchané, mohou být naneseny na pokožku hlavy a na vlasy. Masky by se měly aplikovat od kořínků ke konečkům. To je důležité, protože se díky tomu předchází třepení vlasů.

Domácí masky na vlasy by měly působit minimálně 20 minut až půl hodiny. Masky, které jsou v kapalnější formě, by měly být zabaleny do ručníku či koupací čepice. Nejčastěji se jedná o masky vyrobené z mléka a olivového oleje. Navíc teplo působící na pokožku hlavy a vlasy způsobuje lepší proniknutí balzámu do vlasů.

Zdroj: Výživa vlasů

Diskuze

V diskuzi ŘEBŘÍČEK NA VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sára.

Tak zrovna rebříček mám doma docela ve velkém a používám ho na více různých neduh. Ale že pomáhá i proti vypadávání vlasů, to je pro mě novinka a mám z toho velikou radost. Ještě dneska zkusím ten oplach vlasů. U mě to tedy už zašli tak daleko, že jsem si nechala alespoň opticky takhle doplnit vlasy tam, kde už chyběly ar-aesthetics.cz/tri… Ale nejlepší bude vyřešit tu příčinu padání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Pardon, tady snad funkční odkaz www.ar-aesthetics.cz… pro představu.

Zdroj: diskuze Řebříček na vypadávání vlasů

Domácí recepty na vypadávání vlasů

Vyzkoušejte několik ověřených domácích receptů pro podporu růstu vlasů a proti plešatosti. Pamatujte, že výsledky uvidíte až po několika měsících.

  • Kefír proti vypadávání vlasů.
  • Cibule na vypadávání vlasů.
  • Velmi účinná jsou semena a listy rostliny pískavice řecké seno. Smíchejte listy a semena této rostliny s vodou a směs aplikujte na vlasovou pokožku na dobu 40 minut, poté umyjte vlažnou vodou. Masku aplikujte minimálně jednou měsíčně.
  • Černý pepř podporuje prokrvení vlasové pokožky a tím i růst nových vlasů. Koření smíchejte s troškou vody a připravte směs, kterou pečlivě vetřete do vlasové pokožky, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte.
  • Smíchejte 4 lžičky bílého jogurtu se 4 lžičkami kafrové vody. Aplikujte na vlasovou pokožku a nechejte působit 2–3 hodiny, poté opláchněte vlažnou vodou.
  • Speciální směs připravena z černého pepře, cibule a soli působí jako výborný očistný prostředek na vlasovou pokožku. Současně pokožku desinfikuje a podporuje růst vlasů.
  • Velmi výživná je pro vlasovou pokožku směs medu a vaječných bílků. Vmasírujte do vlasové pokožky, nechejte působit 30 minut a opláchněte.
  • Na holá místa bez vlasů můžete použít i čerstvou cibuli. Vtírejte do pokožky až do jejího zčervenání. Poté aplikujte med. Tato kombinace výborně zabírá proti plešatosti.
  • Gel z aloe vera příznivě ovlivňuje stav vlasové pokožky a podporuje růst nových vlasů. Aplikujte do vlasů a nechejte působit alespoň 30 minut, poté umyjte bylinkovým šamponem. Vhodná je biologicky aktivní aloe vera jako např. ACTIValoe. Výsledky můžete zaznamenat už po několika měsících.
  • Rozmarýn a šalvěj – v nádobě s vodou nechejte vřít obě bylinky a nálev použijte k omývání vlasové pokožky po šamponové lázni. Používejte po každém umytí. Tento nálev stimuluje vlasové kořínky a podporuje růst vlasů.

Další tipy proti vypadávání vlasů najdete na portálu Vlasy.cz

Zdroj: Přírodní receptury proti vypadávání vlasů

Kam pro pomoc?

Každý vlas ležící na polštáři nemusí znamenat problém. Ten nastává, když pozorujete zvýšené vypadávání vlasů po dobu delší než 3 – 4 měsíce. Cyklus růstu vlasů je u každého člověka jiný a proto i problém vypadávání se musí řešit u každého jedince individuálně. Různé kožní onemocnění řeší lékař - dermatolog. V České republice však existují centra, které se zaměřují výhradně na problematiku vlasů. Hair Centrum Praha provádí osobní i online konzultace hlavně pro klienty, kteří nemůžou cestovat do Prahy. Více o tomto vlasovém centru se dozvíte na stránkách www.vypadavani.vlasu.cz.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Jiné formy vypadávání vlasů

Alopecie areata je další forma vypadávání vlasů. Objevuje se na několika místech a způsobuje holé oblasti. V některých případech vede i ke ztrátě chlupů na těle. Někdy může vypadávání vlasů stimulovat autoimunitní onemocnění – buňky imunitního systému ničí identifikaci vlastních buněk a vlasových kořínků. Ztrátu vlasů mohou opět způsobovat psychologické faktory, jako je stres a úzkost.

Další formou je takzvaná difúzní alopecie, která je charakteristická celkovým vypadáváním vlasů. Má velmi rozmanité příčiny, například hormonální poruchy (funkce štítné žlázy, těhotenství, menopauza), ale i infekční choroby, alergie na léky nebo nedostatky ve výživě.

Někdy může vypadávání vlasů způsobit nošení pokrývek hlavy (čepice, kšiltovky, klobouky, přilby a podobně). K vyřešení tohoto problému pak většinou stačí uvolnit vlasové folikuly.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Domácí přípravky na vlasy

Přípravky vyrobené v domácích podmínkách budou pravděpodobně méně účinné, než přípravky vyrobené pod farmaceutickým dohledem. Důvodem je skutečnost, že v domácích podmínkách není možné dodržet správný technologický postup tak, aby účinné látky v bylinách zůstaly zachované.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Banánová maska

Banány jsou skvělé plody, které jsou dostupné v kterémkoli ročním období. Banány jsou neuvěřitelné ovoce, jsou velmi chutné, a navíc bohaté na draslík, vitamíny, antioxidanty, obsahují přírodní oleje a hydratační složky. Domácí banánové masky jsou velmi výživné, posilují vlasy a zabraňují jejich poškození a třepení. Zároveň udržují přirozenou pružnost vlasů, životnost a zdraví. Banánové masky obsahují draslík důležitý pro regeneraci suchých vlasů, vitamín A posilující vlasové folikuly, vitamín E podporující zdravé vlasy a pokožku hlavy, vitamín C pro regulaci mazu ve vlasech.

Výroba masky

  • 2 přezrálé banány
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu

Oloupeme zralé banány a rozmixujeme je. Po rozmixování se musí banány míchat a přitom přidávat med, kokosový a olivový olej. Tuto směs aplikujeme na pokožku hlavy po celé délce vlasů a necháme ji působit po dobu 5 minut. Poté se vlasy důkladně opláchnou vlažnou vodou. Nezapomeňte odstranit všechny kousky z vlasů. Konečné opláchnutí je účinné i bez použití organických šamponů.

Tip

Pro tvorbu směsi je vždy lepší vybírat jen zralé banány. Doporučuje se při přípravě směs stále míchat. Vyrobenou směs si můžete dokonce zmrazit, protože po rozmražení se účinky této masky dokonce zlepšují.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Čistící maska z oleje a medu

Čisticí masku si také můžete udělat sami. Tuto masku stačí dělat jen jednou týdně. Je důležité, aby byla kůže čištěna pomocí čisticí masky pravidelně. Na výrobu čisticí masky vám stačí: 25 g umletých slunečnicových semínek, polévková lžíce horké vody, 2 lžíce rostlinného oleje a lžička medu. Aplikujte masku na obličej, nechte ji zaschnout a poté ji setřete. Tvář důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP