Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝPLACHY POCHVY

OBSAH

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a ještě jsem zapoměla na ten česnek,píšou zde že se dá celý stroužek do pochvy a nechá ho tam přes noc??aby mi to spíše neublížilo,přijde mi to nějaké drastické..děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Do pochvy se vkládá celý stroužek česneku - oloupaný, ale neporušený. Díky tomu pak česnek nedráždí sliznici v pochvě. Kdyby se použil stroužek rozpůlený, tak by to pak skutečně pálilo.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Tea tree oil na mykózy

Řadu žen trápí po koupání v bazénech, ale i v rybnících nebo na přehradách vaginální (poševní) mykóza. Způsobují ji kvasinky a plísně. Spoustě z nich se osvědčilo, když si večer po koupeli aplikovaly do pochvy preventivně speciální roztok s tea tree olejem. Velmi dobrou účinnost mají rovněž gely s třemi procenty tohoto oleje. Hodně žen používá gel s olejem také poté, co dobraly antibiotika. A lze jej použít i tehdy, jakmile se objeví první příznaky kvasinek a plísní. Na počátku totiž mívá preparát největší účinnost. Pokud nepomůže, musí nastoupit klasická léčba.

Při potížích zaveďte tampon předem namočený v 10% roztoku Tea tree oil a převařené vody. Opakujte do odeznění příznaků, 8–10 dnů. Účinné jsou také výplachy pochvy, tj. 8–10 kapek do 1/2 I převařené nebo destilované vody.

Zdroj: Tea tree oil

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a jak ten česnek mám potom vyndat?a jak často se to zavádí?a výplach s tea tree se dělá jak často?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já to viděla tak, že se stroužkem česneku provlékne silnější nit, která se na konci blíže k česneku zauzluje. Delší volný konec se pak normálně nechá koukat z pochvy a pomocé něj se čenek pohodlně vytáhne ven. Obě dvě procedůry, jak česneková léčba, tak i léčba teatree olejem se dělají po dobu jednoho týdne. Když to nezabere, tak je nutné nalézt jiný způsob léčby. Nezapomeňte, že léčení pomocí přírodních surovin není nikdy tak účinné, jako průmyslově vyráběnými léky z lékárny.
Já osobně bych volila na rychlou léčbu vaginální mykózy nejdříve stěr ze sliznice a jeho mikroskopické vyšetření, podle kterého by se pak určily přesné léky. Pak se lze do týdne této mykózy hravě zbavit.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Bílý jogurt na svědění pochvy

Bílý jogurt s živými kulturami by měl upravit pH v pochvě. Namočte tampon do bílého jogurtu bez cukru a při prvních náznacích svědění jej zaveďte do pochvy. Bílý jogurt s živými kulturami můžete do pochvy zavést také pomocí vatové tyčinky nebo injekční stříkačky před spaním. Výsledek nečekejte hned. Rovněž je třeba zdůraznit, že se nejedná o lék, ale o prevenci a prostředek ke zklidnění.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem JAK UDĚLAT VÝPLACH POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

dobrý den,čtu zde že výplachy půochvy se dělají také že namočím tampon do tea tree oleje a nechám celou noc??je tomu opravdu tak??neublíží mi to spíš??děkuji za info..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tampon se namáčí do zředěného TeaTree oleje. Koncentraci si každá žena určí podle své odolnosti. TeaTree se ředí s jakýmkoliv čerstvým olejem používaným v kuchyni.

Zdroj: diskuze Jak udělat výplach pochvy

Příznaky poševní mykózy

  • svědění pochvy
  • pálení pochvy
  • poševní výtok – bělavý nebo nažloutlý výtok s hrudkovitou konzistencí, bývá bez zápachu; někdy se ovšem objeví i zapáchající výtok
  • podráždění či zarudnutí v genitální oblasti
  • vaginální mykózy mohou být provázeny svěděním v intimní oblasti a mohou snížit kvalitu sexuálního života

Zdroj: Poševní mykóza

Poradna

V naší poradně s názvem MYKOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kvetoslava Mesarošova.

Zdravim.Moja dcera trpi už asi 5 rokov častou mykozou.V lete akonahle sa ide kupat vonku už ju ma.Vyskušala už vsetko možne v lekarni a teraz by chcela skusit niečo babske.poznate niekto nejaku bylinku,čajik,ktory pomôže?Začiatkom oktobra odlieta študovať do Australie,takže nemam velačasu.Ďakujem za radu.Kveta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při mykóze pomáhá borová voda na výplachy pochvy a Clotrimazol krém na akutní nákazu. Jako prevence je nutné užívat probiotika. Takto by se vaginální mykózy měla rychle zbavit.

Zdroj: diskuze Mykoza

Svědění pochvy a konečníku

Svědění genitálií a konečníku je nejčastěji příznakem mykózy, a sice kandidové infekce pochvy. Jak si s ní poradit? Kupte si v lékárně volně prodejný vaginální prostředek: nejlépe funguje látka clotrimazol, o konkrétním léku se poraďte s lékárníkem. Ovšem nejlepší řešení představuje návštěva gynekologa, poněvadž se nemusí jednat pouze o mykózu, nýbrž i o jiné onemocnění, které spolehlivě určí a následně vyléčí pouze ženský lékař.

Zdroj: Svědění přirození

Svědění pochvy bez výtoku

Svědění pochvy bez výtoku může být způsobeno infekcí, podrážděním, častou hygienou, používáním nevhodné kosmetiky či nevhodného prádla. Preventivně se mohou dodržovat následující pravidla: používat prodyšné prádlo (nejlépe bavlněné; nevhodná jsou tanga); intimní partie pouze sprchovat, a to nejlépe obden, aby se dokázalo obnovit přirozené prostřední a výstelka; používat kosmetiku určenou na intimní partie (například LACTACYD); jíst pestrou stravu s dostatkem probiotik; omezit stres. Pokud je nutná léčba, měl by se vždy léčit i partner, jenž může být přenašečem (a sám nemusí mít žádné příznaky).

Zdroj: Svědění přirození

Diskuze

V diskuzi VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a ještě jsem zapoměla na ten česnek,píšou zde že se dá celý stroužek do pochvy a nechá ho tam přes noc??aby mi to spíše neublížilo,přijde mi to nějaké drastické..děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Flora.

Neco malo z clanku.. :
1.) cesnek se zavadi pres den 2x nebo 3x. (vzdy jeden a vymenit za novy).
2.) Vecer pak promazat kokosovym olejem. 3.) Na noc se zavede kapsle ProBiotika
nebo tampon s olejem tea tree oil (Teebaum öl).

Tyden dlouho.

4.) Plus tyden dieta JENOM maso, maso, zelenu (rajcata, okurka) ap.

Info: detaily v clanku ap.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Gardnerella baktérie

Na možnou přítomnost Gardnerelly vaginalis se dá usuzovat z mikroskopického obrazu, pokud jsou přítomny baktérie, které mají tvar ohnuté tyčinky – rohlíku. Konkrétní důkaz však dá pouze kultivační vyšetření pochvy.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nechcemicky stišit bolest zubů.Nemáte nějaké rady?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Na záněty a bolesti zubů a také paradentozu je naprosto bezkonkurenční oxid chloričitý..Postřiky a výplachy..Koncentraci s vodou co kdo vydrží..Já používám 300 ppm..

Zdroj: diskuze Zuby

Postup a použití

Pochvu je nejlépe nejdříve vypláchnout. K tomu slouží Multi-Gyn Douche Combipack pro výplach pochvy, který obsahuje irigátor a ve vodě rozpustné tablety. Výplachem dojde k odstranění nahromaděných mrtvých kvasinek (bílý tvarohovitý poševní výtok).

Pro vnější omytí pochvy (může ji použít i partner pro omytí žaludu) je vhodná Multi-Gyn FemiWash vaginální mycí pěna na intimní hygienu. Omytí pochvy i žaludu provádějte každý den ráno a večer.

Na potlačení růstu přemnožených kvasinek se doporučuje každý den před spaním vymáčknout do vaginy 1 tubu FloraPlus vaginálního krému Multi-Gyn.

K vnějšímu ošetření vaginy a žaludu u muže používejte vaginální krém Multi-Gyn Actigel, a to vždy ráno a večer po omytí vaginální mycí pěnou. Muži by si měli umývat a potírat žalud také vždy před pohlavním stykem.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT SPERMATU MIMO TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho přežije sparma v kondomu? Dá se pak ještě použít k otěhotnení?
Děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Moravec.

jak dlouho přežije sperma v kondomu.je možné otěhotnět bez zasunutí penisu do pochvy ? děkuji

Zdroj: diskuze Život spermatu mimo tělo

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nejčastější příčiny vaginálního zápachu jsou uvedeny výše v článku. Nejlepší cesta, jak zjistit která příčina to způsobuje u vás, je vyšetření na gynekologii. I proto, že účinné léky jsou jen na předpis.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena Skopalová.

Na gynekologii jsem byla a to co mi předepsali mě nepomohlo.

Zdroj: diskuze Zápach z pochvy

Babské rady na svědění pochvy

Je dobré se před souloží i po ní dojít vymočit.

Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

Po stolici se utírejte směrem zepředu dozadu.

Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování přirození studenou nebo vlažnou vodou.

Na odstranění vaginálního svědění a kvasinkové infekce pochvy je výborná rovněž sedací koupel: na jeden litr vody dejte pět lžic bylinky krtičníku a dvě lžíce bylinky řebříčku; byliny povařte dvě minuty, poté je nechte ještě asi 15 minut přikryté vylouhovat a pak výluh přeceďte. Teplá koupel by se měla provádět alespoň dvakrát denně a měla by trvat nejméně 15 minut.

Zdroj: Svědění přirození

Co je to Gyntima Probiotica

Produkty značky Gyntima napomáhají chránit před nepříjemnými pachy, škodlivými bakteriemi a infekcemi. Zároveň pomáhají zabezpečit přirozenou rovnováhu pochvy. Intimním oblastem těla musíme věnovat dostatečnou pozornost. Normální hodnota pH v pochvě je základní podmínkou ochrany intimních oblastí, jejichž rovnováhu zabezpečují buňky a prospěšné bakterie, které lemují stěny pochvy. Různé vlivy mohou být důvodem k narušení přirozené acidobazické rovnováhy intimní flóry, což může vést ke vzniku nepříjemných pachů a pocitu sucha v pochvě, v některých případech se mohou vyskytnout i infekce.

Gyntima a další produkty intimní hygieny

Do portfolia firmy Herb Pharma Gyntima patří vaginální čípky, mycí přípravky a mnohé další produkty dostupné i na našem trhu.

Zdroj: Gyntima

Gyntima čípky v těhotenství

Jestliže čípky Gyntima během několika dní nevyřeší vaše potíže, obraťte se na svého odborného lékaře. Použití čípků u mladých dívek konzultujte s odborníkem. Po operaci pochvy a v graviditě používejte pouze v případě, jestliže vám je lékař doporučí. U osob citlivých na některou složku přípravku může aplikace vyvolat mírnou iritaci sliznice a přechodně způsobit slabý pocit pálení.

Zdroj: Gyntima

Svědění pochvy po antibiotikách

Léčba některými antibiotiky narušuje jinak harmonické vaginální prostředí. Během léčby totiž dojde k vyhubení určitých bakterií, což má za následek přemnožení kvasinek, neboť ty ztratily svého přirozeného nepřítele a nemá je tedy kdo hubit. V takovém případě může pomoci obnovování mikroflóry prostřednictvím konzumace probiotických potravin (například jogurty obohacené bakteriemi rodu Lactobacillus).

Zdroj: Svědění přirození

Kvasinková infekce

Kvasinková infekce pochvy, kandidóza, je infekce vyvolaná nejčastěji kvasinkou rodu Candida. Malé množství kvasinek běžně osídluje ústa i ženskou pochvu. Za normálních okolností nezpůsobují žádné obtíže. Při porušení křehké mikrobiální rovnováhy však může dojít k jejich přemnožení a vzniku obtíží. Poruchu mohou způsobit různé změny v ženském organismu, převážně nekontrolovaná cukrovka, užívání antibiotik, steroidů, některých druhů antikoncepce, těhotenství a stres. Na přemnožení kvasinek se pravděpodobně podílí i nadměrná hygiena s vyplachováním pochvy a používání parfémovaných intimních sprejů. Vhodné prostředí pro jejich růst vytváří nošení těsného spodního prádla a oblečení. Vznik infekce podporuje vlhko v oblasti rodidel, nošení mokrých plavek, horká koupel nebo delší používání poševních tampónů a vložek. Na přenosu kvasinek a jejich zavlečení do pochvy se může podílet i pohlavní styk. Ovšem asi jen 1/4 opakujících se kvasinkových infekcí souvisí s pohlavním stykem. Přenos kvasinkové infekce při sexuální aktivitě nebyl spolehlivě potvrzen. Léčba partnera, který nemá žádné příznaky, není nutná.

Zdroj: Poševní mykóza

Recept na heřmánkový čaj

Čaj z heřmánku připravíte velmi jednoduše. Stačí jednu čajovou lžičku sušených květů zalít 250 ml vroucí vody. Poté nechte 15 minut louhovat a pak sceďte. Čaj pijte teplý, 3x denně po jídle. Připravujte ho vždy čerstvý a ihned vypijte. Dětem od 1 do 3 let čaj nařeďte vodou a podávejte 1 – 2 šálky denně. Dětem od 4 let již ředit nemusíte. Dětem do 11 let ale podávejte maximálně 2 šálky denně.

Kromě čaje si můžete připravit i nálev. 2 – 3 polévkové lžíce sušeného heřmánku zalijte 500 ml vařící vody. Opět nechte 15 minut vyluhovat a pak sceďte. Nálev je určen k zevnímu použití – na obklady, výplachy, inhalace, ke kloktání. Takto ho užívejte nejdéle dva týdny. Nálev je vhodný i ke koupelím a k mytí vlasů.

Zdroj: Heřmánek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP