Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRAZKA NA OBLIČEJI U DÍTĚTE

OBSAH

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi PROSLOV PŘI UMRTÍ DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Homolová.

Moc prosím o pomoc při sestavování proslovu při umrtí dítěte, které zemřelo v den narození. Předem děkuji. M. Homolová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Proslov při umrtí dítěte

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi BEZBARVÁ VYRÁŽKA U 2LETEHO DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Chtěla bych se zeptat co může být za příčinu vyrážky. Syn má asi 4dny na levé straně těla (hrudník ruka, stehno) bezbarvé pupínky. Nepraskají netvoří krusty, nesvědí, jen při koupání dostanou červený nádech. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bezbarvá vyrážka u 2leteho dítěte

Kazuistika dítěte

Osnova kazuistiky u dítěte

  • 1. Úvod
  • 2. Uvedení případu
  • 3. Anamnéza
  • 3.1 Rodinná anamnéza
  • 3.2 Osobní anamnéza dítěte
  • 4. Problémy (zvláštnosti) dítěte
  • 5. Návrh případné intervence
  • 6. Prognostická úvaha

Vzory

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s poruchou chování.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte předškolního věku.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte v MŠ.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s autismem.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s ADHD.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s mentální retardací.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s DMO.

Zdroj: Kazuistika pacienta

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M Černíková.

Manželovi se včera večer objevila vyrážka na krku a trupu, lehce na pažích. Přes noc se rozšířila i na nohy a přibyla na pažích. Nejvíce se podobá zarděnkám, ale nemá nic na obličeji, ani ve vlasech, je bez teploty, nemá problémy dýchacích cest. Vyrážka je červená, vypadá jako velká husí kůže a místy je hustější a zhoršuje se. Nesvědí. Může někdo poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Aplikujte po dobu několika dní volně prodejnou mast Hydrocortisone a mělo by se to zklidnit. Také učiňte opatření, aby nedocházelo k nočnímu pocení. Takže snižte teplotu v místnosti a oblečte bavlněné pyžamo.

Zdroj: diskuze Vyrážka

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kaja.

dobry den cca dva mesice sd mi zjevy vyrazka na cele tvari.A na tela vyrazkA s puchyri.Co to muue byt?hrozne to svedi.

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Projevy plenkové dermatitidy

Nemocná kůže je zarudlá, lesklá, oteklá, šupinatí, projevem dermatitidy může být i drobná kopřivková vyrážka. Vlivem druhotné kvasinkové infekce se mohou vytvářet až puchýřky, které se snadno strhávají.

Zdroj: Opruzená kůže u dítěte

Diskuze

V diskuzi KYSELINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Káťa.

Já bych ráda užívala kyselinu listovou kvůli početí dítěte. Mám si ji normálně koupit v lékárně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Diminka.

no lepší je rovnou femibion, kromě kys. listové obahuje vše, co mimi potřebuje, lékař mi ho i doporučil

Zdroj: diskuze Kyselina

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘKY NA TĚLE DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Vnučce se udělali nějake puchýře a nevím co to je od narozeni trpi na eksem ale toto nemela. Nemá někdo s timto zkušenost?
Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět urtikaria, což je lékařský termín pro kopřivku. Kopřivka se projevuje jako červená, svědící, vyvýšená oblast pokožky. Nejčastěji je to kvůli nějaké alergii a vzhled není vždy stejný. Někdy může být kolem oblasti paže nebo nohou, jindy zas může být pouze na zádech. Velikost a tvary se také liší. U většiny případů mohou příznaky zmizet během několika dní nebo týdnů. Ale při vážném stavu to trvá i měsíce. Bližší informace o kopřivce se dozvíte zde: www.ceskaordinace.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puchýřky na těle dítěte

Vyrážka u dětí na hrudníku

V tomto případě se může jednat o potničky. Příčinou tvorby potniček je přehřátí dítěte buď vlivem vysoké teploty (ať už prostředí, kde se dítě nachází, nebo teploty tělesné při horečnatém onemocnění), nebo nevhodně zvoleným oblečením (neprodyšným materiálem anebo oděvem příliš teplým, ve kterém se dítě nadměrně potí). Potničky se mohou objevit také pod obvazy či plenkami (zejména jednorázovými). U potniček si obvykle vystačíme s domácí léčbou. Důležité je dodržovat hygienu (i jako prevenci zanesení infekce do puchýřků), oblékat dítěte přiměřeně, nejlépe do přírodních, prodyšných materiálů, a podrážděnou pokožku dostatečně větrat. Pupínky můžete také zkusit potírat odvarem z heřmánku nebo dubové kůry, černým čajem, případně si kupte přímo krém proti opruzeninám.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Vyrážka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to jako atopický ekzém, který může mít známou příčinu, ale taky může vznikat bez příčiny. Určitě bude vhodné udělat několik laboratorních vyšetření, se kterými vám pomůže kožní lékař. Najděte si nějakého, který bude ochoten se se zájmem zabývat vaším kožním problémem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Červená vyrážka na obličeji

Pokud se na vaší pokožce občas objeví svědící suchá červená vyrážka, mohlo by se jednat o virový exantém pityriasis rosea, který se nemusí léčit, neboť spontánně odezní. Jiným důvodem může být akutní stadium ekzému či lupénky. Tato onemocnění vždy musí posoudit kožní lékař.

Červená vyrážka z mrazu se nazývá oznobeniny (perniones), nejde vyloženě o omrzliny, ale o poškození kůže vlivem povětrnostních podmínek, přičemž následky mohou být i trvalé. Musíte pokožku maximálně chránit před výkyvy teplot, promazávejte ji například Bepanthenem, chraňte ji i před sluníčkem. Víc proto udělat nemůžete.

Červená suchá vyrážka na obličeji se šupinkami bývá charakteristická pro periorální dermatitidu (lidově perorální dermatitida). U tohoto onemocnění je důležité vysadit veškeré krémy, make-up – právě tato pravidelná a dlouhodobá hydratace pleti je totiž hlavní příčinou tohoto stavu. Určitě je důležitá návštěva kožního lékaře, který nasadí celkovou léčbu.

Zde můžete vidět, jak vypadá červená vyrážka na obličeji.

Červená vyrážka v obličeji může mít více příčin:

  • Zvýšená cévní reaktivita, která vede při psychické zátěži nebo výkyvech teplot k většímu prokrvení a tím k zarudnutí. S tímto jevem se nedá nic dělat.
  • Může jít také o projevy ekzému (ten svědí). V tomto případě kožní lékař předepíše vhodný krém, po kterém tyto problémy zmizí.
  • Zarudnutí v obličeji je typické také pro růžovku. Zde je opět nejlepší navštívit lékaře a nechat si předepsat vhodný preparát.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi ZÁNT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ála.

Nevím, jestli by se dal tento balzám použít na zánět ucha u čtyřletého dítěte. Nám moc pomohl Bactoral. Koupili jsme ho na radu lékařky. Teď už malýho ucho nebolí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánt ucha

Kdy dochází k tvorbě vyrážky?

Vyrážku může způsobit velké množství virů. Necharakteristická vyrážka se může objevit třeba i u běžného nachlazení a u průjmových onemocnění. Typické jsou doprovodné příznaky jako teplota, únava, bolesti svalů, bolesti hlavy, rýma, kašel či průjem. Projevy nemoci většinou do 10 dní odezní i bez léčby. Dětské infekční vyrážky mohou někdy probíhat zcela netypicky a je snadné je zaměnit s jiným onemocněním. Vyrážkou se projevují i různé alergie, kopřivky, atopický ekzém, lupénka a další. Nejzávažnější onemocnění doprovázené vyrážkou je invazivní meningokokové onemocnění, kdy dítě má horečku, je celkově ve špatném stavu a má vyrážku způsobenou krvácením do kůže. U takového dítěte je na místě rychlá hospitalizace a intenzivní léčba. Obecně lze říci, že většina infekčních vyrážek dětského věku probíhá lehce, lze je však zaměnit, a proto při jakýchkoliv pochybnostech je vyšetření lékařem na místě. Někdy je cesta ke správné diagnóze dlouhá a je třeba dítě opakovaně kontrolovat a sledovat vývoj stavu v čase.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem OPERACE DITETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hudecova.

Dobry den chtela bych se zeptat maly (19mesicu) ma jit na,operaci horniho vicka.ale ma trosku rymu kterou dolecujeme.bude mit kratkodobou celkovou anestezii.tak by me zajimalo zda to je velky problem.dekuji predem za,odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Rýma může být problém, zvláště když se bude provádět výkon na hlavě. Anesteziolog určitě tuto situaci zváží a rozhodne, jestli se to bude konat nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Operace ditete

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U ZUBAŘE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta HORVATOVA.

dobry den mam dotaz jaka je cena u uspani ditete kdyz mu budou trahat zoubky dekuji a kde nejriv by nam to udelali dekuji za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u zubaře?

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Pátá nemoc

Je virové onemocnění dětského věku. Nemoc postihuje nejčastěji malé děti mezi 3. a 15. rokem života. Nákaza může proběhnout zcela bez příznaků nebo je provázena typickou vyrážkou.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Zarděnky

Jsou v dětském věku nekomplikovaným virovým onemocněním. Nebezpečí zarděnek spočívá v nákaze těhotné ženy. Onemocní-li žena v prvních třech měsících těhotenství, může dojít k poškození plodu. Dnes takové komplikaci předcházíme pravidelným povinným očkováním proti zarděnkám.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP